une i heq qafe me stil ke skam qejf.. shmangem, "jam shume i zene", "nuk flas dot", se ngrej celin 1 muaj rresht, e kshu gjerash. qe te mos me kene me qejf![]()
une i heq qafe me stil ke skam qejf.. shmangem, "jam shume i zene", "nuk flas dot", se ngrej celin 1 muaj rresht, e kshu gjerash. qe te mos me kene me qejf![]()
Nje teme interesante:Postuar më parë nga Gogla e Kuqe
Nese dikush ju simpatizon (sepse e thena te kam qejf me duket sikur e materializon ceshtjen dhe te duket vetja si nje send lodrues) Duhet te shikoni qellimet e personit i cili ju simpatizon dhe karakterin e tij, kjo sherben per menyren e pergjigjes suaj ndajtij. Ne momentin me te volitshem duhet ti beni te qarte atij/asaj ballazi dhe pa droje qe nuk mund ta shikoni me syrin e te dashuruarit dhe shkaqet e ketij veprimi. Nese ju nuk jeni e qarte dhe e vendosur per ti thene keto, atehere ju mbeteni nje shenjester e levizshme e tij e cila here e devijon ne ekuivok dhe hera heres i jep atij/asaj shpresen te shpresoje. Eshte mese normale qe mos pelqesh dike dhe nuk eshte e thene qe per hir te miqesise apo keqardhjes se mos e lendon ta lesh personin ne dileme.
Si perfundim mund t'u sugjeroj dicka kujdo qe eshte ne kete situate, Vendosmeria eshte menyra me e mire e te vepruarit, cdo veprim tjeter sjell pasoja te pa kendshme deri ne prishje te asaj miqesie te ngritur me mund ose deri ne denigrimin e figurave te perbashketa.
Uroj qe miqesia juaj te vazhdoje gjate dhe mirekuptimi te dominoje.
Dito.
Kur nuk e ke dike ne qef asht shume kollaj me e hek qafe...
Mos i jep shume muhabet , mos i jep konfidenca , mos e merr ne telefon , mos e fto per kafe , mos e fto per vizite , mos i shko per vizite...etj etj dhe e kupton vete ai/ajo qe ti s'ke qef te merresh me te ( dhe ato qe i vijne pas ...if any )
Gogla per mendimin tim mos i thuaj asgje, nuk ke pse e ofendon dike qe ka respekt ndaj teje. Nese ai eshte njeri i zgjuar, do e shofi qe ti do jesh indiferente ndaj tij, dhe do e kuptoj qe ti se pelqen. Nese eshte nga ata tipa, qe duan tju dali fjala e tyre ose ska..atehere, dhe ti duhet tja besh te ditur qe se do , troç pastaj :P
TY nuk te kam zemer, te kam shpirt, sepse zemra pushon nje dite, kurse shpirti svdes kurre.
Une jam mbeshtetese e komunikimit te hapur,pa lojera gjestesh,fjalesh etj.Nese eshte nje njeri me te cilin kam konfidenca dhe do ja thoja hapur,pa asnje problem.Nuk kam pse fus veten ne qorrsokak duke thene"jo s'po i hap telefonin,jo po e evitoj ne rruge..."Pse te deformoj veten per te tjeret?Postuar më parë nga Gogla e Kuqe
Gjeja me e drejte qe mund ti besh nje njeriu te cilin e ke perzemer(psh nje shoku)eshte te jesh e sinqerte me te,do jete e veshtire per te ne fillim por me pas do e pranoje dhe ndoshta dhe do te falenderoje me vone.Njeriu ne dashuri ec me shpresa dhe nese kemi rene ne dashuri anojme perhere te besojme dhe spjegimet me idiote qe mund te te jap tjetri psh se pse s'te hapi telefonin etj.dhe vazhdon e shpreson njeriu.Mirepo,jetohet me shpresa?Mbushet barku me luge bosh?Eshte nje vuajtje e pafund.Nje karakter i vendosur arrin te ndihmoje tjetrin duke i dhene fund nje iluzioni,por kjo pa ju larguar,pa e renduar me fjale mbrapa etj.
Nese me ka ndodhur?Po!Madje me shokun tim te ngushte.Kur e pashe qe po fillonte te kishte idera te tjera u tregova e sinqerte me te.
Kam vetem nje limit: qiellin!
me ka ndodh mua por sja thash dot ne sy :P u largua vet se i dhash shenja sa here ai fliste un ndroja mubat e ose beja sikur skisha mendjen![]()
Partizoni
"Honesty is the best policy". Qendrimi me i mire eshte t'i thuash gjerat hapur. Eshte e ulet te lesh nje njeri te shpresoje kot. Thuaja shkoqur dhe drejtperdrejt, pa terma. Pandershmeria nuk ka brire. Ka edhe njerez qe ndihen te gudulisur dhe ushqejne egon e tyre te semure, packa se kjo paguhet me zemren e lenduar te tjetrit. Fliron me vete dhe tjetrin.
Kjo pyetje sjell edhe nje pergjigje tjeter: Ju qe ndjeni per dike, kerkoni dyanshmeri, kerkoni qartesi, mos kenaqni veten me loje kukamshefti. Mos shperdorni veten qe te mos iu shperdorojne. Dashuria eshte gje e dynashme.
Hapja e kesaj teme ne vetvete eshte e ceket, eshte per dashuricka e flirtime, jo per dashuri.
Problemi eshte se si te besh te kuptojne te verteten atyre qe nuk duan ta kuptojne apo ta perballin. Loja nuk vjen ngaqe dikush nuk do dike, por sepse personi i dyte ngop veten me iluzione dhe justifikime te teperta e irreale.Postuar më parë nga Day-dreamer
Nese ti mendon se hapja e temes eshte e ceket, dhe flitet per "dashuricka" atehere nuk me duket se paske kuptuar shume nga ato qe lexove. Dashurickat mbase jane dashuri jo shume serioze. Megjitheate kur nuk ka dashuri ne mes, jo vetem qe nuk eshte dashuricke, por dhe ballafaqimi me te verteten ne asnje menyre nuk duhet te quhet i ceket. Nese ti mendon seballafaqimi me realitetin eshte i ceket, atehere ke nevoje te thellohesh dhe ca.Postuar më parë nga Day-dreamer
Kam qef, skam qef, etj etj... sikur sjane llafet e duhura me sa shof une. Po e ke shoqe, e ke dhe qef ( ndoshta jo ai "qef" qe thua ti). Me sa u kuptua e kishe per kto terheqjet ne nje fare menyre ne "distance" derisa nuk ka shprehje te drejteperdrejta te ndjenjave. Me pak fjale e merr vesh nga ndonje tjeter a e kupton nga shikimi, sjellja, etj ( megjithese nuk jane te besueshme, mos e leshoni direkt veten
). Derisa nuk eshte nga burime te sigurta, une perpiqem te jem i njejti. Po u mor vesh tamam sic eshte, atehere prap jam i njejti ( biles me me shume bindje e krenari
)
p.s.: Deri tani pak me kane ngacmuar... e ka shemtija heheh
ஐ███▓▒ -=][.. _| |_| |_ | ..][=- ▒▓███ஐ
Faktikisht njerezit shume here keqkuptohen, sidomos Shqiptaret qe jane ushqyer nje jete me paragjykime dhe shabllonizem! Keshtu nganjehere na ka ndodhur ti flasim tjetres "icik omel" dhe te na i ket marrur per mbrapsht (pa qene e nevojshme qe te mos i ket pelqyer ideja e omel).
Tani sigurisht qe nuk i vejme faj tjetrit qe na simpatizon, perderisa te gjithe kemi respekt per veten tone do ishte budallallik te akuzojme tjetrin per simpatine qe na tregon. Pra meritojme apo nuk meritojme simpati?
Rendesi ka qe mos lozim me ndjenjat e tjetrit (se shume here disa njerez i kane qejf lojrat pamvarsisht se mund te fshehin dhimbje) dhe te mos i hedhim shkarpa nje zjarri qe nuk na ngroh!
Kryeplaku i FSHatit
Krijoni Kontakt