Postuar më parë nga *Babygirl*
LOL qenke e pa pune ,Te puneson BaBa, Te jap nje Cakmak e te me ndezesh CiagarenBabygirl ke nje rroge te kenaqeshme ske per tu zhgenjyer !!
Profesioni , Trrashegimtare Pasuri te Pa Tunchme {ha pi 0,[1] rri }
Ndertim ( plumbing , electric , carpenter etc etc )
Restorant ( kamarier , kuzhine , bartender )
Industri ( mekanik , uzine , fabrike etc etc )
Supermarket
Infermieri
Subjekt privat (own bussiness )
Entertaiment ( aktor , kengetar , striper lol)
Transport
Costumer-Service
Sekretari ( Office work )
Mjekesi ( college graduate )
Arsim
Pa pune
Postuar më parë nga *Babygirl*
LOL qenke e pa pune ,Te puneson BaBa, Te jap nje Cakmak e te me ndezesh CiagarenBabygirl ke nje rroge te kenaqeshme ske per tu zhgenjyer !!
Profesioni , Trrashegimtare Pasuri te Pa Tunchme {ha pi 0,[1] rri }
Profesione kam disa Mjekesi, Farmaci, Kompjuterizem (CISCO),Tani punoj si administrator i nje rrjeti kompjuterik ne Frankfurt. Dhe vazhdoj ende me studiu web dizajn se po me pelqen
Po unë që bëj punën e Krishtit, vallë cilin nga opcionet e dhëna më lart duhet ta zgjedh?
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga fejer_nagy : 25-08-2006 më 06:57
..... klerik politikan apo politikan klerik?
Ne nje kompani Telekomunikacioni.
Siç po shifet edhe nga përgjigjet e shumicës forumistëve ata janë shkolluar për diçka tjetër dhe punojnë për punë krejt tjera që nuk iu nevoitet fare shkolla por vetëm forca! Por çka ti bëjsh kur kështu e ka jeta!Postuar më parë nga Poeti
Unë njoh shum njerëz me fakultete që kryejnë punë fizike kurse disa ministra pas emërimit si ministra i kanë kryer fakultetet !!!!!!
Edhe unë personalisht jam marrë me shum profesione para dhe gjat studimeve dhe pas tyre e sidomos gjat periudhës së largimit nga puna më 1990 nga regjimi serb por pas luftës i jam kthyer njërit nga profesionet e mia kryesore për çka jam shkolluar dhe për mos me u zbuluar tërsisht po them se punoi në një Agjensi kosovare për VROJTIMIN E FENOMENEVE SHOQËRORE!
Dhe mu këte pyetje ÇKA PUNONI mes shum tjerave ne e bëjmë shpesh nëpër anketat tona të ndryshme dhe poashtu marrim përgjigje të ndryshme por jo të sakta sikur është rasti me POETIN!
Pse? Sepse Poeti është inxhinier por punon një punë si ARSIMTAR - PROFESOR dhe tjerën me siguri në zyrë PUNË EKONOMISTI. Pastaj mund të jet edhe POET, porse puna me të cilën ai e siguron jetesën është ajo e para dhe e dyta. Zakonisht duhet të mirret ajo që është e dorës së parë apo që angazhohesh më shum ose merr të ardhura më shumë, pa marrë parasysh shkollimin! Kurse në pyetjen SHKOLLA E KRYER apo KUALIFIKIMI, duhet përgjigjur Inxhinier Mekanik.
Shembull tjetër:
Përgjigja - JURIST, në anketë nuk jep informacion të saktë për personin në fjalë! Por nëse i anketuari thot njërën nga këto përgjigje:
- sekretar ndërmarrje apo çfarëdo lloj institucini, ose
- avokat,
- gjygjtar,
- drejtor për shërbime publike,
- menaxher i stafit,
- inspektor për të drejtat e punës etj
përgjegjja e tij të orienton dhe mundëson ti ndajsh pastaj saktësisht grupet e profesioneve të anketuarve gjat përpunimit të shënimeve të anketuarëve sikurse është rasti tani këtu në Forum.
Kjo saktësi sidomos është më rëndësi kur ka pyetje shtesë për gjendjen martesore apo numrin e fëmijëve të anketusve, situatën ekonomike etj.
Ndërsa këtu në Forum mund të shofim se me kend po bisedojmë virtualisht!
Përndryshe nëse bazohemi në Standardin mbi Klasifikimin e Profesioneve, çoftë ai i Shqipërisë, Kosovës apo dikujt tjetër Lista zgjatet edhe më shum se me rastin e JURISTIT.
Ja edhe disa shembuj për fund:
- Përpunues i drurit,
- Përpunues i betonit,
- .............................
- Përpunues i duhanit,
- Përpunues i lëkurave,
- .............
- Përpunues i djathit,
- Përpunues i mishit, letrës......etj
StUdEnT!!!
Team: That team in Italy with 29 titles. Or was it 30?
Nuk dij,shume apo asnje!
De jure,dy lloj studimesh kam bere (edhe pse s`kam mesuar asgje), me njerin jetoj, me tjetrin argetohem-kenaqem...
More kot pyes une sepse se shoh gjekundi profesionin e kavalierit, ne cilen kategori duhet futur.
dmth me bukur se profesionin e kavalierit nuk kam asnje:P
Dito.
Krijoni Kontakt