Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 74
    i/e regjistruar Maska e toni_d
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    gjunje me gjune me popullin
    Postime
    51
    Citim Postuar mė parė nga Ermal 22
    Urime per temen oiseau en vol dhe ndoshta do u hyje ne pune edhe taneve.

Irshad Manji, nje myslimane qe jeton ne Kanada, ne librin e saj “Problemet me Islamin“, shkruan keshtu:

Ky liber eshte nje leter e hapur prej meje, nje ze reformues prej myslimaneje, per shtetas te shqetesuar ne mbare mboten, myslimane apo jo. Ka te beje me ate qe pse bashkesia ime fetare ka nevoje te bjere ne ujdi me shumellojshmerine e ideve, njerezve dhe besimeve ne universin tone, dhe me ate qe jo-Myslimanet kane nje rol qendror per te na ndihmuar qe te shkojme atje.
    Ky liber thyen heshtjen tone. U tregon myslimaneve si mund te rizbulojme traditen e humbur te mendimit te pavarur Islam -- nje tradite qe njihet si “Ijtihad” -- dhe te rizbulojme ate me qellim qe te kemi nje Islam per shekullin e 21. Mundesia per te ringjitur Islamin eshte e pranishme sidomos tek myslimanet ne perendim, sepse ketu ne gezojme liri te vlefshme per te menduar, shprehur, per te sfiduar dhe qe te sfidohemi pa pasur frike nga raprezaljet prej shtetit. Ne ate kuptim, reformimi i Islamit fillon ne perendim.
    Por, sidoqofte, nuk perfundon ketu. Dhe s’ka se si. Myslimanet ne gjithe boten Islamike duhet te dine mbi te drejten e tyre per te menduar per veten, nje e drejte qe u eshte dhene prej Zotit .
    Libri pra pervijon nje fushate mbare boterore per te nxitur perqasje te reja ndaj Islamit. Une e quaj kete fushate jo ushtarake me emrin “Operacioni Ijtihad”.

Pse po mundohem me Islamin

Si refugjate nga Idi Amin I Ugandes, une dhe familja ime u vendosem ne periferi te Vankuverit ne vitin 1972. Une u rrita duke ndjekur dy shkolla: shkollen laike shteterore qe ndjekin shumica e femijeve amerikano-veriore, dhe pastaj, per disa ore te shtunave ndiqja shkollen islamike fetare (medresene).
    Une nuk mund te pajtoja dot boten e hapur dhe tolerante te shkolles time shteterore, me boten e ashper e fanatike brenda medresese time. Por une kisha plot besim per te bere pyetje -- shume pyetje.

Pyetja ime e pare per mesuesin tim te medresese ishte: Pse nuk mundet qe vajzat te drejtojne lutjen? Une u diplomova duke bere pyetje me te larmishme, si per shembull: “Ne qofte se Kurani I erdhi Profetit Muhamed si mesazh paqeje prej Allahut, pse e komandoi ai ushtrine e tij per te vrare nje fis te tere hebre?”
    Ju mund at merrni me mend se pyetje te tilla e acaronin shume mesuesin tim te medresese qe vazhdimisht ulte poshte grate dhe fliste keq per hebrejt. Une dhe ai arritem piken e fundit te pakalueshme mbi nje pyetje tjeter: “ Ku - pyeta une - ku eshte deshmia e “konspiracionit hebre” kunder Islamit? Ju keni shume qejf te flisni per kete ceshtje por ku eshte prova?” Ajo pyetje, qe une e bere kur isha 14 vjec, beri qe te me debojne prej medresese. Perfundimisht.

Ne kete pike, une kisha nje zgjedhje per te bere: Une mund te largohesha prej fese myslimane dhe te vazhdoja me te qenurit vetja ime “e emancipuar” amerikano-veriore, ose une mund ti jepja Islamit nje mundesi te dyte. Per shkak te ndershmerise ndaj fese une i dhashe Islamit nje mundesi te dyte. Pastaj nje mundesi tjeter. Nje tjeter. Nje tjeter. Per 20 vjetet qe kane kaluar une kam vazhduar te mesoj me teper mbi Islamin. Si rrjedhim, une kam zbuluar nje ane perparimtare te fese sime -- ne teori.
    Por une mbetem nje myslimane thellesisht e pasigurt per shkak te asaj qe po ndodh “ne toke” -- dhunime ne mase te te drejtave te njeriut, sidomos perkundrejt grave dhe pakicave fetare -- ne emer te Allahut.
    Myslimanet liberale thone se ajo qe une pershkruaj nuk eshte Islami “i vertete.” Por keta myslimane duhet te pranojne dicka: Vete profeti Muhamed tha se feja eshte menyra se si ne sillemi ndaj te tjereve. Duke u nisur nga ai standart nxjerrim se kemi te bejme me menyren si sillen myslimanet ne Islam, dhe fshehja e atij realiteti nen preteksin se eshte teori do te thote te clirohemi prej cdo pergjegjesie ndaj qenieve njerezore.
    Per kete une po perpiqem te luftoj. Per kete une jam me pasion. Per kete une e quaj veten nje “Muslim Refusenik”.

"Une mbaj nje pishtar ne nje dore dhe nje kove me uje ne doren tjeter.
    Me keto gjera, une i ve zjarrin parajses dhe shuaj flaket e ferrit.
    Pra qe askush te mos adhuroje Alllahun prej frikes se ferrit apo prej lakmise per parajse”
    -Fjale nga Rabia, nje heroine e imja myslimane sufi
    .

lol Kete Irshad Manjin e kam pare ne televizor ne debat te drejte per drejte me muslimanet e Kanadase dhe rezultati per Manjin ....po e them ne anglisht .... to fall flat on your face , to get up and beg for more each time ....

Me fal se harrova te permendja qe kjo Manji eshte lesbike ..... nuk e di sa open minded jeni ju forumistet per homoseksualet sepse kete kerkon Manji.

Eshte njesoj sikur te kerkosh qe Papa te jete "FEMER" ..... Si do te reagonte Kisha Katolike ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni_d : 21-02-2006 mė 01:08
    ME MIRE GJALLE SE SA VDEKUR!!!

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Manji eshte si nje pike uji ne shkretetiren e injorances islamike. Por meqe thote te verteten ju gerxhot inatcore e vishni me epitete. Po te kish me shume Manji bota juaj nuk do ishte akoma ne shek 15. Dhe sa per ate debat, Manji i mposhtte aq lehte me 2-3 fjali ato sulmet e mjera te kokeshamixheshave.

zot na rujt

Sipas citimit, per mua, del qe ai nuk ishte vetem ndermjetes (sepse ka zgjedhur per ne) dhe per rrjedhim, le t'i japim fund idese qe fjala e Kuranit eshte vetem fjala e Zotit. Ai eshte fjala e Zotit, e perzier me fjalen e profetit se bashku. Si rrjedhim, Kurani merr nje karakter kohor dhe nuk rri jashte kohes. Duke qene keshtu, ai duhet t'i nenshtrohet nje analize KRITIKE siē veprojme me ēdo veper tjeter.

O EN VOL-..... o rob i shkathet ,ky eshte ajet kuranor eshte thenie e allahut te madherishem po ti hapesh syt mir ne kllapa ke sure (el-made) Nuk e zgjodhi MUHAMEDI(s.a.w.s) fen ton e zgjodhi allahu i gjithdijeshem,Ai ishte thjesht profet si jezusi(a.s) dhe te tjere para atij.Ju nuk po lexoni deri en fund kto qe po shkruaj ktu e i jepni pergjigjet i AGUA kur vajti per drru.Kurse sa per shoken iluminist
    a lejohet te vrasesh tjetrin qe braktis fene myslimane...me duket se te kam dhene edhe nje pergjigje me pare.Sinqerisht nuk kam njohuri te mjaftueshme edhe nuk dua te bej gjynah te jam nje mendim racional nga mendja ime.Ne mos gaboj,ne mos gaboj me duket se kjo nuk ka te bej me ata qe behen mysliman dhe pastaj kthehen ne ateiste.Kjo ka te bej me ata qe behen mysliman dhe pastaj e tradhetojn islamin,Ne kuptimin qe ne raste te vecanta mund te tradhtojn ne ndonje lufte ose mund te shpikin gjera te paverteta per islamin,ose mund ti sjellin dem islamit,gjithmon ne mos gaboj,kurse ne qofte se nuk i sjell dem islamit besoj se nuk lejohet vrasja e tjetrit,pasi bie ne kundershtim me parimet ISLAME lirin e te drejtes se te zgjedhurit te fese... Sic e thash edhe me par lus te pergjigjet je moter ose vlla muslimane me i pergatitur,,,dhe ishalla te na jap nje čpergjigje me fakte si kjo pergjigjia qe dhash un.Por gjithesesi po te llogjikonit pa pasion per moralin e profetit dhe te fes islame dhe te amneteve qe na la ai besoj se per ATE QE KA MEND do te mjaftonte edhe haxhi i lamtumires i siperpermendur....

kurse per sa i perket gjenialit qe thot kurani ka nevoj ti vihet kritikes,,,Dija jon ne krahasim em dijen e allahut esh si nje gjilper ne shkretetire madje edhe me e paket...Dhe gjenialitete si shoku parafoles dhe te tjere si ai nuk kan te drejte te vene perpara kritikes fjalen e allahut dhe t komentojn si ti shkoj per shtat filozofis se tyre....FJALA e allahut nuk ka kontradikta..esh e drejte dhe nuk ka nevoj per shtremberime...Dallimi ndermjet ISLAMIT(islamit te vertet jo sekteve) me fete e tjer eshte qe ne kuran meshira,rregullat,ligjet dhe dispozitat e tij kan mbetur sic i ka zbritur allahu,,,dhe nuk ka te drejte asnjeri te ndryshoje asnje GERME...
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

dhe ishalla te na jap nje èpergjigje me fakte si kjo pergjigjia qe dhash un.Por gjithesesi po te llogjikonit pa pasion per moralin e profetit

korrigjim nje pergjigje me fakte JOOO si kjo qe dhash une*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Dje degjova tek lajmet se si nje shkrimtar anglez ishte denuar sepse kishte mohuar holokausin dhe gjykata austriake e kish denuar me 3 vjet burg. Me e cuditshmja ishte se kete gje e denonin shume shtete te tjera europiane. E shkruajta kete fakt ne teme pikerisht per te krahasuar censuren qe vendoset prej cifuteve sot kur jemi ne shekullin e 21 dhe qe shtetet evropine i pergjigjen peqe si urno dhe atyre qe jane thene ne shekullin e 6 nga profeti yne Muhamed. Nese do flasim per Muhamedin e para gje qe duhet te kemi parasysh eshte njohja e historise se ku ka jetuar ai ne ate kohe? Zakonet e asaj kohe? Cili ishte pozicioni i femres ne ate kohe? Etj etj. Sic e kish theksuar dhe del monako ne nje postim te tijin qe shume pseudo myslymane ne bote sherbejne si kavie per interesa te x apo y. Ftoj te gjithe lexuesit e kesaj teme ti hedhin dhe nje here nje sy atyre pikave qe ajo kavia somaleze ka shkruar mbi profetin Muhamed a pershtaten me shekullin e 6 apo jo?

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Rule_partizani te pergezoj per pergjigjet e gjata po me sa vura re nuk u je pergjigjur te gjitha pyetjve te ..en_vol nese nuk e ke bezdi qe ti pergjigjes edhe pyetjes tjeter qe ai ka bere ne postimi nr 39 se sa per te vraren e morem vesh qe pjeserisht ideja e lenjes se islamit te con en vrasje nga pergjigja jote pa fakte

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    O tori ,
    sa here qe ju djeg ose ju prishet interesi ju na quani kavje,
    Ose quani veten Luane kurse ne Qen me pretekstin se Luanet nuk i pergjigjen qenve.
    Mbase e kam gabim po mua me duket se ne jemi njerez.
    Tani ti RULE Partizani me vjen mire qe je perpjekur te pergjigjesh si njeri, me faktet e tua apo mendimet e tua nuk ka rendesi por te pakten me aq sa di u mundove te pergjigjeshe.

Une nuk ve ne kritike fjalen e Allahut ose Zotit por thjesht ate te Muhamedit.
    Opinioni im eshte prandaj mos mu versulni mua.

Me keqardhje mund te them se askush nuk i dha pergjigje pyetjes sepse nuk kishte nevoje per 10000 fjale por dy fjali ishin te mjaftueshme.
    Hadithin ja ku e keni, justifikoni veprimet e profetit.
    Dhe ajo qe me beri me shume pershtypje ishte se ai kerkoi vullnetare per te vrare, pak a shume si do kishte thene Enver Hoxha nje komunisti "Ai eshte armik i popullit, tha qe nuk ka mish ,nuk ka patate, kush do ta denoje me vdekje per nenen parti?"

Ju vazhdoni te citoni kur'anin kur kur'ani ketu nuk ka te beje fare.
    Ore fundja kerkohet nje gjykim i juaji, ju si e mendoni. Nje njeri qe gjykon me trurin e vet si e kuptoni kete hadith.

Ne po flasim si njerez por ju po na quani qen dhe ju duket vetja Luane, pra me te mire se pjesa tjeter e botes.

Tani arsyet pse une po perseris, te njejtat gjera jane te thjeshta sepse keto gjera ju kane vene ne pozite te veshtire aq sa ngaqe nuk keni ca i beni gomarit i bini samarit.

o x-files

O shoku x-files tu pergjigjem mor vella,ti qenke i cuditshem...Na e trego kete hadith dhe mbi te gjitha zinxhirin e hadithit...Si mund te pergjigjem po ose jo kur nuk i kam njohurit.Un mund te pergjigjem thjesht JOOO nuk eshte e vertete po nuk e di per se behet fjale dhe me ca situate ka lindur ky hadith....Te lutem heres tjeter ma trego HADITHIN dhe mbi te gjitha ZINXHIRIN e hadithit...Nuk e di a je ne dijeni,pa dashur ti bie aspak SAMARIT,shum sekte sot kan lindur per keqinterpretimin e haditheve te profetit dhe per hadithet e rreme qe jan shpikur per profetin.Nqs kjo qe thua ti per kete hadith eshte e vertet me siguri do ket qen nje situat e jashtzakonshme,sepse po t them per vet moralin ISLAM per vete moralin e profetit(s.a.w.s) ,qe sic thoshte AISHE (r.a)Ai ishte kurani qe ecte....
    Nuk mund te denohet em vdekje qe njeri qe ka perqafuar islamin,pasta e ka braktisur ate por nuk i ka sjell dem komunitetit ku jetonte....Ajo qe un i bie samarit nuk esh pergjigjia e pyetjes se thjesht me po ose jo,,,ajo qe me djeg eshte faktui se ti me dashje ose pa dashje,nuk kam te drejten te gjykoj drruhem se mos kerkon te vesh ne dyshim MORALIN DHE DAHSAMIRESINE E PROFETIT TONE DASHUR.Nje njeri qe ALLAHU(i madherishem) e ka vecuar mbi te tjera nuk na takon ne njerzit e rendomte te marrim guximin te gjykojm,ALLAHU NA RUAJT

Kurse per ARDIN ja kam kthy pergjigjen mer bab po shif mir lexoje mir...Po ai en-VOL-DELA-SHKENCA ca e ka emrin se sja them dot sdo te lexoj

gjithesesi para se te shporrem X-FILES edhe njeher na e paraqit hadithin,ngjarjen per se behet fjal dhe mbi te gjitha zinxhirin e hadithit.....se gjithmon je ankuar se spo te kuptojm po te pakten em kupto ti ne kete kerkese te thjeshte..

Per pergjigj3et qe dhash po e perseris perseri jam mbeshtetuar ne njohurite e mija hde i kerkoj falje allahut,per ndonje gabim pa dashur,,,dhe ju lutem ju te mos i merni per baz

selam alejkum

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    O tori ,
    sa here qe ju djeg ose ju prishet interesi ju na quani kavje,
    Ose quani veten Luane kurse ne Qen me pretekstin se Luanet nuk i pergjigjen qenve.
    Mbase e kam gabim po mua me duket se ne jemi njerez.
    Une skam pune me ty xfiles. Se kuptova se cdoje te thoje me qente e me luante po nejse .Skam fakte per ty nese je futur ndonjehere neper laboratoret e perendimit . Kur shkruaj per ate somalezen me shkojne nder mend kamikazet japonese te cilet shteti japonez i thonte urdhero cte duash ti bashke me familjen tende ama kur te vije casti i duhur duhet te flijohesh. Nuk e di ne ke degjuar ndonjehere per somaline por te ta them une qe eshte njesoj si te lindesh ne ferr. Kesaj somaleze shpejt i hapen dyert dhe e shikon vetenm nje deputete ne Holland . THua te jete kaq e thjeshte? Provoje ti njehere xfiles? Do ja dalesh?Sigurisht qe mundesia eshte 1 me 1.000.000.000 .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    e ka permendur dikush tjeter,
    nuk e kisha per ty,
    i rashe shkurt dhe u duk se punen e luaneve e kisha per ty.
    lere fare.

Ti rulepartizani mos ki me merak se une pergjigjen e mora.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare: Schwartz, njė pėrēarės fetar
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 118
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 03:09
  2. Hyrje Nė Banalitet
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 06-08-2002, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •