MEDEA jam per political science and laws
MEDEA jam per political science and laws
shume mire viki
dhe suksese
ciao
Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia
Thx, te pershendes dhe te uroj suksese gjithashtu
Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia
Jam dakort me mendimin e Albos ne lidhje me zgjedhjen e shkolles.Nuk mjafton vetem emri i shkolles.Psh ketu ne Turqi megjithese ODTÜ(METU) eshte nje nga universitet me te mira me dipllome nderkombetare,fakulteti me i mire per arsim(mesuesi) ndodhet ne GAZI UNV edhe pse nuk zoteron dipllome nderkombetare.Turqia ka nje sere universitetesh qe qendrojen shum here me lart se nje universitet ne evrope por ka vetem diēka te keqe, ka emrin TURQI gje qe hap rruge per paragjykime te gabuara
Kjo bote e shpifur , o prapesi , o dreq , qe un paskam lindur te te ndreq
Propaganda sot eshte nje nga mjetet me efektive ne drejtimin e reklamimeve dhe te korrjes se perfitimeve...!
Fakultete, universitete, kolegje dhe biznese te tjera te ketij lloji konkurojne me njeri-tjetrin dhe ketu ze vend edhe zgjedhja e studenteve, (ku zgjedhin te shkojne, nga influencohen etj.)
Notari duket ne te dale se ne fillim e nisin te tere me vrull...apojo?
Kush mbjell eren korr furtunen me tapi
Nuk mbahet nen kembe nje popull, nje krahine
s'diskutohet qe eshte i rendesishem emri i universitet
por nuk eshte e mjaftueshme
Ne amerika ka shume rendesi njehere sepse firmat me te fuqishme si GMC, Microsoft, IBM ejt. kerkojne punetore tek universitete me emer.
Goodbye DEBUG, hello reboot...
Ne Shqiperi, Greqi, Jamaica apo vende te tjera me background te ngjashem ndoshta emri i shkolles nuk ka shume rendesi. Ne Amerike emri i shkolles ka me shume rendesi. Por kjo nuk do te thote qe njerez qe nuk kane mbaruar universitet ose kane mbaruar ne universitete jo shume te degjuar nuk kane harritur suksese, per kete kemi shembullin e njeriut me te pasur ne Bote: William (Bill) Gate, i cili edhe pse u pranua ne Harvard, e la shkollen pergjysme. Nese ke ne plan te punosh per te tjere, me mire te vish nga universitet i mire ose me nota te mira ose me ekperience, perjashto aktoret dhe profesionet e ngjashme.....
Winners Don't Quit
Ne qofte se je ne USA sigurisht qe emri i shkolles luan rrol te madh ne karrieren profesionale edhe ne gjetjen e nje vendi pune. Kur thua qe ke mbaruar nje nga 8 IVY League Universities sic jane: Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Pennsylvania, Princeton, dhe Yale, plus dhe disa shkolla te tjera me emer si MIT, New York University, etj eshte e padiskutueshme qe njerezit ketu te shohin me nje sy tjeter.
pra sa e rendesishme eshte marka ...pavarsisht nga notat???
Notat e marra ne nje nje shkolle me emer nuk kane kurr si te krahasohen me notat e marra ne nje shkolle jo aq selektive. Megjithese une them qe nuk eshte komplet e drejte, por per fat te keq eshte realitet i hidhur![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DhArMa : 05-07-2003 mė 17:59
Krijoni Kontakt