Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 70

Tema: Raca ilirike

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Raca ilire eshte me a gjata nga te tjeret e sidomos me e gjate se greket, prandaj keta greke kur na shikojne neve e na shikojne nga poshte duke ngritur fytyren lart.
    Ne mund te jemi "zeshkane" por jo te zi, ndersa greket jane zezake.
    Iliret den baba den ishin te gjate, brakicefale hunde shkabe etj.
    Gjetjet arkeologjike nuk jane gjithemone ne favorin tone per arsye se, iliret i digjnin kufomat e tyre, ndersa shumica e eshtrave qe gjinden jane te raca te huaja qe erdhen te luftojne kunder ilireve.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ne Maqedoni se pari jetonin fisi ilir Bryget qe rrjedh nga fjala ilire breg.Nje pjese e ketyre u shperngul ne Anatoli ku themeluan mbreterine e Frigjise dhe nga dera fisnike e mbretit te Frigjise ishte Hekuba ilirike nena e Hektorit ilirik.
    Armenet e sotem kane prejardhje nga frigjianet e anatolise prandaj vetite e tyre racore jane te ngjajshme me ne, megjithese gjate shekujve kane ndryshuar pakez.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kafka e shkurte dhe kafka e gjate shikuar nga larte.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671

Perandoria hitite ndihmon vellezerit ilirike te Trojes

Hititet ishin aleate te trojaneve gjate gjithe kohes, e gjithe kjo per shkak te afersise racore pasi ata kishin prejardhjen nga iliriket.
    Kur nje grup iliresh u largua nga Dardanelet u nda ne dy pjese: njera pjese shkoi ne Mesopotami dhe themeloi Sumerin ndersa te tjeret u ndalen ne Anatoline lindore e jugore dhe themeluan shtetin hitit.
    Nga gjetjet me te reja arkeologjike zbulohet se hititet ishin aleati numer nje i Trojes.
    Gjithashtu Perandorine Hitite e ndihmuan Dardanet, ne luften e Kadeshit kunder races magjupe te Egjiptit.Dardanet i dhane kete ndihme per shkak te afersise racore.
    Po jap pamjen e nje hititi, i cili nuk ndryshon aspak nga nje Japod i antikes apo nga nje shqiptar i sotem.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ne Maqedoni me pas u vendose nje fis ilirik qe quheshin makednoi, ne gjuhen ilire ky emer kishte kuptimin i gjate, trim, luftarak dhe me se miri i pershtatet termit te sotem kreshnik.Keta ishin ilirike.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Ne mund te jemi "zeshkane" por jo te zi, ndersa greket jane zezake.
    O alibabe ku i pe keta zeshkane mer aman...

Sa per te tjerat, mos mi kopjo informacionet qe kam sjelle une ketu.

Tani me thuaj, te duket si shume shqiptar ai qe solle ne figure?

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Thrakasit dhe skythet duke jetuar ne nje largesi nga iliret tjere, gjuha e tyre ndryshoi nje ēikez, por raca e tyre mbeti e njejte dhe i mbajten zakonet e tyre ilirike tatuimin, sakrificen njerezore, dhe luften kunder racave te kqija.
    Autoret greke i paraqisnin thrakasit me floke te kuqe dhe lekure te kuqe.E tere kjo ndodhte per shkak se greket nuk kishin fjale te posaqme per ngjyren e geshtenje,pasi floket e tharkasve ishin me ate ngjyre,ndersa si nje popull luftarak ata vazhdimisht marshonin kunder armikut, prandaj dielli u kishte dhene nje ten pakez te kuq.

Kjo lule qe i perngjan pak a shume rrezeve te diellit ne dialektin e Dakeve quhet Dielina, Dielleina, Diellena

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    O alibabe ku i pe keta zeshkane mer aman...

Tani me thuaj, te duket si shume shqiptar ai qe solle ne figure?
    Mos fol ne menyre intriguese sepse ajo figure nuk eshte fotografi e aparatit modern te shekullit 20, por eshte nje pikture e antikes e duke qe ne se kete pikture e kane bere greket ska se si te jete pikture perfekte sepse greket sdine te bejne piktura te bukura.
    Pos kesaj shihet se ai eshte brakiqefal dhe hundeshkabe.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Lufta e perhershme mes races se mire dhe races se keqe

Lufta e Trojes perfundoi negativisht per iliriket, por duke qene se kjo race kishte kodin e tyre te hakmarrjes nuk ndenjen duarkryq.
    Menjehere pas renies se Trojes Doriket ilire organizuan nje hakmarrje te merituar.
    Ata sulmuan greket dhe pushtuan pikerisht qytetin e Menellaut i cili ishte fajtori kryesor per kete lufte.
    Vete e moren pushtetin qe u takonte si race ilirike qe ishin, roberve trojan qe ishin ne duar te akejve u dhane lirine dhe u dhane toke e pasuri dhe i lane qe te veteqeverisen, e keta i quajten perieke, ndersa akejte i shendrruan ne skllever ashtu siç e merituan per shkak te kqijave qe bene mbi trojanet.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Te them te drejten nuk e kam lexuar ende te tere forumin as qe e kam ndermend ti lexoj tere keto tema.Informacionet i marr gjetiu.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •