Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20

Tema: Mbrojtėsit

Citim Postuar mė parė nga Juvi
    ke te drejte

sa e kane topin larg, jane alamet mbrojtesash, kur u afrohet topi, aha e humbasin fare

por problemi nuk eshte vetem te mbrojtja, te kater lojtaret qe perbejne zakonisht linjen mbrojtese

problemi yne qendron se shqiperia nuk ka nje koncept te qarte per lojen mbrojtese.

sot celesi i suksesit eshte nje mbrojtje e mire dhe te gjitha skuadrat e madhe i kushtojne nje rendesi te madhe kesaj loje, pasi mbrohen me forca te shumta dhe nuk ua lene barren vetem tre apo kater lojtareve
    po kemi shkatarrusin Lala qe ndihmon. s;kemi nevoj per mbrotje fare. Cipi ka qene i vetmi mbrojts tamam qe kishim. Tani shyqyr qe erdhi Cana qe ben dicka megjithse nuk esht mbrojts
    Lidhjet personale mund ti vendosėsh nė profil jo nė firmė. Stafi i forumit.

Citim Postuar mė parė nga Duke_Of_Arberia
    Mbrojtes te rinj kemi plot, si Osmani, Dallku, Ndreka, Dragusha, Kraja etj etj, vetem se duhen vite qe te arrijne nivelet e ēipit te madh. Per mua ai ka qene pa asnje diskutim nga futbollistet me kryesore te kombetares. Nuk i eci ne Gjermani ndoshta dhe per ca kaprioēet e veta. Kur u erdhi te Tirana pati vetem me demtime dhe tani eshte pa ekip. Rast i njejt si vlonjati tjeter Fakaj. Per keta dy mbrojtesa, sidomos per ēipin, me vjen shume shume keq qe e lane futbollin kaq te rinj. Mund ti jepni dhe nja 4 vjet te mira kombetares.

PS: Tani lideri i kombetares eshte Shkodrani Beqiri. Te shohim kush do zere qendren e mbrojtjes ne keto eliminatore.
    kur erdhi Cipi ne Shqiperi e kishte lene futbollin. Po lozte me Tiranen se i kerkoi Brigeli mos e linte futbollin se e dinte qe pa Cipin merrnim fund. Edhe ne ndeshjet e fundit qe lozi qe dukej qe ishte jasht forme, praj jepte siguri ne mbrojtje me eksperiencen qe kishte. nuk i hikte njeri. kurse tani hyn e dalin sulmusat kundershtar sipas qefit se kemi vetem mbrojtsa amator
    Lidhjet personale mund ti vendosėsh nė profil jo nė firmė. Stafi i forumit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Citim Postuar mė parė nga miki_ro
    Mos vallė Nevili nuk meriton tė veshė fanellėn kuq e zi ..?!!
    Miki, me sa marr vesh une nga futbolli dhe me sa kam pare Nevil Deden te Elbasani, ne pozicionet qe mund te luaj ka shume konkurrence dhe nga lojtare shume te mire: Cana, Hasi ose Lala. Cilin prej ketyre do heqesh per te fut Nevilin? Sidoqofte ne mos ne 11-ce te pare, Brigeli mund ta mblidhte te pakten ne ekip. Me duket se nuk e ka thirr as te ekipi i perbere vetem nga lojtare te kampionatit.
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Lorik Cana, Besnik Hasi, dhe Altin Lala, qe te tre jane mesfushore mbrojtes apo shkaterrues, pra nuk jane mbrojtes por mesfushore. Eshte tjeter fakti qe Brigel ne mungese te mbrojtesve te forte deri tani ka futur te trete ne loje, duke sakrifikuar Hasin e Canen ne qender te mbrojtjes, edhe pse asnjeri nga ta nuk jane qendermbrojtesa.

Duke pare edhe moshen e formen e Besnik Hasit, mendoj qe ai duhet te jete rezerve e jo titullar tani ne fomacion, kurse mvaresisht prej skemave te lojes Lorik Cana e Altin Lala mund te luajne qe te dy bashke nese luhet me dy mesfushore mbrojtes, pra ne rastet kur duam te luajme loje mbrojtese. Ne rastet tjera, njeri nga ta luan kurse tjetri mbahet rezerve (mvaresisht prej formes qe tregojne te dyte), kurse Hasi nuk ftohet fare (se Hasi eshte edhe ne moshe te madhe).

Qendermbrojtesa kemi: Nevil Deden dhe Alban Dragushen. Keta dy duhet te thirren ne kombetare, mendoj une, per qendren e mbrojtjes.

Pastaj, mbrojtesa anesore kemi Elvin Beqirin dhe Armend Dallkun ne krahe te djathte. Problem kemi vetem krahun e majte, sepse Ardian Aliaj eshte me shume mesfushor i majte se sa mbrojtes. Mirepo edhe per kete pozicion mund te thirren disa nga mbrojtesat e majte me te mire ne kampionatin shqiptar.

Poashtu, Debatik Curri ka luajtur mesfushor gjate kohes qe luante per Prishtinen por tani ne Ukraine, kam degjuar qe luan si mbrojtes, nuk e di se ne cfare pozicioni mbrojtes luan, por ne webfaqen e klubit shkruan qe luan si mbrojtes atje.

Perderisa, shumica e sulmuesve dhe mesfushoreve te kombetares luajne ne liga te forta e me skuadra te forta, mbrojtesat tane luajne ne kampionatin shqiptar e kampionate jo aq te forta si Ukraina e Izraeli. Mbrojtes i talentuar e i ri ne moshe, qe pritet shume prej tij, thuhet qe eshte edhe Blerim Rrustemi qe ka luajtur ne Kanada, kurse tani eshte ne Bundesliga diku, dhe per te cilin thuhet qe do fillojne se shpejti procedurat e veshjes kuqezi. Une nuk di gje per talentin e Genc Mehmetit, por fakti qe luan ne ligen e dyte zvicerane, nuk me bind shume qe mund te jete mbrojtes i mire per kombetaren. Megjithese, ekipi i tij eshte duke kryesuar ligen e dyte zvicerane dhe pritet qe sezonin tjeter te kaloje ne ligen e pare atje.

Tung
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Mungesa e lojtareve mbrojtes, problem ne te ardhme
    Mungesa e lojtarve mbrojtes me kvalitet te larte munde te jete problemi kryesore ne te ardhmen ne futbollit Shqipetare! Duke bere nje analize te shkurte te lojtarve shqipetare te cilet gjinden ne vendet perendimore munde me letesi te themi se numri i lojtarve mberojtes me kvalitet te larte mungone! Sote zakonishte mese 70-80% te lojtarve shqipetare te cilet luajne ne vendet evropjane jane lojtare ofenzive! Pamvarsishte se a eshte fjala per lojtare shqipetare te cilet jane te lindure ne viset shqipetare dhe luajne ne klubet evropjane apo per lojtare qe kane origjine shqipetare dhe te cilet jetojne dhe veprojne ne viset evropjane. Eshte kjo dukuri rasti apo...!

Ne kete dukuri qe munde jete vendimtare ne te ardhmen e futbollit Shqipetare mendoje se ndikojne shume faktore siqe p.sh:

Shkalltesia ofensive me te cilen lojtaret nga evropja jugore karakterizohen dhe e cila sipas mendimit time eshte e lidhure me futbollin e rrugve "spontan"si dhe zhvillimin socialo-ekonomik te nje vendi, pra ku mundesite per zgjidhje te sporteve dhe aktiviteteve tjera eshte me e vogel ne krahasime me vendet me te zhvilluara, densia e popullsise me nje moshe te re !

Reklama mediale te cilat rendesi te veqante u dhene lojtarve sulmues dhe krijimi i idolve teke te rinjet qe zakonishte lidhet me lojtare ofenziv! Ronaldinjo, Ronalldo, Maradona, Pelle, etj.

Puna ndoshta jo e mjaftueshme si teorike dhe praktike nga ne trajneret ne loje te mbrojtjes,ne sqarimin e mbrojtjes zonale,, mbrojtje e kombinuar, mbrojtje me ruajtje zonale, mbrojtje me ruajtje te lojtarit etj etj!

Mbrojtja zonale me nje vije mbrojtje me 4 lojtares mbrojtes qe teke ne ne viset shqipetare akoma nuk ka arrite kulminacionin e saje,Loja me libero!

Mungesa e nje terminologjie te perbashket si teke lojtaret, trajneret, referet etj dhe qe natyrishte komunikimi do jete shume me i shpejte dhe me i lete!

Pregaditjet fizike te lojtarve mbrojtes!

Mungesa e njohurise se gjuhes se huaj e cila shkaktone problematike ne komunikim! Dhe shume e shume faktore te tjere te cilet munde te jane faktore kryesore ne kete dukuri ndikimi.

Qellimi i shkrimit time nuk ka qellime provokimi por deshire hapjes se nje diskutimi qe do munde te ndikonte ne ndryshimin e ksaje dukurie qe ne te ardhmen munde jete vendimtare ne futbollin Shqipetar!

Me respekt
    Albert Bunjaku

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Ekskluzive / Kristi Vangjeli - Nuk do tė luajė mė pėr Shqipėrinė

Botuar: 18/03/2007 - 01:59

• Sensacioni i rradhės vjen nga mbrojtėsi mė nė formė nga shqiptarėt qė luajnė ne Evropė

Pak ditė pasi ėshtė shpallur lista e pėrfaqėsueses shqiptare pėr ndeshjet e rradhės ndaj Sllovenisė dhe Bullgarisė pėr dy ndeshjet eliminatore pėr EURO 2008. mbrojtėsi shqiptar i Aris tė Selanikut, Kristi Vangjeli i dėshpėruar dhe indinjuar nga mosthirrja nė grumbullim ka vendosur qė tė mos veshi mė fanelėn “kuq e zi”, tė cilėn e ka mbajtur kur ka luajtur me pėrfaqėsuesen U-21, por akoma jo me kombėtaren A.
    “Jam tepėr i indinjuar dhe zgėnjyer nga vendimet qė janė marrė pėr listėn e shpallur dhe qė nuk jam thirrur nė kombėtare pėr ndeshjet e rradhės ndaj Sllovenisė dhe Bullgarisė, jo pėr tė luajtur si titullar por thjesht pėr tė qenė pjesė e grupit, sepse jam i mendimit qė e meritoj njė vend tė tillė”, u shpreh Ekskluzivisht pėr Albaniasoccer.com, futbollisti i Arisit tė Selanikut i cili na kontaktoi me dėshirėn e tij, pėr tė shprehur indinjatėn qė ka mbėrthyer rreth kėsaj situatė qė sipas mendimit tė tij nuk ėshtė aspak e drejtė.
    “Unė u thirra nga drejtuesit e ekipit kombėtar qė tė vijė nė Shqipėri pėr miqėsoren ndaj Maqedonisė, tė cilėt kryejnė detyrėn pėr organin mė tė lartė futbollistik nė Shqipėri qė ėshtė FSHF-ja dhe ftesėn e kam marrė nga ky institucion pėr atė grumbullim”, vazhdoi prononcimin e tij Kristi Vangjeli. “Fatkeqėsisht, nuk munda tė luajė dhe praktikohem nė grumbullim, pasi u lėndova nė ndeshjen pėr kampionatin Helen dhe pėrndrydha kaviljen. U kontaktova nga Pėrgjegjėsi i ekipit kombėtar dhe mu kėrkua qė tė vija urgjentisht nė Tiranė sepse mė ishte prerė biletė dhe ajo nuk mund tė shkonte dėm, kėshtu qė duhet tėvija. Unė personalisht i shpjegova drejtuesit se nuk mundem qė tė paraqitem, pasi jam nė spital dhe i dėmtuar. Jam duke u kuruar dhe e kam tė vėshtirė tė marrė njė udhėtim tė tillė”, shpjegon Vangjeli rrreth bisedės qė ka patur pas dėmtimit. “Pra, pa mė tė voglin sens llogjike nga pėrfaqėsuesi i ekipit kombėtar dhe FSHF-sė, sepse kishin prerė njė biletė qė shumė mirė mund ta kthenin mė kėrkojnė tė vete nė Shqipėri dhe tė paraqitem nė grumbullim i dėmtuar dhe kur vjen puna nuk mė thėrrasin nė grumbullimet e rradhės, kur unė jam duke kaluar gjendjen mė tė mirė sportive?”, vazhdon mbrojtėsi Korēar. “Kjo ėshtė absurde dhe e pa tolerueshme dhe unė nuk arrij ta kuptoj se cila ėshtė metoda e pėrzgjedhjes sė lojtarėve qė padiskutim nuk bėhet nga Bariē, por nga ata qė janė mbi tė”, cilėsoi Vangjeli nė vazhdim tė bisedės sė tij Ekskluzive pėr Albaniasoccer.com.
    “Duke patur parasysh qė unė kam luajtur edhe mė parė pėr kombėtaren e Shqipėrisė nė nivelin e moshave, gjithnjė mendoj se kam qenė shumė korrekt me Federatėn dhe skuadrėn. Unė jam Shqiptar dhe e dua vendin tim, por mbi tė gjitha dua qė tė tregohet korrektėsi, seriozitet, dhe dinjitet ndaj nesh, lojtarėve qė e mbrojnė fanellėn kuq e zi pėr shtetin. Kjo ėshtė kryesore. Prandaj duke qenė tepėr i ofenduar, indinjuar dhe zgėnjyer nga mėnyra se si jam trajtuar rreth thirrjes si dhe mosthirrjes sime me pėrfaqėsuesen e Shqipėrisė, kam vendosur qė nė kėtė moment qė po flasim tė komunikoj mos dėshirėn dhe mos impenjimin tim pėr tė luajtur me skuadrėn kuq e zi nė tė ardhmen. Nuk kam dėshirė tė thirrem sepse nuk do tė paraqitem pėr tė luajtur me kombėtaren, qoftė edhe njė ndeshje tė vetme. Eshtė njė vendim personal dhe kategorikisht i sinqertė, sepse jam i zhgėnnjyer dhe indinjuar totalisht pėr mosthirrjen time”, u shpreh Kristi Vangjeli mbrojtėsi i Aris tė Selanikut qė sipas fjalėve tė tij ka hequr dorė nga dėshira pėr tė luajtur me Shqipėrinė.
    “Aris ėshtė skuadėr mjaft e fortė nė Greqi dhe nė Kampionatin Helen ne jemi nė konkurencė pėr njė vend nderi. Aktualisht, kam dėshirė dhe dedikim qė tė impenjohem totalisht me skuadrėn “verdhezi” dhe tė jap maksimumin. Unė zotėroj njė pashaportė greke dhe ndoshta nė tė ardhmen mund tė afrohem pėr tė luajtur me kombėtaren Helene. Gjithashtu, sipas bisedave dhe ofertave tė ardhura nga klube tė ndryshme, agjentėt e mij mė kanė informuar se janė nė kontakte me tre klubet e mėdha Athinase, Panathinaikos, AEK dhe Olimpiakos dhe besoj se pas skadimit tė kontratės qė kam me klubin aktual, mendoj tė lėvizė”, shpjegon Vangjeli i cili duke pėrfunduar u shpreh se “Dėshiroj qė njerėzit e Futbollit tė skuadrave pėrfaqėsuese tė moshave ta kujtojnė dhe tė pyesin vehtveten se pse nuk u thirra mė nė U-21 pas ndeshjes me Greqinė, ku personalisht besoj se njė ndikim ka patur biseda konfidenciale e imja me teknikun e atėhershėm” cilėsoi nė mbydhje tė bisedės Kristi Vangjeli, mbrojtėsi shqiptar i Aris tė Selanikut
    Bisedėn e zhvilloi Fatjon Pandovski

shqiptar Maska e eagle's son
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    161
    Citim Postuar mė parė nga dinamo
    Shoke e shoqe neser perpara!

Pyesni se ku?

Po ne stadium ore!

Luhet derbi i madh i Tiranes "Dinamo - Tirona"

Oe, oe Tirone ēa ke?

"Gudjabi na e futi nje petull"

Oe, oe Tirone ēa ke?

"Marinjo na e rrasi edhe nje tjeter"

Oe, oe Tirone ēa ke?

"Eskudero na e ēau edhe njehere"

Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?

"u mundem keq"

hahahahahahahahahahahah
    hahahahahahahahahahahah

Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?
    Oe, oe Tirone ēa ke?

Dinamo Is The Best : Ole Ole

ju tifozeve dinamovite duhet tju krijojne nje rezervat per mbareshtim sepse jeni etiketuar si specie drejt zhdukjes hahahahhahahahahahah
    proud 2 be me, the eagle's son

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Qfar mendoni per Tandemin Qendėr Mbrojtes "Curri-Cana" ??

Me ndeshjen Portugali-Shqipri shume analist sportiv kan verjetur nje Bllok total defanziv ne mbrojtjen e kombetares Shqiptare.

Duke shikuar dhe marre ne konsiderate cilesit e tyre agresive si fudbollist dhe qendrushemerin e tyre fizike dhe poashtu e konstruktin e tyre trupor si element i rendesishem sportiv,ateher prirja per tu bere qendermbrojtes classic si duet dhe te konkuroj si reparti qendermbrojtes me i kompletuar ne evropė eshte me se i drejtė dhe real.

Nuk jam ndonje analist sportiv ,mirpo jam nje tifoz futbolli dhe se deri tash duke shikuar futboll nga lojrat e te gjitha skuadrave evropjane,nuk e shof si utopi faktin se ky Tandem qendermbrojtes mund te jete prej me te mireve ne evropė.

Pavaresisht se keta dy lojtar jan mesfushor ne rolin e tyre te rregullt ne per klubet e tyre ku luajn,por si Qendermbrojtes jan perfekt.
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Kodi:
    Tandem
    Kete fjale nuk e kuptova, pa te ofenduar po nuk e kam degjuar ndonjeher. Nese ke ndonje shpjegim mund te ma thuash.

Ne ate qe the me siper jam plotesisht dakort, i kam pare me vemendje dhe une te dy lojtaret jane nje bllok betoni i pa kalueshem. Kete e pohoi dhe trajneri i Suedis po ashtu dhe i Maltes. Tani te shikojme se cfare do te thot Keiroz per ndeshjen e djeshme, e vertet eshte qe dhe fati qe ne anen tone. Po loja e dy lojtareve ne qender e Canes dhe e Currit ishte e paparashikuar me pare. Dhe une shpresoje qe gjithmon te bejne te njejten paraqitje sic ben me Portugalin.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Tandem ka kuptimin e duetit,e dyshes,d.m.th nese dy lojtar kombinohen dhe pershtaten ne repart loje konsiderohen si tandem .

Te me falni ,se ky lloj termi perdoret ne per kete rast ne terminologjin kosovare
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Ēamėria dhe historia e saj
    Nga dallandyshe nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 24-03-2014, 17:22
  3. Seks nė stadium, shkarkohet mbrojtėsit kroat
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 03:56
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  5. Klubi i Milanistave 1
    Nga Asteroid nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 585
    Postimi i Fundit: 15-03-2003, 17:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •