Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Sui Juris, e ke thene aq mire per kete Chomski sa ska ku vete. Turma e altermondialisteve me Lula e Morales mbushur plot Amerika Latine, kane gjetur papagallin me te mire ne krahun e tyre. Noam Chomski eshte nje nga shkrimtarucet me popullore ne te gjithe shtresat gjoja te shtypura te botes. Mire e ke thene, kujt t'i biem ? Me te fortit sigurisht, sa kollaj qe eshte ! E pse qenka kollaj ? Po ja, e dime shume mire se ai s'na e var fort dhe s'na ben gje. Provoje nje here te kritikosh fondamentalistet e te gjitha ngjyrave... te vjen fatwa pas kokes qe ta rregullon qejfin.

Sa per Serbine, dhe qendrimin e tij kundrejt shqiptareve e di shume mire se shkrimet e tij gjate 1999-es ishin plot mllef kunder Amerikes, e per rrjedhoje pro Serbise. Po pse xhanem, Bush ishte atehere ne fuqi ne USA ? Jo ore jo, halli nuk eshte as tek Clinton as tek Bush as te dreqi qe mund te zgjidhet neser ne Shtepine e Bardhe. Halli eshte qe Amerika per te eshte E KEQJA ABSOLUTE. Nuk ka shpetim per te. Dhe dalin e na shesin dengla qe jo gjoja nuk e kemi me popullin amerikan por vetem me Bushin... mire mire... Por e kane drejt ato, perderisa gjejne qorra ne te gjithe boten e u shesin keto perralla.

Une vetem per qendrimet e tij gjate luftes se Kosoves, as qe me duhet fare ē'mendon ai fare Chomski per Irak e pallavra. Rruga me e mire, hiqe nga defteri se ka sa te duash patriote amerikane dhe qe e kritikojne politiken e ketij apo atij.

Kurse i pakapshmi na mburr madheshtine e tij. E kujt i hyn ne pune ajo, kur kjo madheshti ma shtyp koken mua... Lini perrallat e mos u merrni me ndarje ēmimesh, ky i zgjuar e ky i pa zgjuar, por te shikojme hallin tone. Le te dale nje qe ia ka ndare nenen gjysmes se botes dhe qe me mbron mua si i vogel qe jam, dhe aq me ben per kete gjysme bote. Se kur une isha ne hall, kjo gjysma e botes dilte me pankarta qe lerini te ngordhin atje se Serbine e kemi xhan...

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152

per Shkenca Politike

disa qe mund te konsideroni:

Peace and Conflict Studies
    David P. Barash, Charles Webel

Drugs and Democracy in Latin America: The Impact of U. S. Policy
    Coletta A. Youngers, Eileen Rosin

The United Nations and Changing World Politics
    Thomas G. Weiss, David P. Forsythe, Roger A. Coate, Thomas Weiss, Roger Coate

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Understanding International Conflicts: An Introduction to Theory and History
    Joseph S. Nye, Jr.

Just and Unjust Wars: A Moral Argument with Historical Illustrations
    Michael Walzer

Classics of Moral and Political Theory
    Michael L. Morgan (Editor)

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Palestine and the Arab-Israeli Conflict: A History with Documents
    Charles D. Smith

Arabic Thought in the Liberal Age 1798-1939
    Albert Habib Hourani

etj...

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga Larsus
    dhe patejter a must: The Clash of Civilizations and Remaking of World Order (1996)
    C'fare pershtypje te ka lene ky liber Larsus? (Une kam lexuar tekstin e tij: "The clash of Civilizations?", por jo librin).

Shkrimin qe permenda mund ta gjeni ktu:
    http://www.georgetown.edu/faculty/ir...ions-1993.html
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 05-03-2006 mė 19:06

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    Sa per temen. Leila do te sugjeroja dhe libra te Arundhati Roy, Howard Zinn's "Terrorism and War" dhe Dorfman & Mattelart's "How to read Donald Duck". Ky i fundit i shkurter, i lezetcem ama shume i thelle.
    Une nje shkrim kam lexuar nga Arundhati Roy, cfare libri do sugjeroje nga kjo ti i_pakapshem?

Shkrimi qe kam lexuar: The New American Century. Mund ta gjeni ktu:
    http://www.thirdworldtraveler.com/Ar...tury_ARoy.html

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    Sui Juris, e ke thene aq mire per kete Chomski sa ska ku vete. Turma e altermondialisteve me Lula e Morales mbushur plot Amerika Latine, kane gjetur papagallin me te mire ne krahun e tyre. Noam Chomski eshte nje nga shkrimtarucet me popullore ne te gjithe shtresat gjoja te shtypura te botes. Mire e ke thene, kujt t'i biem ? Me te fortit sigurisht, sa kollaj qe eshte ! E pse qenka kollaj ? Po ja, e dime shume mire se ai s'na e var fort dhe s'na ben gje. Provoje nje here te kritikosh fondamentalistet e te gjitha ngjyrave... te vjen fatwa pas kokes qe ta rregullon qejfin.

Sa per Serbine, dhe qendrimin e tij kundrejt shqiptareve e di shume mire se shkrimet e tij gjate 1999-es ishin plot mllef kunder Amerikes, e per rrjedhoje pro Serbise. Po pse xhanem, Bush ishte atehere ne fuqi ne USA ? Jo ore jo, halli nuk eshte as tek Clinton as tek Bush as te dreqi qe mund te zgjidhet neser ne Shtepine e Bardhe. Halli eshte qe Amerika per te eshte E KEQJA ABSOLUTE. Nuk ka shpetim per te. Dhe dalin e na shesin dengla qe jo gjoja nuk e kemi me popullin amerikan por vetem me Bushin... mire mire... Por e kane drejt ato, perderisa gjejne qorra ne te gjithe boten e u shesin keto perralla.

Une vetem per qendrimet e tij gjate luftes se Kosoves, as qe me duhet fare ē'mendon ai fare Chomski per Irak e pallavra. Rruga me e mire, hiqe nga defteri se ka sa te duash patriote amerikane dhe qe e kritikojne politiken e ketij apo atij.

Kurse i pakapshmi na mburr madheshtine e tij. E kujt i hyn ne pune ajo, kur kjo madheshti ma shtyp koken mua... Lini perrallat e mos u merrni me ndarje ēmimesh, ky i zgjuar e ky i pa zgjuar, por te shikojme hallin tone. Le te dale nje qe ia ka ndare nenen gjysmes se botes dhe qe me mbron mua si i vogel qe jam, dhe aq me ben per kete gjysme bote. Se kur une isha ne hall, kjo gjysma e botes dilte me pankarta qe lerini te ngordhin atje se Serbine e kemi xhan...
    avash more pseudo-intelektual. Lexoje postimin tjeter qe kam shkruar une. Edhe njehere, jam komplet kundra gjerave qe ai ka shkruar per konfliktin e Kosoves, ama kjo sja heq titullin si kritiku me i mire i politikes se jashme te amerikes. Normal qe i fuqishmi duhet kritikuar se ai kontrollon gjithcka. Ke te kritikojme? Somaline. lol Ti o burr i dheut dilke jashte nga mendimi konvecial qe eshte pratikuar qe ne fillimet e civilizimit njerzor. Po su krituar i fuqishmi dhe po sju nxorren te palarat ne shesh, athere ai do marri me shume fuqi deri sa te kete fuqi absolute, dhe te beje cte doje. Dhe athere do humbin lirite baze jo vetem njerzit neper vende te botes, por edhe amerikanet vet. Ne fakt po i humbin nga dita ne dite me pergjimet qe ben Bushi telefonatave, dhe me Patriot Acts qe ka kaluar kongresi, qe praktikisht e lejojne shtetin te arrestoje cdo kush qe "dyshohet" si terrorist. Kjo pratike s'ka ndryshim nga Sovietiket dhe Nazistet. Prandaj boll i bere atake personale shkrimtarit me mbiemra e epitete kreative. Me sa duket s'ke lexuar asnje nga shkrimet e Chomsky. Shko lexoi ato dhe mundohu te kritikosh punen e tij dhe jo shkrimtarin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Une nje shkrim kam lexuar nga Arundhati Roy, cfare libri do sugjeroje nga kjo ti i_pakapshem?

Shkrimi qe kam lexuar: The New American Century. Mund ta gjeni ktu:
    http://www.thirdworldtraveler.com/Ar...tury_ARoy.html
    "The checkbook and the cruise missile", "The God of small things"

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    Edhe njehere, jam komplet kundra gjerave qe ai ka shkruar per konfliktin e Kosoves, ama kjo sja heq titullin si kritiku me i mire i politikes se jashme te amerikes.
    Edhe pastaj ? Ēfare pastaj qe eshte kritiku me i madh i politikes se jashtme te Amerikes ? Te rrofte ty ky kritik kur ky ia mbeshtjell popullit tend si t'i vije per mbare ! Do bej krushqi une me te qe ta dua ngaqe ky kritikon bukur ? Jo or mik jo, tipa si Chomsk e kompani, nga momenti qe me bejne dem mua si shqiptar, as qe dua t'ia di se ē'mendon ai per pinguinet apo arushat polare. Kaq gje duhet ta kuptosh dhe ti. Ta kam thene me lart dhe po ta citoj dhe nje here po deshe :

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Edhe pastaj ? Ēfare pastaj qe eshte kritiku me i madh i politikes se jashtme te Amerikes ? Te rrofte ty ky kritik kur ky ia mbeshtjell popullit tend si t'i vije per mbare ! Do bej krushqi une me te qe ta dua ngaqe ky kritikon bukur ? Jo or mik jo, tipa si Chomsk e kompani, nga momenti qe me bejne dem mua si shqiptar, as qe dua t'ia di se ē'mendon ai per pinguinet apo arushat polare. Kaq gje duhet ta kuptosh dhe ti. Ta kam thene me lart dhe po ta citoj dhe nje here po deshe :
    Duartrokis zellin tend per te qene patriot, ama jo cdo gje rrotullohet rreth shqiprise dhe shqiptarve. Ti cdo kritik dhe cdo shkrimtar qe ka shkruar dicka kunder shqiprise, sa do i madh dhe intelektual te jete, ja heq vizen vetem per ate arsye?! Pastaj si bie te lexosh shume mendje te medhaja. Gjithashtu Leila kerkon material te shkences politike dhe psikologjise ne kte teme, dhe nqftse ajo do te jete serioze per kto dy fusha Chomsky eshte i domosdoshem si lexim. Ai jo vetem qe shkruan per shkencen politike, por hyn dhe ne filozofi, sociologji edhe disa vende edhe ne psikologji.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. A do te kete serrisht konflikt ne Maqedoni?
    Nga Tigrimelara nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 17-09-2002, 14:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •