Ne fakt, Shqiperise urgjentisht i nevojitet publikimi i atyre karikaturave, pasi kjo do kete nje rol shume te rendesishem si ne aspektin ekonomik, ashtu edhe ne ate social. Ne nje vend si Shqiperia, ku varferia ka arritur kulmin, eksportimi i mishit te bardhe per te mbushe trotuaret e Evropes eshte bere problematik, njerezit vetevriten dita-dites nga depresioni qe sjellin hallet e dites, korrupsioni ne institucione dhe administrate eshte bere mode, vetem botimi i atyre karikaturave mund te sherbeje si shtegdalje.
Sa te paditur jane shqiptaret e mi te shkrete! Jane si ai budallai (apo i zgjuari? apo pertaci?) qe kishte humbur oren dhe, megjithese ishte i sigurte se duhet t'i kishte rene gjetke, e kerkonte aty ku kishte drite. Po. Drite kudo. Te ngrefosesh per lirine e fjales, te shash terrorizmin islamik etj. jane drite. Po nuk do gjeni gje aty, trima! Oren shqiptaret e kane humbe tjeterkund.
Mburret tjetri me vendosmerine e Berishes. Une kam respekt per disa gjera qe ben Berisha, qe mundohet (me aq sa ja mba b.tha dhe interesi) te luftoje korrupsionin, por ne kete ēeshtje atij duhet t'i behet nje karikature e madhe. Kerkesa nga ana e Spanjes, sado qe mund t'i kerleshe leshte njerezve te zhytur ne paragjykime (ashtu le t'i mbajne leshte por po i kujtoj se edhe Rusia eshte ne KI), ishte nje vleresim per ne, por ne fakt realiteti eshte i tille qe ne as atje nuk na e varin. Te jeni te sigurte. Ne Konferencen Islamike nuk e p.jerdh njeri Shqiperine, ashtu siē ndodh kudo ne arenen nderkombetare. Vetem ne kohe te Xhaxhit kemi qene dikush ne kete aspek. Vetem athere mund t'i benim si te forte edhe Amerikes. Ndersa sot nuk jemi askushi. Une do doja shume qe Shqiperia te kishte mundesi te ndermjetesonte, por, siē e thashe, askush s'na e var. Gjendja e Shqiperise eshte per turp. Prandaj keto "nuk ndermjetesojme ne" nga Berisha jane thjehste qesharake.
Presidenti grek thote nuk shkon ne BE ti po nuk m'u ngref mu, ene thote qe te drejtat e minoritetit tim jane percaktuese...Askujt s'ia mban qe te flasi. As atyre qe ishin, as atyre qe jane. Edhe pse keto deklarata behen ne nje kohe shume kritike, pasi dihet se keto argumente disi do lidhen edhe me ēeshtjen e Kosoves, duke bere krahasime nga me idiotet. Nuk e ka fajin greku jo. Edhe ne po te ishim keshtu do benim. Fajin e kemi ne. Fajin e kane ata qe nuk shohin me sy, por me b.the.
Ata qe nuk interesohen per Shqiperine, nuk e njohin realitetin atje ose/edhe jetojne ne boten e librave apo te perrallave mund te shohin diēka shume me vlere ne botimin e ketyre karikaturave, por une them se kjo nuk eshte asgje tjeter vetem se driteshkurtesi.
Te me sqarojne ata partizanet e botimit te tyre: Ē'e mire na vjen neve prej kesaj? A eshte e domosdoshme apo do behet sepse thjeshte keshtu i teket padroneve te medias?
Ate gurin s'e kane hedhur per ne, more aman. Pastaj nuk jemi as te menēur ne...lol.
Krijoni Kontakt