Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Persa i perket nderit: A nuk eshte me e ndershme per nje njeri qe bije ne dashuri me nje tjeter njeri te tregohet i hapur me vetveten dhe me familjen, prinderit e tij per kete dashuri?

Kjo mendoj une se eshte ndershmeri. A thua se shoqeria shqiptare nuk eshte ne gjendje ta vleresoj kete lloj ndershmerie?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    30
    Une po sjell disa shembuj nga jeta
    1. Historia e nje gruaje ne vitet 1950
    Ajo jetonte ne nje fshat te Shqiperise ne nje shtepi te madhe me burrin, prinderit e burrit, vellain e burrit me gruan e vet, dhe femijet.
    Tek shtepia perballe, jetonte motra e kesaj gruas me burrin, prinderit e burrit dhe kompanjine.
    Burri i motres dashuronte me kunaten e kesaj gruas, dhe kjo nje dite i pa ata ne veprim e siper.
    Si te bente kjo gruaja, t'i thoshte motres qe burri e tradhetonte, apo t'i thoshte vellait te burrit qe gruaja e vet e tradhetonte.
    Ajo nuk i tha askujt (perveç meje rreth 60 vjet me pas) dhe secili rrojti i lumtur dhe me "nder".
    2. Nga jeta e Katerina Prelocaj
    Besoj e njihni Angjelin Prelocaj (respekt). Motra e tij, Katerina, ka shkruar nje liber mbi jeten e vet. Prinderit e Katerines, me banim ne France prej dhjetera vitesh, vijne nga nje fshat ne veri te Shqiperise (nuk e mbaj mend emrin) nga me katoliket e atdheut. Cuditersht zakonet dhe "morali" i kesaj familje ishin shume te aferta me ato më fanatiket e vendeve islamiste. Angjelina, pati forcen dhe kurajon te ikte nga shtepia ne adoleshence, per te arritur te behej personi qe ajo donte dhe jo "personi" qe familja donte ta bente (martese e forcuar etj, siç bene me motren e madhe). Personi e ve ketu ne thonjeza, sepse ç'person mund te behesh kur deshirat e tua jane gjithmone te ndrydhura?
    Ajo sot, eshte e njojtur dhe e respektuar, ne France, si dhe ne Shqiperi, vendi "zakonet" e te cilit e privuan nga harmonia e mirekuptimi me prinderit.
    Cili ishte roli i familjes ne kete mes?

Aftesia e dikujt per te qene dikush, varet nga inteligjenca e tij dhe nga deshira qe ka per te qene ai dikush.
    A e dini ju te gjithe se cili doni te jeni, a e dine saktesisht çfare kerkoni nga jeta dhe çfare ben te lumtur. Atehere perpara, per mua kjo eshte "ndershmeria" ndaj vetes.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Oj bebe ne kete rast duhet ta gjykojme si ate qe nuk tregoi te keqen edhe ate qe e beri.Ty te duket mire te shk*erdh*ehen te gjithe komshinjte ndermjet veti?
    Nuk po tregon asgje te mençur vetem degradim.
    Poshtersia me e madhe eshte qe thua se jetuan te lumtur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    8
    Citim Postuar më parë nga Veshtrusja
    Mbase nuk e njoh mire Shqiperine, por megjithate Shqiptare jam dhe kur ka martuar gjyshja ime ate qe ka pelqyer vete, kur ka martuar mami im babin duke u takuar me te, biseduar me te dhe duke folur dhe vendosur vete me te (pra duke e pelqyer vete), kur keto gjera kane ndodhur ne te kaluaren.... si na qenkan aq fanatik burrat sot? Nejse, smund te futesh te tere ne nje these.

*Dhe mos harro qe ashtu sic kane ardhur kohet sot as tradita, as morali, as nderi, dhe as ndergjgjia ska me fuqi te ndaloj njerezit sot te bejne cte duan e jo vetem te dashurojne......................*

Me duket se duhet te kuptojme c'eshte dashuria, nderi dhe morali perpara se gjykojme popullin shqiptar apo traditat shqiptare.

Ky eshte mendimi im.

Naten e mire gabriel.

What in world is wrong with you? Me te vertet qe ti nuk e njifke Shqiperine, qe thua ti, Shqiperia nuk eshte Korca, Korca eshte nji perqindje e vogel Shqiperise, dhe mos harro se kur ne Korc u hap liceu i pare, pjesa tjeter me e malle e Shqiperise u duhej te ecnin edhe nje jave dite ne kembe te gjenin dike qe shkruante dhe lexonte. Korca ka meritat e veta per edukim dhe perparim, mund te jete e vetmja qe as turku e jo e jo Lek Dukagjini qe nuk lane aq rrenje te thella ne kulture. Eshte e vertet per gjyshen dhe mamin tane, edhe une njof shume prej atyre edhe nga Korca edhe nga vende tjera, por fatekeqsisht kjo eshte nje perqindje shum e vogel po te krahasohet me gjithe shqiperine. Edhe nga anet e mia (ku vjerret harta) ka ndodhur qe te martohen me dashuri shume dekada me par, edhe mund te them se 95% te tyre edhe ne keto dite jane bashkeshortet me te lumtur ne shoqeri, por edhe ne keto dite shoqeria qe i rrethon qe e quajn veten me moral dhe te ndershem akoma bejne me gisht prej tyre se keta paskan humbur nderin dhe jane bere te pa moral ngaqe jane martuar duke u dashuruar.
    Une e njof mire Shqiperin dhe zakonet e shqiptareve, dhe jam krenar qe jam shqiptar por nje shqiptar i vertet thote te verteten sado e hidhur qe te jete. E di ti se si mbas statistikave te nxjerra vitin e kaluar sigurisht ne qytetet me te medhaja te Shqiperise mbi 60% te femrave keqtrajtohen nga burrat e tyre apo te dashurit e tyre, po sikur ti nxjerrim statistikat edhe te verilindjes se shqiperise ku baba vret vajzen (Mirdite) pse ajo erdhi pasi ra nata ne shpi, e te shkojme der ne veri te shqiperise a beson se 60% do te rritej shum me shum. Ti je me fat qe ke lindur ne ate familje. Po te flasim per shqipetarin (mashkull), ne pergjethsi, qe cdo gje qe i perket nderit e moralit e bazon tek femrat duke harruar veten ne njeren ane sikur femrat cdo gje te keqe qe e bejne nuk e bejne po me keta shqiptar.
    Meshkujt shqiptar ne pergjethsi duhen te vihen para gjygjit te Hages e te denohen per keqtrajtim dhe shkeljen e te drejtave te njeriut. Traditat qe mburret shqiptari jane te perkryera (sipas burreris te shqiptarit burri qe eshte burr nuk perket grate dhe femit) po a eshte e vertet qe ne jeten e tij te perditshme u permbahet atyre?

Me vjen shume mire qe ti je nji shqiptare krenare, po mos u genje me te thenat e shqiptareve, po shikjo veprat.

Enderra te bukura, Veshtruese.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Mendoj se morali edhe nderi ka te beji nga te dyja anet domethene si edhe per vajzat ashtu edhe per djemte.Ka te beji ne karakterin e njeriut ne menyren e kultures qe ka ose ka mesuar nga jeta,nga vullneti qe ka per te qene nje njeri sa me i mire ndaj te tjerve edhe per qene i mire me vetveten ne rradhe te pare.Nderi edhe morali per nje njeri eshte nje nga pikat me te rendesishme per karakterin e tij.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    sipas karakteri edhe ato te dija jan ciao

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-02-2006
    Postime
    26
    Mir se ju gjeta Vellezer shqipetar . kerkoj falje qe po bej ketu nje pershendetje po eshte hera e pare dhe ketu e gjeta deren e par per teju pershendetur

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Ta Quash Nje Njeri Te Ndershem Apo Te Moralshem , Nuk Duhet Te Shofesh Vetem Aspektin^ Dashuri^ Te Tij . Sepse Ne Shqipot Kemi Nje Koncept Te Till: Kure Themi Qe kY Njeri Eshte I Pandershem Ose I Pa Moralshem, Duke Par Me Lup Zmadhuse Vetem Ne Aspektin E <Mardhenjeve Intime> Per Mua Fjala Nnder Dhe Moral Ka Nje Perkufizim Me Te Gjer SEsa Vetem Kete Te Dashurise . Ka Rober Qe Jan Vertet Te Ndershem Dhe Te Moralshem ,Por Ne Pun Dashurie Su Ecen . Sipas Jush Kete Njeri Duhet Ta Quajm Te Pandershem Apo Te Pamoralshem? Eshte Absurde .
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 28-03-2006 më 04:30
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

x Maska e Juvi
    Anëtarësuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Postime
    354
    pa moral, pa nder, pa sinqeritet nuk ka as dashuri
    nese ndonje nuk eshte i zoti ta ruaj lidhjen e tij te paster dhe te pacenuar, ka bordello plot ne qarkullim
    mos ja u pafsha surratin ordinereve te forumit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-11-2007
    Postime
    4
    Citim Postuar më parë nga orphée Lexo Postimin
    bravo. tani jemi d'accord
    metevertet e ke gjetur pergjigjen e sakt e te qelluar. pa hic fare diskutimi
    hallall te qoft

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  2. Nietzsche
    Nga fisnik në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 156
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 17:19
  3. Morali
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2007, 15:50
  4. Morali?!... Sa më pak i moralshëm është shqiptari i sotëm?
    Nga EXODUS në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-01-2004, 16:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •