[I][I]Deklarata të nxehta dhe kritika të ashpra ndaj kryeministrit Sali Berisha nga deputetët e grupit të tij parlamentar. Ishte Kryetari i Komisionit Parlamentar të Ligjeve Spartak Ngjela, ai që u ankua në seancë se Berisha s’po bën asgjë. Ngjela përfitoi nga debati i zhvilluar në seancë për pensionet suplementare të ushtarakëve për të kritikuar publikisht kryeministrin se po ndjek rrugën e gabuar me projekligjet që po dorëzon në kuvend, duke favorizuar disa shtresa, e duke rënduar të tjera. “Kur do e ndaloni bamirësinë sociale. A e dini se vendi ka krizë ekonomike dhe nuk është momenti t’i japësh akullore disa shtresave? Kështu nuk dilet nga kriza”, akuzoi Ngjela. I gjendur përballë kritikave të deputetëve të tij, të cilat sigurisht si priste, Berisha u përgjigj se Ngjela shfaq tendenca ultraliberale, të cilat nuk i bëjnë mirë qeverisjes e cila e ka të pamundur të mos mbrojë shtresat sociale. Kjo përgjigje acaroi më shumë replikat mes tij dhe Ngjelës i cili pa u menduar dy herë i tha - “Kur të ktheni kokën prapa do të shihni se skeni bërë asgjë”.
Sherri
Projektligjet e fundit të qeverisë si ai për pezullimin e lundrimit të mjeteve me motor apo legalizimi i zonave informale, kanë sjellë pakënaqësi e debate brenda mazhorancës. Mospërputhja e qendrimeve mes deputetëve të djathtë u vu re qartazi në seancën e djeshme plenare, ku kryetari i Komisionit të Ligjeve Spartak Ngjela nuk ngurroi të kritikojë publikisht
kryeministrin se po gabon dhe devijon nga programi që ka mazhoranca. Edhe pse mëria e Ngjelës plasi gjatë diskutimit të projektligjit për pensionet suplementare të ushatarkëve, prej kohësh ai është kthyer në oponencën kryesore brenda PD-së. “Kështu si po veproni ju zoti Kryeministër, duke na paraqitur këto projekte, nuk do të dalim kurrë nga kriza”, tha Ngjela i mbështetur fuqishëm nga opozita që qeshte duke parë debatin mes mazhorancës. Pa dashur të vazhdojë debatet me deputetin e grupit të tij parlamentar, Berisha ju kundërpërgjigj duke theksuar se qeveria duhet mirëkuptuar pasi po lufton monopolet.
Përçarja
Më tepër se opozitën, mazhorancës tani i duhet të përballojë kundërshtimet nga deputetët e saj, që sa vijnë e po bëhen më të forta. Seanca e djeshme plenare, vuri në dukje përçarjen e krijuar brenda mazhorancës për projekte të ardhura nga qeveria, ku më i fundit është moratoriumi për “Pezullimin e lundrimit të të gjitha mjeteve me motor në ujrat shqiptare”. Pas rrëzimit në parim të këtij projekti në komisionin parlamentar të ligjeve, debatet u reflektuan në seancën e djeshme plenare. Zëri u ngrit nga avokati Ngjela, por nga ana tjetër jo pak deputetë aleatë të PD-së nuk përputhen me draftet e qeverisë për legalizimet, pronat ai dhe ndalimin e lundrimit të mjeteve motorike.
Përlasja
Kryetari i Komisionit Parlamentar të Ligjeve Spartak Ngjela akuzoi dje kryeministrin Berisha se po devijon nga programi i dhe po sjell projektligje që favorizojnë shtresa të caktuara. Ndërsa sipas Berishës kjo është fytyra sociale e qeverisë që lufton
monopolet e ndihmosh shtresat në nevojë.
Akuza
Sipas avokatit, kreu i qeverisë Sali Berisha nuk po bën asgjë për të nxjerrë vendin nga kriza ekonomike. “Shteti duhet tu
japë ndihmë atyre që paguajnë taksa jo atyre që s’paguajnë. Duhet të ecim me ekonominë e tregut” kërkoi Ngjela
Kundërshtimi
Vetëm një ditë më parë, Spartak Ngjela ishte kundër pezullimit të lundrimit të mjeteve me motor, skafeve e gomoneve për 3 vjet. Sipas tij, qeveria kështu cënon hapur pronësinë dhe favorizon të huajt e jo shqiptarët.
Kesaj i thone me ne fund demokratizim i jetes politike brenda PD-se qe natyrisht vendos Berishen ne rrethana te tjera ku gabimet shihen dhe kritikohen edhe brenda PD-se . Pavaresisht nga mendimi im per Ngjelen apo Topin personalisht kjo eshte nje gje per tu pershendetur .
Krijoni Kontakt