Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 56 prej 56
    i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Selam (paq)
    Ju pershendes te gjithve ...

Nuh musa deri me tani shumm me ka pelqy ky mendimi yt lidhje me ket tem, edhe un mendoj keshtu si ti ...

Keqkuptimi qendron ktu ndermjet neve dyve:

Citim Nuh musa : kur pejgamberi alejhi selam ka gabuar, cka ka mbet per ne ketu te sillena si nje NUSE diten e nusnis.....
    A ke mundesi te me trregosh se ne cilin rast apo cilen koh ka gabuar pejgamberi Muhamed a.s ?
    Se simbas Kuranit famlart pejgamberi Muhamed a.s ka qen i pagabushem !

Selam (paq)

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Te folurit eshte lend e pare, po si druri nese je mjeshter i mire ateher do nxjeresh furnitur te bukur.

Por ti ("rungi tungi"- Nuh Musa) shiqo prej qe ke fillu te shkruash ne kete teme nuk ke ofruar ndonje hadith lidhur me temen tashe ke fillu edhe te dalesh nga tema me ato pershendetjet tua, je i lire te hapesh tema ne lidhje me pershendetjet.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Selam (paq)

Onpeja dishka nuk po kuptoj te disa ketu, se per qfar arsyje eshte aj leng haram ?a veqem qe quhet birr apo per ndonje shkak tjeter ?

Un nuk e di se qfar eshte e veshtir ketu te kuptosh, nese aj leng (birr pa alkohol) nuk ka as nji pik alkoholi ateher nuk po kuptoj perse eshte haram ?

Dhe nese ka vetem nje pik alkohol edhe kjo shum mir eshte e qart se eshte Haram.

Citim:Çdo substancë helmuese (dehëse) është haram” (Transmetuar nga Buhariu)

Dhe tregohet se Aisheja ka thënë: “I Dërguari i All-llahut (paqja dhe bekimi qofshin mbi të) ka thënë:
    ” Çdo substancë helmuese (dehëse) është haram, dhe çdo gjë që helmon me të madhe, një sasi e vogël e saj është haram”(transmetuar nga Tirmidhi)

Te duken ty keto argumente a ???
    Ne keto hadithe me siper nen nje nuk ka kurrfar shpjegimi per keto hadithe dhe nen dy ne keto hadithe eshte fjala per pije dehese, dhe per pije dehse ne te gjith dijim qe ka shum pije qe jan pa pik alkoholi por qe te dehin, por me gjith ate nuk jon haram, Pse ? sepse nuk interpretohen kto hadithe qysh i interpreton gjdo njeri simbas qefit por kan kret kuptim tjeter.

Te ndalosh diqka qe eshte hallall eshte i njejti gjynah si te lejosh nje gje qe eshte Haram. A ju ka shkuar ndermend kjo ndonjeher ?

P.SH te lejoni ari (dukati) per stoli per mashqit musliman apo diqka e ngjajshme keni frig nga kjo a po ? po shum jom i sigurt qe keni ! Pse ? sepse zoti ka ber haram dhe ju po lejoni, kjo eshte ajo friga juj.
    E perse te mos keni frig edhe ne gjerat tjra, zoti ka lejuar te pihet gjdo pije qe NUK ka alkohol, perse ateher nuk keni frig nga kjo qe ta ndaloni ??

Dhe se fundi e pershendes shum vllaun Shiu se shum me ka pelqy aj shkrimi tij.

Selam (paq)

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    Selam (paq)
    Ju pershendes te gjithve ...

Nuh musa deri me tani shumm me ka pelqy ky mendimi yt lidhje me ket tem, edhe un mendoj keshtu si ti ...

Keqkuptimi qendron ktu ndermjet neve dyve:

Citim Nuh musa : kur pejgamberi alejhi selam ka gabuar, cka ka mbet per ne ketu te sillena si nje NUSE diten e nusnis.....
    A ke mundesi te me trregosh se ne cilin rast apo cilen koh ka gabuar pejgamberi Muhamed a.s ?
    Se simbas Kuranit famlart pejgamberi Muhamed a.s ka qen i pagabushem !

Selam (paq)
    alejkum selam ve rahmetullah

Pejgamberi as. natyrisht se ka gabu, per ta keshilluar te derguarin Allahu bile ka leshuar AJETIN ku i drejtohet, se nuk eshte ai (pejgamberi) i cili i be njerezit musliman, por ALLAHU.....me rastin e a tij te verberit te cilit i kercenohet Pejgamberi as. pasiqe ai e nderpret kur ki eshte duke u munduar ta bind nje pasanik.....pejgamberi GABON, ku ne nje faze te rrende ne MEKKE pajtohet me kerkesen e mushrikeve qe edhe al lat, al uza dhe manat te adhurohen krahas Allahut...te ashtuquajturat VERZAT E SHAJTANIT....

Krahas mundit qe ka dhan Pejgamberi as. per ta shpallur ISLAMIN, po ashtu ne nje nivel te lart eshte munduar tua sqaroj dhe ti bind njerezit se ai eshte NJERI..........e njeriu gabon o bani GJK.....njohuria mbi jeten e pejgamberit as. duhet te jet hapi i par per cdo musliman, nese deshiron ta njoh islamin me hollesisht..........mesuesi yne eshte PEJGAMBERI as....kjo keshill na vjen direkt prej ALLAHUT nepermjet te Kuranit.....

flm
    albanish by nature

Lightbulb

Selamun Alejkum vëllezër e motra,

Hapësja e kësaj teme jam UNË, dhe mendoj që gabimin gjithashtu duhet marrë përsipër unë sepse NUK sqarova që në fillim të temës se cili DUHET të jetë qëllimi i kësaj teme!

Kur unë e hapa këtë temë të titulluar "Fetva për çështje të ndryshme" aspak nuk e pata qëllimin që tema të merr kahjen e debatit të pafund për çështjet të cilat do të mund të jepnim mendimin tonë.

Para së gjithash, qëllimin që unë kisha me këtë temë ishte që, të diskutonim në MËNYRË TË NJERËZISHME për çështjet për të cilat do të na interesonin t'i dimë, e në asnjë mënyrë TË BËHEMI dijetarë (njëri më shumë se tjetri) ISLAM për të dhënë FETVA, pasi jam e mendimit që nuk jemi në atë rang (sidomos flas për veten) për ta bërër këtët gjë!

Mendoj që forumi është dhe duhet të ketë karakterin e diskutimit të mirfilltë dhe jo karakterin e grindjeve në mes anëtarësh. Mbi të gjitha këtë e them sepse jemi muslimanë dhe DUHET të sillemi si mulsimanë të mbarë, të edukuar!

Unë personalisht, me të parë që tema po merrte një kahje krejt tjetër, të padëshirueshme, mora mundin ta përkthej shkrimin që PIKËRISHT kishte të bëjë me çështjen që u bë temë diskutimi (birrat joalkoolike) DUKE MARRË për burim një faqe islame dhe FETVATË e dijetarëve në atë web faqe! Por siduket edhe kjo nuk ndihmoi që tema të vijë sërish në vendin e duhur!

Sidoqoftë, po them edhe njëherë që, qëllimi i hapjes së temës siduket u keqkuptua, me atë që u bë temë ku debatohet në mënyrë të ashpër, madje edhe është filluar që të përdoren terme që nuk i kanë hije një teme e cila i përket KOMUNITETIT ISLAM, andaj do t'iu isha lutur që, çdo temë që do ta sillni këtu të ketë BURIM argumentin siç është sunneti, hadithet dhe ajetet Kur'anore (sipas nevojës që kërkon tema) dhe mendoj që në këtë mënyrë NUK do të kishte aspak keqkuptime, në të kundërtën, poqese tema sërish vazhdon me debate të pahijshme atëherë do të kërkoja nga moderatorët e kësaj rubrike (sidomos nga INDRITI) që ta mbyll këtë temë, sepse AJO QË MË SË PAKTI DUA është që të krijoj përçarje në mes vëllezërve e motrave muslimane me temat që do t'i hapja unë!

Es-selamu Alejkum ue Rahmetull-llahi ue berekatuhu!

zEm
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    selam alejkum

pershendetje te gjithve dhe po lexoja te gjitha shkrimet qe kishit postuar per birren jo alkolike dhe nje gje me ben pershtypje une per vete jam ndalur ta pije kete birre thjesht nga fakti se eshte ideja e birres me alkol por di qe ka muslimane q e e perdorin neper shtepia ,por ajo qe me ben pershtypje eshte se ne emrremi akoma me shume gjera te vogla dhe nuk merremi me ato qe kane me shume vlere dhe qe mudn tja u transmetojme edhe te tjereve ,me duket shume epavend te kemi aq zenka per ceshtjen e birres kur shumica mudn te ekte probleme besimi,namazi e probleme te tjera te ejtes se perditshme qe na shqetesojne por nqs do is htronim ketu nuk edi si do te ejte reagimi sepse sa here e hap kete forum cdo njeri flet vetem per haram dhe se te gjitha gjerat jane t endaluara,une u bera 10 vjet ne islam dhe me vjen keq qe akoma ka ngelur shume ceshtje si para 10 vjetesh ,nderkohe q eduhet te kishim ecur shume,
    me falni nqs e zgjata dhe besoj se do t eme kuptoni ne ato qe thashe

selam alejkum

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Gjykata zbardh vendimin: SHIK-u vrau Remzi Hoxhën si ‘agjent serb’
    Nga ex-x në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 384
    Postimi i Fundit: 26-09-2013, 08:45
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  4. Kërkohet xhihad në rrugët e Shkupit dhe Tetovës
    Nga Shkupi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 24-02-2006, 18:05
  5. Planifikim familjar sipas Islamit
    Nga FLORIRI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-03-2004, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •