Te Vrase Po Me Ka Shku Ne Mendje;p Por Te Vetvritem Nahhhhhh Asier![]()
Po
Jo
Te Vrase Po Me Ka Shku Ne Mendje;p Por Te Vetvritem Nahhhhhh Asier![]()
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
uh c'me shkrive gazitPostuar mė parė nga Playjadi
![]()
Po ku mendon njeriu vetevrasjen mor aman. Te pakten jo ai qe e mendon me te vertete (ai qe vetevritet dmth); ai bum edhe mbaroi puna. Vetem te gjallet, edhe ata qe bejne "gjoja" sikur mendojne, vetem ata thone "kam menduar te vetevritem." Ne fakt, keta te fundit jane tipa shume interesante![]()
Summertime, and the livin' is easy...
uh c'me shkrive gazit
Po ku mendon njeriu vetevrasjen mor aman. Te pakten jo ai qe e mendon me te vertete (ai qe vetevritet dmth); ai bum edhe mbaroi puna. Vetem te gjallet, edhe ata qe bejne "gjoja" sikur mendojne, vetem ata thone "kam menduar te vetevritem." Ne fakt, keta te fundit jane tipa shume interesante
Mua me ka shkuar ndermend te vetevritem.Me ka ndodhur atehere kur kuptova se sa i zbrazet, sa i rreme dhe sa antinjerezor eshte realiteti shqiptar.Arrita ne perfundimin se une si pjelle e atij realiteti isha i destinuar te vuaja dhe vdekja do te ishte dicka normale.
Bota dhe mendimet e te rinjve sot kane ndryshuar..Postuar mė parė nga Teddy
Stresi...karriera...Problemet ekonomike,shoqerore dhe shpirterore
jane aresyet me te zakonshme qe shkaktojne Depresione.
Depresioni mbizoteronendimet,ndjenjat,sjelljen dhe gjendjen shpirterore..
Symptoma te depresionit:
Merzitje...
Renie ne peshe
Pagjumesi
Lodhje
Veshtiresi Konsentracioni
Mendime vetevrasje
Depresioni kalon ne Panik brenda 24 oresh..Vetevrasja eshte e mundur ne kte gjendje
Vetevrasja
Shume personna te deprimuar nuk shohin driten,rrugezgjidhjen qe i nxjerr nga erresirra(problemet e ndryshme.)
Faktoret per vetevrasje
-Idiagnotizuar per probleme psyqike dhe Alkolike
-Veprime impulsive
-Humbje ne Familje
-Prinder me probleme Psyqike dhe Alkolike
-vetevrasje ne rethin familjar
-Dhune ne familje(fizike,psyqike dhe sexuale)
-Perpjekje vetevrasje nga e kaluara..
Kercenimi me vetevrasje duhet te meret seriozisht..
Nje person qe flet per vetevrasje ,perpiqet gjithmone
ta realizoje ate..
Njohja e sinjaleve per vetevrasje,te ben te mundur te ndalosh vetevrasjen.
Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.
Mendja me ka shkuar disa here te bej vetevrasje ,kur i kam pasur 14 deri ne 20 vjet .
Kur bejsha sherre dhe e disha se ēka me pret te shpia ,thojsha ma mire me vdek.
Por ēka te bej kur nuk jam aē i vendosur per fat te mire.
Mendoj se tek ēdokush gjendet nje moment i lige dhe secili ka mendime dhe probleme te ndryshme .
Nje keshille per te gjithe .
Mos u ngutni se vdekja vjen vete ,mundoheni te shijoni jeten aē sa mundeni .
Edhe ne qofte se i shkon mendja dikujt sot me bere vetevrasje ,le ta shtyn per neser sikur se i shtyjme edhe te tjerat pune per neser .
Le te behemi pak pertaca skemi per ēka me u ngut. Sbahet kijameti
"Cfare do te ndodhte nese une do vdisja"- kam pyetur veten njehere. Sdo te thote fare qe jam e dobet, por thjeshte nje moment ne kulmin e trishtimit. Me pas kuptova qe eshte bukur te jetosh dhe gjeta forcat te leviz perpara.Postuar mė parė nga Teddy
fierakushe, ne fakt dhe njerzit normal mendojn per vetevrasje per nje sekond, po te mendosh s'do te thote se mund ta beshPostuar mė parė nga FierAkja143
statistikat thone se pothuajse shumica e njerezve kan menduar per vetevrasje per nje second, por vec nje perqindje e vogel kan temptuar
gjithashtu pothuajse femrat mendojn me shume te vrasin veten
por meshkujt jane ata qe temptoj me shume, ose actually kill them selves
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
veten e asihere.
kur kom qen klas tret kam dash me vra i zysh si quheshin ato zevendsuset ahere...e gjeta i zysh ndispozicion
ishte i gjo e shemtut ene sa tha ajo nxirni librat une i ta perplas librin pas banke
erdhi ajo e ma ka meshtjell i shuplake sa i hate krahu.
i tu ngrit une ene drejt e ke drejtoresha qe ishte tezja jeme. ama i pik loti s'nxora prej inotit
i them drejtoreshes (pardon my french): ajo kurva qe na ke sjell po ref gjith nxonsit. ma fut ene ajo i shuplake, pak ma tleht.
shkoj nshpi ene i them mames ajo mthot dicka ke bo ti se kot stref njeri
ma nfund shkoj ke gjyshja ene njaty kom qa. ngrihet gjyshja ene vje shkoll ene shko ke ajo shomtina ene i thot: ma preke ene i here nipcen tkom me ti shkul njato 5 qime qi ke nkok
Krijoni Kontakt