Postuar mė parė nga
oiseau en vol
Degjo ti miku im "besimtar i devotshem" :
Deri me tani, nuk kam pare asnje praktikues te fese tuaj qe ne nje postim ne lidhje me keto pune te mos kete cituar fjale nga Kurani apo Muhameti. E them kete sepse nqs hyhet per tu cituar, atehere ti duhet te citosh edhe ato thirrjet per gjak dhe prerje kokash. A ka thene apo nuk ka thene qe duhet te vritet ai qe nderron fene islame ? Kaq me thuaj ti.
Tjeter, ishte nje website, nje tip mburoja.net (domosdo mburoja se jemi akoma ne kohen e shpates !) ku gjeta kete :
Shejh Abdul-Aziz bin Baz, rahimehullah, ka thėnė:
"Nuk dimė pėr sa i pėrket prerjes sė flokėve tė gruas, por rruajtja e flokėve ėshtė e ndaluar, prandaj gruaja s'bėn ta rruajė kokėn. Mirėpo, nėse ajo i prenė flokėt ngaqė i ka tė gjata apo tė shumta, kjo s'prish punė. Prerja e flokėve duhet tė kryhet nė mėnyrėn qė do t'i pėlqente bashkėshortit tė saj dhe s'bėn tė jetė e ngjashme me ato tė gruas jomuslimane. Rruajtja e kokės sė saj s'ėshtė e lejueshme, pėrveē nė rast tė sėmundjes". ["Fetaua el-Mer'eh" 165]
Te lutem, me shpjego pak, behet fjale per humor ketu apo flitet seriozisht ? Cili eshte qendrimi yt, rule partizani, ne lidhje me kete thenie te vellait tend musliman ?
Nuk pres ndonje gje te madhe nga shpjegimet e tua, por po ia ruaj vetes te drejten per te pritur pergjigjen tende.
Tani ne pergjithesi, nga nje besimtar laik musliman une pres kete : qe ai te me citoje Kuranin apo Muhametin ku flitet per paqe dhe harmoni, dhe te thote qe kjo eshte mire. Por dhe te me citoje ato fraza ku behet fjale per prerje kokash, gjymtime, shtypje te gruas, dhe te me thote qe kjo eshte keq. Me nje fjale, te perdore pak koken e vet ne keto pune se perndryshe kthehemi ne recitues te kote. Kaq.
Krijoni Kontakt