Me English na jane mesuar veshet tashme.Kurse Spanjisht tek tuk ndonje kenge me pelqen.
Gjuha qe me ka dhene me shume bezdi ka qene French.
Vota ime per English
P.S. Nuk diskutohet qe Shqipja eshte me e embla nga te gjitha
![]()
Spanjisht
Frengjisht
Italisht
Arabisht
Hebraisht
Anglishte e Anglise
Anglishte e "Kolonive"
Gjermanisht
Suahili
Indisht
Persisht
Rusisht
Serbisht
Japonisht
tjeter
Me English na jane mesuar veshet tashme.Kurse Spanjisht tek tuk ndonje kenge me pelqen.
Gjuha qe me ka dhene me shume bezdi ka qene French.
Vota ime per English
P.S. Nuk diskutohet qe Shqipja eshte me e embla nga te gjitha
![]()
Gjuhe me te bukura jane ato qe ne brendesi te fjaleve kane zanore, si psh. italisht, anglisht, frengjisht; POR NUK KA ASNJE BAZE TE FITOJE SERBOKROATISHTJA SI GJUHE E BUKUR.
Krahasoni: english, italiano, me "srpski" qe i thone gjuhes serbet! Serbishtja ka fjale qe nuk kane fare zanore, dhe kur e shqipton duket sikur gervisht dicka neper dhembe: "brzhi" qe do te thote shpejt......
Jam shume kurioze te di kush jane keta qe kane votuar per serbishten, lol
Per mua, pas shqipes, nuk ka gjuhe me te embel se italishtja, edhe lajmet te ka lezet veshi ti degjosh ne italisht![]()
ashtu eshte.. shqipja se e kemi tonen.. po italishtja eshte gjuha me e bukur mendoj une.. sepse flitet lehte degjohet lehte.. pa u ngerdhesh e pa u shkokerdhye (me u sforcue-kosovarce) grykesh e nofullash e dhembesh si ca gjuh tjera..
Per te qene objektive duhet perjashtuar shqipja nga konkurimi se veshtire se ndonje nga ne do te konsideronte ndonje gjuhe tjeter perpara asaj te nenes.
Sinqerisht jam i cuditur qe ka njerez qe konsideriojne serbo-kroatishten si gjuhe "te bukur" meqenese shumica jane dakord qe nga te gjitha gjuhet sllave, me e bukura e me elegantja eshte rusishtja.
Personalisht kam votuar (megjithese votimi ishte i fshehte....) per italishten.
===================
Thjesht per nje objekt diskutimi:
- A ja vlente te "krijohej" Esperantoja kur egziston Latinishtja?
- Cfare mendimi kane anetaret e forumit per Latinishten apo Greqishten e Vjeter?
+++++++++++++++++
Gjuhet e tjera Spanjishtja, Frengjishtja e deri diku Gjermanishtja jane motra te italishtes dhe bija te Latinishtes (edhe Gjermanishtja deri ne nje fare mase). Nuk po flas per anglishten qe eshte nje gjermanishte e deformuar.......
"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
-Simón Bolķvar
Spanjishtja them une.
Disa kane thene shqipja. E duam se eshte e jona, por mos t'ju duket ndonje gjuhe kushedi se ēfare. E kam fjalen per veshet e nje te huaji. Me thoni, a ju ka rastisur ndonjehere qe, ndersa flisni me shqiptare, nje i huaj qe ju ka degjuar t'ju thoje: "Sa bukur tingellon!". Mua jo, perkundrazi. Te jemi objektiv! Si shqipja s'ka se eshte gjuha e nenes, por ne aspektin fonetik, per veshin e nje te huaji s'eshte ndonje gje kushedi se ēfare.
Jo nje here por shume here me jane afruar njerez dhe me kane thene: "Sa bukur flet frengjisht!" I kam pare e cuditur dhe u kam thene "Po flas shqip" dhe jane pergjigjur "Vertet??? Ngjan si frengjisht, shume gjuhe e bukur qenka!"Postuar mė parė nga benSANAmecburum
Dhe dua te shtoj gjithashtu, qe nuk kam ndonje difekt ne shqiptimin e "R apo RR"![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Postuar mė parė nga Manulaki
![]()
Ti flisje shqip, ata te thane "Sa bukur flet frengjisht!"??????
A nuk te duket pak (shume fare) e palogjikshme?!
Sa bukur flet frengjisht, do te thote qe ti e flet frengjishten bukur. Ata jo vetem qe s'paskan dite frengjisht po edhe paskan bere shaka me ty. Ēfare humori! Po ku qendronte bukuria ketu? Qe e dije mire? Qe flisje me gramatike? Qe e shqiptoje bukur?![]()
O njeri i mire.Postuar mė parė nga benSANAmecburum
Kupto se ajo qe po them eshte se shqipja ka tingull te embel, ashtu si frengjishtja apo edhe italishtja. Nje njeri qe e ka veshin te pamesuar dhe nuk di frengjisht, cdo gjuhe me tingull te perafert me te i duket "frengjisht"
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Postuar mė parė nga benSANAmecburum
hahahhahhaha, e kam degjuar dhe une kete variantin, dhe ne NY mind u se tishte ishte illinois e kisha besuar--
spanjishta o gjuhe evgjitesh per mua, unless e kenduar nga huljo iglesias apo e shkruar ne poezi
e sigurisht, qe une kom qejf gjermanishten-- pas frengjishtes, se vertete lol
TBD
Krijoni Kontakt