Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 43
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Ok po e bej shpirtin ( Gishtat ) gur dhe po e hap nje teme paska me reale se keto te fundit .

Dashuria thone nuk njeh moshe , rrace , fe , limite etc etc si puna e ketyre romancave ....

Po kur vjen puna te krijimi i familjes dhe njeri nga te dy nuk mund te " prodhoje " kalamaj ? Si shkon puna ? Te ndahen .. apo te pranojne realitetin se ska , sdo kete trashegimtare te gjakut t'tyre dhe thjesht ti nenshtrohen jetes dhe fatit (dashurise ) te tyre ? Kush do triumfoje per ju ketu dashuria apo femijet , gjaku juaj ?

Si mendoni ju ?

ps; Me shume u " frymezova " me kete lloj teme pasi po beja muhabet me njeren dhe po me tregonte per nje shoqen time qe kam pas dikur ne tirone qe ishte ndare mbas 10 vjetesh me burrin per arsye se ai nuk bente femije (me erdhi paksa keq ne fakt ). Sot ajo eshte martuar me dike tjeter dhe pret nje femije me te .
    Ke hapur temen me delikate ne bote PINK, dhe ky eshte postimi jot i pare pas qindrash te tilla qe s'ka nje lol me vete. Pergezime pra!

Po i hedh edhe une ato dy qindarkat e mia ne temen tende atehere:

Meqe ne USA nuk duhet te japesh me aresye per divorc, pse duhet te japesh aresye per shkakun me te rendesishem te marteses, femijeprodhimin? Pra nga ana morale ne kete vend eshte mese e pranueshme, pasi ligji ta lejon.

Megjithate pikepamja ime eshte diametralisht e kundert dhe perkon me mendimin e krishtere. Martesa behet para zotit dhe si e tille duhet respektuar deri ne vdekje sido qe te jene kushtet qe e kane lejuar apo qe kane lindur gjate marteses.
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    goca une kam 12 vjet qe nuk e kam pare shqiperine.. po me kane thene qe atje divorcohen me shume per qejf sesa shqiptaret jashte atdheut.. dhe qe martohen, bejne femije dhe kane dhe femije ne lagje

ketej te pakten you can date, but you don't have to be married.

Cdo gje eshte investim ne jete, edhe te jesh prinder eshte nje nga investimet me te medha me rreziqet me te medha.

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Do ishte gallate sikur pyetja e pare qe njerezit ti benin njeri tjetrit duke paraprire zhgenjimin pas gjithe energjise se harxhuar per tu dashuruar,te mos ishte me: Dalim per kafe?, po te ishte: Ben femije ti?...Une mendoj qe duhet ta bejne kete pyetje ata qe mendojne qe po s'paten femije, do ndahen...
    Personalisht do adoptoja edhe sikur te kisha femije te mite...

p.s: Per dike me lart: femijet s'jane asnjehere mostra...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Ne USA 20% e burrave nuk e dine qe femijet s'jane te vetet. Ja si e zgjidhin kete ceshtje grate amerikane helene.
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar Maska e dove
    Anëtarësuar
    24-01-2006
    Postime
    18
    Nga i gjen keto statistika ti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 04-04-2006 më 00:49

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    pse helena, s'ke degjuar ti qe djemte e vetem ne Shqiperi i kane i lene grate kur s'bejne femije?

dhe gjithe fisi i miraton.... depending on which stage you are in life edhe nese je jewish, e degjon edhe kete pyetje ne dating process here.. pas asaj qe ke ndonje already?

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Pink , ke hapur nje teme shume interesante dhe te rendesishme .

Problemi qe paraqitet ne teme per mendimin tim ndryshon shume nga kendeveshtrimi mashkull-femer.Ne te shumten e rasteve nese "faji" i mos pjellshmerise qendron te meshkujt, femrat jane ato qe presin, falin, heshtin,vuajne por nuk kerkojne divorc.Perkundrazi mundohen te i krijojne nje bindje partnerit qe dashuria e tyre eshte mbi cdo gje.Por ne rastin tjeter kur "faji" qendron tek femra,meshkujt jane te prire qe te reagojne me shpejte,kane me pak durim .Presioni qe ne kete rast ka femra duke filluar nga partneri , familja e partnerit dhe rrethi( qe per fat te keq ende jane pjese e jetes sone private,deshem ne apo jo) e veshtiresojne edhe me shume gjendjen edhe ashtu te lenduar shpirterore te femres, dhe rruga e vetme mbetet divorci.Mirepo kuptohet cdo here ka perjashtime ne te dy raset.
    Mendimi im eshte qe ne cdo martese ,qofte ajo e bekuar te kete femije apo jo,duhet te mbizoteroj dashuria dhe respekti . Eshte ligj i natyres qe secili cift e don me shume frytin e vet, mirepo edhe BIRESIMI apo adopcioni eshte nje metode teper e mire per te ruajtur dashurine e nje cifti.Nuk pajtohem me disa parafoles qe thone te i jap gji ati apo keti femiu te keq .. .ska ne bote femije te keq, por ka njerez te keqinje dhe egoiste qe per ta kenaq sedren e vet jane ne gjendje edhe te tradhetojne partnerin vetem te kene nje femije, dhe nuk jane ne gjendje te shtrijne duart se bashku e te i ndihmojne vetes dhe nje femiu te pafajshem ne jetimore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Helene,
    "a ben femije apo do femije" nuk duhet te jete pyetja e pare por duhet te jene pyetje per te cilat duhet te kesh nje fare pergjigje para se te martohesh. Po te jete qe ai njeri nuk do femije, dhe ky duhet te jete nje fakt qe duhet te konsiderosh tani para se te martohesh. Nqs me vone nje nga ju zbulon qe nuk ben dot femije, eshte me te vertete keq, por prape nuk eshte arsye per divorc. Ka shume metoda te tjera. Eshte shekulli 21th.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 04-04-2006 më 00:50

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Pink, sorry!!!
    Ne nje note nje cike me teper serioze, ne shqiptaret kemi standarte shume kondradiktore. Ne jemi OK me idene e divorcit, por i quajme burrat leshko, dhe grate K.... (pardon the french). Nganjehere duket sikur mundohemi te arrijme boten me shume nxitim dhe adoptojme zakonet e tyre me te keqija. Divorci eshte OK por ideja te adoptosh nje femije te nje njeriu tjeter nuk eshte e pranueshme sepse nuk eshte i joni?

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Gio,

Njerezit kane deshira, eksperienca dhe prioritete te ndryshme.

Prandaj eshte bota me ngjyra dhe jo Gioes kudo
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 04-04-2006 më 00:50

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përkufizimi i dashurisë!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Vlera e fëmijëve në Islam
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  3. Disa aspekte të dimensioneve hyjnore të Muhammedit (s.a.v.s.)
    Nga celyy në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-01-2009, 16:46
  4. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •