Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    anna
    Anėtarėsuar
    22-02-2006
    Vendndodhja
    gjithandej
    Postime
    13

Raporti me te ardhmen

(libri ALKIMISTI I Paulo Coelho). Njerezit jetojne ne varsi te se ardhmes
    Shumica e tyre mendojne se duhet ta dine te ardhmen per tu pergatitur per ate qe do ti ndodh, m.gj.th se kjo nuk do te ishte me e ardhmja e tyre.
    Une kam nje pyetje a jeni ju dakort(n.q.se do mund te parashikonim te ardhmen) me ate se:
    N.q.se e ardhmja te rezervon gjera te mira do jete nje surprize e kendeshme ,n.q.se ju rezervon gjera te keqia do fillosh ti vuash shume kohe para se ato te ndodhi.
    Nje mik eshte nje brenge pergjysem dhe nje gezim i dyfishte

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Ndersa une kam dy pyetje:

1. C'fare more vesh ti nga Alkimisti se nuk te marr vesh mire?
    2. Cila eshte pyetja qe pyet?
    Summertime, and the livin' is easy...

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga anuke
    (libri ALKIMISTI I Paulo Coelho). Njerezit jetojne ne varsi te se ardhmes
    Shumica e tyre mendojne se duhet ta dine te ardhmen per tu pergatitur per ate qe do ti ndodh, m.gj.th se kjo nuk do te ishte me e ardhmja e tyre.
    Une kam nje pyetje a jeni ju dakort(n.q.se do mund te parashikonim te ardhmen) me ate se:
    N.q.se e ardhmja te rezervon gjera te mira do jete nje surprize e kendeshme ,n.q.se ju rezervon gjera te keqia do fillosh ti vuash shume kohe para se ato te ndodhi.
    Teme tematiko-tematizuese qenka kjo.

Kush e ka thene kete fjaline me lart qe shumica e njerezve mendokan se duhet ta dine te ardhmen per tu pergatitur per ate qe do t'i ndodhe, ti anuke apo ai qypi Koelho qe u shet perralla perrallangrenesve ?

Sepse une qenkam ne pakice me sa kuptoj. Diten qe do te marr vesh te ardhmen time, do te jem i vdekur. Kush na i meson keto perralla qe po te dish te ardhmen ti pergatitesh per te ? Jo ore mik, se eshte i njohur miti i Edipit, profecia i fut hundet ne realizimin e vet, dhe nuk qendron menjane, keshtu ne pune te vet, duke pire nje kafe dhe duke e pare veten te realizohet...

Me nje fjale ore anuke, ky Alkimisti (te me falin adhuruesit e tij) me eshte dukur shurup ose limonate, si letersi e kam fjalen, por kapaku i librit... ē'te te them... vezullonte nja dy km larg...

une jam nga ata persona qe nuk dua ta di fare te ardhmen
    dua te them kam endrra per jeten dhe po te me rezervonte surpriza do te jem me i surprizuar po mos ti dija perpara.
    po te kishte gjera te keqija nuk dua ta di fare. pergjigjja eshte sikur pyetja.
    pse duhet te vuaj perpara se te me ndodhe. jo

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Realiteti asnjehere nuk perputhet me parashikimin e te ardhmes , nese ti e di cje duke bere tani , nuk e di se cmund te ndodh mbas nje sekonde sepse gjithcka mund te ndodhi pa pritur e pa kujtuar .. keshtu qe jane disa gjera qe kurre smund te parashikohen sepse jo cdo gje shkon ne vije te drejte .. ka njerez qe e kane "dhuntine" te parashikojne gjera megjithate gjeja me e mire eshte te jetosh sikur do te vdesesh neser dhe te punosh sikur te ishte dita e fundit ne menyre qe te ksh mundesi te perballesh gjerat e paparishikuara te jetes

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga anuke
    ... N.q.se e ardhmja te rezervon gjera te mira do jete nje surprize e kendeshme ,n.q.se ju rezervon gjera te keqia do fillosh ti vuash shume kohe para se ato te ndodhi.
    Edhe sikur dikush te kishte mundesi te me parashikonte te ardhmen time dhe te me jepte mundesine ta dija, nuk do pranoja (packa se eshte tunduese) ..

- po te jete dicka e mire, me mire te me surprizoje

- po te jete dicka e keqe, me mire te mos ta di, se do vuaj jo vetem atehere, por edhe tani duke e pritur ate te keqe

P.S. Zogu, mos i thuaj qyp Kohelkos derbardhe se le nam

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Tani, jo se thote zogu por, Coelho qyp eshte.

Ore, ka ndonje te ma thote mua te ardhmen se dua ta di? Jo per gje por une nuk i kam shume qejf suprizat, qofshin keto te mira apo te keqija. (by the way, no arixhofka! dua nje shpjegim empirik, ne mos zotin vete. Ndryshe nuk besoj njeri.)

Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    cupke, something tells me qe Zoti vete eshte shume busy me pune te tjera dhe nuk do kete kohe te te jape nje raport personal ty per te ardhmen tende

dhe per qypllekun e Kohelkos, po te flisja me gjuhen e popullit do thoja qe nuk u bere ti me zogun ta quash qyp ate, plus qe as atij si behet vone, se nuk besoj se ti apo zogu do futeni anytime soon ne radhet e atyre qe aprovojne cmimet Nobel lol

P.S. te thuash qe ky apo ai eshte qyp apo budalla thjesht se ti si person nuk pelqen cka ai mendon apo shkruan, per mua kjo gje eshte qypėsi
    plus qe Kohelko jam i sigurt qe ka shume me shume fansa qe mendojne te kunderten, ndersa per juve ky numer besoj eshte 'paksa' me i vogel

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

mos more...

Po te thuash qe ky apo ay eshte i mencme vetem pasi ti e pelqen ate qe ai shkruan, a nuk eshte edhe ky qypllek? Ma ckoqit nje cike kete pune, please!

Tani, ti e gjykon qypllekun nga te tjeret apo nga vetja? Edhe kete ma ckoqit, te please shume!

Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Po te thuash qe ky apo ay eshte i mencme vetem pasi ti e pelqen ate qe ai shkruan, a nuk eshte edhe ky qypllek? Ma ckoqit nje cike kete pune, please!

Tani, ti e gjykon qypllekun nga te tjeret apo nga vetja? Edhe kete ma ckoqit, te please shume!

Cupke, me keqardhje qe po dal nga tema, po ta ckoqit une ty, pa merak.

Preferenca personale (dhe rrjedhimisht subjektive) per kete apo ate teori, autor, etj duhet te mjaftohet ne shprehjen e asaj preference. Dhe, nderkohe qe nje njeri ka te drejte te komplimentoje nje tjter per nje veper apo mendim, po ashtu edhe ka te drejte ta kritikoje, por jo ta ofendoje ama!

Fjala i mencur shpreh kompliment. Fjala qyp shpreh ofendim, per me teper shpreh edhe arrogance dh emegallomani kur behete fjale per dijetare, fillozofe, apo qofte edhe shkrimtare te elaboruar dhe vleresuar boterisht (nga kritiket e fushes perkatese e kam fjalen, jo nga forumistet e FSH lol).

Jam i sigurt qe ti i dije shume mire keto qe thashe me lart, por ngaqe ste vinte mire ta pranoje, ma kerkove me ironi te ta ckoqit kete pune; hence I did

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Raporti i shėrbimit sekret francez: 15 familjet mafioze shqiptare
    Nga TOKE GEGA nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 01-03-2011, 19:52
  2. Publikohet raporti vjetor mbi lirinė fetare nė botė
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 02-03-2007, 06:14
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 05:52
  4. Raporti i Kai Aides për Kosovën në OKB
    Nga Harudi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 17:59
  5. Raporti i Grupit Ndėrkombėtar tė Krizave
    Nga RTP nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-06-2005, 03:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •