Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Postime
    7

Thumbs up Si të krijoj një proxy?

Pershendetje..

Lexova disa nga postime qe ishin postuar ne threadin e "Shpejtesis se Internetit" dhe aty pash diqka qe noshta me kishte hyre ne pune edhe mua, ishta fjala per PROXY!!??

si psh:

Edhe une si shumica Shqiptarve kam nje internet cafe prej 11 PC se bashku me nje Antene per shprendarse- Wireless, pytja ime kishte me qene:
    Si eshte e mundur qe une te instaloj/krijoj nje proxy (ne serverin tim) qe ne te ardhmen, myshteria te cilet vije (qe ne 80 % te rasteve hapin vetem MSN) mos te hapin prej fillimi po te marrin nga proxy. Keshtu qe a ka dikush nga ju (cka nuk dyshoj fare qe nuk ka ) te me tregoj se si te krijohet/instalohet/implementohet nje proxy ??

... dhe nje gje tjeter a duhet qe kompjuteri (psh: PC ime ku do te instaloj proxyn) te jete ndonje PC diqka shume i mire apo ajo nuk ka rendesi.. apo me duhet te blej nje PC tjeter qe te beje Proxyserver..

Sa per info. PC jone P-III- dhe kane XP-SP1

Ju falmeneres

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    E para cfare nenkupton me:
    Si eshte e mundur qe une te instaloj/krijoj nje proxy (ne serverin tim) qe ne te ardhmen, myshteria te cilet vije (qe ne 80 % te rasteve hapin vetem MSN) mos te hapin prej fillimi po te marrin nga proxy
    Do ishte mire ta sqaroje por ne parim nuk funskionon keshtu. Proxy eshte nje aplikacion qe te jep kontroll me te madh ne trafikun qe krijohet. Pra ne rastin e msn mund te bllokosh me nje proxy transferimin e fileve, por nuk mund te simulosh serverin ku behet login te msn!!!!!

Proxy per rastin e http, thjesht faqeve te internetit, perdoret per ti ruajtur keto faqe ne kompjuteirin ku eshte proxy qe me vone faqa te hapet nga proxy dhe jo te shkoje ne server per te rishkarkuar faqen. Thjesht te kursen "bandwidth".

Performanca e proxy-it varet per cfare protokolli implementohet ne rastin e http nuk do ndonje kompjuter te fuqishem por do RAM, ne nivelin e 256MB, dhe hardisqe te shpejte te tipit SATA, SCSI. Ka nje lidhje midis GigaByte te "cache" ne hardisk me RAM. Zakonisht per cdo gigaByte te duhen 32MegaByte RAM. Pastaj rregullat varen nga proxy perkates.

Per me shume beje pyetjen me specifike.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga qoska
    E para cfare nenkupton me:

Proxy per rastin e http, thjesht faqeve te internetit, perdoret per ti ruajtur keto faqe ne kompjuteirin ku eshte proxy qe me vone faqa te hapet nga proxy dhe jo te shkoje ne server per te rishkarkuar faqen. Thjesht te kursen "bandwidth".

Per me shume beje pyetjen me specifike.

SI te krijoj nje proxy te ketij lloji se kjo eshte arsyja pse po kerkoj nje te till qe te kursej 'bandwidthin".. e tash nese ka dikush qe nuk do te kishte pritu qe te me tregoj mire.. po nese nuk te atill apet mire boll..

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    www.squid-cache.org eshte programi me i perdorur per kete pune.
    Tutoriale ke sa te duash aty per te mesuar se si ta konfigurosh.
    Ekzekutohet ne windows, *nix, Mac etc...

Vetem se te duhen hardisqe te shpejta sic ta kam thene me siper per te marre nje performance te mire si SATA, SCSI.
    Po ashtu performon me mire ne *nix sidomos me descriptorFS(file system).

Provoje dhe shiko vete.

Nje variant tjeter eshte ISA Server por me sa pashe Microsoft ka hequr dore nga keto lloj proxy-ish.

Gjithashtu edhe Sun ka nje proxy te tille te bazuar ne java. Per me shume shko tek www.sun.com dhe kerko.

Tema të Ngjashme

1. Dua të krijoj një 'database', p.sh. për një lokal
    Nga ardi22 në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 18:53
  2. Si të krijoj një rrjet brenda 3 ose 4 qyteteve?
    Nga valdetshala në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-12-2008, 20:18
  3. Si te krijoj grafikun nepermjet ekuacionit te vijes
    Nga Gepardi në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-06-2005, 05:29
  4. Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 00:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •