Eshte gjynaf qe njerez te rritur (sipas ligjit) te bejne te tilla diskutime plot vrull pa pasur idene e atyre qe thone.... Ka shkolle turke ne mes te Tiranes, ku eshte e keqja te kete shkolle greke ne Himare?????????????????'
Eshte gjynaf qe njerez te rritur (sipas ligjit) te bejne te tilla diskutime plot vrull pa pasur idene e atyre qe thone.... Ka shkolle turke ne mes te Tiranes, ku eshte e keqja te kete shkolle greke ne Himare?????????????????'
Epo ti mi helene, flet nga ana tjeter e gardhit, e sic ke dhe emrinPostuar më parë nga helene
Per vete greket mburen qe ushtria greke luftoi me italianet me heroizem, qe hapin shkolla ne Epir ,e hedhin parane lum. e flasin me pasion per elenizmin, e eshte normale per ata , kurse te flasesh me pasion per shqiperine nuk qenka normale???!!
Po te qe kote kjo pse hedh gjithe ato para greqia me shkolla greke, pesione etj
Nuk eshte argument shkolla turke ne Tirane se aty ka dhe nje shkolle greke, e nuk ke shkolla turke ne ndonje fshat te shqiperise.
Nuk ka kembengulur Turku dhe ai do ta hapte ku te donte ai, si dhe greku.
Per mua pervec shkollave ne minoritet , nuk duhet te kete asnje shkolle te fqinjeve ballkanik qe dihet ca teorish kane e lojra kane bere ne te kaluaren me to, qofte greke e qofte turke.
Ndryshuar për herë të fundit nga Iliriani : 26-02-2006 më 20:38
Jam dakort me hapjen e shkollave greke ne Shqiperi, vetem kur raporti i shkollave greke te jete i njejte me raportin e shkollave shqiptare ne Greqi ne krahasim me minoritetet perkatese. Nqs kane mbetur 50 mije greke te mirefillte ne Shqiperi, dhe kemi te pakten 500 mije shqiptare ne Greqi, (pa llogaritur arvanitasit e asimiluar) atehere i bie qe per cdo shkolle tek ne te kete 10 ne Greqi.
Per me teper, nqs eshte e vertete se deklarata te tilla jane bere ne Himare (fatkeqesisht nuk kam akses te stacioneve shqiptare ketu) si psh: Himara eshte greke etj, vendosja e nje shkolle atje (e paligjshme nga ana e ndertimit mesa duket) nuk eshte nje objekt arsimor, por nje vegel politike e qarqeve ekstreme nacionaliste, te cilave te dyja qeverite duhet t'i shmangen. Jam pro te drejtave te minoriteteve, por zbatimi dhe respekti i ketyre te drejtave duhet te jete dypaleshe.
Kuptohet, per shkak te realitetit ekonomik shqiptar, synimeve te te ardhmes per anetaresimin ne BE etj, marredheniet e mira me Greqine jane te rendesishme. Por pala shqiptare ne negociata duhet te ruaje dinjitetin e nje kombi mijevjecar dhe jo te zvarritet drejt qellimeve tona per te ardhmen. Ne nje skenar realpolitik te marredhenieve ne Ballkan, dreqi ta marre si nuk doli nje Makiavel Shqiptar?!
Gjeni ku eshte gabimi !Postuar më parë nga Albo
U lodhem sa nga njeri krah ne tjetrin, lufto me mjekrosha Arabie e lufto me petullaqe Greqie, na doli goja pas koke...
Si more krahas greqishtes te mesohet dhe shqipja ? Nuk te ben dora te shkruash krahas shqipes te mesohet dhe greqishtja ? Bobo... nxenesit qe do mbarojne kete shkolle do shenojne ne CV e tyre qe dine nje gjuhe te huaj : shqipen ! Ncncncnc... mire mire bjeruni daulleve te fanatikeve, se e di si eshte puna ? Keni hyre ne nje ingranazh te pandalshem qe fanatizmi grekomadh pjell fanatike arabo-kamikax dhe keta te fundit pjellin fanatike antishqiptare serbe e greke e maqedonas e kinez e gabonez e kilian e plot e plot...
Eshte si puna e te mbajturit qe te mba, se mos bie ndonjeri prej ju dyve ne toke se edhe tjetri shakull bie, pa nje pa dy...
Irritimi eshte kaq i madh se u hap shkolle greke ne Himare,apo se shteti yne ne kete 15-vjecar mbushur me emigrim rrugeve te Greqise nuk beri asnje perpjekje per te rene dakort te hapen shkolla shqipe ,per qindra-mijera shqiptare?
Nuk eshte aspak problem hapja e shkolles greke ne Himare,perderisa paska edhe Korce e Tirane.
Problem eshte mos hapja e shkollave shqipe ne Greqi.
Aty te kerkoje shteti yne te drejtat e mijera shqiptareve si puna e Ramadanit dhe Pajtimit qe pershendeten "jasu" mes trenave dhe autobuzeve.Dhe femijeve greqisht u flasin dhe nga Agron vaprojne ei pagezoje Harallamb.
Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 26-02-2006 më 21:01
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Mire une jam nga ana tjeter e gardhit, po ti ku je? Ne mes te Ilirise gje???Epo ti mi helene, flet nga ana tjeter e gardhit, e sic ke dhe emrin
Une s'e di me çfare justifikimi eshte hapur shkolla...per mua fjala shkolle eshte edukim dhe ne cfare gjuhe s'ka rendesi, dhe kete e tregon fakti qe ketu shumica shkollen po e bejne ne gjuhe krejt tjeter dhe jo ne shqip....
Ne Tirane s'ka vetem nje shkolle turke, po ka edhe kopesht etj etj...une s'jam kunder kesaj gjeje, ashtu si s'jam kunder shkolles greke,dhe me siguri arsyeja s'eshte qe jam greke.
Nese ne Himare dalin dy njerez qe i degjohet zeri ne kamera me shume, sepse bertasin normale, qe thone qe Himara eshte greke etj etj, s'do te thote qe gjithe Himara e mendon ashtu.
Me kete qe thote kolombi jam shume dakort, do ishte me mire te diskutohej pse nuk ben gje shteti yne per ata femije qe rriten pa ditur asnje fjale shqip, sepse s'u jepet nje mundesi e tille dhe kur kthehen ne Shqiperi pastaj i shajne si antikombetar, ne nje kohe qe s'kane faj fare per keto mangesi.Irritimi eshte kaq i madh se u hap shkolle greke ne Himare,apo se shteti yne ne kete 15-vjecar mbushur me emigrim rrugeve te Greqise nuk beri asnje perpjekje per te rene dakort te hapen shkolla shqipe ,per qindra-mijera shqiptare
Ah moj Lioness, sa mire ke folur ! Vertete e kam, me pelqeu posti yt. Dhe keto dite po studioja ca materiale mbi Makiavelin, do ti qe mjaft filozofe kishin patur respekt per te ? Duhet qe ç'ke me te !Postuar më parë nga Lioness
Por ka diçka qe pashe tek Makiaveli. Ai thoshte qe duhet "nje princ i ri ne nje principate te re", perndryshe eshte e kote. E kishte fjalen qe nje princ i ri ne nje principate te vjeter nuk kishte asnje mundesi per t'ia dale mbane se shume shpejt zakonet e principates se vjeter do ta rrezonin kete princ te ri.
Tani, qe ta lidhim muhabetin tone : A nuk duhet nje mendim i ri per nje rithemelim te shtetit shqiptar ? Francezet e kane provuar disa here kete : tani ketu jemi ne Republiken e V-te. Kur shihet qe nje republike nuk ecen me, ajo duhet shkrire dhe themeluar nje tjeter. Do thuash ti, po ku dime ne keshtu ? Po ja, po sikur te dale rastesisht (keshtu e parashikonte dhe Makiaveli) nje njeri qe i dhemb vertete shpirti per ate vend ? Dhe populli tu jape shkelmin funderrinave qafetrashe qe zbusin dhe karriket e parlamentit duke u zene per fluturimet kozmike ne Mars ?
Nejse, ju te shkencave politike mund te na ndriçoni me mire ne lidhje me pakicat etnike, se te tjeret flasin sipas qejfit. Kam dhe une ca komshinj greke atje ne Shqiperi, sa keq ! Jane te persekutuar sepse ne ate fshatin tim ska mesues qe tu mesoje dy vetave gjuhen greke... Por qe ta dine disa ketu, grek apo shqiptar nuk te ben gjuha, dhe as perrallat e gjyshes me ujq e kesulkuqe, por te ben ndjenja e fatit te perbashket me njerezit qe te rrethojne. Po e ndjeve veten shqiptar, more edhe fytyre eskimezi te kesh, shqiptar je ! E po e ndjeve veten grek, edhe Hasan Hyseni te te quajne, grek je ! Ngjyra e gjakut, e sasia e rruazave te kuqe skane lidhje fare ne kete pune.
Lioness, te pershendes (bera nje rime bile)
Ndryshuar për herë të fundit nga oiseau en vol : 26-02-2006 më 21:03
Ne Himare , kishte shkolle e nuk qene pa shkolle.[me qe thua u hap shkolla e lajm?!] Ajo hapet per qellimet shoviniste te ekstremit grek e ska te bej fare me arsimin apo me ndonje gje pozitive.Postuar më parë nga helene
Shkolla greke dihet pse hapet, e thirjet Himara eshte greke, e Vorio Epiri e Helenizim etj ekstremi shovinist grek i thote perdite e eshte veshtire ti fshehesh se thuhen hapur.
Nuk kane lidhje fare shkollat turke ketu, se pervec Tiranes nuk ka tjeret.
Po dhe ato jane si greket, njelloj , se dikur ne shqiperi shkolla turke e greke lejoheshin e kush hapte shkolle shqiper e fuste turku ne burg se nuk kishte leje nga sulltani.
Kam pare nje dokumentar per shkollat turke ne Tirane, e si shqiptar jam ofenduar shume, e kjo eshte e njejta gje me ato greket, te dyja jane per qellime te keqia e aspak per arsim e dituri po per qellime shoviniste qe dihen mire.
Secili prezanton veten, e une kam zgjedhur kete emrin Ilirian, ti ke zgjedhur Helen qe eshte ana tjeter e gardhin, e kufirit, e ky eshte prezantimi qe ti ke zgjedhur.
Une mendoj qe disa njerez kane prirje per ti transformuar gjerat ne menyre te mbrapshte, dhe njeri nga keta je ti.Nicku im s'ka lidhje me helenizmin, eshte emer, po sikur ti te mendoje me shume para se te flisje, ndoshta ndoshta do arrije ta kuptoje.ndaj kur shkrova ne fillim e theksova qe kur flitet me shume pasion, s'llogjikohet mire.
Krijoni Kontakt