Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 83
    TORCH A M@S.UE Maska e live fast
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    ferr
    Postime
    80
    nga e ka prejardhjen zoti?kush jane prinderit e tij?
    fuuuuuuuk islaaam

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Ti e di qe kjo nuk eshte hera e pare qe debatohet ne lidhje me pyetjen a ekziston zoti apo jo.
    E di qe nuk eshte hera e pare, por une per vete qe kur lexova nga fillimi e deri ne fund temen "Perkufizimi i zotit" nuk lodhem me te jap arsyet e mia per mos/-ekzistencen e ketij subjekti te perfolur. Lexoje dhe njehere se ja vlen.

Zoti eshte ajo fuqi,dije,inteligjence absolute qe i ka dhene nje fillim gjithckaje qe ne shohim, madje edhe ty.

Kuptohet qe ti do kundershtosh kete ide si te pabaze por edhe ne temat e tjera te kam arsyetuar se pa nje Zot asgje nuk ka kuptim,nuk ka kuptim pse universi ekziston,pse une dhe ti po flasim ne kete moment , a thua rastesisht ose pa arsye?
    Dmth, ti di qe ka nje fuqi, dije, inteligjence absolute qe i ka dhene nje fillim gjithckaje. Me thene te drejten cuditem sesi je ne dijeni te ketij fakti por ka dicka tjeter me problematike. Mesa shoh paragrafi yt i dyte i jep jete/sens ekzistences se kesaj fuqie perderisa cdo gje duhet te kete kuptimin e vet. Mos di valle dhe cila ishte arsyeja qe shtyu kete "fuqi" t'i jepte nje fillim gjithckaje?

Cila eshte arsyeja qe nje grup atomesh krijuan molekula, dhe ato molekula pa asnje arsye krijuan gjallesat e ne fund nje qenie kaq te mrekullueshme si njeriu?
    A ka mundesi te kene menduar? E pra ajo gje eshte me e pabesueshme se vete ideja qe ka nje Zot.
    Fakti i vrazhde qe na qendron para syve eshte ekzistenca dhe eshte shume me e besueshme se ekzistenca e %*"?^ (ose, - zoti - sipas emertimit qe i jepet rendom), sepse eshte e analizueshme, ose me mire.. ka nje natyre dhe ka veti qe jane te percaktuara (ose mund te percaktohen).

Po ti a mund te ma shpjegosh se si ka mundesi qe nje grup molekulash pa dije, pa inteligjence krijuan gjallesat qe shumohen?
    Stanley Miller
    - - - - -

Si ka mundesi qe ka miliarda gure neper male.. secili prej tyre duhet te kete nje kuptim dhe mision te caktuar nese jane krijuar nga asgje? (-sic thua ti)

A ka ndryshim per nje atom karboni nese eshte pjese e nje qelize te gjalle apo pjese e nje shkembi pa jete? Pse karboni u lidh me oksigjenin dhe me hidrogjenin per te krijuar molekulat e para organike, molekula organike aq te thjeshta ne krahasim me vete gjallesat por aq te komplikuara sa trajtohen me thellesi vetem ne universitete te posaçme.
    E pra une nuk arrij ta kuptoj gjithe kete pa nje Zot.
    aha, dmth ti e ke fjalen per natyren por e quan zot. I vetmi problem eshte se ky zoti qe thoni ju, sikur nuk ben pjese ne natyre.

Nese ti e kupton, ma shpjego arsyetimin tend, pse gjithe kjo jete kur ato atome mund te rrinin ne vendin te vet pa levizur.
    Pse ajo energji qe ishte perpara universit krijoji lenden, nga erdhi ajo energji. Cdo pasoje e ka nje shkak , dhe mund te gjejme pafundesi shkaqesh dhe pasojash te njepasnjeshme pa arritur te gjejme nje shkak kryesor qe i dha jete ketyre ngjarjeve qe nga krijimi i lendes e deri tek krijimi jone. E pra ky fillim eshte Zoti.
    Eshte nje fallsitet llogjik qe nuk gjen fund nese i nisemi kesaj pyetjes se shkakut sepse do te perfundojme te - Kush i dha jete zotit? - dhe do te perfundojme ne nje pafundesi zotash.
    Prektora

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga darwin
    E di qe nuk eshte hera e pare, por une per vete qe kur lexova nga fillimi e deri ne fund temen "Perkufizimi i zotit" nuk lodhem me te jap arsyet e mia per mos/-ekzistencen e ketij subjekti te perfolur. Lexoje dhe njehere se ja vlen.
    Dmth, ti di qe ka nje fuqi, dije, inteligjence absolute qe i ka dhene nje fillim gjithckaje. Me thene te drejten cuditem sesi je ne dijeni te ketij fakti por ka dicka tjeter me problematike. Mesa shoh paragrafi yt i dyte i jep jete/sens ekzistences se kesaj fuqie perderisa cdo gje duhet te kete kuptimin e vet. Mos di valle dhe cila ishte arsyeja qe shtyu kete "fuqi" t'i jepte nje fillim gjithckaje?
    Jo akoma nuk e di, por e rendesishme eshte qe kjo gje ekziston.

Fakti i vrazhde qe na qendron para syve eshte ekzistenca dhe eshte shume me e besueshme se ekzistenca e %*"?^ (ose, - zoti - sipas emertimit qe i jepet rendom), sepse eshte e analizueshme, ose me mire.. ka nje natyre dhe ka veti qe jane te percaktuara (ose mund te percaktohen).
    Natyra qe njohim ka nje fillim sipas teorive tuaja apo jo, po ashtu edhe vetite e saj kane nje fillim. Shkurt jane krijuar nga Zoti.

Si ka mundesi qe ka miliarda gure neper male.. secili prej tyre duhet te kete nje kuptim dhe mision te caktuar nese jane krijuar nga asgje? (-sic thua ti)
    Sigurisht, ato miliarda gure neper male dhe malet krijojne ruzullin tokesor pa te cilin jeta nuk do kishte mundesi te lulezonte. Pra qellimi i tyre ekziston.

aha, dmth ti e ke fjalen per natyren por e quan zot. I vetmi problem eshte se ky zoti qe thoni ju, sikur nuk ben pjese ne natyre.
    E sakte do ishte te thuhej "Natyra eshte pjese e Zotit" sepse Zoti eshte burimi i gjithckaje dhe nuk mund te mendoj qe Zoti eshte pjese e natyres.

Eshte nje fallsitet llogjik qe nuk gjen fund nese i nisemi kesaj pyetjes se shkakut sepse do te perfundojme te - Kush i dha jete zotit? - dhe do te perfundojme ne nje pafundesi zotash.
    Fallsiteti llogjik krijohet nga menyra se si e sheh ti ceshjen.
    Ky fallsitet ekziston ne llogjiken qe pranon mosekzistencen e Zotit.
    Por mund te shohim edhe nje zgjidhje te ketij problemi:
    Jeta ne toke ashtu si vete materia eshte e kufizuar nga nje fillim dhe nje fund,
    hapesira ka fillim ka dhe fund,koha ka nje fillim dhe fund, vete materia ka nje fillim dhe fund. Pra krijohet dicka qe ka fillim, fillimi eshte kufiri midis mosekzistences dhe ekzistences dhe nga ky perkufizim perputhet me krijimin. Pra mund te flasim per fillimin,krijimin e materies nga dikush ose dicka, por Zoti eshte pertej kohes dhe hapesires dhe per kete nuk mund te kete fillim, Zoti nuk eshte krijuar dhe si rrjedhoje nuk ka krijues.

Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Jo akoma nuk e di, por e rendesishme eshte qe kjo gje ekziston.
    ekziston, he?

dmth dicka qe ti nuk arrin dot ta imagjinosh dot kurrsesi (dhe jo vetem kaq, por perkufizimi i kesaj gjeje eshte shume i perngjashem me ate te .. asgjese) ekziston sepse ti je i bindur ne kete.

Po mire, a je i bindur ti se, ne morine e pafundesine e galaktikave dhe yjesive, TOKA eshte trupi me i vjeter qiellor ne univers?
    Prektora

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Stanley Miller
    - - - - -

Durim Darwin, se kur ta dine numrin e sakte te gurve do ta gjejne ne nje nga librat domethnjen. Menjehere do te dalin nje ekuacion me Z- m-x+c+y:zX a-13.......=...ose dicka keshtu.
    Vec durim.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    une e di pergjigjen sipas kur'anit por do ishte e pavlere tja thoja darwin i cili nuk beson ne zot e jo me te besoje ate qe thuhet ne kur'an.
    Problemi eshte se me ke flet, psh meqe darwin do prova shkencore ose llogjike te paster une po mundohem tja shpjegoj ne menyren qe ai e kupton.
    Shendet dhe paqe.
    darwin po te thote se bazamenti i mitit qe keni ngulitur ne koke ndodh per shkak te refuzimit te arsyetimit pikerisht per shkak/faj te atyre librave qe "jane sjelle nga lart".

xfiles, ti nuk njeh fare qenien (-> zotin).. nuk ke asnje lloj mundesie ta konceptosh por e percakton vetem nepermjet termave mohues (nuk eshte qenie e gjalle, nuk eshte materie, nuk ka fund, nuk ka vendqendrim, nuk eshte pjese e universit) por nderkohe nuk jep (jo ti, por feja kryesisht) asnje lloj karakteristike te konceptueshme nga njerezit, sepse natyra e kesaj 'qenieje' eshte pertej botekuptimit dhe arsyetimit tone (kurse une them qe nuk ka asgje qe qendron mbi arsyen njerezore!).

Ti thua ai ishte shkaku i fillimit te universit, dhe une duke ditur se sa humbje kohe do te ishte per te dy te vazhdonim ne debatin logjik, per te kursyer kohen te pyes sipas njohurive qe ofrojne librat e monoteizmit tend 'llogjik':

A eshte Toka trupi me i mocem qiellor apo jo? (e thone dhe kurani dhe bibla kete gje!)
    - - - - - - -

Kur ti thua qe ka patjeter nje shkak te qellimte lindja e universit atehere une mendoj se qe ky shkaku te jete real e para duhet te vendoset ne kohe, pra te jete kohor - Fillimi i universit.

Por, a ka ndonje menyre qe te jesh i sigurte se ky shkak eshte dicka inteligjente, dhe sidomos pse je i sigurte qe ky shkak vazhdon te jete ekzistent sot e kesaj dite?

E fundit.
    Une e kuptova sipas pergjigjeve qe lexova se shkaku qe qenkemi krijuar nuk paska qene se kjo qenie (-> zoti) paska patur nevoje per adhurimin tone (megjithese, sipas urdheresave te Moisiut, je teresisht ne gabim kur e thua) por ka qene sepse ai/ajo (->zoti) donte qe ...?

Per cfare na krijoi ne dhe universin, se nuk lexova pergjigje dhe ne keto shkrimet me lart?

Lexo nje teme qe ka hapur Rebele ketu te ateizmi se ka bere nje pyetje shume origjinale..
    Prektora

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    A eshte Toka trupi me i mocem qiellor apo jo? (e thone dhe kurani dhe bibla kete gje!)
    - - - - - - -
    Jo, kur'ani dhe bibla nuk pretendojne aspak kete,
    toka u krijua pasi universi ishte gati per te pritur token,
    mbasi ishin krijuar yjet, dhe ishte vene ekuilibri qe shohim.
    Askush nu pretendon qe toka eshte trupi me i vjeter qiellor.

Kur ti thua qe ka patjeter nje shkak te qellimte lindja e universit atehere une mendoj se qe ky shkaku te jete real e para duhet te vendoset ne kohe, pra te jete kohor - Fillimi i universit.
    Koha eshte koncept teresisht material,
    vetem materia ndryshon ne kohe dhe leciz ne hapesire, duke mos harruar qe sipas Einstein koha dhe hapesira jane dy faqet e nje medalioni te vetem dhe nuk mund te ekzistojne te pandara, po ashtu ato jane dy te kunderta.
    Fillimi i universit eshte kohor sigurisht sepse nuk ekzistonte dhe pastaj ekzistoi,
    dicka e krijoji ate. A mund te thuash qe perpara krijimit te universit nuk kishte asgje?
    Sigurisht sepse asgjeja=e pandryshueshme+e pafundme+e pandashme.
    tani fakti qe ti asgjese i thua asgje sepse nuk sheh dot asgje tek ajo nuk do te thote qe ne te vertete ajo asgje nuk ekziston, perkundrazi eshte dicka qe na permban ne, jemi nenbashkesi e "asgjese". Ose me sakte nenbashkesi e nje numri te pafundem dimensionesh.
    Ashtu si nje matrice 5x5 nuk mund te jete nenbashkesi e nje matrice 4x4 ashtu edhe mendja jote nuk mund ta konceptoje nje dimension te nje grade me lart se dimensioni ne te cilin ti jeton aktualisht nepermjet materies.
    Tani ky univers e ka pasur nje fillim apo jo, sigurisht sepse ai eshte i perbere prej kohes dhe hapesires, cdo force,fushe magnetike apo elektrike apo gravitacionale jane ngushtesisht te lidhura me hapsiren dhe kohen.
    Problemi qendron se perpara fillimit te univesit cfare kishte, asgje, ose energji,
    dhe fakti qe kjo energji u kthye ne lende duke krijuar kohen dhe hapesiren do te thote se ndryshoi gjendjen, a nuk mund te rrinte kjo energji ne prehje?
    pse krijoji lenden,
    ti do thuash se ashtu ka karakteristikat e saj, por nese kjo energji ka si karakteristike te ndryshoje si ka mundesi te kete qene aty gjithmone,
    ore shkurt ckishte perpara fillimit.
    Me siguri dicka mbi fillimin dicka qe nuk ka fillim e as mbarim dhe nuk ekziston ne kohe por qe ka krijuar kohen.

Por, a ka ndonje menyre qe te jesh i sigurte se ky shkak eshte dicka inteligjente, dhe sidomos pse je i sigurte qe ky shkak vazhdon te jete ekzistent sot e kesaj dite?
    Po ,sigurisht qe dicka pertej kohes,hapesires nuk ka se si te mos jete inteligjente,
    probabiliteti, rastesia, na perkasin ne si njerez dhe inteligjienca jone eshte e kufizuar nga koha. Nese ne arrijme te jemi kaq inteligjente te kufizuar ne kohe dhe hapesire imagjino dicka te pakufishme ne shpejtesi dhe ne hapesire se sa inteligjente do ishte, imagjino nje kompjuter me shpejtesi infinit,
    prandaj nuk ka se si kjo dicka te jete inteligjente.
    Sic e shpjegova me siper shkaku vazhdon te ekzistoje sepse shkaku eshte pertej kohes dhe nuk ka kuptim vazhdimi, vazhdon dicka qe ka fillim dhe fund, lind -vazhdon(jeton)-vdes.
    Ai nuk ka fillim e as mbarim dhe ka qene e do jete aty ne pafundesi.
    Ai shkak vazhdon sepse nuk mund te mbaroje.

TORCH A M@S.UE Maska e live fast
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    ferr
    Postime
    80
    si ateist i lindur dhe natyral,besoj qe nuk mund te binden besimtaret e" zotit" qe ai nuk egziston,pasi ju kane bere larje truri.kjo duket nga menyra e shprehjes.dhe vihet re dhe frika,ju i frikeni "zotit"i peruleni.pse?? se shpresoni qe te shkoni ne parajse(qe nuk egziston)pse njerezit shkojne ne kishe dhe kerkojne falje per" mekatet "e tyre..dhe vazhdojne te perserisin te njejtat "mekate".apo sic thote LA VEY ksha sherben per berjen e pasaportes ne parajse hahahaha.sa te pashprese jeni,me vjen keq.
    fuuuuuuuk islaaam

Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Jo, kur'ani dhe bibla nuk pretendojne aspak kete,
    toka u krijua pasi universi ishte gati per te pritur token,
    mbasi ishin krijuar yjet, dhe ishte vene ekuilibri qe shohim.

Askush nuk pretendon qe toka eshte trupi me i vjeter qiellor.

xfiles, mendoj se duhet t'i shohesh me mire "librat e zotit" sepse qe te dy librat jane te cuditshem ne kronologjine e krijimit qe ato pretendojne.

Kurani ne suren 41 (Fussilet) thote:
    Citim Postuar më parë nga Kurani
    9 - thuaj: “A ju jeni ata qe nuk i besoni Atij qe e krijoi token per dy dite dhe Atij i pershkruani shok, e Ai eshte Zoti i boteve!

10 - Ai qe ne te vuri kodra te forta, ia shtoi te mirat asaj dhe brenda kater diteve te plota caktoi te gjitha kushtet per te jetuar ne te. Pra, per ata qe pyesin (per kohen e krijimit te saj)

11 - Pastaj e mesyu qiellin (krijim e qiellit) e ai ishte tym (mjegulline qe ishte si materie e pare) dhe atij edhe tokes i tha: “Qasuni urdherit Tim me deshire ose me dhune!” Ato te dyja thane: “Po i qasemi me deshire!”

12 - Dhe ata i krijoi shtate qiej brenda dy diteve dhe secilit qiell i caktoi ate qe i nevojitej. Qiellin me te afert (te dynjase) Ne e stolisem me yje ndriçuese dhe e beme te mbrojtur. Ky eshte caktim i te plotfuqishmit, i te dijshmit.
    xfiles, besoj se kronologjia kohore e krijimit eshte pershkruar qarte. 2 ditet e para Toka krijohet, pastaj duhen dhe dy dite qe te behet me kodra e male.. dhe 2 ditet e fundit krijon 7 qiejt edhe yjit, pra universin..

Bibla po keshtu thote te njejten gje (qe Toka eshte trupi me i vjeter i krijuar ne univers):
    Citim Postuar më parë nga Bibla - Beselidhja e Vjeter
    Zanafilla (Gjeneza) 1:
    Ne fillim Perendia krijoi qiejt dhe token.
    (dita e pare!)

Zanafilla 13 - 18
    Keshtu erdhi mbremja, pastaj erdhi mengjesi; dita e trete.

Pastaj Perendia tha: "Te kete ndriçues ne kupen qiellore per te ndare diten nga nata; dhe te sherbejne si shenja, per te dalluar stinet, ditet dhe vitet;

dhe te sherbejne si ndriçues ne kupen qiellore per te ndriçuar token". Dhe keshtu u be.

Perëndia krijoi pastaj dy ndriçues te medhenj: ndriçuesin e madh per qeverisjen e dites dhe ndriçuesin e vogel per qeverisjen e nates; ai krijoi gjithashtu yjet.

Dhe Perendia i vendosi ne kupen qiellore per te ndriçuar token,

per te qeverisur diten dhe naten dhe per t'a ndare driten nga erresira. Dhe Perendia e pa qe kjo ishte mire.

A e shikon vete se sa kontradiktor eshte monoteizmi judeo-kristo-islamik me gjithe librat e tij?

E mira do te ishte qe cdo besimtar te ndalonte dhe te analizonte librat ne te cilet mbeshtet besimin e vet. Kjo eshte gjeja qe me intereson fillimisht, pastaj flasim dhe per konceptin e zotit, ne sensin e Shkakut Fillestar.
    Prektora

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nese ne kur'an thuhet se eshte krijuar ne fillim atehere mund te jete e vertete,
    por dyshoj se ka nenkuptuar ate.
    dhe te thashe qe aty ditet mund te nenkuptojne miliarda vjete.
    nuk besoj qe me ate ne kur'an te jete nenkuptuar se toka eshte me e vjetra ne univers, edhe pse nuk eshte habi te jete keshtu.

Sidoqofte vete fenomeni UFO deshmon mbi ekzistencen e fuqive interdimensionale inteligjente qe nderhyjne ne boten tone.
    E kjo vec tregon per ekzistencen e Zotit,
    une nuk e di sa i beson ti alieneve dhe xhindeve por une i besoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 26-02-2006 më 14:58

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjon Mili, "shqiptari gjenial"
    Nga dodoni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 25-05-2023, 11:53
  2. Shpikja më e madhe e njerëzimit?
    Nga Vinjol në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 13:15
  3. Shpikja e numrave nga muslimanet
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 09:16
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-03-2005, 10:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •