eh mer lal, keta fyla pyesin imamin a lejohet ne islam me e fshi bycen me leter higjenike e ti pyet per futbollin!!Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
eh mer lal, keta fyla pyesin imamin a lejohet ne islam me e fshi bycen me leter higjenike e ti pyet per futbollin!!Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
Topin e pare te futbollit dhe lojen e futbollit per here te pare ne Shqipeni (Shkoder) e kane pru priftat katolike, me duket ne 10-vjecarin e pare te shek kaluem.Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
"Mens sana in corpore sana"
Futbolli u shpik si loje ne Angli apo Vatikan se s'po e marr vesh....lolPostuar mė parė nga Labeati
Masandej , c'lidhje ka futbolli me fe ? I paskeni pase priftat futbollista ju ne shekullin e kalum...![]()
Ndoshta kjo shpjegon edhe tifozllekun e katolikeve te Shkodres me Italine ( perjashto ty qe u bane me gjermanet kur u zgjodh papa i ri..) edhe akuzoni muslimanet per ekstremista..lol
Nejse , un per vedi jam tifoz me muslimanet e Brazilit...lol
...
Une nuk thashe se kisha katolike ka shpike futbollin. Une thashe nji fakt historik qe sportin e futbollit ashtu si shumicen e sporteve europiane, ashtu si edhe bandat e para muzikore, teatrin, shkollat, shtypin e shkruem etj, ne Shqipni i kane sjelle misionaret katolike.Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
Pse po te djeg kjo pune se marr vesht. Po kje se ndihesh rehat, po kthehena ne kohen e Enverit e po fillojme gjithcka ne vitin 1945, kur erdhi partija.![]()
Se cfare lidhje ka feja me sportin, mundesh me pyete keta shoket tuej qe po postojne carcafe per te keqijat e ketij sporti, apo injorantet e afro-azise qe nxjerrin fatwa kunder. natyrisht qe jane nji pakice krejt e paperfillshme por qe zelli fetar nuk po i lejon disa forumista me thane "e kane gabim".
Katoliket e Shkodres nuk jane "te gjith" me Italine. Une kisha me thane qe ne pergjithsi qytetaret shkodrane katolike (qe ti nuk i njef si duket) jane me gjermanet, me italianet, anglezet, argjentinen edhe Brazilin (tifozi ma i madh i Brazilit ka kene Kin Lopa).
ndersa mund te them me siguri qe 90% e muslimaneve nuk jane me Italine, por kane qene tradicionalisht me Jugosllavin e mandej me Brazilin, e nji pakice me gjermanet ose anglezet. Ti po qesh per "muslimant" e Brazilit, por shume ishin aq injoranta sa kujtoshin per fakt se meqe jane te zinj jane si pune arabesh.
Edhe dicka. prifti katolik qe pruni i pari futbollin ne Shkoder nuk ka qene italian por Maltez ( e cila ne ate kohe ishte koloni angleze). Kjo ndoshta shpjegon edhe pasionin e tij per futbollin.
Ndeshja e pare nderkombetare asht lujte pak vjet ma vone ne Shkoder, ne vitin 1913, midis ekipit te Flotes austriake, dhe ekipit shqiptar (shkodran) Indipendenca.
trajner dhe lojtar i ekipit shqiptar ishte Paloke Nika.
ndeshja perfundoi 2-1 per austriaket, golin per skuadren shqiptare e shenoi po Palok Nika.
Ma vone u krijuan 2 ekipe te tjera 1 katolik e 1 musliman te cilet u bashkuen, ne 1 te vetem me emrin Vllaznija ne vitin 1919.
Sikurse shifet, ndonese ne kohen e turkut, shkodranet e athershem nuk kane qene aq fanatike sa disa prej forumistave te shek 21 qe marrin mend e talebaneve per me sulmu lojen ma popullore ne bote.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Labeati : 07-07-2006 mė 23:00
Edhe dicka.
Jo per me te dhane llogari ty, po une kam kene tifoz me gjermanet (jo vetem ne futboll) qysh femije, (turbull mbaj mend disi 1976, kur humben me penallti me ceket), prej babes gjithashtu tifoz gjerman qysh qysh ne 1954.
Pra une jam rrite me ate loje e futboll, dhe ekipi ma kundershtar ka qene Italia si ne kampionat botenor edhe ne kupat e Europes, mbasi nuk kena pase fat me ta neper ndeshje. Mbasi gjermant losin pa hile, nuk vrasin e te lane me ba lojen tande, kurse italianet jane qe bajne nji gol e mandej te "dhjesin" lojen, me faula, me vonesa me ankesa etj. Jane si thojne ne Shkoder "pjerdhsyz"![]()
Une nuk kam kene ndojhere me jugosllavet, e kur u eliminojshin ata me brazilin apo hollanden![]()
dmth vellezerit islame ne forum dhe ne alkaida ne irak kane pasur nje te drejte me teper.
kjo justifikon hidhjen ne ere shiites qe shikonin, kur kishte drita, ekipin iranian te futbollit.
aha kuptova me shume per pastertine e islamit.
Si fillim , jugosllavet ( dmth ish..dhe ato qe kane mbet sot ) i kam inat si shtet dhe si komb kshuqe edhe futbolli i tyne nuk ban perjashtim ! Serbisht flas nji fije , ashtu sic flas edhe italisht vetem se dikur na u merziste TVSH qe fillote transmetimin ne 6 te darkes dhe donim me pa pak matane kornizes komuniste..Postuar mė parė nga Labeati
Pervec atyne pakicave malazeze qe jetonin ne Boriē , nuk njoh njeri tjeter qe te ishte tifoz me jugosllavet !Prandaj mundem me thane qe per ket punen e tifozllekut me jugosllavet ja ke fut kot !
Per historikun e futbollit ne Shqipni , mund te jesh i sakte pasi nuk i di hollesite e ndeshjeve te fillimit !
Persa i perket katolikve te shkodres , i njoh mire mor grup se shoqnia jeme e ngushte ishin katolike por ket punen e fese e kena pas tabu derisa sollen 'emacipimin' disa si puna juaj nga te dy krahet , jezuit dhe mullah..
Qe te jene marr Brazilianet per arabe ket itash po e nij por u dashka me e marr shenim...lol
Ti thu qe tifozi ma i madh i brazilit ka kene Kin Lopa , kurse un tham qe ka kene Limon Bala qe i binte te fiket sa here humbte Brazili...lol , nejse
Tash futbolli asht sport dhe s'ka nevoje per kanalizime fetare !Vet ai qe e ka hap ket teme ka pase synim talljen e fese muslimane pasi edhe nese asht e vertet ajo qe ka thane ai arabi , mu s'me rruhet shume se aty ku jam lind dhe rrit quhet Shqipni dhe jo Arabi ( as Vatikan ) .
Ti e di qe ke marak me i atribu vlera katolicizmit , por harron me i shtu edhe periudhat regresiste qe i atribohen po ktyne , derisa perendimoret i lane te qete jezuitet te banin ligjin vetem ne kishe..!Nejse se s'po thellohemi...
I permbahem asaj qe sporti asht sport dhe s'ka nevoje te hyje as ne kisha dhe as xhamia...!
p.s Alket , hajde ma rruj pak ket temin musliman...lol
...
AAO,Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
Te di per djale te zgjuar e te permbajtur...Ketu s'ta ka fajin as Labeati as Alket as ndonji i krishtere...Nuk besoj se nje imam "pusht" ( homoseksual)-keshtu i themi ne nga ana jone perfaqeson fene tende dhe aq me teper ty ne nje topic ( teme) perverse si "ligjet e sheriatit per futbollin e sportet ne pergjithesi).
Nese ti dhe une , kur shofim nje ndeshje eksitohemi me lojen dhe perdorimin e topit kjo na ben tifoza....Nese ate imamin qe ndaloi futbollin se e eksitojne ( apo mund ta eksitojne) kofshet e dala ne pah te futbollisteve kjo tregon qe eshte homoseksual e asgje me teper!
Te me besosh, nese nje hajvan fanatik si Arrnubi do te ishte i krishtere dhe do te na sillte ne forum "ligjet e ndalimit te futbollit nga kristianizmi" une do te isha i pari qe do ta vija ne loje si ate dhe fene e tij....Njerez te tille qe cfare lexojne ne forumet e arabeve, na e perkthejne e na e postojne si carcaf ne forum jane ata qe i provokojne keto reagime....
Ofendimi me i madh ndaj teje vjen nga Arr-Bubi, per mendimin tim....Duke postuar te tille "carcafe" me ligjet e sheriatit ne forum, Arrnubi ju thote juve e gjithe myslimaneve te tjere qe pelqejne futbollin ( dhe sportet e tjera) se nuk jeni myslimane te devotshem, nuk jeni myslimane te mire! Po ta lexosh me kujdes, nuk ndalojne vetem futbollin, por dhe lojra te tjera. ( psh ne shume vende islame shahu ndalohet si loje!!! Nuk jam i sigurte, por edhe ne Iran qe e shpiku si loje eshte e ndaluar!)....Sipas frymezuesve te Arrnubit, e vetmja loje e lejuar nga sheriati eshte gara me deve ne shkretetire!!!! Dhe ajo duhet te qe te stervisi trupin.....Cila pjese e trupit stervitet me teper kur je maje gungave te devese ? ...That's right! ....Te ndenjurat!....E shikon pra qe jane homoseksuale ata qe i predikojne keto gjera!
O cifut
Islami e lejon futbollin duke lozur me koka cifutesh prandaj dhe gomari eshte rrace e zhvilluar shume me izrael. E di pse ? Se Izraelitet jane te njomesht nga prapanica se nuk hipin ne deve prandaj dhe gomari bashkepunon me permesimin e rraces cifute.
Te fala Sharonit.Gjalle eshte akoma?
Muslimanet skane kohe per tifozlluk sepse jane ne kohen e xhihadit mbrojtes ndaj sionisteve hebrenj.Ju cifutet e keni zakon sikurse ato te paret e juj.Megjithese Zoti i nxorri nga Faraoni kur ngelen ne shkretetire thane.Me mire te kishin vdekur skllever se ne shkretetire.
Me gjithe forcen e tolerances fetare qe kam, po te them: " Shko pirdhu, ti, cifutet, faraoni , xhihadi, Sharoni dhe devete e tua!"Postuar mė parė nga Arrnubi
Krijoni Kontakt