Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Sipas mendimit tim dashurite e medha jane dashurite e palulezuara te cilat kthehen ne ideal ne saje te projektimeve iluzioniste ne nje njeri te caktuar i cili per nje arsye apo per nje tjeter qendron larg fushes te veprimit te atij/asaj qe e deshiron.Nje dashuri e palulezuar s'ka si te vdes...pavdekeshmeria na mban gjalle me iluzionin e madheshtise.

Nuk e di nese egziston nje dashuri e vertete,por,jam e sigurte qe egziston nje njeri me te cilin gjate nje periudhe kohore ndodh te ndihesh mire.

Dhe,jam mese e sigurte qe cdonjeri ka cilesuar te pakten nje here ne jeten e tije/saje nje dashuri si "dashurine e madhe",qofte dhe 14 vjec.Me pas,duke u rritur e zbukuar apo shemtuar me stadartet e te tashmes se cileson me si te tille.Por ama eshte e drejte te thuhet qe "se kam cilesuar asnjehere/askend si njeriun e jetes time"?S'besoj,ketu do hynim ne hipokrizi ose deshire per te plotesuar imazhin e ndershmerise te forcuar te popullit shqipo.
    Te ju them te drejten ky postimi im me coi dhe ne pyetje te tjera jashte teme si psh:
    Cfare eshte"ndershmeria"?
    E cilit nivel eshte influenca e mentalitetit shqipetar tek femrat?Mund te falet genjeshtra/hipokrizia nen nofken e "mentalitetit"?
    Pse femra shqipetare nenvizon nje ndershmeri shpeshhere jo-egzistuese?
    Aq e rendesishme eshte ne jeten e nje femre shqipetare te kaloje per e ndershme ne syte e dynjase e kjo vetem per te mundur ti zere deren ndonje leshkoje?S'ka arritur femra shqipetare deri aty sa ti thoje vetes"kam studiuar,punoj,jam ne gjendje te mbaj veten,jam ne gjendje te mbroj veprimet e mia pa u fshehur ne hipokrizi"?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 15-02-2006 mė 17:50
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    30
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    Sipas mendimit tim dashurite e medha jane dashurite e palulezuara te cilat kthehen ne ideal ne saje te projektimeve iluzioniste ne nje njeri te caktuar i cili per nje arsye apo per nje tjeter qendron larg fushes te veprimit te atij/asaj qe e deshiron.Nje dashuri e palulezuar s'ka si te vdes...pavdekeshmeria na mban gjalle me iluzionin e madheshtise.

Nuk e di nese egziston nje dashuri e vertete,por,jam e sigurte qe egziston nje njeri me te cilin gjate nje periudhe kohore ndodh te ndihesh mire.

Dhe,jam mese e sigurte qe cdonjeri ka cilesuar te pakten nje here ne jeten e tije/saje nje dashuri si "dashurine e madhe",qofte dhe 14 vjec.Me pas,duke u rritur e zbukuar apo shemtuar me stadartet e te tashmes se cileson me si te tille.Por ama eshte e drejte te thuhet qe "se kam cilesuar asnjehere/askend si njeriun e jetes time"?S'besoj,ketu do hynim ne hipokrizi ose deshire per te plotesuar imazhin e ndershmerise te forcuar te popullit shqipo.
    Te ju them te drejten ky postimi im me coi dhe ne pyetje te tjera jashte teme si psh:
    Cfare eshte"ndershmeria"?
    E cilit nivel eshte influenca e mentalitetit shqipetar tek femrat?Mund te falet genjeshtra/hipokrizia nen nofken e "mentalitetit"?
    Pse femra shqipetare nenvizon nje ndershmeri shpeshhere jo-egzistuese?
    Aq e rendesishme eshte ne jeten e nje femre shqipetare te kaloje per e ndershme ne syte e dynjase e kjo vetem per te mundur ti zere deren ndonje leshkoje?S'ka arritur femra shqipetare deri aty sa ti thoje vetes"kam studiuar,punoj,jam ne gjendje te mbaj veten,jam ne gjendje te mbroj veprimet e mia pa u fshehur ne hipokrizi"?
    Falje per hapesin e temes, por doja te shprehesha pas ketyre fjaleve te mesiperme.
    Ndershmeria (ajo per te cilen flitet, e mentalitetit shqipo, ajo e femrave) per mua nuk ka asnje kuptim. Kjo ndershmeri nuk ekziston, nuk ka perkufizim dhe eshte fatkeqesi per te gjitha ato femra shqipo qe kane humbur personalitetin e tyre, vetem per te qene ne faze me nje "shoqeri" qe nuk respektohet si e tille. Megjithate eshte e lodhshme te behet debat mbi kete teme, mua me ngrien nervat sepse nuk i ndryshoj dot gje, kam hequr dore me kohe dhe per shume vete kam ngelur e pakuptuar. Koha do te beje te veten besoj.

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163

Dhe,jam mese e sigurte qe cdonjeri ka cilesuar te pakten nje here ne jeten e tije/saje nje dashuri si "dashurine e madhe",qofte dhe 14 vjec.
    Nje here ne jeten e tij/saj ?Me fal sa vjece je ti zemer? Po moshen mesatare te shkruesve ne kete teme, ja po shtoj edhe te frekuentuesve te forumit, e ke parasysh? Nuk ke degjuar perreth, nuk ke pare asnje film, nuk ke lexuar asnje liber ku flitet per dashuri ne moshen 20-30-40..mund te shkoj dhe me lart..
    Une per vete le te quhen iluzione i besoj nje dashurie te vetme, te madhe le te jete afatgjate ose afatshkurter,,dhe s've asnjelloj kufiri e s'kam pse te perpiqem te emroj simpatine me te madhe dashuri per hir te ca "pohimeve filozofike"..Me pelqen te besoj se dashuria eshte nje "aksident"..dhe ne na mbetet te presim per te:-).

Persa i perket pyetjeve qe ke drejtuar me poshte s'di cte them..S'besoj se jam personi adapt per tju pergjigjur..Sepse te perpiqesha ti shpetoja atij mentaliteti sdo kisha pasur aq lidhje:-), dhe s'i fsheh asnjeher. Me skuqet edhe maja veshit nese genjej..lol..ama pavarsisht nga lidhjet e nga si mund tu duket shume njerzve (nuk e kam vetem per ty kte blu_sky) e them me plot goje se akoma nuk kam ndjere dashuri per dike, nuk kam thene ndonjeher te dua, e skam provuar cdo te thote te udhehiqesh nga zemra..

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga marsela
    Nje here ne jeten e tij/saj ?Me fal sa vjece je ti zemer? Po moshen mesatare te shkruesve ne kete teme, ja po shtoj edhe te frekuentuesve te forumit, e ke parasysh? Nuk ke degjuar perreth, nuk ke pare asnje film, nuk ke lexuar asnje liber ku flitet per dashuri ne moshen 20-30-40..mund te shkoj dhe me lart..
    Une per vete le te quhen iluzione i besoj nje dashurie te vetme, te madhe le te jete afatgjate ose afatshkurter,,dhe s've asnjelloj kufiri e s'kam pse te perpiqem te emroj simpatine me te madhe dashuri per hir te ca "pohimeve filozofike"..Me pelqen te besoj se dashuria eshte nje "aksident"..dhe ne na mbetet te presim per te:-).

Persa i perket pyetjeve qe ke drejtuar me poshte s'di cte them..S'besoj se jam personi adapt per tju pergjigjur..Sepse te perpiqesha ti shpetoja atij mentaliteti sdo kisha pasur aq lidhje:-), dhe s'i fsheh asnjeher. Me skuqet edhe maja veshit nese genjej..lol..ama pavarsisht nga lidhjet e nga si mund tu duket shume njerzve (nuk e kam vetem per ty kte blu_sky) e them me plot goje se akoma nuk kam ndjere dashuri per dike, nuk kam thene ndonjeher te dua, e skam provuar cdo te thote te udhehiqesh nga zemra..
    Heem,te te them te drejten Marsela tani vura re une qe kishe shkruar dhe ti para meje ne kete teme.Frymezimi im i mesiperm erdhi nga nje bisede telefonike me miken time ne Shqiperi e cila po me tregonte per nje histori te sajen te shkuar keq ne saje te nje femre qe vlerat "e ndershmerise" ja kishte ngritur shume lart vetes pa te drejte.U ndjeva shume keq per te pasi ajo vazhdonte ta quante si"dashuria e jetes te saje".Me beri te mendoj gjate mbi kete teme.Gje qe e shpreha dhe ne postimin e mesiperm.

Besoj qe mosha ime sillet rreth moshes tende.Dhe,te lutem,ka vetem tre njerez ne bote qe mund te me quajne "zemer",ti s'hyn ne nje nga ato.

Per te tjerat,pak me intereson jeta jote private(apo e ndonje tjetre/tjetri).Une kam qene pro lirise shpirterore,si te femres ashtu dhe te mashkullit...une jam njeriu i fundit ne bote qe do hapte gojen te vleresonte formen/sasine ne te cilen dashuron nje njeri...por ajo qe mund te bej eshte te flas per ate qe MUA me duket nje fenomen i pergjithshem hipokrizie.

Bebe,me pelqeu permbajtja e postimit tend,nuk e di,ndoshta ate pjesen e postimit tim dhe tendin mund ta hedhim ne nje teme tjeter dhe keshtu mund ta diskutojme me tutje si fenomen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 16-02-2006 mė 08:44

menefregist Maska e WaRrIoR
    Anėtarėsuar
    04-09-2003
    Vendndodhja
    Me nei plazh tropikal
    Postime
    191
    Kryeplako varet nga eksperiencat qe ke pas ti plako
    Shko thuja ihere atyre cifteve qe kane 20 e 50 vjet bashke...
    Pasaj dihet ajo qe kur je 20 vjec dashuron ne nje menyre e kur je 50 ne nje tjeter...po thelbi ai mbetet...

Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Heem,te te them te drejten Marsela tani vura re une qe kishe shkruar dhe ti para meje ne kete teme.Frymezimi im i mesiperm erdhi nga nje bisede telefonike me miken time ne Shqiperi e cila po me tregonte per nje histori te sajen te shkuar keq ne saje te nje femre qe vlerat "e ndershmerise" ja kishte ngritur shume lart vetes pa te drejte.U ndjeva shume keq per te pasi ajo vazhdonte ta quante si"dashuria e jetes te saje".Me beri te mendoj gjate mbi kete teme.Gje qe e shpreha dhe ne postimin e mesiperm.

Besoj qe mosha ime sillet rreth moshes tende.Dhe,te lutem,ka vetem tre njerez ne bote qe mund te me quajne "zemer",ti s'hyn ne nje nga ato.
    S'dua te zgjatem ne diskutime se mendimin per temen e kam dhene thjesht qe ne postin e pare por sikur per asgje per te terhequr ate zemren e mos u hyre ne hak atyre te treve duhej ti shkruja dy rreshta.
    Tani s'jemi te gjithe njelloj te kapshem e jo te gjithe i interpretojm njelloj gjerat..po kjo puna e ndershmerise sikur te erdhi ne mend nga c'postove me lart (sot u lidh me historine e shoqes ) Kurse gjerat e tjera, ato para "ndershmerise" i ke trajtuar duke u nisur nga nje pike "Pse themi qe s'kemi dashuruar"..ne s'te ka shtyre posti im qe se ke lexuar..prap pergjigja ime ishte per te diskutuar ate qe kishe thene, thjesht, ne parim..s'besoj se do na ndalosh citimet.

Sa per tema ndershmerie, mos u lodhni shume , se gjithsecili ka zgjedhjen e vet..

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Barf, barf...

Ndryshe o teoria, ndryshe o realiteti...rrethanat qe jeta te sjell e njerezit qe te bien per hise. Prandaj eshte e kote te diskutosh tema te tilla.
    If I Only Could....

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga marsela
    S'dua te zgjatem ne diskutime se mendimin per temen e kam dhene thjesht qe ne postin e pare por sikur per asgje per te terhequr ate zemren e mos u hyre ne hak atyre te treve duhej ti shkruja dy rreshta.
    Tani s'jemi te gjithe njelloj te kapshem e jo te gjithe i interpretojm njelloj gjerat..po kjo puna e ndershmerise sikur te erdhi ne mend nga c'postove me lart (sot u lidh me historine e shoqes ) Kurse gjerat e tjera, ato para "ndershmerise" i ke trajtuar duke u nisur nga nje pike "Pse themi qe s'kemi dashuruar"..ne s'te ka shtyre posti im qe se ke lexuar..prap pergjigja ime ishte per te diskutuar ate qe kishe thene, thjesht, ne parim..s'besoj se do na ndalosh citimet.

Sa per tema ndershmerie, mos u lodhni shume , se gjithsecili ka zgjedhjen e vet..
    1.Mos u shqeteso se nuk i ke premisat qe nje dite sado te larget qofte dhe te konkurosh per te arritur te ju hysh ne hak atyre.
    Tani,biseda eshte ne mes te meje dhe teje,te tjeret leri larg bisedave.

2.Se kur me kujtohet mua eshte puna ime,se kur e shkruaj eshte poashtu puna ime.Ne ate postim nuk kishte emer,dhe as referime ndaj shoqes time,kjo per respekt ndaj asaj femre pasi ishin gjera te thena ne konfidence.Ne postimin vijues mu desh ta thyeja nje konfidence te tille per ca kapricio tendin,budallek i imi ne kete rast pasi duhej te lije ti bije murit me koke sa te mundje.Mgjth,nese do te vazhdosh akoma,nese postimi im te preku sado pak,te dogji sado pak MBAJE!

3.Ndershmeria eshte nje term rreth te cilit njeriu ka shume,teper per te diskutuar,poashtu mund te diskutohej ndershmeria shpirterore dhe fizike,ashtu sic mund te diskutohej ku*rveria fizike dhe jo-fizike.

4.S'mund te duroj nje ton te tille ndaj meje,nje ton femrash te liga,ndaj po deshe qofte dhe shkronje tjeter nga une MODEROJE!!!Nese s'arrin ta moderosh mos hyr fare si 7 ne 13-ten ne postime qe autorit as qe i ra ndermend qe egziston ti.

i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anėtarėsuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    Me eshte ngulitur ideja se dashurite e medha vdesin shpejt, jo ne zemrat tona sigurisht, por ne veprat tona apo ne te bashkeqenurit.

Sidoqofte do desha te shikoj edhe kendveshtrimin tuaj mbi kete ceshtje.

flm
    Ne parim mund te them se njeriu eshte egoist keshtu qe dashuria e madhe (qe ne shume raste implikon nje fare vetemohimi/sakrifice) nuk zgjat dhe aq shume. Ne praktike nuk di cfare te them....nuk kam provuar ndonjehere dashuri te madhe...ku i dihet. Ama ne pergjithesi njeriu duhet te jete shume skeptik per keto dashurite e madha. Dua te them se kur degjon dhe ca langaraqe te flasin per dashurine pa kushte, vetmohimin etj etj natyrisht behesh dyshues per dashurine e vertete. Per mendimin tim me mire i pa dashuruar dhe i sigurte ne ndjenjat e tua se sa "i dashuruar" duke i thurur lavde c'do gjeje qe te pelqen sadopak.

Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Uauuuu nuk e dija qe kisha efekt kaq acarues

Permbahu vajze se s'kam asgje personale me ty, as te njoh e as me njeh..thjesht bera detyren time. Mbrova idene time ( e kane thene me kohe; "kush s'eshte i zoti ta beje, ose nuk i vlejn idete, mendimet, ose nuk vlen ai vete")..Kte e bera ne forme diskutimi se pashe se ti kishe trajtur dicka per te cilen une isha shprehur, por ndryshe. Punen e shoqes ta kujtova per te treguar vemendshmerine me te cilin e lexova postin tend;-).

Me kete pergjigjen e fundit kuptova se ku mund te arrije marrezia e nje femre, arsyet akoma si kam te qarta.
    Gjithsesi s'ja vlen ta zgjasim me..
    Shendet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marsela : 16-02-2006 mė 13:59

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mund tė quhet njohja nė chat/forum, dashuri?!
    Nga ALBA nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 01-03-2007, 19:16
  2. Kujtimet e zvetnuara
    Nga diamant abrashi nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 16-07-2006, 12:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •