Postuar më parë nga qafezezi
Me pelqeu kjo qe shkruajte. Jam komplet dakort me kete qe shkruajte.
Ja na doli me ne fund nje njeri tjeter i rritur dhe nje realist.
Pershendetje dhe kalofshi mire.
Postuar më parë nga qafezezi
Me pelqeu kjo qe shkruajte. Jam komplet dakort me kete qe shkruajte.
Ja na doli me ne fund nje njeri tjeter i rritur dhe nje realist.
Pershendetje dhe kalofshi mire.
I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....
ore qafezez shihi faktet mire ne itali arbereshet kane shkollat e tyre dhe e festojne me zell prejardhjen e tyre si ne festivale vjetore dhe panaire, por edhe ne kisha... Gr-qia kurre nuk do arrihet me italine....ne cdo nivel.
ÇAM 24 KARAT
Nuk po behet fjale per shkolle shqipe ne Greqi por per shkolle greke ne Shqiperi.Postuar më parë nga Pyrrhus_Mollos
Greket me te drejte nuk hapin shkolla shqipe ne Greqi sepse po ta benin ata kete gje, atehere gjysma e grekeve do mesonin shqip.Dhe ky shtet s'do kishte me kuptim.
Persa i perket Italise, atje lirija e fese eshte e garantuar nga shteti ndersa italishtja eshte e detyryshme per te gjithe.Arbereshet kane kishen e tyre me rite greke ne Rome (afer Placa di Spagna),por atje nuk ka shkolla shqipe.
Kurset e gjuhes ne shqip jane tjeter gje.
Edhe nje here, arbereshet ndihen Italian, por ata e ruajne edhe gjuhen e tyre te vjeter shqipe.
Personalisht njof shume arberesh ne Itali.
Ne nuk na intereson as Greqia as Italia ne na intereson vetem Shqiperia.Postuar më parë nga Pyrrhus_Mollos
Ndryshuar për herë të fundit nga qafezezi : 28-02-2006 më 18:12
Pak sqarime me shume te lutem.Postuar më parë nga Cyclotomic
E drejta vonon, por nuk harron!
Postuar më parë nga Tannhauser
Te shhkojne ne Strasburg. Ke do te degjoje Francezi, Anglezi etj, zerin e Shqiptarit apo kercenimin e Grekut.
Drejtesi ne luften e 2 Boterore nuk ka por aman blloku fashist pagoi per ate qe beri. Nqs je ne dijeni, akoma eshte nje program Gjerman qe paguan per çdo dite ish te burgosurit ne kampet naziste.
Po Greqija jo vetem nuk ka ndermend te paguaje per mijra vrasjet por as nuk ka ndermend te ktheje dhe borxhet, pronat.
Ka Greke te mire, por shumica, sidomos politikanet jane (mos te themi ndonje fjale tjetert) (Me kujtohet nje fjale e Enverit`*** muti´
Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!
Personalisht nuk jam kudrra shkolles. Jam dakorte qe te ndertohen dhe 100 shkolla te tjera greke ne Himare. Ne fund te fundit do te punojne shqiptare per ndertimin e tyre.
Por te dalin disa `malok` greke duke protestuar, kjo nuk eshte dhe aq e pranushme.
Po te ishte ne Greqi kushedisa shqiptare do te rraseshin neper burgje apo do te vriteshin
Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!
Postuar më parë nga GeNi_25
Mos u be merak jo , se dhe nuk tolerojme shume![]()
Eshte e vertete qe puna e fisnikeron njeriun, por shoqeria jone nuk ka nevoje per aristokrate.
te jem kryeminister e di une qa bej me himaren.
e mbush me migrante, nga kosova,tropoja, kukesi, shkodra, dibra, mirdita etj. zona malore dhe ti spastrojme ato gjoja qe thone pakice greke ne himare.
Sepse e verteta eshte kjo, gjoja na qenkan vorioepiras apo "greker", se ua ka mbushur mbrapanicen greku me premtime, lek dhe karta te bardha a po qa jane vetem si e si te ndryshojne emrat. Pastaj s'eshte hera e pare qe shqiptaret kane shitur dinjitetin.......ju kujtoj turqit...
pastaj nje pyetje per ty tanhauser
A eshte e vertete qe greku u pagon leke muaj per muaj gjoja pakices, vetem si e si te mos ua shesin tokat shqiptareve?????????????
nje gje e di me siguri 100% dhe ajo eshte qe greku nuk ka bese. Popull lavire,skutherish, lesbikesh, apo homoseksualesh kane qene, jane, dhe do jene........
Ergo cogito, ergo sum!
Levizje e lire eshte sot e njerezit mund te vene e zhvillojne ato zona, po dhe ne jug se ka shume tok e pak njerez.
Po nuk eshte kjo qe te ngeli se nuk ka shqiptare aty?!Ka dhe jane shumica me gjithe presionet nga greku, parate, e prape e mbrojne identitetin e tyre kjo tregon dicka.
Plus traditat shqiptare aty, qe nga gjuha, kenget etj jane nga me te vjeterat ne gjithe shqiperine.
Keta qe bejne keto me grekun jane ca si ne cdo vend qe per dy pare e ndonje gje shesin dhe ..... e jo me kombin, cdo vend ka njerez te tille , e keta llum mund ti blesh e bazohesh mbi keta per agresion, po shtetet kane ligje e vene regull, Kujtoj ketu dhe ligji per regjistrimet mbi kete baze bazohet te blej keta.
Plus dhe turpi botes ne cdo zgjedhje sjellin njerez nga greqia, me autobuz se pa ata nuk fiton dote PDNJshi, e ata nuk jetojne aty e votojne per bashkine e qytetit qe ata nuk jetojne?!
Problemi shteti e politika shqiptare i ka abandonuar ato zona.
Jo se e ka me ato zona, po politika jone ka abandonuar gjithe shqiperine, se shikon vetem kariken ku ve menderen e aty rreth saj , kaq.
Shume njerez kane ikur e emigruar kur ne jemi pak edhe nje atdhetar te iki eshte humbje e madhe.
Shteti duhet te jete prezent aty, te bej rruge te lidhen shpejt me Vloren, e me Tiranen nga lumi i Vlores po u be nje rruge vete ne Tirane nga Himara per dy ore.
Ta vej prioritet si ruga Durres -Kosove te jete dha ajo Tirane - Himare nga Lumi i Vlores, se sic rezikohej kosova dje sot rezikohen keto zona ne jug sic eshte Himara etj.
Plus nga qe atje ka nje agresion nga greku, shteti jone duhet te jete prezent, ta ndaloj qe ne rrenje keto gjera e ka kosto shume te vogel.
Psh , te mos zihen PD PS e fitoj omonia aty po po te jene ato bashke , PDNJshi kurre se mer Himaren.
E po te qe bashkia e PD-PS keto probleme nuk lindnin fare, e greku nuk futej dote fare.
PDNJshi fiton vetem nga autobuzat qe sjellin nga greqia, pa ata nuk fiton, po ta kete PD, PS ose bashke, le te sjellin ata 500 a 800 vete te votojne nga greqia te sjell po kaq nga Vlora dhe i asnjaneson keto veprime.
Nje shtet ka 1 milion mundesi brenda teritorit te tij, se kane then kot 'shteti e kap lepurin me qere'.
Pra shteti jone, e politika jone, duhet ti presi ne rrenje keto gjera, se po i kape aty nuk behen kaq e kane kosto te paperfillshme.
Dhe ne duhet ta ndergjegjesojme politiken, qe e te dy kraheve eshte prishur, po ta nxisim ate e gjithe elementet pozitive e atdhetar ne te ne secilen parti.
Ndryshuar për herë të fundit nga Iliriani : 01-03-2006 më 09:48
Krijoni Kontakt