Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Ardi une e njoh shume mire standartin per te cilin po flet, se mbase po dalim pak jashte teme!

Por standartet kane per detyre te garantojne 100% qe dicka te funksionoje ato nuk vendosin kufirin e siperm por ate optimal.

Ajo cka te them une eshte mese e vertetuar, provuar etj.... pa asnje lloj humbje ne cilesi dhe performance. Pasi eshte e vertet qe 100BaseTX (full-duplex) ka nje kerkese per "propagim"(perhapje?) te sinjalit ne limite kohore mjaft te percaktuara por praktikisht duket se jane marre parasysh, indirekt, tolerancat qe shprehen ne distanca me te medha.

Edhe kartat e rrjetit me te lira si Realtek qe kane probleme ne vete hardware punojne me keto distanca, ndoshta pasi ato nuk mund te punojne asnjehere ne 100mbit te vertete :O. Por kartat e tjera me cilesore duket se kane tolerance(fault-tolerance) mjaft te madhe, nga kalkulime te thjeshta qe bera doli qe e kishin ne rendin e 25% - 35% qe do te thote pak a shume 50metra ne kabell .

Po deshe verifikoji. E vetmja gje qe me ka penguar ne keto distanca nganjehere kane qene "hub" ose "switche" te vjeter qe skishin tolerance te mjaftueshme, pra ndiqnin standartin pike per pike.

Me te mira dhe te keshilloj mos te jesh gjithmone rigoroz ne baze te standartit pasi kjo perben ndarjen thelbesore te nje "hackeri"(me kuptimin e avancimit, eksperimentimit..) nga personat e thjeshte qe lidhin dy koka ne kabell dhe i fusin ato ne vendet perkatese .

Me te mira!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qoska : 23-02-2006 mė 10:57

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Qoska une ate shpreha standartin pasi ti nuk ke idene se cfare hub apo switch ka ai qeti japesh te gjitha bazohu ne standart edhe me pas lejoi tolerance vetes gjate punes. perdror nje tester qe teston per kabllin qe ben multireflection test e shife ne distance 150 metra do ta verifikoje saktesisht e po flas per tester Fluke nga me te miret.

Jo per tu kapur gjithe te mirat vlla

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    109
    Mudn tju them se mund te perdorni kablin CAT6 dhe ju ben pune pasi une e kam testuar vete kete kabell per nje largesi 175 m dhe testi doli me sukses dhe pa hub ose switch, per te qene i sigurte duhet qe kablli te kete dhe nje fije per tokezim, sepse mund te ndodhe qe ne kohe te keqe (ne rast shkarkesash elektrike rrufe). Mund te them se nuk ka asnje problem per humbje sinjali. (humbje sinjali mund te kete por kjo humbje eshte e pallogaritshme). Per te pare se cdo gje shkon ne rregull mund ta kontrollosh duke i cuar ping.

Tung

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    41
    Djema, beni mire qe ziheni pasi keshtu kuptojme ndonje gje dhe ne s'dim :P

i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78
    Kam idene qe ai shkodrani jua jep juve internet me antena 2.4 ghz. 150 metra nuke shte asgje sduhet te ket probleme fare lidhje antene antene. per te hyre te antena per te ndryshuar parametra nuk ke pse sepse ajo qe e lidhur shkeputet edhe lidhet po vete. ky mund te jet dhe problem i base station qe lidhet antena jote. per me shume kontakto me personin qe merr internetin edhe pyete ke ip te besh ping qe te gjesh ku te ngec sinjali. antenat nje here konfigurohen nuk kan pse ndryshohen me vetem nqs ndryshohet base station.

Lui

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Antic
    ..... Per te pare se cdo gje shkon ne rregull mund ta kontrollosh duke i cuar ping.

Tung
    Cfare ka te beje ping ketu apo do shofesh nese paketat e ping humbasin ... sikur te rish tere diten me ping te aktivizuar sma mer mendja se do humbasesh ndonje pakete edhe sikur te jesh ne 1000m distance. Gjithe puna eshte ne transferta paketash te medha pra paketat gjate transfertave te fileve apo hapjeve tefaqeve. ping do punoje me sukses edhe nese ti ke nje linje prej 1kb duke dit qe madhesia e nje pageket matet me bit e jo me byte kshu qe ping keshillohet per te pare nese kelidhje po jo nese lidhja eshte ne standarte. Gjithmone arihet te tejkalojme standartet psh kete javen e fundit arita nje lidhje te plote 1Gb ne nje DC me 250 lidhje ne nje distance max 130Feet edhe te gjitha 250 lidhjt punuan gjate testimit 12 oresh ne nje lidhje 1Gb. Gje qe ishte e paplanifikuar e pare nga inxhinjeret perkates. Pasi pame qe 20 lidhje ariten kete kapacitet u rindertua e njehere struktura ku cdo server kaloi ne Gb. Nuk po them se standarti thote kete edhe ajo duhet bere por ajo qe po them eshte bazohuni ne standart pastaj llogarit tolerancat qe mund te kesh.
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Postime
    5
    O Tomi une sapo e downlodova antivirusi im e skanoi dhe identifikoi viruse

i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78
    Citim Postuar mė parė nga Egla_Al
    O Tomi une sapo e downlodova antivirusi im e skanoi dhe identifikoi viruse
    Egla sic te rithashe me siper ai program perdoret dhe per Denial Distribution Of Service + Network Stressing, pra e teston rrjetin tend ne limitet e tij. Antivirusi e njef si virus prej ddosit po vet si program nuk ka virus apo te prishi ty pc apo ndonje gje e tille. nejse po ta le ty ne dore

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anėtarėsuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga Egla_al
    Replay from 192.x.x.x: bytes =32 time>1ms TTL=128
    Pergjigja nga paisja me ip 192.x.x.x me 32 bite, time 1ms eshte koha e marjes se paketes, TTl eshte Time To Live jetegjatesia e paketes.
    Pra siq shihete ketu e mat dhe shpejtesine e kembimit te paketave.
    me mire vone sesa kurre....

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •