Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 133
    Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    U prish bota. DALIN NJEREZIT ME BARKUN BOSH E KERKOJNE QIQRA NE HELL. fITORJA FINALE DO JET E shqiptarise. dO BEHEMI NJE KOMB, MODERNE DHE PERJETE. Qe nga Iliret e deri te Albanet jemi 100% shiptar e vdesim vetem per flamurin shqiptar e per asnje flamur tjeter. Pike!

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    ti Ermal duhet ta kuptosh se arsyet e protestave dhe publikimit të karikaturave i kanë rrënjët më të thella nga ç’duket në sipërfaqe. Kjo është vetëm zanafilla e luftës midis perëndimit dhe lindjes.
    Kurse protesta e Shkupit siç e kam sqaruar në fillim ishte vetëm pjesë e luftës midis partive politike shqiptare në vend.
    Ti Fjollat mos do te na thuash se protesta e Shkupit perfaqeson vecse majen e ajsbergut. Ndoshta kjo eshte gjithashtu dhe zanafilla e luftes mes krahut rradikal dhe krahut te moderuar islam dhe qe mund te shpjere ne perplasjen me te gjere, sidomos kur interrneti po bashkon shqiptaret nga jane e nga s'jane.
    Sic permendi dhe antari Shkupi, gjuajtja me gure dhe thirrjet per xhihad nuk duken se kane te bejne shume me politike por ndoshta me fytyren e shemtuar qe po merr islami nder shqiptar. Altin55 qe na permend e lavderon Abdyl Wahabin dhe se gjoja cifutat i digjkan edhe ambasadat, mund te na sqaroje me mire se cfare permban trimeria myslimane dhe se sa larg shkon per fe myslimani i devotshem qe nuk u beson miteve.
    Keto lloj zhvillimesh dhe mungesa e kritikes se shendodhe hedhin dyshime mbi brezin e ri mysliman dhe shton friken per te ardhmen e islamit ne territorret shqiptare.
    Iku e vjetra me pleqte e me plakat, iku dhe koha se c'beri islami per ceshtjen a popullin shqiptar gjate pushtimit turk , tani po dalin filizat e rinj islamiste qe per nga flamuret e thirrjet nuk dallohen nga islamistat e tjer te botes arabe.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga Medicus
    Atyre demonstruesve nga Tungizia jau kisha ba keshtu: I kisha arrestu te gjithe dhe i kisha fut ne lumin qe kalon neper qytetin e Shkupit e lene ne te nudo 24 ore te lidhur njeri me tjetrin, e kur heren tjeter kishin bere te njejten gje i kisha detyru me fjet ne pleh te kafsheve se ata nuk jane aspak me te mire se Plehu, por ne fakt jane jashtqitja e popullit shqiptare.
    Bravo Medicus, e tregove veten me kete shkrim. Me kete imagjinate te zhvilluar per menyrat e torturimit, qenke per t'u kthyer ne Mesjete. Doktor se jo mahi!

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Kush ishin keta gabele bre?
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Te mos u biem shume ne qafe vellezerve myslimane pasi po te shohim se cfare ngjet ne Libi, Afganistan, Pakistan [apo stane te tjera] do dalim me perfundimin qe protestat shkupiane ishin me te qeta dhe kercenimet ishin te tipit te lehte guror dhe thirrje gojore.
    Nje pyetje qe pershkon trurin e besimtareve lidhet me ate cka do bente Profeti ne qofte se ai ishte gjalle. [[[klikoje]]]
    In short, Mohammed ordered the assassination or execution of those who satirized him in poetry or in song. His deeds and words concerning those who satirized him are the foundation for Islamic law that condemns mocking or showing disrespect to Mohammed. In a nation under Islamic law, it is a crime punishable by imprisonment or death to mock Mohammed, or deny he is the Apostle of God.

What follows are 3 historic accounts from Ibn Kathir and Ibn Ishaq. Ibn Kathir is a beloved and respected Islamic historian and theologian;

Background for the following story: Mohammed had just taken Mecca with the force of 10,000 soldiers; when he entered, he listed six people who were to be executed when they were apprehended. What follows is an account concerning three of those people. Added words for editorial clarity are found in brackets [i.e.].

"After this man [named Abd Allah] head accepted Islam, the messenger of God [Mohammed] had sent him out to collect charity contributions, and the company of one of the ansar. With him also he took a freed-man he had. Later he became angry with the freed-man, killed him and apostatized and became a polytheist again. He had two female singers, Fartana and a friend, who would sing songs mocking the messenger of God and the Muslims. This is why the messenger of God condemned him and the two singers to death. He was killed while he clutched the hangings of the ka’ba . . . one of his women singers was killed, while the other one was granted clemency.” (Ibn Kathir, The Life of the Prophet Mohammed, Vol. III, page 403)

Mohammed also ordered the private assassination of satirists. Here are 2 examples of assassination for satirizing Mohammed. The next 2 assassinations are recorded by Ibn Ishaq.

Background for the following story: a man named Abu ‘Afak wrote poetry against Mohammed and the Muslims “when the apostle killed” one of his friends.

"The apostle said, ‘Who will deal with this rascal for me?’ Whereupon Salim b Umayr . . . went forth and killed him.” (Ibn Ishaq, Page 675)

Upon his assassination, a female friend of the deceased Abu “Afak named Asma D. Marwan composed lyrics against Mohammed, condemning the killing of her friend, and condemning her countrymen who had adopted the new religion of Mohammed.

"When the apostle heard what she had said he said, 'Who will rid me of Marwan's daughter?' Umayr... who was with him heard him, and that very night he went to her house and killed her. In the morning he came to the apostle and told him what he had done and he [Mohammed] said, 'You have helped God and his apostle, O Umayr!' When he [Umayr] asked if he would have to bear any evil consequences the apostle said, ' Two goats won't but their heads about her...'" (Ibn Ishaq, page 676, The Life of Mohammed)
    Me pak fjale, autori na tregon se vete Profeti Muhamed urdheroi vrasjen e atyre personave qe e satirizuan ate ne poezi a kenge. Fjalet dhe aktet e tij ne lidhje me satirizuesit perbejne bazen e ligjit islamik qe denon ata qe tallen apo qe shfaqin mungese respekti per Muhamedin. Pra ne nje vend qe ndodhet nen ligjin islamik, vdekja apo burgosja jane denime qe jepen ndaj atyre qe tallen apo qe mohojne se cfare simbolizon Muhamedi per myslimanet.
    Autori permend tre histori nga historiane e studiues me emer islamike dhe qe mbeshtesin me fakte vrasjet e urdheruara nga profeti. Thuhet se nje person qe la fene e islamit, vrau nje besimtar, dhe u kthye perseri ne pagan. Ky person kish dy shoqe qe kendonin e talleshin me Muhamedin dhe myslimanet. Ai person u vra, ashtu sic u vra edhe nje nga shoqet e tij. Tjetra u fal [ndoshta edhe ajo pranoi islamin dhe shpetoi].
    Edhe historite e tjera jane po ai muhabet. Thuhet qe profeti vrau me doren e vet shokun e nje satiristi, ndersa per vete satiristin u kujdes nje besnik i profetit qe vete beri pyetjen: kush do merret me kete mbrapshtan?
    Historia tjeter tregon se po me te njejten pyetje profeti likujdoi [permes nje besniku] edhe nje grua qe kish guxuar te thurte vargje per vrasjen e nje shoqeje te saj dhe kunder bashkfshatareve qe kishin pranuar islamin.
    Sipas autorit qe citon Ibn Ishaqin, ky i fundit shkruan se profeti i tha vrasesit qe pyeti profetin per vrasjen qe kish bere: Ti ke ndihmuar Allahun dhe te derguarin e tij!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une nuk besoj ne nje profet vrases, qe kerkon gjak me cdo kusht.

Jezusi nuk vrau as edhe nje mize per te perhapur fjalen e Zotit.

Dhe ju o myslimane beni mire te pergjigjeni pyetjes sime, sepse nuk eshte pyetje e komplikuar, dhe mos e anashkaloni muhabetin.

A eshte e drejte te vrasesh per nje fjale goje + te vrasesh nje te pafajshem qe del nga islami?

Ja une kam dale nga islami dhe per mendimin tim jam i pafajshem.

Heshtja juaj ne lidhje me kete ceshtje do me bindi se kam te drejte.
    Sepse ju qe dini kaq shume ,asnje nga ju myslimane te drejte nuk e mori mundimin te sqaroje kete muhabet si njeri. Ne fjalet tuaja degjohet vetem "mbytje" "vrasje" "shpata" "qafir".
    Dhe sa per dijen e atyre qe nuk e dine Munafik eshte ai qe hiqet si mysliman ne sy te tjereve dhe ne te vertete nuk eshte, pra dyfytyresh.
    Ai qe me quajti te tille duhet ta shohe se une po them ate qe mendoj.

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Une nuk besoj ne nje profet vrases, qe kerkon gjak me cdo kusht.

Jezusi nuk vrau as edhe nje mize per te perhapur fjalen e Zotit.

Dhe ju o myslimane beni mire te pergjigjeni pyetjes sime, sepse nuk eshte pyetje e komplikuar, dhe mos e anashkaloni muhabetin.

A eshte e drejte te vrasesh per nje fjale goje + te vrasesh nje te pafajshem qe del nga islami?

Ja une kam dale nga islami dhe per mendimin tim jam i pafajshem.
    Se koti presesh nje pergjigje te sinqert nga njerez te cilet i jane nenshtruar historise arabe. Ate pergjigjen qe kerkon nga ata e gjen ne librin e historise arabe - Kur'anin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Medicus
    Se koti presesh nje pergjigje te sinqert nga njerez te cilet i jane nenshtruar historise arabe. Ate pergjigjen qe kerkon nga ata e gjen ne librin e historise arabe - Kur'anin.
    Ne kur'an nuk asgje te tille.
    Nuk ka thirrje per gjak.
    Ato jane ligje te bazuara ne fjalet e Muhamedit.

E drejte eshte,
    askush nuk i pergjigjet dot nje pyetje kaq te thjeshte dhe te qarte. Nuk ka nenkuptime ,eshte shkruar shqip. Kush di shqip e kupton edhe ate.

Kam qene shume serioz ne te gjitha shkrimet , nuk kam pasur qellim armiqesor ashtu si shume e marrin kritiken. Por ju po e tregoni sa te zotet jeni te mbroni je ide tuajen. Ndoshta sepse nuk mendoni dhe ajo nuk eshte ideja juaj.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Asnjehere 2 te keqia nuk nejne nje te mire. Ai qe e ka besimin te forte tek zoti i tij nuk del rrugeve te djege e te there. Nuk del sepse ate njeri e udheheq lidhja e forte personale me Zotin, ju urrejtja banale ndaj njerezve qe zgjedhin menyre tjeter jetese. Sot ne Nigeria protestuesit kunder karikaturave kishin vrare 15 besimtare kristiane, dogjen 22 kisha dhe i vune flaken lagjeve kristiane. E ceshte ky zot e kjo fe qe i vika njerezit kunder njeri tjetrit? Nese zoti na ka bere te gjitheve njesoj, pse nje fe lufton ne emer te absolutizmit dhe vret te tjeret? C'ta duam fene kur ne kunderve mes vetit?

Po me mbushet me te vertete mendja qe feja eshte opium.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Lunesta
    Sot ne Nigeria protestuesit kunder karikaturave kishin vrare 15 besimtare kristiane, dogjen 22 kisha dhe i vune flaken lagjeve kristiane. E ceshte ky zot e kjo fe qe i vika njerezit kunder njeri tjetrit?
    Me ne fund paska shkuar lajmi deri ne xhunglat e nigerise. Jam shume i sigurte se analfabetet zezake te Nigerise, as qe ja kane haberin se per cfare behet fjale... por i kane nxjerre yrysh hoxhallaret e atjeshem si puna e atij hoxhes nga Pakistani qe vuri $1 miljon kush e vret karikaturistin, pa e ditur hiq injoranti se nuk ishte 1 por 12 karikaturista.

TURP per rracen shqiptare, me ju bashkangjite ketyre funderrinave..., e me i quajte "vellezer", e me dale ne demostrata si ata, ne Skup ne mes te Europes!

I vetmi popull europian (nuk po llogaris emigrantat "paki" te Anglise, ata nuk jane rrace europiane), turp e marre!

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosova Në Okb Apo Drejt Tiranës Ose Shkupit
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-02-2009, 18:55
  2. Maqedonia e emërton aeroportin e Shkupit me emrin Aleksandri i Madh.
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 19-01-2007, 15:56
  3. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-10-2005, 05:34
  5. Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 14:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •