Postuar mė parė nga
oiseau en vol
Sui Juris, e ke thene aq mire per kete Chomski sa ska ku vete. Turma e altermondialisteve me Lula e Morales mbushur plot Amerika Latine, kane gjetur papagallin me te mire ne krahun e tyre. Noam Chomski eshte nje nga shkrimtarucet me popullore ne te gjithe shtresat gjoja te shtypura te botes. Mire e ke thene, kujt t'i biem ? Me te fortit sigurisht, sa kollaj qe eshte ! E pse qenka kollaj ? Po ja, e dime shume mire se ai s'na e var fort dhe s'na ben gje. Provoje nje here te kritikosh fondamentalistet e te gjitha ngjyrave... te vjen fatwa pas kokes qe ta rregullon qejfin.
Sa per Serbine, dhe qendrimin e tij kundrejt shqiptareve e di shume mire se shkrimet e tij gjate 1999-es ishin plot mllef kunder Amerikes, e per rrjedhoje pro Serbise. Po pse xhanem, Bush ishte atehere ne fuqi ne USA ? Jo ore jo, halli nuk eshte as tek Clinton as tek Bush as te dreqi qe mund te zgjidhet neser ne Shtepine e Bardhe. Halli eshte qe Amerika per te eshte E KEQJA ABSOLUTE. Nuk ka shpetim per te. Dhe dalin e na shesin dengla qe jo gjoja nuk e kemi me popullin amerikan por vetem me Bushin... mire mire... Por e kane drejt ato, perderisa gjejne qorra ne te gjithe boten e u shesin keto perralla.
Une vetem per qendrimet e tij gjate luftes se Kosoves, as qe me duhet fare ē'mendon ai fare Chomski per Irak e pallavra. Rruga me e mire, hiqe nga defteri se ka sa te duash patriote amerikane dhe qe e kritikojne politiken e ketij apo atij.
Kurse i pakapshmi na mburr madheshtine e tij. E kujt i hyn ne pune ajo, kur kjo madheshti ma shtyp koken mua... Lini perrallat e mos u merrni me ndarje ēmimesh, ky i zgjuar e ky i pa zgjuar, por te shikojme hallin tone. Le te dale nje qe ia ka ndare nenen gjysmes se botes dhe qe me mbron mua si i vogel qe jam, dhe aq me ben per kete gjysme bote. Se kur une isha ne hall, kjo gjysma e botes dilte me pankarta qe lerini te ngordhin atje se Serbine e kemi xhan...
Krijoni Kontakt