Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Citim Postuar mė parė nga Foleja_
    Shoqeria eshte si ajri, e nevojshme per frymemarrjen,por e pamjaftueshme per jeten.
    Shou

Shume here eshte shkruar e diskutuar per forcen e dashurise ne largesi, a mund te i perballoj kjo ndjenje largesise. Mirepo edhe shoqeria eshte nje faktor i rendesishem ne jeten tone.Shoqeria qe kemi lene atje ku kemi lindur dhe jemi rritur, bisedat e sinqerta dhe mbremjet e kaluara se bashku me ate shoqeri, a i mban vetem kujtimi te fresketa,apo cfar beni qe te mos zbehet ajo shoqeri qe keni pasur dikur?
    Cilat jane metodat qe i preferoni te e mbani shoqerine e vjeter edhe sot ?.Apo ndoshta ate shoqeri duhet pare si diqka te kaluar,qe nuk kthehet kurre me me ate forcen qe kishte dikur???

E vertete eshte qe shoqeria eshte si ajri, e nevojshme e gjithe ato qe ti permende, por dhe shoqeria me marri eshte e dembshme gjithmone.
    Kete gje kam nxjerre une konkluzion te pakten.
    Para 4 vjetve e ca kur kam marre rrugen per kendej gjithmone kur kisha mall per ate vend kisha dhe per dy shoqet e mia qe kam kaluar sa e sa net duke fjete ne nje shpi me to, duke nda cdo gja. Ne fillim kur flisja ne telefon qaja une e qanin ato...ishte shume e veshtire. Por me kohen gjerat filluan mu ftofe pak nga pak pasi largesia ben te veten. Por cdo here qe kthehem ne Shqiperi rri me gjithe qejf me to, kur takohemi nje zot na ndan nga krahet e njera tjetres mes perqafimesh e lot gezimi.
    Po ama telefonatat, letrat si ne fillim nuk jane me.
    Por gjithsesi une tashi jam zhgenjy pak nga disa persona qe i kam konsideru shoqeri te paster dhe te mire...keshtu qe mendoj se ajo shoqeria e vertete nuk ekziston..ose eshte shume e veshtire per tu gjete.

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    In order to be someone, you must first be yourself
    ...nice one !
    Tek kjo shprehje besoj se bazohet edhe parimi i shoqerise se vertete...dhe njeriu ato qe kerkon te gjeje tek shoku ( shoqja ) , me pare duhet ti kete si norma jete per vehte...!
    Shoke te vertet jane ato me te cilet je rritur nen shoqerine e tyre dhe ja njeh 'true-self' dhe anasjelltas...te tjeret , jane shoqeri kafesh dhe interesi...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AgainstAllOdds : 28-02-2006 mė 23:42

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Nuk po di ku po don me dale me ate ironine tande te teprume si gjithmone
    por une e kam fjalen per njate shoqerine e vjeter, se shoqerine e re duhet
    gjate me kalu me to qe me arrite me dhane nje vlersim.
    "normat e jetes " gjithkush i ka ne menyre sesi i pelqejne vete, po ama tjetrin
    nuk mund ta transformosh ashtu si don ti, ne shoqeri njeriu pershtatet nuk
    transformon njerez my dear.

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    ...andaj edhe quhet shoqeri e vertete , kur e respekton tjetrin me te mirat dhe te keqijat pa kerkuar ndryshim rrenjesor apo transformim ne personin ideal qe do te donim ta kemi si shok-shoqe.

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Citim Postuar mė parė nga Foleja_
    Shoqeria eshte si ajri, e nevojshme per frymemarrjen,por e pamjaftueshme per jeten.
    Shou

Shume here eshte shkruar e diskutuar per forcen e dashurise ne largesi, a mund te i perballoj kjo ndjenje largesise. Mirepo edhe shoqeria eshte nje faktor i rendesishem ne jeten tone.Shoqeria qe kemi lene atje ku kemi lindur dhe jemi rritur, bisedat e sinqerta dhe mbremjet e kaluara se bashku me ate shoqeri, a i mban vetem kujtimi te fresketa,apo cfar beni qe te mos zbehet ajo shoqeri qe keni pasur dikur?
    Cilat jane metodat qe i preferoni te e mbani shoqerine e vjeter edhe sot ?.Apo ndoshta ate shoqeri duhet pare si diqka te kaluar,qe nuk kthehet kurre me me ate forcen qe kishte dikur???
    Shume domethenese kjo shprehja jote-Nje dite pa buzeqeshje eshte dite e humbur!!!ATY GJEN DHE PERGJIGJEN E PYETJES TENDE!!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    miqte e vertete - largesi apo jo-jane gjithnji gati per ty

por, me ata qe i merr ne telefon pa karte, behesh me shume -- thjesht logjistike
    TBD

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Atėherė kur e humbim ndonjė shok/shoqe, e kuptojmė se sa e rėndėsishme ka qenė tė takohemi mė shpesh, tė bashkėbisedojmė mė shpesh, tė qajmė sė bashku hallet e jetės, tek atėherė e kuptojmė se jeta ėshtė njė hiqgjė dhe vetėm kujtimet e ėmbla pėr ata qė i duam na freskojnė. Tek kur atė shokun/shoqen mė nuk e kemi, e kuptojmė se sa rėndėsi kishte pėr ne, sa i/e ēmuar ishte pėr ne dhe sa na mungon tani kur mė nuk ėshtė.
    Takoni shokėt/shoqet, sepse kėto do tė mbesin kujtime tė ėmbla pėr tėrė jetėn , harroni pėr njė moment paranė dhe luksin qė e dėshėroni nė jetė (nuk do ti merrni me vehte nė varr, sepse nuk i mori askush gjer tani), kushtoni njė moment asaj qė dikur e kishit-shoqėrisė sė vjetėr…
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar mė parė nga shkodrane82
    Nuk po di ku po don me dale me ate ironine tande te teprume si gjithmone
    por une e kam fjalen per njate shoqerine e vjeter, se shoqerine e re duhet
    gjate me kalu me to qe me arrite me dhane nje vlersim.
    "normat e jetes " gjithkush i ka ne menyre sesi i pelqejne vete, po ama tjetrin
    nuk mund ta transformosh ashtu si don ti, ne shoqeri njeriu pershtatet nuk
    transformon njerez my dear.
    Ty shnet me te thane , plaē te duket ...lol
    Ti bana citim asaj firmes tande jo se kisha ndonje replike kunder asaj qe kishe thane ti por sepse me pelqeu si shprehje dhe u mundova ta kometoj pak...!
    Pak a shume asht qe nese do qe tjetri te jete i sinqerte me ty , duhet te jesh ti i sinqerte me te sepse shoqeria asht e krijume ne baze te sinqeritetit...!Pra , In order to be someone , you must first be yourself !

Ky eshte konstatim i pergjithshem mbi nocionin e shoqerise dhe s'ka te beje me ato qe shkrun ti apo dikush tjeter prandaj mos e merr personalisht..!Sqarim i nevojshem ky se e di qe te pelqen te cohesh ne kembe pa ta thirrur emrin ..
    Hajt plaē ! ( ishalla e merr per shnet ket rralle...lol)

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Shoqėria "Bashkimi" nė 100 vjetorin e saj.
    Nga Fiori nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-11-2010, 20:34
  2. Dėshmitarėt e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  3. Bursa
    Nga Gerrard nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 09-04-2007, 13:42
  4. Shoqėria Civile dhe Politika
    Nga liberal nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 19:07
  5. Shoqėria politike dhe demokracia
    Nga Albo nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •