Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 190
    i/e regjistruar Maska e ARBJOR
    Anëtarësuar
    04-10-2005
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    9
    Pak botkuptim dhe tolerance, dhe nuk do jemi me otomanet e vertete te ballkanit...
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARBJOR : 27-02-2006 më 13:10

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Si do veproje ti zotrote ne qofte se me pushtimin e Shqiperise minoriteti grek te bashkpunonte me pushtuesit?
    E shef sa larje truri te kane bere

sipas teje nese kap ti dhe Dhima (i Kokedhimajve te Qeparoit shqipfoles) ndonje karabine ne rast lufte do te thote se paska luftuar i gjithe minoriteti kundra Shqiperise? Po pleqt, po grate, po femijet nuk jane pjese e njerezimit apo minoritetit grek apo cam?

Shkatrimi me i madh i shekullit te 20 u krye ne qendren e Europes nga ushtria gjermane ne nje lufte qe la miliona te vrare apo te vdekur nga mungesa (te pakten 40 milione) dhe nuk do gjesh me asnje arshive te botes akuze kundra popullit gjerman!

Po Athina edhe kete e beri.... akuzoi nje publik/komunitet te tere per krime qe, logjikisht, nuk beri!

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    652
    Qeveri skandal
    Si i lejojne keta plehra greke te thone "Himara eshte greke dhe duhet bashkuar me Greqine"???
    Keto krimba duhen pushkatuar nje nga nje, felliqsirat.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Iliriani edhe faj te kem, kjo nuk me ben Dropullit se jam nga Pogoni, te pelqen apo nuk te pelqen.
    Ne? Cilet ne? Ne minoritaret? Ne greket?
    Camet u zbuan nga nacionalistet greke (EDES) ne nje moment qe shtet grek nuk egzistonte. Ne qofte se shteti grek nuk i donte Camet do ti kishte zbuar qe ne 1912 apo ne 1922 (ketu do kishte dhe motiv ti zbonte si myslymane por i mbajti).
    Minoriteti cam ishte c'do here negativ perballe grekeve (dhe ketu ka faj dhe politika izoluese e diktatures greke qe i shikonte me dyshim) dhe me pushtimin e greqise nga italo-gjermanet camet u bashkuan me italianet.
    Si do veproje ti zotrote ne qofte se me pushtimin e Shqiperise minoriteti grek te bashkpunonte me pushtuesit?
    Te jesh nga te duash,se ti e di, per mua ka rendesi ai emri i pare ca je.

Cdo minoritet ne vendin e shumices ku jeton, eshte e lehte ta etiketosh se bashkepunoi me te huajin, e ta cilesosh armik etj etj sic etiketoni ju camet per te gjetur preteksin per ta zbuar.

Ne 1945 greke gjeten momentin qe e bene dhe ju eci, e kjo nuk justifikohet me argumentet e thata,se ti ke te drejte fjale e mund te thuash e shkruash me mijera po sa qendrojne?!Se ne cdo shtet ai qe ka bere nje faj ka gjykata e camet qene shtetas grek, e te akuzosh femine 1 vjec se bashkepunoi me Nazin!?

Edhe ty apo minoritetin, ta zbojme, ne se, dihet bashkepunon me grekun, apo me ndonje armik te shqiperise?Ne nje moment qe do jete ekulibri i tille e do jete e mundshme?!

Pra mbrojtia e zbuarjses se Cameve , ti mbroje per mua je ne rregull, po nga ky ekuacion e kjo llogjike e ky arsyetim ti si minoritet e person, ne nje moment qe do jene konditat qe ajo mund te behet, marim kete justifikim grek.Nga kjo ju e pesoni si minoritet, mbrojeni.

Sec si e the dhe vet dhe greku e beri kur gjeti momentin e pershtatshem.Cedo se nuk thua sa konflikte e sa here e ka nisur ai ate pak e nga pak qe nga 1920 te 1945sa.

Shteti grek ne 200 vjet nuk njohu asnje kombesi te asnje shqiptari qe kufiri e gjeti ne greqi, qe nga lagjia 'Plake' lagjia me e vjeter e Athines deri ne Cameri.

E presioni qe te ben nje shtet, dihet.

Zbuarje te shqiptareve pas luftes se pare boterore, ne 1920, ka pasur duke i cilesuar ata si mysliman t e i cuan ne turqi, e kjo ka ndodhur qe nga krijimi i shtetit grek ne vazhdimesi e shume here
    Po ti sic thua per turqit e greqise qe jane vetem mysliman ce do se flasin turqish e jane turk ca do presesh.

Pra politika e shtetit grek, mosnjohje kombesie e minoriteti te shqiptareve ne greqi--mos njohje gjuhe hapje shkollash--e zbime e presione per tu larguar---ka qene per 200 vjet pa nderprerje e nuk genjen dote njeri se ajo eshte dhe sot aty e gjalle.

Kjo nuk ka qene ne shqiperi , se psh shteti komunist vetem tju kishte trajtuar keq e te lente nje kufi hapur nuk do kishte grek ne jug sot.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliriani : 27-02-2006 më 13:18

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Nuk e di pse por njerezit qe kam takuar nga Himara vetem flasen greqisht!!! (Shqipen e thajn kshu, po ne vendet publike se flasin...)

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga Fiona
    Nuk e di pse por njerezit qe kam takuar nga Himara vetem flasen greqisht!!! (Shqipen e thajn kshu, po ne vendet publike se flasin...)
    E ke degjuar ndonje here ate termin imperializem kulturor/gjuhesor?
    Eshte tragjedia me e madhe qe i behet vazhdimisht ketij kombi!

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar më parë nga tani 26
    Ajo qe do beja eshte se do denoja bashkepunetoret e nuk do ushtroja genocid ndaj nje popullate te gjithe...
    Shume bukur, po kjo preokupon nje shtet (ose te pakten nje administrim), gje qe greket nuk kishin. Se kete e bene grupe qe nuk kishin lidhje me shtetin grek.

Ne 1922 si pakice myslymane greqia mund ti kishte zbuar por i perjashtoi nga kjo mareveshje. Karakteri i marebeshjes ishte ai fetar dhe jo etnik.

Une nuk mbroj shpernguljen e cameve por te pakten nuk injoroj dhe rethanat ne te cilat u be ajo.

1. Gjendje lufte greqi-shqiperi (pas 1940)

2. Pozite armiqesore e cameve kundra grekeve (dhe e kunderta)

3. Camet nuk ishin fukarenjte e dynjase por ishin bejlere me tokat me te medha

4. Pozite e ashper kunder grekeve gjate okupimit italian (bashkpunim me italianet)

Asnjeri (edhe une) nuk thote se ishte e drejte shperngulja dhe pergjithesimi ne kriminele i 40 000 vetave por e njejta gje nuk u be me suditet, e me gjermanet e tjere? Mund te gjesh drejtesi brenda L II Boterore?

Camet pse nuk vene ne gjyqin e Strasburgut, i pengon ndonjeri?

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Popull zagar!Genjehen me nje cope buke qe ju hedh Greqia sikur te ishin kafshe.Ne kete forme preket rende suvreniteti i Shqiperise,turp per pjesen tjeter te popullsise te Shqiperise qe si ndjek me thuper gjer ne Greqi nese eshte Greqia ajo qe duan.Ne Shqiperi gjuha zyrtare eshte Shqip,minoritetet mund te arsimohen ne shkolla dy-gjuheshe te hapura dhe te aprovuara nga Ministria e Arsimit te SHQIPERISE!
    Me dy kacidhe vine ekstremet greke dhe shqetesojne gjendjen ne Shqiperi.Keshtu te ndodh kur s'ke qeveri,s'ke popull qe vet-mbron te drejtat e veta!

TURP,TURP,TURP...ptuhhh!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 27-02-2006 më 14:17
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Ky skandal po që e meriton një mocion votëbesimi për qeverinë.
    Jo mocionet kot më kot që as nuk dihet se përse bëhen.
    Hapja e shkollave greke në Shqipëri mund të ketë pasoja të rënda sepse do të përdoret nga Greqia për realizimin e synimeve të saj. Vetë atmosfera e përurimit të kësaj shkolle tregon se qëllimi nuk është që t'iu vijë në ndihmë himariotëve, të cilët Greqia kërkon vetëm t'i përdorë, por qëllimi është politik dhe synon "Vorio-Epirin".
    Qeveria shqiptare do të duhej në këtë moment të shtronte me të madhe çështjen e pronave të Camërisë, nëse i ka mbetur pak vetëdije kombëtare. Në rast të kundërt nuk ka se përse të jetë aty, kur nuk zbaton detyrën e saj kryesore: mbrojtjen e vendit të saj dhe të bashkëkombasve të saj nga imperializmi i fqinjëve.
    E drejta vonon, por nuk harron!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Qe ti bihet shkurt muhabetit, shkolla nuk esht hap per aresye kulturore sic e vuri dhe lefter Himarjoti tek artikulli i gazetes, pasi ne Himare dine greqisht duke qene se kane ikur e emigruar atje. Shkolla esht hap qe te rri atje bosh si shenje provokimi, qe nese i ndodh dicka.... kemi rrezik te dalim ne faqet e para te cdo televizioni perendimore ashtu sic u provokuan kosovaret ne trazirat e marsit.

Kjo madje vjen tamam ne momentin e duhur, qe Shqiperia duhet te tregoj sa me teper permbajtje, keta vijne e fusin xixat kastile qe te prishen bisedimet Kosovare, por nga ana tjeter nuk prononcohen rreth pavarsise.

Keto jane lojra qe dihen, se sa te afte do jene shqiptaret t'i rezistojne ketij perdhunimi te rradhes nuk e di, vecse nje gje ta kesh te qarte ti minoritar, qe derisa kemi mbijetu gjithe keto mijevjecare ashtu sic kena mbijetu, ashtu sic na i kan marr meritat eshte per nje aresye qe nuk u zhdukem si shume popuj te tjere te lavdishem te lashtesise. Perendia e ka ruajtur nje gje dhe per ne, dhe ajo perendi ku besojme ne Shqiptaret nuk ka te bej as me Christodolusin e as me Pavllen.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla e parë shqipe në Labovë, jo në Korçë
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 02:40
  3. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  4. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •