The old definition of beauty, in the Roman school, was, ``multitude in unity;'' and there is no doubt that such is the principle of beauty. --Coleridge.
The old definition of beauty, in the Roman school, was, ``multitude in unity;'' and there is no doubt that such is the principle of beauty. --Coleridge.
What da hell?
C'eshte BUKURIA? Teme e lezecme por shume e thjeshte per mendimin tim.
" Bukuria shkon e vjen por cfare mbetet eshte njeriu."
Dicka eshte e bukur sepse e ben ti si person te bukur.
Tema ishte me te vertete teper e thjeshte Ela, por ti akoma nuk i je pergjigjur.. Si thua??Postuar më parë nga Ela_18
C'eshte BUKURIA? Teme e lezecme por shume e thjeshte per mendimin tim.
" Bukuria shkon e vjen por cfare mbetet eshte njeriu."
Dicka eshte e bukur sepse e ben ti si person te bukur.
krejt miqesisht,
huggos
detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller
BUKURIA ESHTE ta kalosh nje nate ne plazhe me princeshen tende duke pritur lindjen e diellit.
Natyrish perveq kesaj ka miliona tjera bukuri por nuk ka BUKURI me te bukur se sa muzika sepse duke u kenaqur ne te njeriu sheh ziliona bukuri tjera - edhe ate me symbyllurazi.![]()
Bukuria eshte hija e Zotit ne ate qe njohim.
Nese themi se ajo qe eshte e mire eshte e bukur, atehere Sokrati do bente k'te pyetje:
A eshte dicka e bukur (e mire) sepse e do Zoti apo e do Zoti sepse eshte e bukur (e mire)?
"Bukuria" eshte keshtu per artistin dicka qe qendron jashte te gjitha hierkive sepse te bukuria jane shtruar kontraste dhe kjo eshte shenja me e larte e pushtetit, e pushtetit mbi gjerat e kunderta, per me teper ky pushtet eshte arritur pa tension, dhe kjo eshte nje shenje se nuk nevojitet me perdorimi i dhunes, se gjithcka ndjek dhe bindet lehte dhe se i tregon bindjes anen me te dashur: kjo kenaq forcen e vullnetit te artistit.
Bukuria i perket gjithkujt-edhe asaj qenies se perceptuar si me ordinerja apo me e thjeshta apo me "e pakuptimta".
Personalisht "te bukuren" e shoh dhe dua ta kuptoj ne aspektin e thjeshte te gjithkujt pa perjashtime. E bukura eshte "dicka" qe me te shumten e kohes vetem mund ta ndjesh. Eshte "dicka" qe kur i percillet botes humbet nje % te konsiderueshme te FORCES se saj. Eshte "dicka" relative sepse ndryshon ne njerez te ndryshem. Si perfundim, e paperkufizueshme pikerisht sepse eshte e ndryshueshme. Merr kuptimin e saj neper labirinthet e shpirtit te gjithkujt sepse kopjon dhe pasqyron duke e nxjerre nga e panjohura e universit brenda vetes pikerisht nje skute/copez te cdo shpirti.
E bukura eshte kudo,ne shkence,ne art,ne nje peisazh ,akoma dhe tek puna e rendomte e nje bujku.
Bukuria,eshte nje hapesire joshese e shpirtit te njeriut,imagjinare dhe konkrete njeheresh.
Njerzit cdo ore,cdo cast kerkojne te gjejne rruget per ta zbuluar,per ta afruar.
Pikerisht kur e prekim,e shijojme ajo fillon dhe zbehet,nga te qenit e bukur ne te dobishme.
Thone qe ka dhe bukura universale,por i perkasin nje tjeter kategorie.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Krijoni Kontakt