Qe cupka prej Korce te mos mendoje me se Shqiperise i mungojne filozofet, propozova nje teoreme te re te pjesa e biznesit. Vetem per kenaqesine e cupes.
http://www.forumishqiptar.com/showth...57#post1135857
Tani meqe une jam rast atipik sepse kam bere shume perkthime dhe kam lexuar ca me teper, do i lejoj vetes te them timen.
Shqiperim=Perkthim + Pershtatje.
- Per veprat letrare eshte i keshillueshem per te pasur sukses tregtar dhe letrar.
- Per veprat filozofike shqipja ende e ka shume te varfer gjuhen e shkruar dhe shume fjale gojore apo pjese te "visareve te kombit" nuk jane marre asnjehere seriozisht per perhapje masive qe te zevendesojne latinizmat.
Keto jane kufizimet e leksikologeve te varfer shqiptare. Fundja, jane te gjithe nga jugu, dhe gegerishten nuk e dine fare. Ca here s'dine as toskerishten, sepse "visaret e kombit" nuk u grumbulluan kurre ne jug. I vetmi burim eshte vepra e Mitrush Kutelit, po he me thoni, sa prej jush e keni lexuar? Enveri e nxori jashte loje.
Si perfundim, lipset puna e grumbullimit te "Visareve te kombit" pas 70 vjetesh te botimit te pare dhe kete here duhet bere pune kombetare e jo rajonale. Kur pashe botimin e tyre te kohes se Zogut me kater vellime, vura duart ne koke se nuk dija asnje fjale!
Krijoni Kontakt