Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 76
    Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Pa dashur te kritikoj, por thjeshte sepse kam deshire te jap mendimin/opinionin tim,

Citim Postuar më parë nga kolombi
    Pikerisht kur e prekim,e shijojme ajo fillon dhe zbehet,nga te qenit e bukur ne te dobishme.
    Per mua*, ajo qe mund te perceptohej si e bukur dhe kthehet ne nje dicka te dobishme pasi eshte prekur, shijuar, etc., nuk eshte (dhe nuk ka qen) "vertete e bukur"...

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    njeher e nje kohe me dukej gje e bukur te benjam gol ..duke e mare topin nga porta ime e duke tribluar te gjith kundershtaret e te benja gol..te kundershtari..
    me vone me dukej bukur te mbushja letra pa mbarim me formula e ekuacione.. e skica..

nashti me duket gje e bukur nje femer qe ka trup te lezetshem.. qe ka bot interesante qe ka dhe syt terheqes etjetj..

po.. harrova.. bukur eshte dhe nje biciklete e lehte qe ecen si grenx .. lol.

e bukur eshte Pranvera dhe Vjeshta ne Dhermi apo Razem a theth..

Kurse gje e bukur fare eshte vera ne Skandinavi..

Fresk paster jeshillek qetsi.. buk e uj plot..e njerez te urte kudo..

ka plot gjera te bukura..

Kohë me ty Maska e Pog17
    Anëtarësuar
    30-08-2004
    Postime
    74
    C'eshte bukuria? Per njerezit e bukur eshte gjithcka. Per te shpifurit asgje.
    To repeat what others have said, requires education; to challenge it, requires brains.

Bukuria nuk eshte thjesht nje mbulese, ndaj s'duhet te shkoje mendja vetem tek "bukuria fizike" e per me teper ketu dhe te mbaroje konceptimi i bukurise apo te bukures. Bukuria e vertete shtrihet ne hapesirat e shpirtit dhe sigurisht kjo lloj bukurie vjen shume me e veshtire per t'u kuptuar.

Kjo eshte hera e par qe un mar pjese ne dhenjen e nje mendimi ne forumin Filozofi-psikologji-sociologji dhe desha te uroj te gjith pjes marrsit e keti forumi sepse me te vertet keni dhen disa mendime qe kan bere edhe nje njeri si puna ime (jo shum intelektuale) te medoj me te vertet thell per shum gjera qe na rrethojn ne jeten ton.

Un mendim tim po e jap ne anglisht sepse e kam me te leht nejse do mundohem edhe ne shqip ..^lulja3

Understanding the nature and meaning of beauty is one of the key themes in the philosophical discipline, beauty is all around us and who ever wants to see true beauty they have to look in them selves first … most people use one common theory which says beauty is the appearance of things and people that are good. Most people judge physically attractive human beings to be good, both physically and on deeper levels.
    Beauty is every -where around us and those who appreciate it are the lucky ones to live its power.

To me beauty is the most powerful thing its kindness, its love, it makes me feel safe, it lets me dream peacefully, beauty are my mothers tears, my grandma’s words, my sisters laugh, my friends company, my lovers eyes, beauty eshte heroizmi e guzimi I shqiptareve neper bot , bukuria eshte dhurata qe I japim jetes ton, pra beauty is life it self.
    :

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Bukuri e ka emrin cdo gje qe qesh!!!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar më parë nga huggos
    C’ESHTE BUKURIA ??

NJE DIALOG:

Sokrati: Gjerat e bukura, a nuk jane te bukura per shkak te Bukurise?
    Ippia: Po, per shkak te Bukurise.
    Sokrati: Te Bukurise, e cila eshte dicka e vertete..
    Ippia: Shume e vertete. Nuk shikoj ku egzston veshtirsia.
    Sokrati: Atehere me thuaj c’fare eshte Bukuria ?
    Ippia: Me pak fjale me pyet c’fare eshte e Bukur..!!!
    Sokrati: Jo pra, Ippia, po te pyes c’fare eshte Bukuria ?
    Ippia: Po ketu nuk ka asnje ndryshim.. !!??

Ne realitet, e bukura shoqerohet gjithmone nga "ndjenja" jone per te bukuren. Une e ndiej, perjetoj apo e perceptoj ate cka quaj ---> e bukur. Por, duhet te kihet parasysh se "bukuria" nuk eshte njohuri. Si e tille, "bukuria" nuk mund te etiketohet si "e drejte", apo "e gabuar"...apo jo?! Njohuria ne vetvete, eshte nje "vegel dobipurese" e cila ben te mundur perjetimin apo perceptimin e "te bukures."

Ne "gjuhen" e subjektivizmit, ceshtja kryesore eshte se perceptimi i se bukures nga njerezit, eshte ne varesi te gjendjes se tyre shpirterore.

Ne perfundim, ne menyre te thjeshte dhe konçize, bukuria eshte nje tipar unik...dmth i asaj cka quajme "e bukur."
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 04-02-2005 më 16:44

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2005
    Postime
    12
    Bukuria eshte e perkohshme. Eshte dicka qe vjen dhe iken.

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    E bukura eshte ajo c'ka ty te pelqen, dhe qe njekosisht te kenaq
    syrin mendjen dhe shpirtin.

bitter girl Maska e marsela
    Anëtarësuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Here gjithcka e here asgje per njeriun..

Mendoj se nuk eshte aq e papercaktuar e relative, por eshte ajo cka kerkojme ne dhe rendesia qe i japim qe e bejne te tille.Dicka qe eshte e bukur eshte e tille dhe duhet vlersuar.Bukuria flet
    Artistet, shkrimtaret, filozofet me mire se cdokush kan ditur jo vetem ta nxjerrin ne pah Bukurine, po te na bejne ne ta "lakmojme" gjithmone(.. duam apo s'duam ta pranojme kete..)
    Ndryshuar për herë të fundit nga marsela : 19-02-2005 më 11:47

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Bukuria i ul femres vlerat:
    Nga Kryeplaku në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 03-01-2024, 06:15
  2. Suplement veror: Bukuria femërore në sytë e një mashkulli
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 06-05-2008, 13:20
  3. Sa vlerë ka bukuria e jashtme në dashuri?
    Nga fisniku-student në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 18:59
  4. Kur keqpërdoren pasuria, shëndeti dhe bukuria...
    Nga fisniku-student në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-12-2006, 18:08
  5. A duhet të lyhen femrat shqipëtare, pse vritet bukuria?
    Nga kristal në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 21-07-2003, 13:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •