une shoqerin qe kam pas ne greqi e kam akoma flasim ne telefon,dhe sa her qe vete ne shqipri me pushime vete qe nga greqia e keshtu ri ca dit ne greqi pastaj iki ne shqipri,
une shoqerin qe kam pas ne greqi e kam akoma flasim ne telefon,dhe sa her qe vete ne shqipri me pushime vete qe nga greqia e keshtu ri ca dit ne greqi pastaj iki ne shqipri,
<<<<<<I KORCARE I IC FARE<<<<<<
Une per vete skam as nje shoqeri shume te ngushte per arsye se gjithmone kam qene nga nje vend ne tjetrin. Kam ikur 10 vjec nga shqiperia, 21vjec nga Greqia dhe tani ne Amerike bera shoqeri qe iku ne FL dhe me ate kam mbajtur me shume kontakte dhe vazhdojme. Ndoshta i dergojme njera tjetres mbi 50e-mail ne dite sepse me e-mails flasim ne orar pune LOL. Ne shqiperi harroje skam as nje shoqe/shok por ne Greqi po. Por jemi lene flasim ne tel por jo shume problemet e perditcme nuk na lene dhe tani me femije akoma me pak kohe. Nejse gjithmone i mbaj mend me nostalgi per kohet e mira qe kemi kaluar dhe me zor po pres te shkoj ti shikoj.
Burri im ka nje shok qe ne cerdhe (sa zili) qe kur kane filluar te mbajne mend veten e tyre dhe per nje periudhe prej 10 vjetesh sikur humben se njeri ne Greqi dhe tjetri ne Amerike por kur erdhem dhe ne ne Amerike u bashkuan prap dhe eshte shoqeri shume e paster, e sinqerte dhe endra tyre eshte qe kur te behen kushtet te jetojme afer me njeri tjetrin. Une qe e kam njoftur para nja 6 vitesh e kam si vellain tim. Po te kem nje hall shkoj tek ai me perpara se te tjeret.
Konkluzjoni eshte qe largesia fillon te largon me shoqerine sje me si ke qene por po te kesh mundesite shoqeria mbahet dh larg.
Shoqeria e vertet nuk humbet kurre sado qe mund te jemi larg me miqt tane te vjeter!
"Forgive your enemies, but never forget their names. \" - John F. Kennedy
Shoqeria me fantastike qe kam patur eshte ajo qe kam krijuar (dhe akoma vazhdoj te krijoj) ne TR keto vitet e fundit... ama, jo nga forumi -- duheshe specifikuar kjo
Shoqeria e femijerise = beating a dead horse. Ata qe kane ardhur para klases se 5-te kane me te lehte ti harrojne sepse nuk i krijuan keto marredhenie pasi ishin formuar si karakter. I vetmi interes i perbashket qe u duheshe atyre ne ato kohera ishte te dinin te luanin me litare... ose whatever keni luajtur ju qe s'dinit![]()
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Largėsia shumė shpesh ėshtė vrasėse e raporteve nė mes tė njerėzve, ēfarėdo qofshin ato, raporte dashurie apo miqėsie. Nuk ėshtė thėnė rastėsisht: “Larg sysh, larg zemrės” .
Nėse do ti referohemi raporteve miqėsore, gjegjėsisht shoqėrisė nga shkolla e mesme, una kam pėrvoja mė pozitive se nismėtarja e temės. Meqė tėrė kohėn jetoj nė vendlindjen time, pra respektivisht nė vendin ku kam mbaruar shkollėn e mesme, kam pasur dhe kam mundėsinė e takimeve tė shpeshta me shokėt dhe shoqet e shkollės (me disa nga shoqet ėshtė paksa me vėshtirė, sepse disa nga ato janė martuar nė qytete tė ndryshme, larg nga Ferizaj), takohemi mjaft shpesh dhe gjithėnjė temė bosht janė rikujtimet e pėrjetimeve tė asaj kohe. Ėshtė vėrtetė ndjenjė e ėmbėl.
Pėrndryshe takim gjenerate kam organizuar dy herė dhe pjesa mė e madhe (bile edhe nga diaspora) kanė qenė pjesėmarrės nė kėto takime, diēka fascinuese, e papėrshkrueshme. Njė vizitė shkollės, ulje nė bankat ku kishi kaluar katėr vite, arsimtari kujdestar para nesh me librin e klasės para vehtes duke na ftuar njė nga njė nė emėr, thjeshtė nostalgji. Thash i kam organizuar, sepse ndoshta shkaku i ndjeshmėrisė sime, mė mungonin shumė dhe nuk mund ta ndjeja vehten rehat pa i ritakuar. Flisnim pėr jetėn, katrahurat e pėrjetuara, pėr punėn, por mė sė shumti flisnim pėr fėmijėt tanė, qudi, sikur ata ishin pjesė e klasės sonė, sikur gjithėnjė kishin qenė sė bashku me ne, nuk di si ta pėrshkruaj gėzimin pėr ēdo sukses tė fėmijė tė shoqeve dhe shokėve tanė. Thjeshtė njė kėnaqėsi e papėrshkrueshme.
Me kėtė dua tė them, se shoqėria reale, ajo qė ka rrėnjėt thellė nė zemėr, nuk mund tė harrohet kurrė.
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
shoqėria reale, ajo qė ka rrėnjėt thellė nė zemėr, nuk mund tė harrohet kurrė.
![]()
Kur linda qava dhe te tjeret qeshen......
Kur te vdes tjeret do te qajn dhe une do qesh
Jam_Ajo
Kjo vertete eshte per tu lakmuar.Mundem te e marre me mend ndjenjen qe pershkon trupin ne ate moment. Sidomos kur profesori therret ne emer shokun e bankes , nuk ngritet me ne kembe ai shoku i brishte e lazdraq i para 1 apo dy decenieve por tani nje burre i matur ,me floke qe kane zene te iu ike fijaNjė vizitė shkollės, ulje nė bankat ku kishi kaluar katėr vite, arsimtari kujdestar para nesh me librin e klasės para vehtes duke na ftuar njė nga njė nė emėr, thjeshtė nostalgji., por gjithemone i dashur ..... apo shoqja perballe ...
...Vertete eshte mekat te mos organizohen takime te tilla.
Egziston pse jo !!
Feel the pump √
Une personalisht nuk mbaj mend gje, gjeja e fundit qe mbaj mend eshte se; kam qene duke lujt me peta lakrori me mehalla dhe kena fitu por se ke kisha ne skuader nuk e mbaj mend fare.
une shoqerin evjeter,me ben shum rrall ti takoi,shkaku se na ndan largesia...megjithate nga radha e se shkuares per ne vizit ne KOSOV i takoi nga disa jo te gjith,se koha po eben te veten,nga ditet qe po iken me shpejtesi...!sa shum e ndiej mungesen nga disa qe nuk mund ti takoja fare,dhe gjithsesi me vie keq,se di a ka t'bej dilema, e fatit dhe ktu?!
* * *
ma ne fund me nje pershendetje ngrohtese,per shoqerin ... per ata/o qe i kam takuar, dhe at/o qe si kam takuar, kerkoi falje...hajla, mir u pafshim naten emir![]()
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Krijoni Kontakt