Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47

Tema: Martesa

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga xixe xixellonja
    ..............mirdita e dashur shoqeri, ju lutem nese keni pervoj apo keni ndegjuar teori apo shembuj te ter, me ndimoni apo ma spjegoni mendimin e juaj ne lidhje mbi martesen....si eshte jeta ne martes? ..........apo eshte nji fat te jesh e knaqur ne martes,....met vertet i kam frik marteses, sa per mua kisha jetuar ter jeten time e pa martuar, kur te shof apo te ndegjoj si kalojne disa te martuar.....!!!!!?, por kur te shof dike qe jeta i buzeqeshet ne martes, eshte pyetje tjeter, por gezimi ne martes vall eshte e shkurtert....ēka mendoni ju eshte nji fat te jesh i gezuar ne martes,apo je i pa fat si te shkon keq...
    per mua kejo pyetje ka rendesi te madhe dhe eshte shum serioze, sepse martesa eshte nji gje per ter jeten, eshe mbasi nundeni te ndahemi mbas nji muaji nese nuk shkon mir , por te gjith deshirojme te kemi fat ne ket aspekt, ēka mendoni ju ju lutem, ju falenderoj, me nderime...
    xixe xixellonja, populli thot qe martesa eshte nje qyp qe ne fillim ka nja tre gisht mjalt, e pastaj nga tre gishtet e posht esht i mushem me mener!

po sic e shoh un edhe pse eshte mener, eshte prap i mener qe kemi per ta hang te gjith

martesa eshte pjese e jetes yllo, do ket veshtirsit, do ket gjerat e bukura edhe te hidhura, tamam si vet jeta, ndac e martuar ndac beqare do kesh periudha te bukura e peridhu te dh*me njet, po e mira eshte qe te kesh dike pran me te cilin/cilen ti ndash keto gezime e hidherime, se po tjesh vetem te ik petlla, ky eshte menimi im prej beqari ti pastaj e di vit, kot si thon pyt 100 vet e bej sic di vet!

gjith te mirat yllo!

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

......e dashura shoqeri, mirdita....

Jeni nje shoqeri dhe nji ndihme e shkelqyeshme.
    Met vertet ju falenderoj per ēdo fjaliqe e keni cekur,i kam lexuar me plot interes dhe vemendje te madhe.Por me duket interesante qe asnje prej jush nji problem qe mund te jet shkaku i frikes per martes, si psh. te timit.
    E ter frika me vjen kur te mendoj qe nje dit me duhet te martohem, eshte pseja e nji problemi qe nuk me hieket dot prej kokes. Ju lutem ma spjegoni apo me mir me ndihmoni. Problemi i im eshte qe nuk besoj ne meshkuj. Mendoj qe te gjith jan te pa bes,qe genjejn,tradhtar...(kejo ju ndoll ne te shumten e rasteve femrave te martuara mbas disa vitesh te jen bashkshortet e tyre tradhtar....).....
    .................................................. .................................................
    (Me respetime ndaj gjinis mashkullore,sepse dhe vet kam vella dhe e dua me ter fuqin time,jeten mundi ta jap per te...eshte e vertet qe meshkujt nuk jan te gjith te njejt por shumica e kan ket fam, por pyetja eshte a do te kem fat te gjej ket mashkull qe eshte i ndallushem prej te tjerve , apo prej kesaj shumice qe jan aq te njofur si tradhtar te vajzes se vet,te fejuares se vet , apo te martuares se vet ne te shumten e rasteve).
    .................................................. ..................................................
    ...Eshte e vertet qe mendoj shum dhe hy ne misteret e jetes ku nuk kan pergjigjete kjarta, por kejo tem duhet te ket ndonje pergjigjeje apo skjarim, shpresoj...
    Kam ndigjuar disa gjera dhe po shof...disa jan te pa bes po ne fillim, por shumica mbas nji kohe te marteses...thojne qe Zoti apo Allahu i fal shum gabime dhe mekate te njeriut,por vet nuk do te falja nji gje te till,do te leja menjehere.Eshte let kur bashkshortet apo te martuaret nuk kan fwemi te ndahen , sepse nuk eshte aq tragjedi, por kur kan femi, tragjedia me e madhe do te jet per vet femiun...nuk di se si mund ta ket jeten femiu me prind te ndar...
    .................................................. .................................................. ......
    (Vajza mendoni pak kush eshte me i pa sjellshmi, djemet apo burrat te martuarit, me mosh te mesme dhe deri pleqet qe nuk kan fetyr, kur kalojm te na shiqojn me sy deshire dhe te thojn ah sa e bukur je......djemet e ri jan normal dhe te edukuar, por te martuarit!!!!!!!!!!!!!!!!.....PSE?
    .................................................. .................................................. .......
    JU LUTEM MA SPJEGONI PAKEZ KET PYETJE, JU FALENDEROJ SHUM.
    (Ju lutem ti respetojm mendimet e tjerve pa marr parasysh se si shprehen per ket tem sepse secili i ka pervojat e veta dhe mendimet e veta qe ka te drejt ti shpreh dhe qe neve na bejn te pasur me nji hapsir me te madhe te dijes dhe mendimeve ne ēdo aspekt). MIR U NDIGJOFESHMI, DHE JU FALENDEROJ PER MENDIMET DHE NDIHMEN E JUAJ QE ME BEN AQ MIR.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xixe xixellonja : 07-03-2006 mė 12:41
    "Dashuria e vertetė dhe e sinqertė nuk shuhėt kurrė"

rrezja qe ngroh Maska e dielli qe lind
    Anėtarėsuar
    13-10-2005
    Vendndodhja
    Aty ku zhurma e dallgeve eshte muzike per veshet e mije.
    Postime
    181
    Martesa eshte fat thjeshte, fat mund te dali per te mire por mund te dali edhe per te keq.Sot ne shumicen e rasteve partneri zgjidhet keshtuqe ne nje fare menyre fatin para martese gjith se cili e kerkon dhe e zgjedh vete.
    nuk me kujtohet

Kosovė e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362

pershendetje, xixe xixellonja

Edhe pse nuk te njoh, kam deshir met ndihmu, me at sa di une, martesa, dhe dashurija, jan gjanat me te bukra qe i ka krijuar Zoti, ashtu mendoj une, si pik e par duhesh te mendosh, se martesa nuk asht veq per nje dit apo per nje jav, martesa esht aq sa te keni jet, aq esht edhe martesa, duhesh te mendosh ti vet, martesa pa probleme, asht nje jet shum e mir, ashtu mendoj une, edhe pse nuk jam i martum hala, por nese jeni gjeloz ndoj njoni prej dyve, keni me pas shum veshtirsi per nje koh deri sa te bahen fmija, gjelozin e krijoni ju vet, ruju ki kujdes qe mos te shtish burin tand me gjelozu, se ateher qdo shikim i joti per te esht i tepert,

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    martesa eshte ne fillim si ajo mjalta,por me kohen behet pak sa interesante per mendimin tim te gjithe gabojme sepse jemi njerez nuk ka njeri qe nuk gabon edhe me thene qe sgabon dihet se jeta ndryshon edhe per te mire dhe(ne te keq)probleme normal qe ka martesa, sot jemi ne kohrat moderne qe edhe te shqipetaret ka ardhe kjo kohe keto jane mendimet e mia nuk them se te gjith ndoshta mendojn keshtu,martesa ka shume obligime se sa te jesh beqar ose beqare por jeta vazhdon sikur(beqare o e martuar) si mbas orientimeve qe i takon ne jete kjo eshte martesa.

Jam disa vjet i martuar dhe jam i dashuruar si asnjehere me perpara , nuk e di sa do te zgjase dicka e tille , por per momentin fluturoj .
    Jetojeni jeten tuaj
    Eshte e vertete qe puna e fisnikeron njeriun, por shoqeria jone nuk ka nevoje per aristokrate.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    sa per mua kisha jetuar ter jeten time e pa martuar, kur te shof apo te ndegjoj si kalojne disa te martuar
    Njeriu ne pergjthsi mezi mban dhe duron veten e vet e lere mo te duroje edhe tjetrin, apo tjetren.

Ai qe e ka kuptuar jeten, ai njeri thote gjithmone: "Jam mire, jam shum mire, nuk me mungon as nje gje, mund te rroj edhe pa te, jam rehat, c'do dite eshte mrekulli per mua."

Trupit dhe zemres i duhen deshirat, dashuria, martesa, apo shume gjera te tjera te kesaj toke. Dhe trupi dhe zemra do te vdesin nje dite.

Domethene: A duhet martesa? Po duhet them une, por vetem neqoftese ti nuk e kuptuar akoma jeten dhe je akoma ne kerkim te jetes, apo te fjales "jete".

Shpirtit nuk i intereson martesa, sepse shpirtit nuk i intereson dhe nuk i mungon as nje gje, prandaj.

Atehere? Cfare bejme ne ketu ne toke? Hic. Kalojme kohen.

Kalofshi mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 11-03-2006 mė 11:00
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    ..............mirdita e dashur shoqeri, ju lutem nese keni pervoj apo keni ndegjuar teori apo shembuj te ter, me ndimoni apo ma spjegoni mendimin e juaj ne lidhje mbi martesen....si eshte jeta ne martes? ..........apo eshte nji fat te jesh e knaqur ne martes,....met vertet i kam frik marteses, sa per mua kisha jetuar ter jeten time e pa martuar, kur te shof apo te ndegjoj si kalojne disa te martuar.....!!!!!?, por kur te shof dike qe jeta i buzeqeshet ne martes, eshte pyetje tjeter, por gezimi ne martes vall eshte e shkurtert....ēka mendoni ju eshte nji fat te jesh i gezuar ne martes,apo je i pa fat si te shkon keq...
    per mua kejo pyetje ka rendesi te madhe dhe eshte shum serioze, sepse martesa eshte nji gje per ter jeten, eshe mbasi nundeni te ndahemi mbas nji muaji nese nuk shkon mir , por te gjith deshirojme te kemi fat ne ket aspekt, ēka mendoni ju ju lutem, ju falenderoj, me nderime...
    O derman jeta ne martes eshte me kembe perpjet po leje ate muhabet.Te ishte aq e mire nuk shtohej ne menyr te menjehershme numri i divorceve.Prandaj rrofte Bashkjetesa.

Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

mirembremja te gjitheve, e dashura shoqeri

Citim Postuar mė parė nga aska_peja
    Edhe pse nuk te njoh, kam deshir met ndihmu, me at sa di une, martesa, dhe dashurija, jan gjanat me te bukra qe i ka krijuar Zoti, ashtu mendoj une, si pik e par duhesh te mendosh, se martesa nuk asht veq per nje dit apo per nje jav, martesa esht aq sa te keni jet, aq esht edhe martesa, duhesh te mendosh ti vet, martesa pa probleme, asht nje jet shum e mir, ashtu mendoj une, edhe pse nuk jam i martum hala, por nese jeni gjeloz ndoj njoni prej dyve, keni me pas shum veshtirsi per nje koh deri sa te bahen fmija, gjelozin e krijoni ju vet, ruju ki kujdes qe mos te shtish burin tand me gjelozu, se ateher qdo shikim i joti per te esht i tepert,
    -----------------------------------------------------
    -------------------------------------
    ...eshte e vertet qe nje nder problemet qe sjell ne martes eshte gjelozia, jam krejtsisht ne takort me ty...por met vertet une veten nuk e ndiej si gjeloze, ne ket aspekt mendoj qe te dy paret duhet ta ken lirin, por kejo liri ne ēdo aspekt e ka kufirin e vet.
    Kur them qe te dy paret duhet ta ken lirin, mendoj qe duhet ti ken te gjitha te drejtat e barabarta, qe mos te existon kurfar ndallimi-maqizmi (machista)..met vertet maqizmin e urrej krejtesisht ēdo veper dhe ēdo fjali...kur flas per maqizem nuk flas vetem per Meshkujt Shqipetar flas per ter Meshkujt ne tersi pa marr parasyesh se ēfar gjuhe flet...
    Per shum sende Mashkullit Shqipetar ja jap nji 10. Por e ter mvaret prej ēdo personi nuk mundemi te flasmi ne tersi. Siq e kam perseritur ne mesazhin e me par, ju lutem ju Mashkujt mos me keqkuptoni,nuk kam asgje kunder jush por vetem kunder maqizmit...siq tha dhe dibrani jemi ne boten moderne dhe shum gjera duhet te jet ma te leta po ashtu dhe martesa,...mvaret se ne te cilin aspekt, kejo bot moderne sjell sende pozitive dhe negative,por siq thoni edhe ju martesa eshte nje pjes e jetes Njerzore dhe eshte pyetja si do te kesh fat ne ket aspekt...

...besoj qe ēdo i Ri qe mendon mbi Jeten e vet ben pyetje serioze se, ēka eshte jeta dhe ēka po bej me jeten e tij dhe ēka pres prej saj...po ashtu dhe mbi Martesen qe ben pjes ne jeten ton apo ne Historin e Jetes son...

Ne ket aspekt ju deshiroj ēdo te mir te gjitheve dhe fat ne jet si Femrave po ashtu dhe Meshkujve...sepse po ta fillojme nji tem tjeter mbi Femrat sigurisht edhe ju Meshkujt do te keni ēe te flitni, sepse sikurse ka Djem te mir ashtu ka dhe Vajza te mira dhe anasjelltas...keshtu qe nji Vajz,opo Djal mund te na ben jeten e lumtur dhe mund ta ben ferr...

.....PERSHENDETJE TE GJITHEVE DHE ME NDERIME...
    (Dhe nje her ju falenderoj te gjitheve per mendimet e juaja mbi ket tem kaq te rendesishme per ne jo te martuarit, suksese).

Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

...........Mirdita te gjitheve.............

IL__SANTO]O Te ishte aq e mire nuk shtohej ne menyr te menjehershme numri i divorceve.Prandaj rrofte Bashkjetesa.
    ------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------

...............ME NDERIME DHE RESPETE, NDAJ ĒDO MENDIMI QE E KENI CEKUR NE KET TEM, QE JAM NE TAKORT ME TE GJITHAT, por po thuaj qe ky mendim i IL-SANTIT eshte shum reale.
    ...Ēka mendoni ju? Zgjidheja me e kujdesshme a do te jet te jetosh ne Bashkejetim psh. 5 vite dhe ateher te martohesh dhe te besh pyetje a do te kesh femi apo jo...edhe mbasi kejo nuk eshte nji gje e sigurt, por mbas disa vitesh nese vjen tek e ndarja...mbetesh e qet qe per nga ana jote i dhe te gjitha por nuk funkthenoi... dhe suksese ne te ardhmen njerit dhe te tjetrit...
    ( ju lutem mos i keqkuptoni pyetjet, dhe asnje tem te ēdo antari...sepse per ēka eshte Shoqeria...ti ndigjojme mendimet e njeri rjetrit dhe ti respetojm...psh. une i kam shum gjera ne jet shum te kjarta, por kam deshir ta diej mendimin e juaj se si mendoni dhe ju , dhe kejo eshte nji burim i jetes, kejo eshte shoqeria qe e ka bukurin e vet,me nderime...ju dua...ēdo te mir).

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •