Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 126
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Papa thote qe s'jeni ne gjendje per reforma Zana, nuk po i kerkon. Thote qe jeni shume perfekta!
    Ignore List: Den Bossi

Arrow

Citim Postuar më parë nga Zombie
    Papa thote qe s'jeni ne gjendje per reforma Zana, nuk po i kerkon. Thote qe jeni shume perfekta!
    Perfeksionit NUK i duhet reforma!
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Ky pape ka filluar te me pelqeje shume, jo vetem per kete rast.
    --------------------------------------

Ne lidhje me temen, thjeshte respektoni opinionin e sejcilit. papa mendon ashtu ka te drejten te gjykoje si te doje. C'do individ ka te drejten te gjykoje si ti vije thote kavajsi. Se nga polarizohen mendimet e individid ajo eshte pune tjeter. Fundja papa tolog i vatikanit eshte nuk do i dale ne krahe nje besimi tjeter.

KUJDES FJALORIN!
    Iliria e para
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 03-03-2006 më 09:09
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    As se ty Bujurnullahllush s'ta vej re une...

Ate mendim te papes, nqs ju ka rene rasti te ndiqni postimet e mia, une e kam shprehur me kohe, kur me dy fjale kam thene se Krishterimi e ka shprehur intolerancen kur eshte mpleksur me sisteme politike te kohes, ndersa ne natyre ka tolerancen, kurse ne Islam, ne thelb ekziston intoleranca, ndersa nga jashte lejon disa forma tolerimi subjektiv!

Ndryshe une do te thosha - Islami eshte Bashkejetues me fe dhe ideologji te tjera vetem persa kohe te konsiderohet nga pasuesit e vete si i pushtuar.

A mundet te bashke-ekzistoje Islami, pa nje kalif? A mundet te zhbehet koncepti islam i darul islamit dhe darul harb-it?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 02-03-2006 më 12:09

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga Cappuccino
    Papa konsideron islamin te pa reformueshem!
    AMIN!

Falë premtimit të Zotit të Madhëruar, se do të ruajë shpalljen e Tij të fundit të pandryshueshme për gjeneratat pasuese, siç po dëshmohet, kjo shpallje është ruajtur e pastër, e pandryshuar, e vërtetë, e PA REFORMUESHME.

Ndryshimi i fjalëve të Lartmadhëruarit është devijim i fesë, është blasfemi ndaj Tij, është përçmim i porosisë universale. Feja nuk reformohet, sepse fe e reformuar do të thotë fe e devijuar, reformohen sistemet laike ose fetë e devijuara...
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Zana e malit
    Perfeksionit NUK i duhet reforma!
    Muslimanet e kane arritur "prefeksionin" tash 1500 vjet, e si te tille bota i ka zili se perpiqet shume e nuk mund ta arrije perfeksionin musliman.

Teknologjia e mullirit te kafes, ibrikut te çajit dhe ibrikut te ... "bidese", tespijet, tenda prej pelhure me 4 shkopinj dhe tregtia me gamile dhe gomar jane shfaqje te padiskutueshme te superioritetit arab, i cili ka ardhe si rrjedhoje e zevendesimit te cdo lloj libri me Kuranin ku eshte perqendruar shkenca, letersia dhe kultura.

Prandaj sa here qe behet ndonje zbulim kozmik apo atomik, mor po edhe mjekesor, teologet e ulemate e shquar islame, shfletojne kuranin dhe zbulojne se Kurani e paska pase tash 1500 vjet ate zbulim...

Po pse more "te uruar" i fshehni gjithe keto "patenta" ne Kuran e nuk ja tregoni njerezimit para se ti gjejne shkencetaret?

Apo keni hall ti lodhni?....

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Rejjan
    XNuk mund te jene te trashe nje popull si arabet qe kane shpikur e zbuluar shume gjera. Nuk mund te jete i trashe nje civilizim qe ishte aksi dominues qyteterues ne ato kohera. Zeron qe e perdor perdite e kane shpikur arabet, ....
    Ndonese persa i perket gjeometrise, algjebres, filozofise etj arabet kopjuan sa munden, nga bibliotekat e aleksandrise etj veprat e grekeve, egjiptianeve, fenikasve etj, ashtu sic moren edhe fene nga izraelito-kristianet... pra pavaresisht ketyre, jam plotesisht dakord qe "O" ZERON duhet ta kene shpike arabet.

Sepse jane i vetmi popull qe tash 1500 kane ba vetem nji ZERO te madhe ne cdo fushe te jetes.

15 shekuj nuk nxoren asnje shkencetar, asnje artist, muzikant, piktor, shkrimtar (nuk po fus ketu perrallat e neteve neper cadra), asnje filozof mesatar (nuk po pretendojme Kantin, Hegelin, Locke etj), more kurrgje, HIC, ZERO, miliona vete more lind, jeto e vdis, brez mbas brezi pa ece asnji hap perpara.

Si shpjegohet, se kane edhe fene me te drejte....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Ndonese persa i perket gjeometrise, algjebres, filozofise etj arabet kopjuan sa munden, nga bibliotekat e aleksandrise etj veprat e grekeve, egjiptianeve, fenikasve etj, ashtu sic moren edhe fene nga izraelito-kristianet... pra pavaresisht ketyre, jam plotesisht dakord qe "O" ZERON duhet ta kene shpike arabet.

Sepse jane i vetmi popull qe tash 1500 kane ba vetem nji ZERO te madhe ne cdo fushe te jetes.

15 shekuj nuk nxoren asnje shkencetar, asnje artist, muzikant, piktor, shkrimtar (nuk po fus ketu perrallat e neteve neper cadra), asnje filozof mesatar (nuk po pretendojme Kantin, Hegelin, Locke etj), more kurrgje, HIC, ZERO, miliona vete more lind, jeto e vdis, brez mbas brezi pa ece asnji hap perpara.

Si shpjegohet, se kane edhe fene me te drejte....
    Ore une po them e kane shpikur ti thua e kane kopjuar. Shkencat qe une i permenda me siper nuk kane egziztuar. Pse ja fut kot.PAstaj care eshte ajo qe ne i paskemi kopjuar nga te krishteret fene. Ca beni more me duket se nuk ka fare dije ne kete forum. Lexo Kuranin dhe ke shume fenomene e ngjarje ligje e rregulla qe as nuk egzistonin fare. SIpas kesaj logjike i Bie qe Musai ta kete kopjuar fene nga Ademi, Sulejmani nga Musai, Davudi nga Sulejmani, Jezusi nga Davudi et. Po pse more nje klase kopjacesh jane profetet si puna juaj ?
    SAper cfare kane nxjerre muslimanet lexo ke qindra libra. Shfleto. Filozof mesatar ?
    Ibn SIna (Avicena) Ibn RUzhdi (AVenoes) Ibn HAlduni krijuesi i shkences se sociologjise, M.Sadra krijuesi iteorise se "rrenjesishmerise se thelbit", po ca flas une ,ku i merr vesh ti keto.
    Sa i padrejte! Miliona njerez kot? Ku e njeh historine ti.
    Per Zotin me mire budalla se injorant.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Muslimanet e kane arritur "prefeksionin" tash 1500 vjet, e si te tille bota i ka zili se perpiqet shume e nuk mund ta arrije perfeksionin musliman.

Teknologjia e mullirit te kafes, ibrikut te çajit dhe ibrikut te ... "bidese", tespijet, tenda prej pelhure me 4 shkopinj dhe tregtia me gamile dhe gomar jane shfaqje te padiskutueshme te superioritetit arab, i cili ka ardhe si rrjedhoje e zevendesimit te cdo lloj libri me Kuranin ku eshte perqendruar shkenca, letersia dhe kultura.
    Prandaj sa here qe behet ndonje zbulim kozmik apo atomik, mor po edhe mjekesor, teologet e ulemate e shquar islame, shfletojne kuranin dhe zbulojne se Kurani e paska pase tash 1500 vjet ate zbulim...

Po pse more "te uruar" i fshehni gjithe keto "patenta" ne Kuran e nuk ja tregoni njerezimit para se ti gjejne shkencetaret?

Apo keni hall ti lodhni?....
    Shkenca, letërsia, kultura, feja, o tunxh... a nuk e sheh sa i përzin gjërat!
    Kur flitet për shkencë- fol për shkencë!
    Kur flitet për letërsi- fol për letërsi!
    Kur flitet për kulturë- fol për kulturë!
    Kur flitet për fe, fol për fe!
    Ti s'din me bë dallim midis këtyre gjërave plotësisht të ndryshme nga njëra tjetra...

Jo po do na thujsh se krishterizmi si u reformua bëri të gjitha zbulimet shkencore... pffff
    krishterizmi dhe zbulimet janë nata me ditën.
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Rejjan
    X-o,

pozicionohu se nuk ke kolone vertebrale. Etiketime per popuj dhe raca jane shembull i paster i racizmit. Nuk mund te jene te trashe nje popull si arabet qe kane shpikur e zbuluar shume gjera. Nuk mund te jete i trashe nje civilizim qe ishte aksi dominues qyteterues ne ato kohera. Zeron qe e perdor perdite e kane shpikur arabet, algjebren(al-jebra), kimine(al-chimia), astronomine dhe sistemin diellor, perfeksionimi i operacioneve kirurgjike nga Ibn RUzhdi, Mjekesia nga Gazaliu, sistemi i qarkullimitte gjakut, etj.
    Ka libra dhe botime mbi kontributin ne zbulimet shkencore te muslimaneve ne pergjithesi dhe te muslimaneve arabe. Letra, shtypshkronja, ishin te Parat qe u perdoren ne Bagdat, civilizimi i Kordoves ne Spanje nga arabet ishte i papare. Kur Kordova kishte 10 km ndricim publik me llampa, Londra ishte nje katund gjithe balte. Biblioteka e Kordoves, universiteti i saj, rrjetet spitalore te muslimaneve ishin revolucioni per kohen. Kur Kalifi Harun Rrashid nga Bagdati i dergoi dhurate mbretiti Luigj XV te Frances ku kishte nje tabele shahu dhe nje ore xhepi te shpikur nga shkenctaret muslimane, mbreti Luigj dhe te pranishmit sa pane akrepat e ores qe leviznin iken te tmerruar duke bertitur: qenka djalli brenda..

E keqja juaj eshte se doni te beni analiza per ISlamin duke u kufizuar vetem ne nje segment te caktuar kohor. Eshte e vertete se kete shekull Islami po perjeton probleme per arsye te luftrave etj. POr ama nje fakt eshte se ai do te rikthehet me gjithe shkelqimin e vet civilizues ashtu sic ka qene. MOs harro se Papa Urbani ka mbaruar Universitetin e KOrdoves muslimane sepse ishte qendra me emadhe e dijes per kohen.
    Lexo mbi kete teme dhe do te mahnitesh.
    E po mire do kerkoj hua ndonje kolone verteblrale, faleminderit per keshillen me vlere.
    Une rracist jam bere qe kur kam ardhur ne europe dhe arabet nuk jane te vetmit qe i urrej. Eshte plotesisht e vertete qe une jam rracist por jo ne shkalle te larte, psh nuk jam si Hitleri.
    Po nuk e di nese ju qe flisni per rracizem a jeni aq te paster dhe pa paragjykime mbi popujt. Te thuash se Perendimi eshte armik dhe qafir ne fakt nuk eshte rracizem?!!!! Ka edhe rracizem ideologjik e di ti, dhe ju myslimanet jeni rracistat me te medhenje ideologjik qe ka pare njerezimi. Kush nuk eshte mysliman per ju do djegur ne xhehenem, por me sa kam pare une ne jeten e perditshme ,ne jeten reale pa llustra,jane po ata qafira qe do ta meritonin xhennetin dhe ata mysimane qe do meritonin xhehenemin. Kuptohet ka edhe qafira qe duhet te shkojne ne xhehenem por jo te gjithe.

Arabia ishte aksi dominues vetem se kishte meken si vend te shenjte.
    Nuk kishte asnje merite pervec faktit qe ishte djepi i islamit.

Shpikjet e Arabeve???????!!!!!!!!!
    Cudi, Bote e cuditshme, cudi, uauauauauauuu,bote e cuditshme.....
    TE jete kungull valle?
    Ka myslimane te ditur plot, dhe une i respektoj dhe kam respektuar ata qe kam njohur, por i dashur mik mos me trego per shpikjet e arabeve sepse arstronomia dhe matematika kane ekzistuar ne kete toke dhe jane njohur nga njerezimi qe perpara se arabet te ekzistonin. Atlantis, Kina,India, Babilonia, popuj me kulture dhjetra mijera vjecare.
    Ahh me qe ra fjala , me duket se Bagdati nuk banohet nga arabet.
    Se mesa mund te imagjinoj populli arab ka qene nje grusht fisesh qe luftonin njeri tjetrin duke i marre plackat mbas luftes.
    E keni parasysh ne histori islame ku myslimanet mbasi fitonin luften me muhamedin vraponin tu merrnin plaçkat kundershtareve te vdekur, e ca plaçkash
    El-maal.

A thua te kene qene nja 100.000 veta gjithesej ne te gjithe shkretetiren.Popull i keq. Po thuaj shyqyr qe zoti u tregua i meshirshem qe i mesoi te silleshin dhe vuri ligje aq te forta se e dinte ca koke kishin. Dhe dyshoj se ato keshilla per arabet vlejne edhe per ne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 03-03-2006 më 15:04

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. E vërteta dhe paragjykimet për Islamin
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2012, 08:11
  2. Mary Watson - Mësuese e teologjisë pranon Islamin
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 13:09
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •