Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466

Pse populli shqiptar pranon politikanë mediokër?

Pse jane te kenaqur kta njerez me hajduta, mafioze, injorante dhe lakmimetar? Pse vazhdon doktorri i Enverit dhe nje grekofil komunist te sundojne skenen e politikes shqiptare? I kam digjuar sharjet dhe indinjimet qe bejne njerzit, por shof vetem fjale dhe jo vepra konkrete. A nuk jane te merzitur kta njerez me titullin vendi me i varfer ne Europe? A nuk jane te merzitur me kushtet e jeteses qe krahasohen me somaline? A nuk jane te merzitur me korrupsionin, papunesine, infrastrukturen e shkatrruar, krimin e famshem (benjat e te cilet kane marre dhene), e plot probleme te tjera? Nuk ka alternativa te tjera?! Duhen bere athere. Neqoftse s'ka mundesi qe te hiqen nga fuqia me paqe dhe me votime, athere pse nuk ngrihen kta njerez ne revolucion e ti heqin me force?

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    sepse populli shqiptar eshte vete mediokre.

duhet te kaloj shume kohe perpara se te gjithe ne te jemi ne nivelin e duhur kulturor dhe mendor i pakapshem.

megjithate, nese tranzicionet ndermjet politikaneve vine duke u permiresuar, atehere te pakten jemi duke ecur ne drejtimin e duhur

pershendetje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga i_pakapshem
    Nqftse e lexon me vemendje shkrimin tim e kam dhene alternativen ne forme pyetje.
    Nuk ka alternativa te tjera?! Duhen bere athere. Neqoftse s'ka mundesi qe te hiqen nga fuqia me paqe dhe me votime, athere pse nuk ngrihen kta njerez ne revolucion e ti heqin me force?

Une mendoj se jemi popull i pergjumur, dhe aspak te pershtatshem per revolucione. E para kjo. E dyta, revolucioni nuk eshte alternative realiste dhe e pranueshme pasi ka nje qeveri legjitime. Nese nuk je i kenaqur me keto te dyja duhet te nxjerresh alternative te re.

Dhe kete po te thoja une. Qe ti thua duhen bere. Po si?

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Asertime te ktij lloji jane ato qe mundin cdo perpjekje per nje ndryshim te vertete. Ne jemi ktu per te bere nje diskutim prej njerzve te edukuar qe mbase jemi. Dhe nga diskutimi shpresojme qe mbase lindin zgjedhje konkrete
    ti dashke muhabet me duket mua

jane keto diskutimet qe s'cojne kund, ato qe heqin shprese per çdo ndryshim, sepse asnje s'çohet te diskutoje ne vend, po diskuton ketu, me njerez qe as kane ne dore gje dhe as ngrihen te bejne revolucionin me ty, po thjesht dallohen ne komente te tipit kshu jemi, popull medioker etj etj, normale, ç'te bejne me shume.
    Ja e more vesh populli shqiptar s'doli mire nga trute , po pastaj?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Veshtrusja
    sepse populli shqiptar eshte vete mediokre.

duhet te kaloj shume kohe perpara se te gjithe ne te jemi ne nivelin e duhur kulturor dhe mendor i pakapshem.

megjithate, nese tranzicionet ndermjet politikaneve vine duke u permiresuar, atehere te pakten jemi duke ecur ne drejtimin e duhur

pershendetje
    Puna eshte ama se une nuk po shof ndonje permiresim ne kto tranzicione. Ishte Berisha ne krye, erdhi Nanoja dhe tani eshte Berisha prap. Kto vitet e fundit kane mbire dhe Rama. Nga cka kam lexuar per te kur ishte ne sherbimin publik si kryetar bashkie, te jep njefare shprese se mund te dalin te tjere si ky. Ama tani qe eshte bere kryetar bashkie ka hyre ne boshllekun qe la Nanoja (nqftse e kupton ku e kam fjalen).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga [xeni]
    Nuk ka alternativa te tjera?! Duhen bere athere. Neqoftse s'ka mundesi qe te hiqen nga fuqia me paqe dhe me votime, athere pse nuk ngrihen kta njerez ne revolucion e ti heqin me force?

Une mendoj se jemi popull i pergjumur, dhe aspak te pershtatshem per revolucione. E para kjo. E dyta, revolucioni nuk eshte alternative realiste dhe e pranueshme pasi ka nje qeveri legjitime. Nese nuk je i kenaqur me keto te dyja duhet te nxjerresh alternative te re.

Ne mendimin tim, duhen zevendesuar shtresa e vjeter post-komuniste e politikanve me te rinj te zellshem dhe me vizion.

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga i_pakapshem
    Puna eshte ama se une nuk po shof ndonje permiresim ne kto tranzicione. Ishte Berisha ne krye, erdhi Nanoja dhe tani eshte Berisha prap. Kto vitet e fundit kane mbire dhe Rama. Nga cka kam lexuar per te kur ishte ne sherbimin publik si kryetar bashkie, te jep njefare shprese se mund te dalin te tjere si ky. Ama tani qe eshte bere kryetar bashkie ka hyre ne boshllekun qe la Nanoja (nqftse e kupton ku e kam fjalen).
    lindin disa pyetje nga kjo qe ke then:

1. ku qendron problemi qe Berisha eshte sot kryeminister? Cilat jane gabimet e Berishes si kryeminister?

2. a mendon ti se Berisha nuk ka fituar postin e tij ne menyr te ndershme elektorale? ... dhe pse?

