Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 56
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga onpeja
    Per keto kame dyshime, se sa per alkool e kame me se te qart, edhe luga nese preket me alkool nuk lejohet te ngrenit me te pa e lare.
    Atehere te jesh i sigurte se nje birre "pa alkool" ka shume me teper alkool se ajo luga. Mund ta pyesesh nje teknolog te prodhimit te birres. Prandaj nuk di cka nuk ke te qarte rreth kesaj ceshtjeje.

P.S. Une po jap nje mendim timin personal, e jo fetva. E them qe te mos kemi keqkuptime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 26-02-2006 më 08:15

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    118
    Ngecet te birra. Ska me pyetje! Mire. kam une nje.
    Diku lexova se fer femrat eshte mire qe ta vonojne namazin e jacise. A eshte e sakte kjo?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    307
    elbed

Po kjo eshte e vertet por jo vetem per vajzat por kjo vlen edhe per burrat, me kete nuk do te thote se eshte me mire me e lene namazin me xhemat per me e fal me vone.
    "Arsyeja e mosarsyes që i bëhet arsyes sime aq shum ma dobëson arsyen sa që me arsye e vajtoj bukurinë tënde"

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga ReNTiSi
    Mir vellai Ateher Biren Kush e ben HARAM ?
    i NJEJTI shkak eshte qe i ben Haram birren edhe veren per ate edhe i sjella Citatet ...

Kalofshi mir

Selamu Alejkum
    Sigurisht qe birren e ben haram Alkohooli, por ama mos harro se ne kete birre pohoes se nuk ka alkohool, qe dmth se nuk ju nenshtrohet gjykimit te atyre verseteve.
    Alejkum selam, shyqyr qe e mesove.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga Shiu
    Atehere te jesh i sigurte se nje birre "pa alkool" ka shume me teper alkool se ajo luga. Mund ta pyesesh nje teknolog te prodhimit te birres. Prandaj nuk di cka nuk ke te qarte rreth kesaj ceshtjeje.

P.S. Une po jap nje mendim timin personal, e jo fetva. E them qe te mos kemi keqkuptime.
    Nuk e kame te qarte pse ke vendos birren pa alkool ne thojza, dalloni nuk po flasim per alkool. Cilet teknolog ore! keta tonet prodhojne vetem birra me alkool. Edhe pyetja e teknologeve ju takon atyre qe mund te japin fetva qe nje nder argumentet e tyre duhet te jete edhe procesimi i birres. Edhe une si besimtar nuk me pelqen te vervitem posht e larte per nje dispozite perderi sa kreret tone fetar kane mesuar nje mevlyd (mora simbolikisht ka edhe shum chka qe imamve tone iu mer kohen kot) dhe ju mjafton per te jetuar e kush qane koken per ndonje dispozit.

...nese nuk e dini nje kohe ka qene e ndaluar qe nje musliman te ngas bicikleten, me arsyetim se eshte makineri e dreqit kjo ka ndodhe tek shqiptart, ndersa neper disa vende muslimane ka qene e ndaluar te udhetosh me tren se i takon shejtanit!!!...

I cmuar eshte edhe mendimi yt personal, po e perseris prap ARGUMENTE.

╔═══════════════════╗
    ....kerkoi te falur nga ju dhe nga Zoti
    ╚═══════════════════╝
    Ndryshuar për herë të fundit nga onpeja : 26-02-2006 më 19:52

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Muhamedi a.s. kishte thene as mos ju afroni imoralitetit, e me kete ndalohet edhe birra pa alkool.

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga mjaftulodhe
    Muhamedi a.s. kishte thene as mos ju afroni imoralitetit, e me kete ndalohet edhe birra pa alkool.
    Vetem se mban emrin birre eshte imorale ok atehere po e ndrojme ne pije ELBI.

Nuk kerkoj me chdo kusht te jete i lejuar.

╔═══════════════════╗
    ....kerkoi te falur nga ju dhe nga Zoti
    ╚═══════════════════╝

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga onpeja
    ...nese nuk e dini nje kohe ka qene e ndaluar qe nje musliman te ngas bicikleten, me arsyetim se eshte makineri e dreqit kjo ka ndodhe tek shqiptart, ndersa neper disa vende muslimane ka qene e ndaluar te udhetosh me tren se i takon shejtanit!!!...
    Mos u bej aq cinik. Reagime te tilla kane shfaqur vetem popujt e prapambetur, gjegjesisht individet injorante, te cfaredo religjioni te kene qene, kur kane qene te befasuar nga ndonje risi teknologjike, e paparamendueshme deri ne ate moment. Ne ate grup injorantesh ka mundur te perfshihet edhe ndonje hoxhe i fshatit, njejte sikurse edhe ndonje klerik i cfaredo feje tjeter, gje qe nuk eshte aspak per t'u befasuar, duke ditur se jo cdo hoxhe e jo cdo prift mirret edhe me studimin e shkences apo teknologjise. Disa prej tyre thjesht mirren me zbatimin e ritualeve fetare dhe mund te mos kene kurrfare njohurish lidhur me te arriturat e teknologjise.

Edhe sot ke njerez qe shfaqin dyshime dhe ofrojne "argumente" se njeriu nuk ka zbritur ne Hene dhe se i tere misioni Apollo ka qene farse e inskenuar ne ndonje studio te Hollivudit, biles te tille skeptike me teper ke ne vete SHBA, shtetin qe e arriti kete triumf teknologjik, por kjo assesi nuk jep te drejte te shpallen amerikanet injorante.

Prandaj, mos u bazo ne marrine e ndonje individi, apo grupi individesh, ne rrethana te caktuara historike, qe t'ia mveshesh nje komuniteti te tere ndonje faj ne te sotmen.

Ndersa, sa i perket insistimit tend lidhur me birren, s'ka njeri te ta ndaloje ta shijosh ate apo kete pije. Eshte zgjedhja jote, qe mund te jete edhe zgjedhje e gabuar, por ti dhe vetem ti mund t'i vuash pasojat e veprimit tend apo te japesh llogari. Argumentin qe e kerkon mund ta gjesh pikerisht aty ku prodhohet birra, qofte ajo me alkool apo pa alkool. Nese je kaq shume i interesuar, nuk ben keq te konsultosh ndonje ekspert te asaj lemie, apo t'i hidhesh pak google-s.

Nese je aq shume i bindur ne ate qe deklaron, atehere pse pyet te tjeret?!

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga elbed
    Diku lexova se fer femrat eshte mire qe ta vonojne namazin e jacise. A eshte e sakte kjo?
    Pyetje të këtilla janë me të vërtetë qesharake dhe te nje rendesie te paperfillshme sa i perket zbatimit te rregullave te fese.

Cdo namaz e ka intervalin e caktuar kohor kur duhet te falet. Ne qofte se nuk i di, mund ta gjesh nje takvim (kalendar) vjetor dhe i ke te shenuara. Nuk ka kurrfare perjashtimesh ne baza gjinore.

Mund te te pergjigjem edhe ndryshe:
    Aty diku ku e ke lexuar ate qe thua, po aty do ta kesh pasur edhe pergjegjien. Prandaj, pse pyet ketu gjera te tilla te parendesishme?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 27-02-2006 më 12:51

hmmmmmmm

Profeti s.a.w.s na ka porositur per gjerat e dyshimta ti largohemi...perderisa sa kjo eshte nje gje dyshimta nuk e kuptoj pse duhet te merremi me kete...Pastaj birra pa alkol nuk e kuptoi cfar dopbie mund te sjell....pak pije te tjera ka???gjithsesi kjo nuk ishte fetva ,,,nuk mund te jap nje peergjigje te sakt pasi nuk ndihem i pergatitur
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjykata zbardh vendimin: SHIK-u vrau Remzi Hoxhën si ‘agjent serb’
    Nga ex-x në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 384
    Postimi i Fundit: 26-09-2013, 08:45
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  4. Kërkohet xhihad në rrugët e Shkupit dhe Tetovës
    Nga Shkupi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 24-02-2006, 18:05
  5. Planifikim familjar sipas Islamit
    Nga FLORIRI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-03-2004, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •