Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 42
    Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Rrac e eger ne shqiptaret, shumica ketu e duan denimin me vdekje. Pra per shume ketu vdekja nuk eshte dicka e frikshme, dicka anormale. Prandaj edhe ka shume vrasje e vdekje ne shqiperi, sepse nuk ka shume respekt per jeten. Sepse jemi te serte dhe te mesuar me vdekjen e kerkojme ate per ata qe bejne krime. Rreth vicioz.

Sa per aspektin fetar (zoti ta jep jeten, zoti ta merr) ai nuk ka vend ne kete diskutim pasi shteti eshte laik dhe nuk e vrte mendjen per nje pjese te bindjeve te shtetasve te vet. Fundja ku e dime qe jeten na e ka dhene zoti?

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Ajo qe thua ti Taqi eshte relative, sepse ti thua qe ai se meriton te jetoje, por dikush tjeter mendon ndryshe.

echo Maska e Dara
    Anėtarėsuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Nqs ne do te egzekutonim vrasesit me denimin me vdekje, nuk do te benim gje tjeter vecse do te egzekutonim nje grup vrasesish, duke u bere vete vrases dhe duke shpetuar njerezit e pafajshem; nqs ne do te falimentonim ne egzekutimin e nje grupi vrasesish, jo vetem qe ne bien dakort por dhe i perkrahim ata ne egzistencen e tyre si vrases. Nderkohe qe vete sigurojme nje ndergjegje te paster perpara Shen Pjetrit, ne behemi vrases te njerezve te pafajshem, qe si rrjedhoje e egzistences se vrasesve nuk kane shance per te jetuar.
    Nqs do te me duhet te zgjidhja, do te preferoja te egzekutohesha se bashku me vrasesit dhe do ju jepja shanc njerezve te pafajshem.

Tacko_Latifi
    i/e ftuar
    Te gjith me vdekje ska shpetim fare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Po! pa shume diskutim. Po me ate gjendje qe eshte ne shqipri as denimi me vdekje se shpeton!

Shpirt Mirditori Maska e Sui Juris
    Anėtarėsuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    Brussel/Bruxelles
    Postime
    56

Post Absolutisht Kundra!

Denimi me vdekje eshte absurd si nga trajta ashtu dhe pasojat. Eshte nje mbeturine e sistemeve arkaike dhe si i tille, jo vetem qe eshte nje denim primitiv, por me shume eshte nje denim qe nuk permbush kriteret kryesore te qellimit te se drejtes penale moderne dhe as qe ploteson qellim qe synohet; frika apo intimidimi qe duhet te krijoj ky denim barbar nuk ndikon ne sjelljen e atyre qe jane te gatshem te kryejne keto krime, por mbi sjelljen e atyre qe nuk i kryejne keto krime.

Eshte krejtesisht paradoksale te pritet qe kriminelet shtazor do te arsyentonin ne menyre te llogjikshme duke patur parasysh pasojat qe mund te sjellin aktet e tyre kriminale: nese do zoteronin nje llogjike te tille, ato nuk do te kryenin keto krime.

Duke patur parasysh trajten definitive te vendimit, denimi i nje individi te pafajshem eshte shume here me i padrejte se mosndeshkimi i nje krimineli te fajshem.

Gjithashtu, jo vetem nga ana konceptuale por dhe nga efikasitetit, denimi me vdekje eshte kundraproduktiv. Edhe pse ekziston ky denim barbar ne disa shtete te SHBA, prap SHBA mbetet nje nga shoqerite me te dhunshme ne bote. Dhe eshte interesante te shikohet se cila shtete te tjera ne bote kane denimin me vdekje, dhe mund te gjenden ngashmeri teper domethenese.
    The important thing is not to stop questioning. -Albert Einstein

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Une s'mundohem te bej politike, e ti hyj ligjeve e efekteve. Une e shoh si qytetare e thejshte. Ai qe shoi nje familje te tere te ushqehet ne nje burg. ku eshte denuar me 25 vjet kurse ai foshnja qe mbeti jetim te zvarritet rrugeve e kerkoj lemoshe..??!!
    Per ato te pafajshmit qe ekzekutohen, ose keni pare shume filma, ose ne vendet ku jeni ju vjen era shtet, e krimet jane aq te sterholluar e planifikuar ne detaje sa ekziston kjo mundesi. Ne Shqiperi ai s'ka turp te thote edhe une e bera, e ne shumicen e krimeve fajtoret dihen me siguri,,per to ekzistojn lista te gjata te mbushur me krime njeri pas tjetrit. Nese ato do ishin ekzekutuar te vetmit qe do kishin humbje do ishin gjyqtaret qe i lene te lire pas cdo gjykimi, ose dhe ndonje i rendit qe mbush xhepin..

i/e regjistruar Maska e BENI_VLONJATI
    Anėtarėsuar
    21-06-2005
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    11
    Une them qe gjithmone,nje njeri i thjeshte e ha gjithmone,i fajshmi ketu ne Shqiperi,gjithmone shpeton del nga burgu,pasi e ka gjendejn e tij ekonomike goxha te mire,kurse,populli i thjeshte gjithmone duhet te kryje nje burgim,gje te cilen se meriton.
    Jam Krenar qe jam VlonjaT

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ku me iku shkrimi?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Ju qe jeni pro denimit me vdekje, harroni (apo nuk mesuat kurre) se ne Shqiperi egzistonte ky denim per 37 akuza, nga te cilat 12 per vepra politike (ne kete te fundit bente pjese dhe largimi pa leje nga shteti=arratisja).

Mund te imagjinoni sa shqiptare do ishin gjalle sot (nga ata qe u akuzuan per vepra politike dhe nga ata qe kerkonin te iknin nga shteti, jo nga kriminelet) po te mos egzistonte denimi me vdekje?

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Historia e formave tė likuidimit tė tė dėnuarve
    Nga Davius nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 11:11
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Prostitucioni dhe morali
    Nga tani nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 05-01-2003, 06:47
  4. Denimi me Vdekje Sot!
    Nga Tarasi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 29-11-2002, 21:52
  5. A eshte domosdoshmeri denimi me vdekje ne Shqiperi?
    Nga Iceberg nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 14-06-2002, 21:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •