Pse te pelqeu kur ja prene koken atij ushtarit amerikan ?Postuar mė parė nga antares
Lum si ti, kenaqesh me operacione kokash nga muxhahedinet qe nuk e di se ca jane, a a mundesi me e thene shqip?
Jashte teme, e kisha me antares.
Pse te pelqeu kur ja prene koken atij ushtarit amerikan ?Postuar mė parė nga antares
Lum si ti, kenaqesh me operacione kokash nga muxhahedinet qe nuk e di se ca jane, a a mundesi me e thene shqip?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 22-02-2006 mė 19:39
Per sa i perket karikaturave po e jap edhe une nje mendim.
Tani une nuk mund te them qe jam apo nuk jam kunder perderisa nuk i kam lexuar ndonjehere dhe nuk e kam idene se si mund te jene, thjesht humoristike apo ofenduese, sepse shume jane ofenduar pa i lexuar akoma.
Prandaj mire do ishte ti publikonim dhe ti lexonim ne menyre qe te gjithe te binden per veten e vet, kush te ofendohet le te thoje qe u ofendova, kush te qeshe le te thote u shkriva se qeshuri.
Puna eshte , a jane ofenduese ato karikatura qe per mendimin tim jane nje pretekst per rremuje pa baza.
Se mund te jete e vertete edhe qe nje artist i pafajshem nuk e ka njohur islamin, ka plot te tille apo jo, dhe ka menduar qe krijimtarine e tij ta vazhdoje me personazh Muhamedin, dhe ka ndertuar situata humoristike rreth tij, jo domosdoshmerisht per ta ofenduar ate. A e keni menduar qe mund te jete keshtu? Qe ne te vertete ne kete pune nuk ka gisht asnjeri por ashtu sic ndodh gjithmone ata qe kishin qejf perfituan nga situata qe per mua eshte mese banale.
Do isha shkrire me te madhe sikur ato te ishin mbi jezusin megjithese e respektoj shume si profet, e respektoj eshte pak, e dua eshte me e drejte. Ashtu do isha shkrire se qeshuri edhe me papen te cilin e kam inat, e kam inat eshte pak, do doja ta vrisja.
Meqe shqiperia eshte vend i tolerances fetare dhe myslimanet praktikante jane nje % e vockel e 70% qe degjohet si perfundim nuk shoh asnje arsye per te mos i botuar.
Nje fjale e urte latine thote: nen forcen e armeve heshtin ligjet, pra me rendesi eshte arsyeja pse po hyn ne lufte.Pse te pelqeu kur ja prene koken atij ushtarit amerikan ?
Karikaturat kane karakter provokues.Dhe eshte e ndalur me fe te veprohet asisoji.Per sa i perket karikaturave po e jap edhe une nje mendim.
Tani une nuk mund te them qe jam apo nuk jam kunder perderisa nuk i kam lexuar ndonjehere dhe nuk e kam idene se si mund te jene, thjesht humoristike apo ofenduese, sepse shume jane ofenduar pa i lexuar akoma.
Prandaj mire do ishte ti publikonim dhe ti lexonim ne menyre qe te gjithe te binden per veten e vet, kush te ofendohet le te thoje qe u ofendova, kush te qeshe le te thote u shkriva se qeshuri.
Puna eshte , a jane ofenduese ato karikatura qe per mendimin tim jane nje pretekst per rremuje pa baza.
Le te me pergjigjet ai qe din me se paku rreth kesaj ēeshtje.
x-files,Postuar mė parė nga xfiles
Edhe mos ta kishit vazhduar shkrimin mė tutje, vetėm nga ky shkrim i shkurtė mė lartė shihet gabimi qė po bėni. Sė pari nuk e shoh tė arsyeshme tė jepni mnedimin mbi diēka pėr tė cilėn nuk jeni informuar mirė e mirė, madje, kjo ēėshtja e karikaturave ka kohė bukur tė gjatė qė qarkullon me tė madhe gjithandej, e ju ende nuk paskeni parė, dėgjuar e lexuar pėr tė, e nė fakt, vjeni kėtu pėr me dhėnė mendimin tuaj! Mendim pėr ēka?! Pėr diēka qė s'ia keni haberin, i thonė kėsaj!!!
Kjo qė po sugjeroni ju, PA E DITUR PĖR ĒFARĖ ĖSHTĖ PUNA, ėshtė sikur ta marrėsh njė njeri pėr krahu dhe ta hudhėsh nė zjarr, kot e kot!Prandaj mire do ishte ti publikonim dhe ti lexonim ne menyre qe te gjithe te binden per veten e vet, kush te ofendohet le te thoje qe u ofendova, kush te qeshe le te thote u shkriva se qeshuri.
Sipas kėsaj del qė ju nuk qenkeni nė hap me rrjedhat e ngjarjeve nėpėr botė. E do iu sugjeroja, nė vend qė tė jepni mendime tė gabuara pėr njė qėshtje, ėshtė mirė tė hapni televizorin, apo radion dhe tė dėgjoni lajmet, apo edhe tė shfletoni ndonjė gazetė pėr t'u njohur me ngjarjet nėpėr botė...A s'ėshtė informimi madje njė detyrė e njė njeriu sot?! Nėse jo pėr tjetėr gjė, tė paktėn sa pėr t'u marė me diēka!
Informohuni pėr lajmin nė fjalė, duke filluar qė nga Shtatori i vitit 2005 e deri tani mbi kėtė ēėshtje dhe hajdeni e folni kėtu!Se mund te jete e vertete edhe qe nje artist i pafajshem nuk e ka njohur islamin, ka plot te tille apo jo, dhe ka menduar qe krijimtarine e tij ta vazhdoje me personazh Muhamedin, dhe ka ndertuar situata humoristike rreth tij, jo domosdoshmerisht per ta ofenduar ate. A e keni menduar qe mund te jete keshtu?
E pra, ju sikur tė gjithė njerėzit i bėni tė veprojnė sikurse ju, qė, PA U INFORMUAR MIRĖ ME GJĖRAT, drejt e nė aksion!!! GABIM TRASHANIK!
Jo tė gjitha kulturat, traditat, fetė, principet e njė populli a shteti janė tė njėjta, andaj ēdo informim paraprak pėr to, do tė ishte I DOMOSDOSHĖM pėrpara se me vepru. Njeriu GJITHMONĖ duhet tė mendojė edhe pėr pasojat qė mund tė sjell puna e tij, dhe jo vetėm pėr tė mirat e mundshme qė mund tė sillte ajo punė. Nė rastin nė fjaė s'pati ASPAK tė mira, pėrkundrazi, u hodh gaz nė zjarr dhe ia ēfarė u bė!
Madje, njeriu qė merret me punė publike PATJETĖR duhet tė ketė njohuri elementare tė pėrgjithshme mbi gjėrat, tė jetė si njė enciklopedi pėrpara se me u marr me punime, aq mė tepėr njė artist!!
Profeti s'ėshtė njė artist pėr tė cilin njerėzit nuk kanė dėgjuar, ai ėshtė njė figurė qė e gjithė bota e njeh, i vogėl e i madh!
Sigurisht, pėr ju ėshtė i arsyeshėm botimi i karikaturave tė figurave madhėshtore fetare, sepse ju s'e resopektoni asnjė fe, me sa e shoh! Si duket jeni komplet i edukuar me frymė frojdiane dhe e sugjeroni njė gjė tė tillė!Qe ne te vertete ne kete pune nuk ka gisht asnjeri por ashtu sic ndodh gjithmone ata qe kishin qejf perfituan nga situata qe per mua eshte mese banale.
Do isha shkrire me te madhe sikur ato te ishin mbi jezusin megjithese e respektoj shume si profet, e respektoj eshte pak, e dua eshte me e drejte. Ashtu do isha shkrire se qeshuri edhe me papen te cilin e kam inat, e kam inat eshte pak, do doja ta vrisja.
Meqe shqiperia eshte vend i tolerances fetare dhe myslimanet praktikante jane nje % e vockel e 70% qe degjohet si perfundim nuk shoh asnje arsye per te mos i botuar.
Por mos haroni, nė kėtė rast s'kemi tė bėjmė me papė, s'kemi tė bėjmė me njė njeri tė thjeshtė, por kemi tė bėjmė me njė figurė qė ėshtė simbol fetar Islam i muslimanėve, tė cilėt pėr nga kultura janė krejtėsisht ndryshe nga perendimorėt, janė tė vetmit qė akoma e kanė dashurinė pėr fenė, pėr simbolet dhe figurat fetare dhe i ruajnė ato me fanatizėm...as qė mendohet qė kėta njerėz tė bėjnė karikatura tė tilla, sepse i dinė caqet e veprimit..!
Nė kėtėt rast, kemi tė bėjmė me dy botėra e botkuptime, atė Perendimore dhe Lindore- Njėra qė gradualisht po "pėrshėndetet" me fenė, e tjetra qė jeton me fenė nė shpirt. Ēdo pėrpjekje pėr tė bėrė ndryshime nė tė dy kėto botėra, do tė kihet pasoja, siē edhe shihet!
zEm
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zana e malit : 22-02-2006 mė 20:47
Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica
Nuk e kuptova,Postuar mė parė nga drenicakuqe
A je dakord me antares?
feja ndalon besimtaret e saj,Postuar mė parė nga drenicakuqe
nuk mund te ndaloje dike qe nuk beson te beje dicka qe nen llogjiken e sotme eshte me se normale, dhe aspak ofenduese.
Une nuk e di nese eshte e vertete apo jo por mua me kane mesuar myslimanet ,dhe une jam dakord, qe denimi qe Zoti do ti jape mekatareve do te jete me i rende ose me i lehte sipas kohes dhe vendit ku kane jetuar. Dhe mendoje qe keshtu duhet te jete.
Nuk mund te kerkosh te respektohen fije e per pe ligjet islamike ne shqiperi ku nuk ka aq myslimane te vertete.
Nuk eshte me rendesi se si vritet armiku por pse vritet.Kete desha ta them.Jam plotesisht dakord me antares.Nuk e kuptova,
A je dakord me antares?
Ne rregull pra, p.sh. ti beson se asnjeri nuk duhet ta fyeje tjetrin dhe e zbaton kete ne praktike.Ndersa une besoj se duhet secili ta fyeje tjetrin dhe ne kete rast pasi bindja ime ma lejon une te fyej ty.Ndersa ti per shkak te bindjes tende nuk me fyen dhe nuk e pret kete nga une.Ku eshte drejtesia ketu?Une faktikisht ne kete rast i keqperdore bindjet e tua ne dem tendin.feja ndalon besimtaret e saj,
nuk mund te ndaloje dike qe nuk beson te beje dicka qe nen llogjiken e sotme eshte me se normale, dhe aspak ofenduese.
Une nuk e di nese eshte e vertete apo jo por mua me kane mesuar myslimanet ,dhe une jam dakord, qe denimi qe Zoti do ti jape mekatareve do te jete me i rende ose me i lehte sipas kohes dhe vendit ku kane jetuar. Dhe mendoje qe keshtu duhet te jete.
Nuk mund te kerkosh te respektohen fije e per pe ligjet islamike ne shqiperi ku nuk ka aq myslimane te vertete.
Muslimanet respektojne edhe Krishtin ndersa te bijte e kurves se motit {Europes} pasi i kane bere Krishtit qindra karikatura dhe e kane perdore pamjen e tij edhe per reklama televizive, me ne fund ju shkrepi mendja te bejne karikatura edhe me Muhamedin.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drenicakuqe : 22-02-2006 mė 21:03
Zana e Malit,
Pershendetje,
E vetmja gje mbi te cilen une nuk jam i informuar eshte se nuk i kam lexuar akoma dhe nese keto karikatura gjenden diku ku mund ti lexoj do i hidhja nje sy.
Kuptohet qe kur dhashe mendimin tim, dhashe mendimin tim, ti ke mendimin tend.
Eshte e vertete qe kjo ceshtje ka kohe dhe mbase nuk jam i informuar aq sa ty por aq sa duhet po.
Fatkeqsisht nuk kam televizor , vetem internet. Megjithate ato informacione qe jepni ketu me duken te mjaftueshme. Sepse per mua mbetet po e ekzagjeruar gjithe kjo zallamahi per 10 barcaleta, Berisha e ka kuptuar me se miri.
Une nuk jam aspak kunder fese, si eshte e mundur qe ēdo gje qe shkruaj merret si e tille, dhe te lutem nuk e kam lexuar ndonjehere Frojdin dhe nuk bashkohem me idete e tij.
E kam vene re qe ne pergjithesi shume vete arrijne te flasin per mua sikur me njohin. Dikush thote qe degjoj nirvanat, gje qe nuk eshte e vertete, ti thua qe une nuk respektoj asnje fe , gje qe nuk eshte e vertete. Ashtu duket.
Nese do te kundershtosh mendimin tim, urdhero forumi per ate pune eshte, por pa krijuar iluzione mbi karakterin tim.
Shume ekzekutim i bukur, jam kurioz si do te ndiheshe ti po te kepusnin qafen si zog fushe. Ka edhe plumb sot, nuk eshte se do ta hanin ate cunin dhe duhej se zben ta thernin.Postuar mė parė nga drenicakuqe
Megjithate perseri motoja jote dhe e antares eshte "terrori".
Ketu me kape mat,Postuar mė parė nga drenicakuqe
Ke plotesisht te drejte, pervec se nuk shoh asgje ofenduese ne ato barcaleta.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 22-02-2006 mė 21:09
Nese kam ate fat sigurisht amerikanet do ta bejne kete, mirepo mendoj se perandoria e djemve te lopes apo siē quhen ne anglisht kauboj, do te shkaterrohet njehere e pergjithemone.Shume ekzekutim i bukur, jam kurioz si do te ndiheshe ti po te kepusnin qafen si zog fushe. Ka edhe plumb sot, nuk eshte se do ta hanin ate cunin dhe duhej se zben ta thernin.
Megjithate perseri motoja jote dhe e antares eshte "terrori".
Ofenduese eshte vete paraqitja e Muhamedit.Dhe siē e pashe une nje dite ne nje link e kishin vizatue shpirtnat tue prite te dera e xhenetit e Muhamedi u thojke se nuk ka ma virgjnesha.Kjo eshte pertej kufirit, sepse e poshteron besimin tone ate qe besojme ne.Ke plotesisht te drejte, pervec se nuk shoh asgje ofenduese ne ato barcaleta.
Nuk besoj se djemte e lopes jane aq katila ta bejne ty ate gje, dhe nuk shoh arsye pse. Dhe nuk shoh arsye pse perandoria e tyre duhet te shkaterrohet.Postuar mė parė nga drenicakuqe
Ngaqe nuk te pelqen ty?
Pse i sheh si armiq amerikanet?
Tek ajo barcaleta nuk pashe asgje ofenduese,
u shkriva se qeshuri.
Krijoni Kontakt