Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 126

Lightbulb Ç'thonë personalitete të njohura për ISLAMIN...

“The Christian World came to wage crusades against Muslims but eventually knelt before them to gain knowledge. They were spellbound to see that Muslims were owners of a culture that was far superior to their own. The Dark Ages of Europe were illuminated by nothing but the beacon of Muslim Civilization.”
    SHQIP: "Bota Krishtere i bëri kryqëzatat ndaj muslimanëve, por në fakt u gjunjëzua përpara tyre për të fituar dituri. Ata ishin të magjepsur të shihnin se muslimanët ishin pronarë të një kulture e cila ishte shumë më superiore se ajo e atyre. Vitet e Erëta të Europës nuk u ndriçuan nga asgjë tjetër përveçse nga Civilizimi Islam"

Autor: F.J.C Hearushaw

Nga libri: "The Science of History"

“The teachings of Islam can fail under no circumstances. With all our systems of culture and civilization, we can not go beyond Islam and, as a matter of fact, no human mind can go beyond the Q’uran.
    SHQIP: Mësimet e Islamit nën asnjë rrethanë nuk mund të dështojnë. Me gjithë sistemet tona të kulturës dhe civilizimit, nuk mund të shkojmë përtej Islamit dhe, në fakt, asnjë mendje e njeriut nuk mund të shkojë përtej Kur'anit"

Autor : Johann Goethe

Referime libri:
    cited in Sir Henry Elliot’s Letters of Johann Goethe, 1865 (citime në letrat e Sir Henry Elliot-it të Johann Goethe-s, 1865)

A thua vallë një fe e këtillë, e çmuar nga "mendje të mëdha" ka nevojë për reformime?!!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 03-03-2006 më 21:02
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jane bere ne mode keto citimet e disa autoreve. Ne fakt, ato merren jashte kontekstit historik dhe me to ngrihen monumente koti qe pretendojne te jene te perhershme.

Nga shekulli 7, kur lindi muhamedanizmi dhe deri ne shek.14, ne kohe te perfundimit te kryqezatave, Europa, si kontinent, nuk mund te krahasohet me gadishullin arabik ne disa aspekte.

Europa - eshte e larmishme. Perbehet nga lindja dhe perendimi.

Arabia muhamedane - jo, eshte nje force e vetme ekspansioniste.

Europa - duke filluar qe nga shek.5 e deri ne 9 shkretohet nga dyndje popujsh te shumte, europiane, aziatike dhe arabo-muhamedane, qe te gjithe SHKATERRUES ne procesin pushtues.

Arabia muhamedane - jo. Perkundrazi, ishte force ekspansioniste ambicioze dhe e sapolindur. Nderkohe qe Europa njihte shkaterrim, muhamedanizmi arabik zgjerohej ne drejtim te zones se shkaterruar europiane (mesdheu deri ne Spanje, Sicili, Itali e jugut).

Europa perendimore - gjendet ne proces veteformimi deri ne shek.11 e me tutje.

Muhamedanizmi arabik - jo. Perkundrazi, pasi kishte pushtuar territore te gjera te zoterimit europian, kishte krijuar kalifate te qendrueshme dhe forca te reja aziatiko-islamike qe kerconin me pushtime te tjera.

Shekujt 14 e tutje, njohin fillimin e europes moderne, rilindja e me radhe, nje kohe stabilizimi relativ i asaj qe ishte europiane. Nga kjo kohe, fillon disniveli i madh europian.

VETE kalifati otoman NUK MUND ta kapercente disnivelin qe kishte me vendet europiane ne shek.17-19, duke i qendruar besnik imazhit ISLAMIK te qeverisjes pa iu pershtatur koncepteve moderne europiane, qe solli reformat turke te shek.19!!!!!

Ky eshte shembulli me i mire (reformat e europianizimit otoman te shek.19) i PERKULJES se ISLAMIT muhamedan para kultures Europiane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 04-03-2006 më 03:54

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    SHQIP: "Bota Krishtere i bëri kryqëzatat ndaj muslimanëve, por në fakt u gjunjëzua përpara tyre për të fituar dituri. Ata ishin të magjepsur të shihnin se muslimanët ishin pronarë të një kulture e cila ishte shumë më superiore se ajo e atyre. Vitet e Erëta të Europës nuk u ndriçuan nga asgjë tjetër përveçse nga Civilizimi Islam"
    Civilizimi arab e JO ai islam i cili ate Bote akoma nuk ekzistonte! Derisa populli arab nuk ju nenshtruan epshit te nje manjaku, ata ishin burimi i civilizimit dhe kultures Botrore. Ata bene shume zbulime shkencore si ato matematikore dhe mjeksore, nder ato zbulime edhe numrin "0". Te cilat zbulime shkencore, arabet i nderlidhin me islamin dhe Kuranin te cilin nuk e njihte askush asaj kohe dhe gjitha keto zbulime ishin bere para lindjes se manjakut perdhunues. Erdhi manjaku dhe me kete, populli arab dhe gjithe ata popuj tjere qe i'u nenshtruan epshit te manjakut e moren rrugen e melles nga e cila sot e kesaj dite jane te zhytur dhe deri ne te ardhmen e afert nuk duket te kete ndonje vetedijesim per nje te ardhme me te mire te femijeve te tyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Jane bere ne mode keto citimet e disa autoreve. Ne fakt, ato merren jashte kontekstit historik dhe me to ngrihen monumente koti qe pretendojne te jene te perhershme.
    Sigurisht qe nuk te pelqejne citimet. Por duhet te pranosh se jane shume me te vlefshme mendimet e atyre njerezve te ditur, dhe qe kane njohur te dy qyteterimet, sesa pohimet e ndonje seminaristi si ti, qe asnjehere nuk thote diçka objektive, por i kushton tere kohen te folurit keq per Islamin. Dhe pse? Sepse nuk ke besim tek ajo qe beson, e ndjen veten inferior ndaj ISLAMIT. Kshu soku prift. Edhe nuk jane bere mode, kane qene gjithmone. Gëte, Niçe, Bernard Shaw, Lamartine, Thomas Carlyle etj. etj. te gjithe e kane pohuar ate qe ti e ke inat ta pranosh.

Nese do flasesh per mode, koheve te fundit jane bere ne mode dhe kane filluar te shtohen intelektualet qe studiojne ISLAMIN pa komplekse, urrejtje dhe paragjykime. Njerez te tille si ish-murgesha Karen Armstrong, Profesori kristian John L. Esposito, Profesori i famshem kristian Edward Said etj., te cilet arrijne t'i kontribuojne studimeve ne kete lemi pa paragjykime, po shtohen dita-dites dhe ky eshte nje trend qe, per fatin tend te keq, do ua veshtiresoje shume punen njerezve si ti. Bota po zvogelohet dhe njerezit nuk do mesojne per Islamin dhe muslimanet vetem nga paraqitja e shperfytruar qe i beni ju prifterinjte, por do arrijne te mesojne edhe te verteten. Emrave qe permenda me lart mund t'u shtoj edhe shume te tjere, profesore perendimore qe kane perqafuar ISLAMIN etj. etj.

Nga shekulli 7, kur lindi muhamedanizmi dhe deri ne shek.14, ne kohe te perfundimit te kryqezatave, Europa, si kontinent, nuk mund te krahasohet me gadishullin arabik ne disa aspekte.

Europa - eshte e larmishme. Perbehet nga lindja dhe perendimi.

Arabia muhamedane - jo, eshte nje force e vetme ekspansioniste.

Europa - duke filluar qe nga shek.5 e deri ne 9 shkretohet nga dyndje popujsh te shumte, europiane, aziatike dhe arabo-muhamedane, qe te gjithe SHKATERRUES ne procesin pushtues.
    E pare e punes, feja quhet ISLAM, dhe njerezit qe besojne ne te muslimane. Muhamedane eshte nje term qe e keni shpik ju te dashuruarit pas kryqezatave, keshtu qe mos u trego aq arrogant te perdoresh nje term te tille. Sa per dyndjet pushtuese qe permend, thjeshte po te kujtoj qyteterimin musliman ne gadishullin Iberik. Lexo pak histori edhe shihe si i kane pritur arabet, si pushtues apo si shpetues. Njerezit ishin te varfer e te keputur, kisha dhe kleri i krishtere ua nxinte jeten, dhe njerezit e thjeshte gjeten rehat me pushtuesit, pavareisht se nuk mohohet qe ishin pushtues. Por ama ndertuan nje qyteterim qe Evropa nuk e kishte pare kurre me pare. Lexo edhe Umberto Eco-n ne keto çeshtje se eshte shume "illuminating".

Çfare SHKATERRUESISH ishin e!

PERENDIMI ishte ne erresire. Ishte pikerisht nje musliman, Ibn Rushdie, qe ia mesoi Evropes Aristotelin e harruar. Po te mos kishte qene ai Evropa do vazhdonte gjumin e saj...Meqe nuk te pelqejne keto citimet, lexo ketu:

Enciklopedia Katolike - Averroes (Ibn Rushd)

Pse vetem ky ishte? Sa ka si ky..! Po mua s'me mjafton koha t'i permend te gjithe. Per me teper, besoj se ti i njeh mire. Vetem doja te te kujtoja se ata qe permenden neper citime bazohen ne te verteta te tilla qe ty nuk te pelqejne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 04-03-2006 më 15:25

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Cappuccino
    Papa konsideron islamin te pa reformueshem!
    Eh....., e kam shkruajtur un dikur, qe un nuk jam kam besen dhe nuk i besoj Papes, sepse papa me ate vatikanin e tij eshte nje nga njerezit dhe institucionet me te pasura ne bote, prandaj.

Un e kam shkruajtur dhe dikur qe Papa me ate kishen ne krye kerkojne falje per nje gabim dhe bejne ne te njejten kohe nje gabim tjeter.

Un e dua dhe jam besimtar i Zotit, por un nuk kam asnje pune me Kishen dhe me Papat e tyre.

Un e rrespektoj edhe fene Islamike, sepse Islam do te thote edhe "dorezim" dhe un jam dorezuar para Zotit dhe ketu un nuk shoh as nje gje te keqe, por vetem gjera te mira :

Dorezim, perulje dhe rrespekt para Zotit dhe paqja dhe dashuria do te jene me te gjithe ata qe e bejne kete gje.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga Labeati
    Ashtu eee?

E po mire tashti eshte rradha e muslimaneve te gjunjezohen para kultures superiore perendimore...

Besoj se cdo musliman qe vjen ne perendim mahnitet para kultures, ekonomise, universiteteve, ligjeve, bollekut material, lirise individit e larmise se ideve e shprehjes.

Cfare prisni,,, pse hidhni vickla... ne gjunje te gjithe

QE TE FITONI DITURI
    Se mos prisja unë që ju, e njerëzit si ju të përulen, d.m.th. të gjunjëzohen para FAKTEVE dhe ARGUMENTEVE!?

Bota është shkallë-shkallë, e jemi në atë shkallë kur SËRISH bota po gjunjëzohet përpara të VËRTETËS që ka zbritur që para 14 shekujsh! Kjo, jo që e them se unë vetë jam muslimane, POR FAKTET FLASIN VET. E tash, tjetër punë është që ju nuk i besoni edhe FAKTEVE!

Ja dhe një fakt tjetër për në fund:

No other religion in history spread so rapidly as Islam. The West has widely believed that this surge of religion was made possible by the sword. But no modern scholar accepts this idea, and the Qur’an is explicit in the support of the freedom of conscience.

Author :
    James Michener

Book Reference :
    ‘Islam: The Misunderstood Religion,’ Reader’s Digest, May 1955, pp. 68-70

zEm
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Zana e malit
    Ja dhe një fakt tjetër për në fund:
    Po si ka mundesi qe ne kur'an urdherohet lufte me ata qe nuk besojne?

"Misunderstood religion"

E çka per tu keqkuptuar ketu, kur flitet vetem per vrasje dhe armiqesi kunder jobesimtareve nuk ka nevoje per fakte te tjera.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Po si ka mundesi qe ne kur'an urdherohet lufte me ata qe nuk besojne?

"Misunderstood religion"

E çka per tu keqkuptuar ketu, kur flitet vetem per vrasje dhe armiqesi kunder jobesimtareve nuk ka nevoje per fakte te tjera.
    Pergjigjen e ka dhene ne nje teme tjeter dikush qe ka te njejtin nick me ty, por qe me duket se nuk eshte i njejti person me ty.

Citim Postuar më parë nga xfiles
    Muhamedi predikoi fjalen e zotit qe ka paqen perbrenda dhe ishin kushtet te atilla, njerez qe filluan ti keqtrajtonin myslimanet me gjithe muhamedin deri sa i debuan nga Meka, dhe ishte me teper nje lufte midis fiseve ose grupimeve ku muhamedi nuk kishte faj sepse ishin ata qe i binin ne qafe atij me kot.
    Dhe lufta nuk ishte midis dy perandorive ose shteteve, me sa me kujtohet mua ne shkolle luftrat e muhamedit kunder kurejshve zakonisht ishin 1000 kunder 2000, 300 kunder 600, me 10 te vrare nga ana myslimane dhe 100 nga ana tjeter.
    Kuptohet qe nese dikush te zbon nga shtepia jote ti do luftosh qe ta marresh ate.
    edhe muhamedi luftoi per tu rikthyer ne shtepine e vet.
    dhe muhamedi predikoi qe ti lutemi zotit dhe lidhja eshte njeri-zot.

Pra une ketu nuk shoh kontradikta ashtu sic sheh ti, ndoshta sepse nuk i njeh.
    Referenca

P.S. Mos thuaj qe kam ndryshuar mendim bla bla bla...se shpjegimi yt eshte shume i arsyeshem edhe shume bindes, nuk ka te beje me çeshtje te ndryshimit te pikepamjeve. xfiles, je egzemplar, lal.

Qe ka ardhur kohe me e lan forumin se eshte shume numri i atyre qe flasin kot e kam mare vesh me kohe, xhanem, po pse nuk iki...lol...Shume shpejt inshallah.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga [xeni]
    Pergjigjen e ka dhene ne nje teme tjeter dikush qe ka te njejtin nick me ty, por qe me duket se nuk eshte i njejti person me ty.

P.S. Mos thuaj qe kam ndryshuar mendim bla bla bla...se shpjegimi yt eshte shume i arsyeshem edhe shume bindes, nuk ka te beje me çeshtje te ndryshimit te pikepamjeve. xfiles, je egzemplar, lal.

Qe ka ardhur kohe me e lan forumin se eshte shume numri i atyre qe flasin kot e kam mare vesh me kohe, xhanem, po pse nuk iki...lol...Shume shpejt inshallah.
    Une e justifikova muhamedin per luften qe beri per tu kthyer ne shtepi,
    nuk e kam justifikuar ndonjehere per ligjet qe ka nxjerre ose qe myslimanet kane,
    mbase sepse nuk i dija ato hadithet e reja qe dolen ashtu nga vete ju.

Ne fillim mbroja kuranin kjo eshte e vertete por tani e kam pare se çfare predikojne keta ketu dhe nuk me duket e drejte, jo per gje po shume te drejte e quajne veten myslimanet, e teprojne shume.

Pikepamjet ndryshojne atehere kur ka argumente per ti ndryshuar.
    Te pakten une nuk mbroj nje ide te caktuar po qe se nuk jam i bindur.

Mire eshte ti njohesh te gjitha fete dhe filozofite pastaj te mendosh se cilit grup i perket. Me e mira me sa kam pare eshte te mos jesh ne asnje grup sepse behesh pre e dogmave fetare, kjo vlen edhe per krishterimin.
    Ju thoni qe Islami eshte feja me e drejte ne Bote , por a i njihni te gjitha fete dhe filozofite e tjera? Nga e di ti se Islami eshte feja e drejte kur njeh vetem islamin dhe kushuririn e tij Krishterimin?
    Nuk ofendohem kur thua se une jam i lekundur, sepse thjesht mbaj nje qendrime te ndryshme ne tema te ndryshme. Une nuk e gelltis asnje fe pa qene i sigurte qe e gjitha te jete e drejte dhe jo vetem me copa.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Nuk ka pse mburreni me besimin tuaj pasi ne fund te fundit cdo besim eshte relativ ne forcen e vet imponuese. Ajo qe per ty mund te jete kryevepra e botes per mua mund te jete thjesht nje pacavure tymuese. Eshte normale qe njerezit te mendojne ndryshe. Ne te njejtin kontekst ska nevoje per citime filologesh qe jane shprehur pozitivisht per islamizmin pasi ka edhe filologe te tjere te cilet nuk e honepsin dot. Per cdo Lamartine ka nje Hygo, per cdo Shaw ka nje Oriana Fallaci dhe Robert Spencer, per cdo Kardil ka nje Selman Ruzhdie. Per cdo liber per perhapjen e isalmit ka nje bestseller te tipit 'Leaving Islam: Apostates Speak Out (Hardcover) by Ibn Warraq, ose Why 'I Am Not a Muslim' . Dhe Nicen mos e fusni ne ate liste, ai deklaroi qe zoti vdiq. (Ai B.Shaw sa per dijeni ka shkruar nje liber qe quhet 'What went Wrong?" ku flet ne gjeresi se si bota arabe ka detoriuar shume qe shekujt e fundit). Mos harroni se keta emra te njohur te kultures se arriten dot kurre kohen e sotme, pra te pjekurise se vertete te islamit, pra kohen kur bomba xhihadiste ka zevendesuar arsyen, kur absolutizmi i verber ka zevendesuar bashkeekzistencen mes popujve. Kjo qe jetojme sot nuk eshte kohe dominimi i islamit, eshte koha e vet e adoleshences se vone. Cdo fe e ka arritur kete kohe, Krishterimi e arriti ne shek14-15 kur inkuzicioni bente kerdine. Pastaj vjen koha e maturimit dhe koha e pjekurise kur feja ndahet nga shteti dhe cdo individi i jepet hapesira e vet. Edhe argumenti i perhapjes se islamit si fe ne shumicen e botes eshte bogus. Eshte bogus sepse perhapja vjen nga numri i madh i lindjeve te botes arabe e jo sepse ju hap barku njerezve te mesojne nje fe te re. Ne te njejten kohe nuk na thuhet numri i atyre qe e lene kete fe. Nuk e thone se kane frike pasi juve ja u prisni koken. Aq sa perhapet islami ne Sudan nga forca e shpates perhapet ne Vietnam dhe Kine nga forca e fjales. Nuk jane argumente keto pasi une mund te gjej qindra argumenta e kunderargumenta te kesaj natyre.

Cdo religjion eshte relativ ne peshen dhe drejtesine e mesazhit qe perhap. Nuk mund te thuash se ky religjion eshte me i mire se tjetri pasi te tere te njejten ideologji spirituale perhapin. Superioriteti i nje besimi karshi nje tjetri eshte nje artifakt njerezor i nxitur nga natyra e njeriut per dominim. Nuk ka zot qe perhap me dhjetera besime dhe zgjidhka vetem nje, kjo eshte thjesht nje fallsifikim i homo sapiensit nen epshin e forces dhe pushtetit. Te pretendosh te kesh religjionin me te mire do me thene te mos jesh racional dhe objektiv. Dhe kur objektiviteti humbet fillon dhuna dhe autoritarizmi. Stalini, Kim Ir Seni, Enver Hoxha dhe Adolf Hitleri ne emer te absolutizit dhe bindjes se verber ne ideologjine e tyre moren ne qafe me miliona njerez. Lerini njerezit te zgjedhin vete se cfare eshte e mire per jeten e tyre. Dhe ata do tju lene rehat juve. Mos u perpiqni me force dhe detyrim te depertoni ne mendjet tona. Nese na pelqen nje ideologji do ta perfaqojme vete me vetedijen tone jo nga frika e jataganit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lunesta : 04-03-2006 më 22:15

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. E vërteta dhe paragjykimet për Islamin
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2012, 08:11
  2. Mary Watson - Mësuese e teologjisë pranon Islamin
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 13:09
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •