Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Post Petersen i zhgënjyer me shtyrjen e zgjedhjes së kryetarit të ri të Kosovës

Petersen i zhgënjyer me shtyrjen e zgjedhjes së kryetarit të ri të Kosovës Aktuale

Shefi i UNMIK-ut Soren Jesen Petersen tha se është thellësisht i zhgënjyer me vendimin e kryesisë së Kuvendit, që mbledhja e parlamentit ku duhet të votohet për kryetarin e ri të Kosovës, të shtyhet për javën e ardhshme. Vendimin e kryesisë, Petersen e cilësoi “shtyrje të panevojshme”.

Këto komente shefi i UNMIK-ut, i bëri sot pasdite pas takimit me liderin e partisë Ora Veton Surroi, i cili tha se grupi negociator për statusin mund të mblidhet vetëm pas zgjedhjes së kryetarit të Kosovës. Ndryshe, Surroi kohë më parë ka paralajmëruar se ai nuk do të marr pjesë në grupin negociator, po qe se atë e udhëheq Nexhat Daci.

RTK.

Shikoni te nderuar Shqiptar se cfar bejn ata qe jan ik per pushime.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Kuvendi zgjedh kryetarin e ri të Kosovës më 13 shkurt

Kryesia e Kuvendit të Kosovës ka vendosur që seanca e zgjedhjes së kryetarit të Kosovës të mbahet më 13 shkurt. Caktimi i seancës për javën e ardhshme është bërë me kërkesë të anëtarëve të PDK-së në Kryesi, pasi që lideri i partisë dhe 4 deputetë të saj gjenden për vizitë jashtë vendit.

Një arsye tjetër e PDK-së është edhe fakti që ajo ende nuk ka vendosur nëse do të ketë kandidatin e saj për kryetar.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    kush ka ik per pushime?

gjillans (dhe ju tjeret) kur shkruani gjithmon mendoni se lexuesi nuk eshte ne trunin tuaj .. pra eshte dikush qe nuk di kurgja.. prandaj cdo shkrim duhet te jete i qarte pa ekuivoke..pa mistere qe lexuesi te hedhi fall se cka keni dasht me than..
    Shkurt..me mendue se lexuesi mund te jete ose nji Prishtinali qe krejt i din sendet tuj fend duhan e pi kafe me gazetara e politikaj por mund te jete dhe nji nga berati e Delvina qe nuk di ku ndodhet Kosova..
    qashtu..

..

..

A ka bere mbledhje kryesia e LDK kto dite..?
    Po deget e LDk a kan ba mbledhje me i dal punve perpara?

Shikoni si punon Fabrika e Shpifjes..cdo ore ata prodhojne shpifje..
    Jan mobilizue turli far maxhupi e po prodhojn mu.tsihane e Llapi po na i poston ktu.. dhe mir ban qe i poston se marrim vesh cka bajn KEK-istet.. mbasi jan shokue disi.. prej nderimit qe i beri populli e Bota Liderit Rugova..

tash lexova se ..me pushime kan ik PDK-istat..
    Natyrisht se u ka hije atyre nji "Slloveni dimnore" tash.. neper skijime me misset e Kosoves..

mezi i kena Alen delonat e PDK-s..

Ne fakt kjo ikja e tyre tash ka qellim me vonue punet e Kosoves..
    si gjithmone.. ne sherbim te Shkaut KEK-u-- katundaria enveriste kanibale e grupuar ne PDK..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 07-02-2006 më 15:01

i/e regjistruar Maska e RRyma
    Anëtarësuar
    14-10-2002
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    167
    Petersen me te drejt eshte i zhgenjyer, ai ka ber kerkes qe keshilli i sigurimit
    te shtyej mbledhjen mu per ket arsye, siq e spjegon Peterseni do te ishte mire qe
    ne KS te shkon me nje lajm te mire te ju tregon se Kosovaret po punojn dhe qdo
    e pa pritur tek ta eshte e kapercyeshme. Ja mbas nje kohe te shkurter zgjodhen presidentin e ri.
    KS shtyen takimin, ndersa PDK smundet me i shty udhtimet , arsyetohen se jan te parapara me heret.

Ne mes te rreshtave Peterseni bertiste me te madhe , O JU TE MARRE NE PO DOJM TE UA JAPIM PAMVARSIN POR PSSSSSEEEEEEEEEEEE MORE PO E REFUZONI

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ah rahmet shpirti i past te shenjetit Presiden Rugova kur pat deklaru.....................
    pjell e UDB-es , po me duket se vetvetiu do te dalin gjerat ne shesh

esht turp
    Ma mir neser se dje

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    llap..

ku jan hashim halit kup dreqanet?

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Po eshte vertet qe me kerkes te PDK-se eshte shtyr
    ----------------------------------------

Kuvendi do të vë në rend dite kandidaturën e Sejdiut më 13 shkurt

Prishtinë, 7 shkurt 2006 (Kosovapress) Time: 14 : 45

Kandidatura e Fatmir Sejdiut për kryetar të Kosovës i është proceduar të martën Kryesisë së Kuvendit. Ndërkohë, seanca plenare e Parlamentit e paraparë për 9 shkurt, ku formalisht do të zyrtarizohej kandidatura e Sejdiut, është shtyrë për 13 shkurt, me kërkesë të Grupit parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK).
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Brari
    llap..

ku jan hashim halit kup dreqanet?
    Thaçi: Ora për Kosovën nuk do të kthehet prapa

Prishtinë, 7 shkurt 2006 (Kosovapress) Time: 14 : 35

E vërteta është se ne nuk jemi dhe nuk funksionojmë si pjesë e Serbisë. Ne tashmë jemi një vend i ndarë nga Serbia. Rreth 90% e qytetarëve të Kosovës janë shqiptarë dhe secili nga ne do pavarësinë, secili do të jetojë në Kosovën e pavarur, madje shumica e pakicave etnike në Kosovë pajtohen me ne, ka thënë kryetari i PDK-së, Hashim Thaçi, gjatë një ligjërate me temën “Nga administrata e UNMIK-ut drejt pavarësisë”, në Universitetin “Freie” të Berlinit.

---------------------------------------------

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës mban ligjëratë në Universitetin e Berlinit

“Nuk është pavarësia e Kosovës shpikje e Thaçit e as e ndonjë politikani tjetër në Kosovë, e as monopoli i tij. Por ajo është shprehje e vullnetit të qytetarëve të Kosovës. Kështu që unë besoj se viti 2006 do të jetë viti i pavarësisë së plotë të Kosovës,” - ky ishte mesazhi që kryetari i partisë më të madhe opozitare në Kosovë, Hashim Thaçi, përsëriti disa herë gjatë referatit të mbajtur të hënën në mbrëmje në Insitutin e Evropës Lindore pranë Universitetit të Lirë në Berlin. Mes të tjerash, ai theksoi se sovraniteti i Kosovës do të jetë i panegociueshëm. I vetmi kompromis do të jetë ndarja e këtij sovraniteti për një farë kohe me bashkësinë ndërkombëtare, por kurrsesi me Serbinë. Gjatë dy orëve të ligjëratës, ai prezantoi edhe planin e tij prej dhjetë pikash për të ardhmen e Kosovës, si një shtet demokratiko-ligjor e që respekton të drejtat e çdo qytetari.

Promovimin e qendrimit të tij në negociata, Thaçi do ta vazhdojë edhe gjatë takimeve në tre ditët e ardhshm në kryeqytetin gjerman. “Vizita ime në këtë kohë në Berlin, është për të punuar që bota e politikës gjermane të kuptojë dhe të angazhohet më shumë në drejtim të asaj, që për Kosovën ka vetëm një zgjidhje: Shteti i pavarur dhe sovran me ulëse në Organizatën e Kombeve të Bashkuara. Ne do t’i zbatojmë të gjitha të drejtat e pakicave dhe kriteret e Kopenhagës, por në anën tjetër do të marrim garanci se Kosova është shtet i pavarur dhe sovran,” - tha Thaçi të hënën në Berlin.

Në kuadër të qendrimit disa ditor që është organizuar nga Fondacioni Fridrih Ebert, Thaçi do të zhvillojë takime me zyrtarë nga ministria e jashtme, deputetë nga Bundestagu, përfqësues nga Partia Socialdemokrate si edhe shkencëtarë të specializuar për Ballkanin. Ai shoqërohet edhe nga dy antarë të tjerë të kryesisë së PDK-së, Sabri Kiçmari dhe Enver Hoxhaj.

Që nga fillimi i vitit angazhimi i Gjermanisë në Ballkan duket se ka marrë një dimension të ri. Disa ditë para se të ndahej nga jeta presidenti Ibrahim Rugova, në Berlin kishte ardhur kryeadministratori i Kosovës, Sëren Jesen Pertersen, për të biseduar me ministrin e jashtëm Frank Valter Shtajnmajer. Ky i fundit pati rastin të njihej nga afër me liderët shqiptarë edhe gjatë vizitës së tij në Prishtinë me rastin e pjesëmarrjes në ceremoninë e varrimit të presdientit kosovar. Ndërsa të enjten e ardhshme ai do të ketë takim me ministrin serb të punëve të jashtme, Vuk Drashkoviç, ku tema kryesore do të jenë negociatat për statusin e Kosovës.

Anila Shuka, Berlin
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Kryetari i PDK-së Hashim Thaçi mbajti një ligjëratë në Univerzitetin Freie të Berlinit Aktuale

Në praninë e një numri të madh të të pranishmëve, në Univerzitetin Freie të Berlinit Kryetari i PDK-së Hashim Thaçi mbajti një ligjëratë me temën “Nga Administrata e UNMIK-ut drejt Pavarsisë“. “E vërteta është se ne nuk jemi dhe nuk funksionojmë si pjesë e Serbisë, ne tashmë jemi një vend i ndarë nga Serbia. Rreth 90% e qytetarëve të Kosovës janë shqiptarë, dhe secili nga ne do pavarësinë, secili nga ne do të jetojë në Kosovën të pavarur. Madje, shumica e pakicave etnike në Kosovë pajtohen me ne “, tha Thaçi.

"Sovraniteti i Kosovës i takon qytetarëve të cilët jetojnë në të. Pra, përfundimisht, statusi final i Kosovës duhet të jetë vendim i qytetarëve të Kosovës. Sovraniteti është i panegociueshëm “ porositi ai.

RTK 07/02/2006 16:12:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    13
    A nuk qenkan në skijim a?

Atha aq gjentelmen qenka Daci që ta pres hashimin për të marrë pjesë në mbledhjen e parlamentit a ....?

Tash dikudh duhet ta mbaj fajin për këtë vonesë dhe natyrisht për te fajtorë është kush tjeter pos PDK,që ka dy antar në kryesi dhe i mujka të gjithë me vota.

Jo po të doket edhe ne dijmë të shofim pas kodre!

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Shikoni cfar jan keta pjella..

Iken ateje qe se me me rendesi eshte Ligjerata se sa Pavarsia.

2- Keta iken duke ul posht qeverin ne pushtet per ti thene Bot-es kishe keta nuk jan te aft te zgjedhin nje persident..

3- Nuk iki vet por i mori edhe 4..5 veta me vete , pse e beri at ?

4- Kete din vetem zoti edhe ata enveristat qe iken me te.

Turp per kete parti qe e qan b... per karrike..

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33
  3. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •