Pershendetje forumi shqiptar si po ja kaloni mire.
Sa per pyetjen dua nje pergjigje ta sakte.
Ju pershendes
Pershendetje forumi shqiptar si po ja kaloni mire.
Sa per pyetjen dua nje pergjigje ta sakte.
Ju pershendes
Sa per pyetjen qe ke bere , kam pas nje rast para 30 vjeteve , nje shoqja ime e tetvjecares gelltiti pa dashje nje gjilper , dhe doktoret i thane qe eshte shume e rrezikshme prandaj duhet te ishte nen kontroll te mjekut gjate gjithe kohes . Mbas tre ditesh morem vesh qe i kishte dal gjilpera pasi ne grafit e fundit qe kishte bere , mjeket nuk e shikonin me .
Por mendoj qe te gelltisesh nje gjilper eshte shume me rrezik , ndoshta dhe per jeten , pasi ajo gjilper ka mundesi qe te qarkulloj ne trup dhe te perfundoj dhe ne zemer . Per mendimin tim pacientet ne te tilla raste duhet te jene cdo ore cdo minute nen kontroll te mjekut .
Përmbi za, që lëshon bylbyli,
Gjuha shqipe m'shungullon,
SHpjegim i vogel ,,Postuar më parë nga gesi1
dihet qe ushqimi yne perfundon ne stomak pre aty tretet coptohet shkrihet dhe nepermjet mukozes se bredshme te stomakut dhe shum fijeve te tjera thithet proteinat vitaminat etj dhe ajo qe ngelet perfundon ne zorrren e trashe dhe del jashte.
Pra ne rastin me te keq gjelpera mund te perfundoje duke gervishtur laringun apo pjesen e brendshme te stomakut por jo ta cpoje ate, dhe me pas do dale jashte ne grope te halese bashke me mbetjet e stomakut .
Por asnjeher nuk perfundon ne zemer sepse zemra kryhen punen e pompes duke bere qarkullimin e gjakut i cili qarkullion neper enet e tij si aortat venat kapilaret etj.
Sa kohe i duhet qe te dale ??
ne rastin me te mire rreth 4-ore ne rastin me te keq pas disa ditesh prandaj te keshilloj te kontrollesh gjithmon jashtqitjen nese do te bindesh plotesisht dhe nese nuk eshte vone pra qe te kete dale deri ne momentin qe shkruajte.
pra gjilpera nuk ka asnje shanc te futet ne enet e gjakut por me sa duket shum njerez nuk din ende sistemet e qarkullimit te gjakut te ushqimit te ajrit tek njeriu.
Krijoni Kontakt