Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283

Ujqërit përqark, e qetë e çartur mbrenda Kosovës- destabilizimi i Kosovës përherë

Shkruan:Sabri SELMANI

Me vite të tëra janë bërë përgaditje nga vendet ballkanike së bashku me shçipfolësit e Kosovës për të shkaktuar tensione në Kosovë me të vetmin qëllim që këtë vit kur po bëhen pregaditjet për statusin final të kosovës,shqiptarët e kosovës të dalin sa më të çorganizuar me qëllim që Serbija ta arrij ta pushtoi Kosovën më leht.Ka shum qka të flitet por ky është vetëm fillimi i përpjekjeve për ta kthyer sovranitetin e Serbisë sa më lehtë e sa më shpejt. Mendoi se do të ketë trazira të paparashikueshme për arësye se kjo shkon në favor të shteteve sllavo-ortodokëse.Ka vite që edhe Evropa ka bërë pregaditjet e duhura dhe investime të mëdha me qëllim të kthimit të sovranitetit të Serbisë mbi Kosovën.këte që thash e argumentoi me deklaratën e z.Shysel të dhënë në vitin 2003 kur thërret në takim shefat e vendeve ballkanike dhe për herë të parë flet me karta hapur se Austria dhe vendet e Evropës janë duke bërë përpjekje dhe investohet që me qdo kusht të ruhet sovraniteti,integriteti dhe teritorialiteti i Serbisë mbi Kosovën.Mu për këte unë mendoi se është zgjedhë Austria si vendi më i përshtatshëm për bisedimet lidhur me statusin përfundimtar të Kosovës.
    Me fjalë tjera tani Rambujenë e Francës po e Zëvendëson Vjena e Austrisë.Andaj edhe ngjarjet e tashme për gjëja se zëvendësime postesh kanë të bëjnë dhe lidhen me qëllim të destabilizimit të situatës në kosovë me qëllim që Kosovën ta gjunjizoin më lehtë.Kam theksuar por nuk do të thot se është e qëlluar seosova gjindet në shtratin e vdekjes.Ujqërit për rreth e qet mbrenda Kosovës do ta bëjnë heret a vonë Kosovën cop-cop.

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Sabri, do te te flas dhe nje here dhe pastaj nuk te merzis me, besoj me kupton

Nuk mjafton qe te shkruash gjithe diten e dites per te zezat e kombit, per kete e per ate, dhe ta quash te kryer detyren tende. Kesi intelektualesh kemi plot, nuk vuajme shume per to. Mjafton nje kollare, nje kostum pak a shume i ri, nje dopio whisky 18 vjeçar, dhe pastaj ngjeshja sa te mundesh per te keqijat e vendit.

Kur ndermerr te shkruash nje shkrim politik, pika e pare eshte paraqitja e gjendjes. Kete ti e ben, megjithese i fryn gjerat aq shume saqe ne fillojme te mendojme nese jetojme ne te njejtin planet. Por nejse, po e marrim si te mireqene paraqitjen tende. Dhe ti ketu e le me kaq. Por jo i dashur, ky eshte vetem fillimi. Pastaj duhen shtruar disa ide qe do te çojne ne rregullimin e gjendjes. Çfare duhet bere ? Dhe ketu ti fillon e numeron : duhet bere kjo e ajo dhe ajo tjetra atje dhe kjo ketu e keshtu me rradhe. Por perseri s'kemi mbaruar. Duhen dhene mjetet ose menyrat ose metodat sesi mund te vihen ne zbatim keto ide qe dhe. Sepse nuk mjafton te thuash qe ne duhet te jemi te tille pa ditur ç'te behet. Keshtu qe ti mendohesh dhe per keto, dhe i shtron me pika e me afate. Kjo keshtu e kjo ashtu dhe publiku fillon e te degjon dhe nxjerr mesimet e veta. Dikush nuk eshte dakort me ate çka thua ti, ska gje, madje kjo duhet kerkuar me ngulm, nga perplasja e ketyre ideve merret me e mira.

Keshtu Sabri, mos ma merr per ters, por ben mire t'i heqesh ato syzet e erreta qe ke vene, dhe t'i shohesh gjerat ne driten e diellit, ashtu siç jane.

Te uroj shendet

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Për oiseau en vol,

Kisha pas shum dëshirë t`iu besoi fjalëve tua,dashtë zoti të jetë ashtu si thua ti,por realitetet janë fatkeqësisht në anën time dhe për këte jam i sigurtë, sikur ti që je i sigurtë në diellin tënd prej rrezeve të arta.RReze të cilat dashtë Perëndia t`i shëndrrisin gjith trojet etnike shqiptare.Mendoi se jeni plotësisht në rrugën e gabuar e marrur pikërisht nga narkoza politike e shqipfolësve të cilët me vite të tëra e kan droguar popullin e mjerë shqiptarë në tërë hapsirën shqiptare.
    Më beson apo jo unë nuk përdori kurfar pijesh alkolike bile as birrë,mirëpo njerëzit të cilët vet i përdorin pijet e tilla mendoinë se e tërë bota vepron si ata,dhe meqenëse vet janë qdohere nën narkozën si politike apo të llojeve tjera i trajtoinë edhe të tjerët si të tillë,sepse diapazoni i tyre nuk ka kapacitete për të vlerësuar më mirë e më realisht.Nuk e kam për t´iu shitur mendë por shum koleg të mitë shkencëtar më kan treguar se :nuk e kanë guximin të shkruajnë për realitetete hidhura mbarshqiptare,ata në mënyrë kolegiale e në besim mi kanë cekur edhe arësyet.
    Disa herë me jurist,historian,ekonomist etj e kemi pasur bisedën e stafit të Rimëkëmbjes e drejtuar nga Z.Abdi Baleta dhe të gjithë mahniten me guximin që ata kanë lidhur me përshkrimin e situatës reale mbarshqiptare.Ju e dini se rimëkëmbja është e vetmja gazetë nacionaliste shqiptare.
    Diqka shoqërisht për ty:
    E kamë vërejtur se ju i përcjellni me vëmendje shkrimet e mbar forumit ,kjo është një gjë e mirë, mirëpo edhe vet duhet të bëni më shum përpjekje për shkrime vetanake pra të japësh pikpamjet e tua përmes shkrimeve.Kjo mënyrë e të paraqiturit si ti e bënë,ma përkujton gogolën ruso,musoline e të vjellurit helëm mbi realitetet dhe të bërjes së përpjekjeve për tentimin e mëshefjës së realiteteve te hidhura të kombit.
    Sidoqoftë ti nuk më mërzitë asnjëhere urdhëroni e paraqituni por jo në këtë mënyrë fminore duke menduar se e kemi shkopin magjik dhe me një qiribu,qiriba e bëjmë at diellin tëndë t`i lëshoi rrezet e veta të arta edhe pse një diell i tillë as që ka qenë e as që do të lind me njerëz si ti.
    ------------------------------------------------------------
    Më duket se kemi hyrë në tynelin e pakthim sepse kemi fjetur shum kur të tjerët nuk kanë fjetur as natën.
    -------------------------------
    Mos të paraqitemi se me Kosovën dhe rreth sajë nuk është duke ndodhur asgjë.

"Mr.Dituria"

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga Sabriu
    Për oiseau en vol,

Diqka shoqërisht për ty:
    E kamë vërejtur se ju i përcjellni me vëmendje shkrimet e mbar forumit ,kjo është një gjë e mirë, mirëpo edhe vet duhet të bëni më shum përpjekje për shkrime vetanake pra të japësh pikpamjet e tua përmes shkrimeve.Kjo mënyrë e të paraqiturit si ti e bënë,ma përkujton gogolën ruso,musoline e të vjellurit helëm mbi realitetet dhe të bërjes së përpjekjeve për tentimin e mëshefjës së realiteteve te hidhura të kombit.
    Sidoqoftë ti nuk më mërzitë asnjëhere urdhëroni e paraqituni por jo në këtë mënyrë fminore duke menduar se e kemi shkopin magjik dhe me një qiribu,qiriba e bëjmë at diellin tëndë t`i lëshoi rrezet e veta të arta edhe pse një diell i tillë as që ka qenë e as që do të lind me njerëz si ti.
    ------------------------------------------------------------
    Më duket se kemi hyrë në tynelin e pakthim sepse kemi fjetur shum kur të tjerët nuk kanë fjetur as natën.
    -------------------------------
    Mos të paraqitemi se me Kosovën dhe rreth sajë nuk është duke ndodhur asgjë.

"Mr.Dituria"
    Sabri, ok, ti ke mendimet e tua, por une te miat i sjelli duke kritikuar te tuat, keshtu qe nuk do te hapim treqind tema per te treguar ç'mendoj une e ç'mendon ti.

Ka nje gje qe nuk me pelqen aspak : mania jote e theksuar per te perdorur menyren siperore te mbiemrave si psh : me i miri, me i drejti, me i zoti, me atdhetarja, me armiqesorja, me ashtu e me keshtu. Menyra siperore, zoti Sabri, eshte perjashtimore, dmth ajo nxjerr ne pah vetem nje dhe asgje tjeter. Mirepo, keto te them te drejten, me nxisin pak dhimbje stomaku nga mungesa e tretjes.

Qofsh mire, dhe suksese ne punen tende te demaskimit te te keqijave te mbare rruzullit tokesor.

Skofiar Maska e Skofiar
    Anëtarësuar
    07-08-2005
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    731
    Eshte e vertete se shtetet fqinje ishin cdohere kunder zgjedhjes se Ceshtjes shqiptare ne ballkan.Serbia e mbante Kosoven te okupuar duke ju falenderuar shqipfolesve UDB-isteve dhe frigacakeve qe pretendonin durimin.
    Nuk e di Sabri si nuk e keni te kjarte se gjerat kan ndryshuar, dhe se nuk jemi ne vitin 2003.Ju ngelni ne te kaluaren dhe merreni me nje deklarat te zotit Schüssel qe e ka dhene ne vitin 2003 qe per mua eshte e kaluar dhe nuk meriton vemendje.

Une ne krahasim me juve jam shume i binndur se nuk do te lejojme te perqahemi ne keto kohra dhe se per ceshtjen e statusit te gjithe do te jemi unik. Eshte per keqeardheje qe LDK dhe AAK nuk kan bere asnje ndryshim por ju kan zgjatur jeten ministrave te korruptuar.E keqja me e vogel ne qeveri ishte Kosumi ndersa e keqja me e madhe mbetet ne qeveri ende. Pra ketu ka baze per shqetesim.
    Te jesh minister sot ne Kosove dhe te vjedhesh te behesh hajn eshte dicka qe nuk falet.Kosoves i duhen diplomat dhe atedhetar te pa korruptuar ne kete kohe qe te jene pasqyre edhe per bashkesine nderkombetare qe eshte e pranishme dhe shiqon me vemendje sjelljet tona. Jeta e ketyre ministrave eshte edhe 100 dite qe mua me duken shume, sepse me gjate nuk do te jene.Ne baze te kesaj qe them jam i bindur se me se shumti varet nga ne,varet nga puna jone dhe sakrifica e jone.
    Bashkesia nderkombetrae eshte shume e binduar se nuk ka zgjedhje tjeter pos pavaresimit te Kosoves.
    Deri sa Thaqi me shoke qendron si burr ne politiken kosovare kurr nuk frigohem se do te tradhtohemi. Ata qe diten te bejne luften, din edhe te mbrojne me te gjitha forcat pavaresimin e Kosoves.

E kam vrejte ne disa shkrime tuaja se nuk te kan pelqyer ndryshimet qe jan bere ne politiken kosovare. Nuk ma merr mendja qe ke qene perkrahes i nje njeriu qe ishte pengese e parlamentit kosovar, e nje njeriu qe nderprente diskutimet e opozites ne menyre shume cinike. Pikerisht kjo menyre e sjelljes se tije ne parlament ishte shkaku kryesore i shkakrimit te tije. Kjo eshte demokracia. Ne secilin vend sado pak demokratik injorantet e tille perfundojne me disfate te thelle.
    Jane bere pak ndryshime por pas 100 diteve do te kemi ndryshime shume te medha dhe pozitive qe procesin do ta cojne perpara.

Eshte fat qe partise se kamufluar LDK po i del dhe do ti dal ndytesira ne sheshe.Partise se komunisteve te kamufluar dhe disa UDB-isteve qe fshiheshin aty po ju del fetyra ne sheshe. Do te jemi deshmitare te ndrrimeve te shumta ne kete parti.Keto ndrrime do te behen patjeter nese LDK deshiron te mbetet ende ne politiken kosovare, perndryshe do te mbetet nje parti e percare dhe e cila do te kete me se paku vota nga votuesit.

Nuk ka vend per pesimizem.
    Urojme te behet sa me shpejte njohja nderkombetare e shtetit te Kosoves
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skofiar : 10-03-2006 më 21:20

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    skofiar .. ti vret syt ty vota e popullit..

ti i don ministrat te jene nga ata te Sllovenis hotel alpines me misse si eskorte e rogneriste.. e pojata-xhij qe bajn orgji mbasi vrasin luftaret..

i don nga ata te llojit vesel ningj..

e po populli ka votue per tjeter kend.. jo per ju "trimat e luftes" qe te vetmen trimni qe kini ba ishte me i than sllobos.. eja e fshiji shqiptaret pi faqes dheut..

fitoni votat e pastaj merrni qeverrine jo keshtu hajnisht tuj spiunu politikanet e votuar e tuj thurr intriga nat e dit..

skofiar .. sa luftar uck-je ke vrar personalisht?
    trego..

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •