Close
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 126
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Shumë zhurmë kot së koti bëhet këtu. Pyetjet e mia janë fare të thjeshta:

1. Cili musliman kërkoi mendim nga papa për reformshmërinë apo mosreforshmërinë e fesë islame?

2. Cili musliman kërkoi nga papa që të propozojë ndonjëfarë reforme në fenë islame?

3. Kujt i hyn në punë mendimi i tij për një fe që nuk është e tij?

Është a s'është e reformueshme feja islame i takon vetëm muslimanëve dhe dijetarëve të tyre. Papa në kohë të lirë, kur t'i kryejë reformat e kërkuara në fenë e vet (psh heqjen e celibatit, që mezi janë duke e pritur shumë priftërinj), le të mirret psh me homoseksualizmin e pedofilinë në mesin e priftërinjve të vet, se s'i hyn në punë gjë çfarë bëjnë apo nuk bëjnë muslimanët në lidhje me fenë e vet.

Paska thënë papa... punë e madhe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 06-03-2006 më 10:19

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    te jete çfare te doje, sejcili ka te drejte te jape mendimin e vet,
    mbase ja mbush mendjen ndonje tjetri,
    dhe pse keni kete term "islamofobistet" frike nga islami?
    Do te thoja me shume "neveri nga islami".
    O, xfiles kush eshte ai qe don ty ose dikujt tjeter me ja u mbush mendjen,
    absolutisht askush askujt ska qe ja mbush mendjen per te besuar ose per te qen musliman ,kjo pune vjen vetem nga Allahu.Problemi eshte tek ty,se ti ne fillim u paraqite si besimtar i konvertuar,pastaj besimtar qe nuk e beson Muhamedin por vetem Kuranin,mandej as ate ... dhe prap vazhdon te mirresh me punet e islamit per te cilat thua qe te krijojne neveri,un per dicka qe kam te njejten ndjenje ,per dic qe me bene neveri marr nje cendrim injorues dhe nuk mirrem me te.Po ashtu dije se kot e ke qe edhe ti dhe tjeret te na mbushni menden se kinse islami e i derguari i Allahut eshte kshu ose ashtu.Me qene se Kurani eshte mesazhi i fundit,ne ma mir i dime se si qendrojne gjerat.

Talking

Eh ky papai i shkretë, kërkon të përzihet në punë të Zotit, e haron se Zoti është më I Madh se ai!!! Po hë, këtë fakt për Madhërinë e Zotit e ka haruar ngaqë e ka nga shkaku se, mendon më shumë për reformime se sa për punët e veta!!!

Haron se reformimi që iu bë feve të përparshme NUK solli gjë përveç devijime, mashtrime, e intriga për popullin që lehtë gënjehet!

Zoti na ruajt nga devijantët!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 06-03-2006 më 11:07
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Atehere nese nuk e uani veten superiore pse doni ta perhapni fene me zor.
    Pastaj ne kur'an thuhet qe luftoni jo besimtaret deri sa ata te besojne.

po te thuash se islami eshte fe perfekte ,
    e si ka mundesi e jep efekte anesore kaq shkaterruese?
    po ju i keni zene syte.
    X-o,

kush te tha se po perhapim me zor fene. Nuk ke argument dhe hidhesh te budallalleqet. Mire ndonje tjeter, po ty nuk te falet.
    Feja eshte perfekte por nese ka probleme ka sepse zbatuesit e saj nuk e ndjekin me rigorozitet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Rejjan
    X-o,

kush te tha se po perhapim me zor fene. Nuk ke argument dhe hidhesh te budallalleqet. Mire ndonje tjeter, po ty nuk te falet.
    Feja eshte perfekte por nese ka probleme ka sepse zbatuesit e saj nuk e ndjekin me rigorozitet.
    zbatuesit e ndjekim me shume rigorozitet, me shume se çduhet.
    Fundja ne kur'an thuhet ajo qe thuhet, lufta, lufta kunder kafirave.
    Une nuk po flas perçart, faktet duken , rezultatet duken gjithashtu.

Buki19,
    une nderrova mendje sepse e pashe ate qe po thoni dhe pretendoni,
    jo se me pelqen me shume krishterimi, sa per dijeni kur erdha ne fillim tek nenforumi i krishterimit as qe nuk u abobova se nuk ma ndjente fare, i kam injoruar te gjithe ça thone ata. Une mysliman kam qene por nuk doja te vrisja askend dhe nuk me dukej e drejte vrasja e askujt, aq me teper te dikujt qe nderron fe ose "ofendon muhamedin, une mbajta qendrimin tim kunder atyre qe protestonin dhe dola kunder ligjeve te vrasjes se atyre qe dalin nga feja dhe ne pergjithesi per kete arsye me quajten munafik dhe me thane se une nuk kisha mundesi te isha mysliman, dhe tani shoh qe paskan pasur te drejte, une nuk mund te jem mysliman i devotshem, jo per gje por nuk mund te urrej perendimin e as nuk dua lufte kunder askujt.

Perveç dhunes se tepruar nuk keni shume ndryshim nga krishterimi.
    po thuaj qe çdo organizim fetar e çon njerezimin ne shkaterrim.
    Myslimanet e lindjes nuk kane mundesi por do e kishin pushtuar me jkohe evropen, po thuaj shyqyr o Zot qe u tregua i meshirshem ndaj nesh qe nuk i dha mundesine.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga bayern
    Bej kryqin pas postimit deshmues se do te godase perendia ne te kundert.
    Gabimi thote? lol
    Shikoni se cfare bejne? Vepra e Muhamedit eshte e dokumentuar or qyq po ku ta dish ti qe lexon vetem fletushkat 3 faqe qe te shperndan sekti jot Kristian, sekt te cilin as vete Kisha Katolike/Orthodhokse nuk e pranon si te hajrit.
    Isa (Jezusi) paqja e atij nolt qofte me te ju msoi ju te verberve qe ai nuk ishte kurrsesi as profeti i fundit as edhe i biri i Zotit po ju akoma jetoni me kishen si dogme te mesuar pasi dokumentat jane perdhunuar ketu e 100 vjet me pare ne rrenjet e perandorise Romake.
    Me i qete bayern se mos keputesh rrypin..
    Nese ke dicka konkrete ne lidhje me shkrimin eja te bisedojme. Por nese ke dicka me deshmuesin, kjo eshte pune tjeter. Mendoj se je i pafte te dialogosh ne te tilla ceshtje. Kam vene re se njerezit qe fillojne duskutimet me fyerje, tregojne paftesine dhe dobesine tek njeriu. Qe ti je kunder mendimit dhe besimit tim, kjo eshte normale, por qe te fyesh dike, ky eshte problemi te cilin ti nuk e sheh dhe nuk e kupton dot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Jeni te pandreqshem. Nuk e kuptoj pse merrni pjese ne debat kur deshironi te degjoni vetem vetvehten. Ne rubriken Tolerance fetare, ka sharjet me te medha per Islamin nga ana juaj. U ka ikur arsyeja fare.
    Mblidheni veten burra.

Arrow

Pse e merr per baze biblen kur nuk i beson?
    Apo bibla ka te drejte vetem kur ka ndonje ngjashmeri me ju.

Po fundja edhe bibla se mos eshte me e mire se kur'ani.
    xfiles,

shihet qartë nga kjo që po flisni më lartë, se s'ia keni haberin fesë Islame, m'u sikurse papa, dhe vini e sillni këtu ca shkrime që, Zoti na ruajt!!!

Ju, duhet ta dini, se muslimanët janë ata të cilët i besojnë ÇDO libri të shenjtë TË SHPALLUR NGA ALL-LLAHU.

Lexo:

"Ja, ju (muslimanë) jeni që i doni ata, e ata nuk u duan juve. Madje ju i besoni librat në tërësi (të gjitha shpalljet)..." (Kur'an 3:119)

Madje, NJERIU I MENÇUR e i DREJTË, gjithmonë bazohet në FAKTE e ARGUMENTE!

Po ju edhe atëherë NUK BESONI, ju i flakni përtej edhe faktet, vetëm të e njollosni fenë ISlame.

Sikur mos të tregojmë fakte, do thoni, s'keni fakte, po u bazuam në fakte, do thoni, pse merrni për fakte Biblën....!!! ABSURD me ju.

Kësaj i thonë "Hip se të vrava, zbrit se të vrava"- Mos me sjellë fakte, nuk besoni, me sjellë fakte nuk besoni!!!

MAdje, fakti (argumente të marra nga Bibla juaj)në këtë rast, le që shërben për t'iu tregu juve të pamarrurve vesh se e keni gabim kur flisni për reformim të Islamit, POR edhe papallarëve iu tregojmë që të gjurmojnë mirë, të lexojnë mirë para se me dhënë ndonjë koment të këtillë banal.

A nuk është më e drejtë që, për të folur për diçka (në këtë rast Islamin), ajo të mësohet MIRË dhe pastaj të flitet për të?

Nga e merr të drejtën papa të flasë për Islamin KUR NUK I PËRKET KËSAJ FEJE?!Çka i intereson atij kjo gjë?!!!!! (pra, ne mos e marrim për argument Biblën, e Papa të ketë të drejtë të përzihet në fenë të cilës si përket?!!!!)

Eh, kurse me fjalinë e fundit tuajën:

"Po fundja edhe bibla se mos eshte me e mire se kur'ani."
    duhet të kuptoni që NUK e keni vendin në këtët temë, vetëm për vet faktin se JU nuk besoni në asgjë. Andaj mirë do të ishte, të paktën Islamin ta leni të qetë!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 07-03-2006 më 09:41
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ZeM,
    fakti qe nuk jam dakord me kur'anin nuk do te thote qe nuk e njoh mire,
    mbase jo me mire se ju por e njoh aq sa me duhet.

O shiu,
    xfiles do ngeli xfiles dhe jo zfiles

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    bindja ime ka ndryshuar ekskluzivisht nga postimet e tua(pa dashur te ofendoj) dhe te gjithe atyre qe mbrojne islamin ne kete forum, perveç disave.
    Çdo musliman, jo vetëm unë, do ta mbrojë Islamin nga shpifësit, qoftë në këtë forum, qoftë në jetën e përditshme. Këtu nuk shoh kurrfarë jologjike. Jologjike është çasja jote ndaj të kuptuarit të cilësdo fe, sepse bazohesh në atë çfarë paskam shkruar unë apo dikush tjetër, e duke hezituar të shfletosh libra nga autorë eminentë ku të gjitha këto çështje që diskutohen këtu kanë shpjegime më kompetente. Pra, thjesht ti nuk dëshiron të besosh dhe e pengon veten që ta njohësh të vërtetën.

Pastaj une nuk kam qene ndonjehere mysliman i devotshem ose komplet mysliman megjithese e kam quajtur veten ashtu sepse islami me dukej me i drejte se gjithçka tjeter, dhe kisha mjaft simpati per arsye qe nuk lidhen me Zotin.
    Ka shumë njerëz që nuk kanë qenë apo ende nuk janë muslimanë të devotshëm, apo i kanë besuar ndonjë religjioni tjetër, por kjo aspak nuk të pengon që ta kërkosh të vërtetën. Ti i gjykon gjërat apriori, pa u munduar të studjosh më thellë, apo ta marrësh parasysh përgjegjien e dikujt sepse qartazi duket se të është errësuar mendja dhe nuk ke dëshirë të shohësh asgjë jashtë asaj që ke krijuar në mendjen tënde.

Nëse qëllimi yt është që të MOS E NJOHËSH asnjë fe, i penguar nga paragjykimet e tua, atëherë nuk di përse sorollatesh nëpër forumin ku diskutohet për fetë.

Pastaj filluan ata qe ankoheshin se u ofenduan nga barcaletat,
    ata qe thonin se kush ofendon muhamedin do vrare, e te tjere qe me quajte n munafik e çfare pret ti qe te them une tani? Nese ju jeni myslimane te devotshem atehere une kurrsesi nuk pajtohem me islamin. Plus qe ka shume çeshtje te tjera perte cilat kam folur pa marre asnje pergjigje konkrete perveç citimeve nga kur'ani dhe shume supozimeve mbi personin tim.
    Ti dmth po e kërkon modelin e përkryer të një muslimani? Të tillë nuk do të gjesh, sepse asnjë njeri nuk është i kursyer nga gabimet apo mëkatet. Nëse përgjegjiet nuk i ke gjetur në forum nuk do të thotë se ato nuk ekzistojnë. Duhet t'i kërkosh. Por problemi yt është se edhe kur të jipet përgjegjia, ti prapë atë e mat me peshoren tënde, pa qenë aspak i sigurtë nëse peshorja jote punon tamam.

Une nuk mbroj biblen e as nuk ndikohem nga krishterimi te cilit ja kam vene kapakun me kohe e nuk merrem me me te.
    Këtu nuk të besoj aspak. Sepse po të ishe aq NEUTRAL sa paraqitesh në këtë postim, atëherë me po aq entuziazëm e vrull do t'i hidheshe edhe shumë çështjeve të hapura që kanë të bëjnë me kontradiktat në krishterizëm apo të metat e asaj feje. Ti je vendosur në krahun anti-islamik dhe i mëshon daulles së njëjtë gjithë kohën. Kjo dëshmon se nuk je aspak objektiv dhe neutral, por shumë i njëanshëm, bile shpesh edhe i neveritshëm.

Te kthehemi ne teme,
    islami eshte i pareformueshem per sa kohe te kete besimtare te tille.
    Islami i është përshtatur rrethanave historike dhe kulturave të popujve të ndryshëm, por KURRË nuk do ta ndryshojë as reformojë BURIMIN e vet: KURANIN, ashtu siç kanë bërë të krishterët. Kurani nuk do të ndryshojë kurrë, ashtu siç nuk është ndryshuar asnjë germë gjatë shekujve.

P.S. nuk kam asnje IQ, çlidhje ka kjo me faktin qe jam programues?
    Nuk paske kurrfarë IQ? Përse nuk e ke thënë që në fillim dhe nuk do të lodheshim fare me ty.

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. E vërteta dhe paragjykimet për Islamin
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2012, 08:11
  2. Mary Watson - Mësuese e teologjisë pranon Islamin
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 13:09
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •