Shëmbëlltyra e Babait të mirë
Jezusi e tregoi edhe këtë shëmbëlltyrë: “Një njeri kishte dy djem. Një ditë, djali i vogël i tha babait të vet: Ma jep pjesën e pasurisë sime që më takon! E mori pasurin që i takonte dhe shkoi në një vend të largët. Atje e harxhoi tërë pasurinë që e kishte marrë.
Pas një kohe, në atë vend erdhi një skamje e madhe. Për të fituar diçka për të ngrënë, u deshtë që t’i ruante thitë (derrat). Atëherë filloi të mendojë: Sa mirë e kam pasur tek babai im! Ai ishte shumë i pikëlluar. Kështu vendosi që të kthehet te babai i vet. Duke u kthyer, babai i tij e pa prej së largu. Vrapoi kah biri i tij, e përqafoi dhe e puthi. Biri i tha të atit: Më fal! Unë nuk jam më i denjë, që të quhem biri yt. Por babai kishte dashuri të madhe për të birin dhe u gëzua shumë për kthimin e tij. Menjëherë i thirri të gjithë të afërmit dhe bëri një festë të madhe.
Biri i madh gjendej në fushë. Kur u kthye nga fusha, dëgjoi zhurmë të madhe. Thirri një nga shërbëtorët për ta pyetur, se ç’ishte kjo zhurmës. Ai iu përgjigj, vëllai yt i vogël është kthye dhe babai yt është shumë i lumtur dhe ka vendosur të festojë.
Me të dëgjuar, ai u zemërua dhe nuk dëshironte të hynte brenda. Kur e pa babai i tij, doli përjashta për të biseduar me të.
Djali i madh i tha të atit: Që sa kohë jam këtu dhe përherë të kam shërbyer dhe kam bërë gjithçka më ke thënë. Unë gjithmonë të kam dëgjuar, por ti asnjëherë nuk ma ke dhënë as një edh që ta prej dhe të gostitem me miqtë e mi. Dhe, tani kur u kthye djali yt i cili e shkapërderdhi pasurinë, ti ke prerë viçin më të mirë! Babai i përgjigji: Biri im, krejt çka kam unë, është edhe e jotja. Ne duhet të festojmë, sepse vëllai yt ishte larg nesh dhe tani është kthyer, ishte i humbur dhe tani e kemi përsëri në mesin tonë.
Edhe nëse ndonjëherë ndodh që të gabojmë apo të mëkatojmë, atëherë kurrë nuk guxojmë të ngurrojmë që të pendohemi dhe të kthehemi. Hyji është i mëshirshëm dhe na fal fajet, gabimet dhe mëkatet tona. Ai përherë na do dhe pret që të kthehemi.
Krijoni Kontakt