3. Vetem se dikush eshte i ri ashtu si Rama, a dmth kjo qe ky njeri nuk eshte i se njejtes kategori te Nanos ?

4. Cfare jane permiresimet qe presim ne ne ndryshim te politikes?

5. A eshte e then detyrimisht qe kush do qe behet kryetar kerkon te permiresoj anen e tij financiare (interesat e tij)?

etj

Citim Postuar më parë nga helene
    ti je i ri i zellshem dhe me vizion?
    pyetje me vend

Une do shtoja: Cili eshte me saktesisht vizioni qe duhet te kene politikanet e rinj?

ika tani se duhet te ha dreke kalofshi mire
    Ndryshuar për herë të fundit nga Veshtrusja : 18-02-2006 më 13:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Veshtrusja
    lindin disa pyetje nga kjo qe ke then:

1. ku qendron problemi qe Berisha eshte sot kryeminister? Cilat jane gabimet e Berishes si kryeminister?

2. a mendon ti se Berisha nuk ka fituar postin e tij ne menyr te ndershme elektorale? ... dhe pse?

3. Vetem se dikush eshte i ri ashtu si Rama, a dmth kjo qe ky njeri nuk eshte i se njejtes kategori te Nanos ?

4. Cfare jane permiresimet qe presim ne ne ndryshim te politikes?

5. A eshte e then detyrimisht qe kush do qe behet kryetar kerkon te permiresoj anen e tij financiare (interesat e tij)?

etj

pyetje me vend

Une do shtoja: Cili eshte me saktesisht vizioni qe duhet te kene politikanet e rinj?

ika tani se duhet te ha dreke kalofshi mire
    Pergjigjet

1. Heren e pare qe ishte ne krye lejoi zhvillimin e piramidave qe e coi vendi ne nje nga krizat me te medhaja te historise se tij. Kte here se di se cfare do beje? Eshte ende heret per te folur.

2. Jo se mendoj ate gje qe. Por zgjedhjet e popullit ishin: Berisha ose Mafiozi dhe gangsteri qe e ben te ditur kte gje publikisht. Berisha ne kte krahasim del me i miri.

3. Se kuptove ate postimin qe bera une. Sdoja te thoja qe s'eshte i afte. Ne fakt eshte me i afte se Nanoja. Por tani qe eshte bere kryetar partie, ka marr nuancat e Nanos. Dmth ka filluar akuzimet dhe fjalimet ndaj Berishes ore e minute. Pak a shume ka filluar zenkat kalamaneske qe bente Nanoja.

4. Duhet te vine ne krye njerez te afte dhe te edukuar. Njerez me vizion dhe me plane per ta permiresuar situaten ne shqipri. Duhen bere ndryshime te vrrullshme.
    Ata qe do mbajne poste publike, duhet te jene njerez qe nuk kane si qellimin numer nje permiresimin e gjendjes se tyre financiare. Duhet krijuar nje sistem qeverije qe cdo pjese e qeverise mund te kontrolloje tjetren dhe asnjera nuk ka mundesi te kete fuqi absolute. Nqftse gabohem (te me korrigjoj kush e di me mire) ne Shqiperi kur vjen te fjala e fundit, Kryeministri ka fuqi absolute.

5. Kshu duket ne Shqiperi.

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga [xeni]

Me duket qe ky postim nuk qendron nga lidhja logjike. Per te levizur dike nga pushteti, ka dy rruge : ose me vote, ose me dhune. Kur nje person nuk hiqet dot me vote te lire, kjo do te thote qe ka nje shumice qe e ka votuar ate, dhe per rrjedhim nje pakice qe nuk e ka votuar. Mirepo, kur ti thua qe meqe nuk hiqet me vote, atehere te hiqet me dhune, atehere i bie qe ne dhune te ngrihet pakica, dhe jo shumica sepse kjo shumice ka votuar per te. Atehere ç'ngelet ? Qe nje pakice te ngrihet ne dhune per te hequr dike legjitimisht (me shumice) te zgjedhur. Mirepo, kjo nuk mund te quhet ndryshe perveçse veprim anti-kushtetues, dhe si i tille ai nuk mund te sherbeje per ngritjen e nje parlamenti tjeter legjitim.

Une per vete jam legalist i perjetshem. I urrej revolucionet per vdekje. Por ka shume popuj qe nuk jane revolucionare (nordiket psh, ato jane nga me legalistet ne bote) e prapeseprape punet vene me mire se kudo tjeter. Atehere ku qendron kleçka ?

Nqs ka vend per nje revolucion ne Shqiperi, ai eshte veçse nje revolucion ne mentalitet. Revolucion klasik, jo e jo.

Si behet ky revolucion ne tru ? Une per vete mendoj qe duhet patur se pari referenca te mira. Nga vijme e ku vemi ? Nqs deshirojme t'i perkasim Perendimit (çka kjo duket te jete me se shumti) atehere te zgjidhen referenca perendimore. Per mua, nevojitet nje revolucion ne shkolle, ne shtyp, ne botime, ne gjithçka qe ve ne levizje idete.

Nje krijim fondi nga Ministria e Kultures per botime veprash te klasikeve te letersise perendimore do te ishte krejt me vend.

Mustafa Kemal Ataturku, kur ndermori modernizimin e Turqise, favorizoi ne shkalle te gjere botimin e mjaft veprave klasike te Perendimit, sidomos atyre franceze (qe i pelqente me se shumti, dhe qe ne ate kohe ishin pasaporte per çdo intelektual).

Keshtu mendoj une, librat, librat dhe vetem librat jane per mua zgjidhja, ndonese pak e vonuar, por ama e sigurte.

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    uazo fjalia e pare eshte citim i fjaleve te te pakapshmit

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Fjalë të urta dhe proverba në Gjuhën shqipe
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 28-08-2007, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •