Do deshiroja te dija,a munt te shtyhen pashaportat shqiptare(versioni i vjeter,5-vjecaret),ne ambasaden shqiptare ne Washington?
Nese po sa kohe zgjat gjithe puna nga dorezimi i pashaportes deri ne marrjen e saj.
FLM paraprakisht.
Do deshiroja te dija,a munt te shtyhen pashaportat shqiptare(versioni i vjeter,5-vjecaret),ne ambasaden shqiptare ne Washington?
Nese po sa kohe zgjat gjithe puna nga dorezimi i pashaportes deri ne marrjen e saj.
FLM paraprakisht.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Kolombi ketu ne Shqiperi pasaporta e vjeter mund te shtyhet per nje periudhe 5 vjecare tjeter mjafton te vene vetem nje vule ne njeren nga faqet me daten e shtyerjes dhe skadimit.
Per sa i perket Washingtonit sdi cte them im sorry![]()
Te gjitha pashaportat e vjetra kane dale jashte funksioni qe pas
dates 31.12.2005. me urdher qeverie. Duhen mbushur aplikimet
per pashaportat e reja 10-vjecare. Ambasada ose zyra noteri verdalle
neper USA mund te ndihmoje ne mbushjen e nje prokure qe dergohet
ne Shqiperi bashke me 4 fotografi. Sa me shpejt ta marresh kete aq
me shpejt mbaron pune. Pastaj ne Shqiperi merr rreth 2 jave per te
marre pashaportat e reja.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Justin : 26-02-2006 mė 11:28
p3rf3<+!0n 15 4 r@r!+y
Per ne usa nuk di cte them![]()
#VamosArgentina
Kush eshte ne dijeni,sa e lehte dhe sa e veshtire eshte te marresh vize per te vizituar Greqine ,nga ambasada greke ne Tirane?
Flas per ne qe vijme nga Amerika .
Falemnderit per informacionet.
GETE
Nga ambasada greke ne Tirane do jete me veshtire sesa nga ambasada greke aty.
Me sa di une dokumentat per te marr nje pashaporte shqiptare, kur je ne USA, eshte kjo
- Duhet te besh nje prokure ku autorizon dike ne Shqiperi qe do te te dorezoj dokumentat dhe do te marr pashaporten e re.
- Kete prokure duhet ta noterizosh tek nje noter dhe me pas ta dergosh dokumentin tek Sekretaria e Shtetit ku banon (adresen ku duhet cuar mund ta gjesh ketu http://www.travel.state.gov/about/authentication.html )
- Duhen 4 ose 5 fotografi (nuk jam e sigurt)
- Certifikata e lindjes
Per marrjen e vizes per Greqi do te sugjeroja ta merrje me mire vizen ketej se sa ne Shqiperi.
Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ēka mund tė jetė ajo e pendės
Per robt ne USA qe duan te marrin pashaporta te reja.
Robi qe mund tju ndihmoje eshte Elton Talka. Emailin e keni poshte. Do ju duhen prokura e posacme per personin ne shqiperi qe 'tju nxjerri pashaporten. Eltoni do ju nisi gjithe infon qe duhet. Duhet noterizuar prokura nga nje noter dhe me pas duhet cuar tek zyrat e shtetit qe do japin vulen apostille ( verifikon noterin dhe siguron autentitetin e vules, numrin e licenses se noterit etj etj etj futja pordhes kot.... nje arsye me shume per tju marre 10.00$ robve qe te mushen thesat e buxhetit te shtetit). Apostille seal dhe doc do ju kuishtoje 10 dollare sic thashe me lart. Me tju ardhur cojani njerezve poshte. Kini kujdes se po te keni bo vrasje dhe kerkoni pashaporte e keni ne tule.... jo se do nai mend ky muhabet po si tip keshille per te gjithe manokllat qe kane bo 1001 te zeza gjate viteve te bukra te kallashnikovit jane mcef ne amerike dhe kujtojne se jane harru gjonat. Nji rob i fresket ketu ku jam une e hongri kshu gjithe lezet...aplikoi per letra..kontroll fbi shenja gishtash e m'the te thashe.. tocin mrena interpoli..prangat .. autobusit dhe pulle poste ke veni qenit.
Hajt me te mira
etalka@mfa.gov.al
Vizitoni faqen www.moi.gov.al
Ju falenderoj te gjitheve nga i pari deri tek i fundit.
Per historine pasaporta shqiptare me skadon ne fund te korrikut.
Por ambasada greke ne Boston,kerkon qe ne rast vizite ne Greqi ,pasporta te kete te pakten 6 muaj afat nga dita e skadimit.
Per te marre pasaporten e re do shkoj vete tani ne Mars,ndaj doja te dija cfare shansesh kam te aplikoj per vize tek Ambasada greke ne Tirane.
GETE
Krijoni Kontakt