Sa shumė njerėz nguten pėr t'u martuar edhe pse kanė pak dijeni se si tė marrin pėrsipėr pėrgjegjėsitė qė pėrfshin
martesa. Dashuria i kap tė gjithė qenien njerėzore, edhe ata gaztorėt, edhe ata me humor, edhe ata qė janė serioz.
Martesa mund tė zgjidh disa probleme, por do tė hap edhe disa probleme tė reja. PSE?!
Sepse
martesa ėshtė kombinim i dy personaliteteve tė veēanta qė ndoshta janė tė pajtueshėm por jo tamam identik. prandaj edhe ēiftet e pėrshtatura mirė do tė pėrjetojnė konflikte nė ndėnjė rast.
Problemet i japin njė bashkėshorti dhe bashkėshorteje mundėsinė qė tė tregojnė dashurinė e sinqertė pėr njėri tjetrin, pra
problemet janė provė.
Ja njė ilustrim apo krahasim:
Psh. Njė anije luksoze udhėtarėsh mund tė duket madhėshtore kur ėshtė aty nė vend e ankoruar, por aftėsia e saj lundruese provohet nė det, ndoshta mes dallgėve tė vrullshme tė njė stuhie.
Nė mėnyrė tė ngjashme, fortėsia e njė lidhjeje martesore nuk pėrcaktohet vetėm gjatė momenteve paqėsore, me njė qetėsi romantike, disa herė ajo provohet nėn rrethana sprovuese nė tė cilat njė ēift u bėn ballė stuhive dhe problemeve.
Pra, para se njerėzit tė vendosin tė martohen duhet t'u parashtrojnė disa pyetje vetes:
- A kanė dhėnė prova tė mjaftueshme njė ēift pėrpara njė marteseje?
- Njė ēifti martesor i duhet
zotimi, pasiqė Perendia kishte pėr qėllim qė njė burrė ta bashkojė me njė grua dhe qė tė dy tė bėheshin njė mish. Atėherė lind pyetja:
- A jam i/e gatshėm/e t'i bėj njė zotim pėr tėrė jetėn partnerit tim?
Pyetja tjetėr ėshtė:
- Nėse po mendoj tė martohem, a e kam kaluar moshėn e rinisė, kur ndjenjat seksuale janė mė tė forta dhe mund ta shtrembėrojnė gjykimin e shėndoshė?( pra kjo ėshtė dashuria e adoleshencės.)
- Ēfarė veēorishė kam unė qė do t'i kontribuoj njė marteseje tė lumtur?
- A e kam pjekurinė e nevojshme pėr tė mbėshtetur njė partner gjatė kohėve tė vėshtira?
- A jam nė pėrgjithėsi i/e qeshur dhe optimist/e, apo jam mė tepėr i/e ngrysur dhe pesimiste?
- A e ruaj gjakftohtėsinė nėn presione apo u lėshoj pe shprehjeve tė pakontrolluara tė zemėrimit?
Krijoni Kontakt