Close
Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 185
    Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Citim Postuar mė parė nga INDRITI
    ti je injoranti me tipik i ketij forumi, diku hiqesh si musliman dhe diku tjeter shpreh racizmin tend prej injoranti.
    Racist e musliman nuk shkojne te dyja, lere njeren.

INDRITI ke te drejte, ndoshta jo, por mos ofendo !

Bisedo dhe argetohu por mos ofendo njeri pasi qe je edhe moderator.

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anėtarėsuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    pse duhet marre vetem shembulli i keq?
    Fundja kjo eshte fjale qe buron nga armiqsia, dhe racizmi cifut i ka rrenjet ne fe.

Sipas tyre ti edhe une bashke jemi kafshe qe Zoti na ka bere ne formen e njerezve, per te vetmen arsye qe kur tju sherbejme cifuteve ato te mos kene neveri.

Pra shiko nga te dy anet e monedhes.
    Indrit kam kerkuar te marr nje shembull te mire por pa sukses,nuk kam gjetur.Arabi eshte i pergatitur qe ta grije cifutin,ta beje sallate.Se sa jane mundesite eshte pune per Zotin.Por per meshire te arabeve nuk ngelte hebre ne kembe.Une i ndjek televizionet e Israelit gjithashtu.Por kurre nuk ka pare nje emision ku te flitet me rracizem ndaj arabeve apo tjerevet.
    Une mendoj qe kjo menyre ushqimi per opinionin arab nga media e tyre nuk eshte e drejte dhe teper e rrezikshme per te ardhmen ne lindje te mesme.
    kalofsh mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga F_LASKU : 02-03-2006 mė 15:25

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga F_LASKU
    Indrit kam kerkuar te marr nje shembull te mire por pa sukses,nuk kam gjetur.Arabi eshte i pergatitur qe ta grije cifutin,ta beje sallate.Se sa jane mundesite eshte pune per Zotin.Por per meshire te arabeve nuk ngelte hebre ne kembe.Une i ndjek televizionet e Israelit gjithashtu.Por kurre nuk ka pare nje emision ku te flitet me rracizem ndaj arabeve apo tjerevet.
    Kjo eshte e vertete.

Asnje hebre nuk mund te jetoje i lire ne West bank apo Gaza, edhe sikur te bleje nje shtepi dhe te pranoje te jetoje nen autoritetin palestinez. Duhet te rrethoje shtepine me nja 3 breza telash me gjemba, qe te mbaje larg vrasesit. Praktikisht zonat nen autoritetin palestinez jane etnikisht te pastra.

ndersa palestinezet me pasaporte izraelite qe jane rreth 1 milion vete ose 20% e popullsise se shettit te Izraelit, jetojne me te gjitha te drejtat, fetare, gjuhesore, qeverisjen lokale, anetare parlamenti dhe qeverije. 60% e tyre deklarojne se preferojne te jetojne nen shtetin izraelit sesa ti bashkoheshin Palestines (ne rast hipotetik), dhe 80% preferojne qeverine izraelite perpara asaj palestineze.

Arabet-palestinezet ne Izrael, kane me shume te drejta e liri demokratike se arabet ne cilindo vend arab.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    E vertete por Izraeli eshte demokraci e konsoliduar dhe ky organizim modern i jetes ka sjell nje ekonomi te superzhvilluar (5.4% e GDP pervit shkon per research and development, numri 1 ne bote) ndersa botes arabe i ka ngelur sahati pa zile akoma ne shekujt e erresires.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Sigurisht, pasi marrin ato 2-3 miljard $ ne vit nga USA, apo ca miljarda sipas rastit, nga Gjermania, Austria e Zvicra......
    Askaridet (krimbat e zorreve) konsumojne goxha dhe "perpunojne" nje sasi te konsiderueshme ......... "materiali" te siguruar dhe te paraperpunuar nga "organizmi prites" = host = USA!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Me besimet fetare ligjerisht nuk ka media te drejte te tallet.Muslimanet ate njeri e duan me shume se veten e tyre meqe ka shume qe japin jeten duke u bazuar ne theniet e tij.Mund te imagjinohet qe nuk do te reagojne perballe karikaturave te tilla?
    Xfiles si shoke shkolle qe kemi qene thjesht dua te keshilloj ne dicka.Sikur e ke thene diku qe Arabi nuk han pyke.Por nuk eshte vetem arabi por ka dhe shume tjere qe nuk han pyke.Ndoshta pykat duhet me i lemuar njecike.Ne kuptimin qe me mos shkruajtur me shume pasion,me mos shkruajtur kur e ndjen qe je i nxehur se normale qe te shpetojne dhe fjale jo te pershtatshme.Dhe puna e pykes prishet komplet.Thjeshtesisht me argumenta behet me e qarte ajo qe deshiron te thuash.Te kuptoj dhe te jap te drejte ne lidhje me disa ceshtje qe ti nuk je dakort.Te siguroj qe nuk jane vetem kaq pak ka aq shume tjera qe tregojne qarte per dehjen absolute dhe paditurine e ndjekeseve.

Por un personalisht nuk jam dakort qe te botohen,kudoqofte.Nuk ka asnje perfitim pervecse te mbjellesh protesta e te korresh sheshe e rruge te mbushura me njerez qe perdhunojne institucione shteterore dhe djegin flamunj.Gjithsesi duhet me qene te ndergjegjshem qe karikatura te tilla jane fyerje.
    Kalofshi mire
    ke te drejte vlla,
    Fola ne fillim ne menyre kritike te thjeshte pa ofenduar njeri duke marre si rezultat akuza si munafik, e ben per tu dukur, kalama,te dobet etj.
    por une nuk mund te duroj me kur keta te vetmin arhument qe kane eshte
    "E ka thene Zoti" ose "E ka then profeti",
    dhe kaq mjafton, dhe nuk mendjojne me tej,

Sa per ata qe me quajne dyfytyresh ose edhe 12 ashtu sic ka thene nje tjeter nuk ka shume problem sepse une them ate qe mendoj dhe nuk e fsheh mendimin tim nen lekuren time por e them ne sy si te miren edhe te keqen.

Xeni,
    une e kam mbrojtur islamin dhe profetin njehere e ne nje kohe aty ku kishit te drejte.
    Kjo nuk do te thote se aty ku nuk jam dakord do tju pasoj juve.
    eshte e vertete qe flas me teprime per arabin i nxehur me shume nga kjo lloj llogjike qe mbizoteron islamin.

Ne fakt ne islam problemi jane "Ata qe bejne pjese ne islam".
    une e kam besuar islamin dhe e kam pranuar jo 100% por me aq sa isha i bindur dhe per kete kam deshmimtare, dhe i flisja mire ēdokujt per te,
    Por ketu mu lekund pak besimi sepse "nenshtim pa kushte" nuk ka.
    sikur Zoti do donte te na nenshtronte ashtu pa arsye do ta kishte bere,
    Me ēfare te drejte ju denoni nje njeri qe del nga feja ose qe "ofendon"(kritikon) muhamedin,
    Ne fakt megjithese thuhet se te krishteret i bejne shirk Zotit edhe myslimanet nuk jane me pak, perderisa e shenjterojne muhamedin dhe e duan me shume se veten dhe nuk shohin me realitetin. Perderisa thone qe fjala e tij eshte ligj,
    mos harroni se ka qene njeri me sy e me duar.

Lasku ka te drejte qe thote se do kete probleme nese botohen,
    Por ju duhet ta kuptoni,
    Danimarka eshte shtet me vete dhe ka ligjet e veta dhe atje ben ca ti oje qejfi,
    ashtu sic talleni ju me fete e tjera.
    Shqiperia eshte shtet demokratik.

Me beri pershtypje menyra se si Indriti na u drejtua ne shqiptareve jo-myslimane
    na u drejtua sikur te mos ishm shqiptare , i gatshem te na luftonte per per ca barcaleta te qelbura qe do ishte me mire ti injoronit qe te tregonit me te vertete qe jane pa vlere.

Eshte e vertete qe une qenkam kaq i lekundur, dhe kam arsyet e mia dhe bindjet e mia. Se fundja une nuk hiqem si me i mire se pjesa tjeter e botes.

Me qarte kemi nje shembull qe bie ne kundershtim me ate qe thote islami,
    shembull i jetes se perditshme.
    Une kam nje shok qe sapo ka mbaruar per prift.
    E kam si vlla, ne gojen e tij nuk degjon te shara, thote vetem lavdi zotit,me shpresen e zotit.
    Sips islamit ai eshte qafir, dhe meriton ferrin meqe nuk eshte besimtar, por une ate njeri nuk e shoh dot ne ferr sepse nuk e meriton, veten e shoh kurse ate jo.

Atehere une nuk mund kurrsesi ta pranoj islamin.

Ju qe jeni kaq te drejte si nuk ditet te pergjigjeshit njehere pyetjeve qe ju parashtrohen (pervec disave) por dijtet vetem te me thoni munafik e dyfytyresh.
    Atehere une nuk kam se si te sillem dryshe nga po sillem, ate qe do mbillni ate do korrni, nese ju nuk jepni drejtesi,nuk keni respekt per te tjeret atehere mos prisni qe te tjeret te kene respekt per ju dhe si rrjedhoje per fene tuaj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    xfiles,
    Ti mund te jesh shume i mire ne jete, poashtu siē mund te jene shume te keqinj disa qe ketu hiqen si te mire. Une po te thoja qe s'di si te bisedoj me ty, si te flas, sepse nje here flet ashtu, nje here keshtu. Ti shpesh e perdor kete ju myslimanet e forumit, dmth-ne qe ka rendesi se ēfare eshte ai personi qe ke perballe. Keshtu ka rendesi edhe per te tjeret se ē'je ti. Duhet ta kuptosh qe nuk eshte normale qe nje dite te mbrosh diēka, te nesermen ta hedhesh poshte, pasneser ta mbrosh perseri e keshtu.

Sa per reagimet ndaj karikaturave ato e kaluan cakun. Edhe ndjenjat e urrejtjes ndaj Danimarkes ishin poashtu shume kot, sepse ate e beri nje gazete. Edhe parullat te djegim, te vrasim e te presim jane kot. Sidoqofte, kjo nuk ndryshon asgje nga e verteta se ato karikatura nuk ishin te pranueshme dhe do kish qene me mire te mos botoheshin.

Nejse...As qe ia vlen te diskutohet me per kete teme. Gjithe te mirat!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Indrit meqenese kjo tema ka lidhje me median kam nje pyetje.Kam pare programe ne televizionet arabe ku merreshin ne interviste femije te vegjel.
    rasti me nje vajze te vogel
    Gazetarja Enti tealem el-jahud? Ti i din israelitet?
    Femija:Naam lil jahud kul allah fii kur'an ke mithli himar wel hinziir.Po per ata ka thene Zoti ne kuran qe jane si gomeret dhe derrat.
    Gazetarja duke qeshur:Ahseen besmela(emri i femijes) Bravo besmela

Kam pare shume emisone ku ne to nuk reshtnin blasfemite dhe rracizmi ndaj populli izraelit.Ty te duken te drejta keto gjera?Eshte e drejte qe te ushqehen brezat me nje urrejtje te tille?
    Kalofshi mire
    Ketu jam me ty. Kjo nuk eshte nje gje e drejte sigurisht. Arabet, duke urryer Izraelin mundojne te fshehin te metat e tyre. Racizmi eshte injorance. Mua me ka rastisur te diskutoj me shqiptar qe kane kaluar njefare kohe ne Arabi dhe nuk i mbushja dot mendjen se ēifutet jane te zgjuar, popull qe ne shume fusha kane dhene kontribut etj. etj. Jo, thonte, ata e kane gjithēka me hile, jane popull kshu, popull ashtu. Shkurt muhabeti racizem. Ama, nga ana tjeter, edhe ēifutet ane raciste gjithashtu. Ky eshte nje problem etnik. Ne Turqi, per shembull, nuk ka ndonje urrejtje kueshediseēfare ndaj ēifuteve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    i nderuar xeni,
    sa per dijeni me Jezu Krishtin aktoret hollywood-ian kane arritur te krijojne filmin "Jesus Christ Superstar" pra duke e paraqitur Jezu Krishtin sikur te ishte nje kengetar rock, dhe ja nuk ndodhi fundi i botes ose nuk u vriten aktoret apo te digjen ambasadat neper bote.

Perkundrazi me djegiet neper ambasada, vrasjet, dhunen, protestat ne menyre jo-humane etj.etj.. deshmojne me se miri se ne cilen periudhe historike jetoni..

Dhe ne fund mos harro, urrejtja apo dhuna nuk mund te justifikohen me libra shenjt (kuran).

ps. Mendimi IM eshte ndryshe nga Mendimi YT!

SHnet!
    i/e nderuar paemer,

Do ju beja nje pyetje: Ēfare lidhje ka kjo qe ke shkruar me temen, ose me ato qe kam thene une? Meqe ju s'keni mundesi te pergjigjeni, po e jap vete pergjigjen: Asnje lidhje.

Fakti qe ne Perendim, kur shahet Jezusi, askush nuk reagon, nuk ua heq te drejten muslimaneve te ofendohen, pavaresisht se reagimi duhet te kete njefare caku te pranueshem per te cilin te gjithe njrezit qe kane sadopak mend ne koke arrijne ta kuptojne, qofshin ata muslimane ose jo-muslimane. Sahere qe permendet reagimi i muslimaneve ju hidheni dhe sillni shembuj nga sharjet qe i bejne Jezusit ne Evrope. Ketu ka diēka qe nuk shkon. Ja ta shpjegoj une. Dakord, mbase ato jane thjeshte karikatura dhe nuk ia vlen te diskutohet, por mos te harrojme se ofendimi ne njerin rast vjen nga diku tjeter, ne rastin tjeter ofendimi vjen nga po nga i njejti vend. Bejeni dallimin.

Persa i perket djegjeve etj. Sigurisht qe ato nuk ajen te pranueshme. Askush nuk po i mbron ato. Pse i permendni sahere s'arrij ta kuptoj. Reagimet jane diēka tjeter, karikaturat tjeter.

Shendet edhe ty!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Lunesta
    E vertete por Izraeli eshte demokraci e konsoliduar dhe ky organizim modern i jetes ka sjell nje ekonomi te superzhvilluar
    demokraci e zhvilluar?! po "shtetezimet e sforcuara" sa gati 90 % e siperfaqes se ketij shteti ne cilen nga "demokracite e zhvilluara" te tjera do te ndodhnin?

(5.4% e GDP pervit shkon per research and development, numri 1 ne bote) ndersa botes arabe i ka ngelur sahati pa zile akoma ne shekujt e erresires

5.4 % e GDP? C'do germa D --> (domestic) aty? --> non-sens

5.4% e GDP + cfare arrijne t'u "dhurohet" poshte e lart neper bote --> korrekt

pervec amerikaneve dhe gjermanet, edhe zviceranet para disa vitesh paten mundesine te njihen me se mire me ate kuptimin e germes D (ne rast se i beson vertet ato shifrat e G"D"P)

Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  4. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  5. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •