Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Bėni si ua do qejfi, vetem bėni si puna e Kuqes, jo per inat te komshise, po per qejfin e cilėsisė hahah!

(pah s'ma merrte mendja se mund te kisha nje koment kaq te shkurter mbi martesen sa ky i mesipermi. Me duket paska ardhur koha per te divorcuar te parin... po pres sa te bej edhe taksat kete vit lol)

Ne permbledhje te asaj me siper, kuqja, larsus, leila dhe zogu frėng jane te ftuar ne mbremjen e divorcit tim, ju lutem paranjoftoni per pjesemarrjen
    Perėndia nuk ėshtė mace...

Arta Love Maska e Arta Love
    Anėtarėsuar
    12-01-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    4
    nese dy njerez duhen nuk kane frike nga martesa sepse ata zgjedhin te rrine bashke ne menyre te vazhdueshme dhe eshte nje gje qe vjen ne menyre natyrale, kurse kur dashuria nuk eshte e ndertuar mbi baza te mira dmth nuk eshte shume e forte, i tremb partneret sepse duke mos qene te sigurt per dashurine i kall data se si do te shtyjne jeten me nje personn te vetem

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    une mendoj, ose me mire ne lidhje me experiencen time, qe martesa eshte nje kusht i dyte qe me vihet mua nderkohe qe i pari eshte vdekja.Po shpjegohem: Nuk mund te jetoj 200 vjet sepse e kam te detyruar te vdes perpara...po ashtu ne te njejten menyre nuk mund te ndryshoj jete sepse jam e martuar. Nuk e di nese jam e qarte: mund te bashkjetosh prej vitesh me dike, dhe ta duash, dhe te investosh, dhe te besh plane, por personalisht kam nevoje te di ne çdo moment qe neqoftese nje dite kjo jete nuk me pelqen me mund te largohem pa divorce, burokracira e gjera te tilla. pikerisht kjo liri me ben te dua edhe me shume njeriun qe kam prane. femrat pamvaresisht nga ç'mund te mendoje shume meshkuj kane fantazi dhe psikologji te fshehte, te çmendur dhe te rrezikshme. personalisht liria eshte fondamentale per mua ne lidhje me kete. martesa do ti kthente te gjitha keto sense ne te paligjshme. pse duhet martesa atehere? mbase, siç thane disa, keto i ka mosha dhe me vone do te kem instikte te tjera po si mendoni ju a ka ardhur koha qe ne shqiperi te provohet bashkejetesa dhe a do te ndryshoje kjo vizionin e jetes dhe çiftit ne vitet e ardhshme?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    1. Dashuria dhe martesa.
    2. Dashuria ose martesa.
    3. As dashuria as martesa.
    2. Dashuria ose martesa

Ketu futen te gjithe ata qe nuk besojne qe keto te dyja shkojne bashke. Kjo ose eshte perjashtuese dhe jo zevendesuese.

Ka ca e ca qe mendojne se dashuria eshte dashuri vetem per aq sa nuk ka asnje lloj lidhje konvencionale, kontrate e shkruar apo jo. Dhe ata mendojne qe martesa e mbyt dashurine, per shembull duke u hequr qe te dyve ankthin e te paturit te njeri-tjetrit. Do ta kem valle une te dashuren time ? Oh sa mire, dita e marteses po afron ! Me ne fund, ajo do t'i thote "po" pyetjes se priftit apo atij zoterise tek bashkia. Dhe tashme e di me ke do perfundoj jeten. Ne fakt, kete e dija dhe me pare, por nuk isha i sigurte. Tashme ka nje fjale zyrtare, a nuk ishte dhe vete prifti deshmitar i "po"-se se te dashures sime ? Domosdo, te gjithe e degjuan. Madje pati dhe dy deshmitare sipas ligjit, edhe dy femije te vegjel qe i mbanin asaj fustanin, kjo nuk eshte pak. E keshtu, ata mendojne qe dashuria fillon te tatepjeten, vendin e saj e ze jeta normale, nje burre, nje grua, ca femije, dhe hop... kaq ishte jeta.

Keshtu pra, po t'i pyesesh ata se ku mund te gjejme dashuri te paster, ata do te te thone qe ate e gjen tek Romeo e Juliette, tek Tristan e Iseult, por e harruat juve ? Ata nuk ishin te martuar dhe nuk u martuan kurre. Iseult ishte e martuar me mbretin, por dashurine e kishte per Tristanin, te dyja ajo nuk mund t'i pajtonte. Po sikur te ēojme neper mend, ē'mund te kishte ndodhur nqs Romeo dhe Juliette do te kishin qene martuar si gjithe te tjeret ? Sipas atyre qe besojne se dashuri dhe martese nuk shkojne bashke, ata do te kishin qene nje ēift krejt i rendomte, qe duheshin, por jo dhe aq siē neteve plot yje te ballkonit te Verones. Po me Iseult, ē'do te kishte ndodhur po te ishte martuar me Tristanin ? Po sipas ketyre qe thame me lart, Iseult do martohej me Tristanin dhe pas pak kohesh do dashurohej me nje tjeter Tristan, qe nuk do e dinim nga na mbiu aty.

A kane te drejte keta ? Per mua jo. Martesa per mua nuk e vret dashurine, ajo veēse mund ta shtoje ate. Por kjo do mund e perpjekje nga te dyja palet, them une.

Kaq di dhe per kete pune, po ia kam mbeshtjellur kot, me thoni se po me vjen dhe gjume, prandaj...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-07-2005
    Postime
    31
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    [B]

kjo do mund e perpjekje nga te dyja palet, them une.
    Ja ke mbeshtjell plot . E gjithe kjo i ngjan nje maratone. Gjithkush futet me deshiren e mire per te dale fitues, por perpjekja mundimi e stermundimi e lodh shumicen se ciles i mbetet vetem te admiroje fitimtaret .

P.S. ka edhe nga ata , qe s'jua mban te marrin pjese ne te tilla gara ( sportive) .

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga babybell
    une mendoj, ose me mire ne lidhje me experiencen time, qe martesa eshte nje kusht i dyte qe me vihet mua nderkohe qe i pari eshte vdekja.Po shpjegohem: Nuk mund te jetoj 200 vjet sepse e kam te detyruar te vdes perpara...po ashtu ne te njejten menyre nuk mund te ndryshoj jete sepse jam e martuar. Nuk e di nese jam e qarte: mund te bashkjetosh prej vitesh me dike, dhe ta duash, dhe te investosh, dhe te besh plane, por personalisht kam nevoje te di ne çdo moment qe neqoftese nje dite kjo jete nuk me pelqen me mund te largohem pa divorce, burokracira e gjera te tilla. pikerisht kjo liri me ben te dua edhe me shume njeriun qe kam prane. femrat pamvaresisht nga ç'mund te mendoje shume meshkuj kane fantazi dhe psikologji te fshehte, te çmendur dhe te rrezikshme. personalisht liria eshte fondamentale per mua ne lidhje me kete. martesa do ti kthente te gjitha keto sense ne te paligjshme. pse duhet martesa atehere? mbase, siç thane disa, keto i ka mosha dhe me vone do te kem instikte te tjera po si mendoni ju a ka ardhur koha qe ne shqiperi te provohet bashkejetesa dhe a do te ndryshoje kjo vizionin e jetes dhe çiftit ne vitet e ardhshme?
    Babybell, martesa s'ka pse te jete "humbje," aq me teper humbje lirie, sic thua me larte. Po gjete dike me te cilin kuptohesh e ndjen qe po i shton dicka te mire jetes tende, dhe nqs perjeton nje ndjesi vajtimi ("qaje vajzerine" lol) dmth dicka nuk shkon ne ate lidhje... dhe keshtu vete puna me gjithe lidhjet qe ke, pak a shume... sorry to burst your bubble there. Te jemi realiste sepse njerezia gjeneralisht nuk supozon to hit it off me kedo qe kane njohur, ose me te parin qe u del ne rruge (fati eshte probabilitet per ata qe martojne dashurine e pare). Ne fakt merre si shenje te mire qe s'e ke gjetur heret ne jete ate te cilin do te martosh, se fati teper i mire eshte arsye per te dyshuar them une, skeptikja madhe Vetem 1 person do gjesh tamam sic do per ta martuar... ose 2, nqs vdes i pari apo divorcohesh 3, se ku i dihet jetes... 4 sa per siguri lol

Megjithate, gjithe ky revoltim ndaj marteses qenka sepse nuk ke besim tek partneri i mundshem, sepse sic the mund te jene psikopate, dhe do te jesh e sigurte se mund te dalesh nga marredhenia nqs zbulon dicka te pahijshme. Une cuditem si mund te dashurosh dike qe nuk e beson. Sigurisht qe s'do deshirosh ta martosh. E pra, e dashur babybell, ne rastin tend NUK ke pse te martohesh. Ja ku shpetove edhe ti... me kete rast, edhe Henri. O po pse, vetem babybell do shijonte "lirine" keshtu?
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    nuk e di se sa e kuptove shkrimin tim e dashur leila. kam dashuruar disa here dhe kam njohur njerez te mrekullueshem. edhe ai qe kam eshte i mrekullueshem. une besoj tek njerezit ne pergjithsi dhe aq me shume tek ai i cili jeton me mua. nuk kam besim tek vetja.....ose ta them me mire : dua ti le vetes luksin e te ndryshuarit. e ke lexuar frazen gabim me duket se kam harruar te ve presjen: femrat, ndryshe nga ç'mund te mendojne shume meshkuj, kane fantazi.......etj,etj. e kisha pra fjalen per femrat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar mė parė nga babybell
    : femrat, ndryshe nga ç'mund te mendojne shume meshkuj, kane fantazi.......etj,etj. e kisha pra fjalen per femrat.

goce ti e the veten pergjigje, kur do te provosh me akoma, pse je konfuze?

s'te marton njeri me zor.. do vije dhe dita e arbrit (lol) me princin tend te kalter.. deri atehere bo qejf e mos bo kalapuca lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 09-02-2006 mė 11:40
    TBD

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Mund te zgjidhni ke te deshironi midis marteses dhe bashkejeteses, por jo per shume kohe bashkejetesen pasi do humbni gjithcka.

Dito.

i/e regjistruar Maska e baby dream
    Anėtarėsuar
    04-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane,Albania
    Postime
    126
    martesa eshte shume e bukur nese me verte ke zgjedhur njeriun e duhur do thuash ti po ku ta di une qe ai eshte i duhuri? hyn edhe fati ne keto pune sic thone plakat cte te kete shkruar ai lart megjithate ja vlen te krijosh familje eshte gje e bukur.Une e kam provuar bashkjetesen dhe nuk e kam patur ate sigurine brenda vetes gjithmone lindnin ca sikur ....po sikur????? qe te torturonin naten sidomos ne shqiperi qe nuk ke asgje te sigurte jo se po u martove te mban nje cope leter por po kthehem edhe njeher ne ate qe thashe ne fillim nese eshte i duhuri je me fat dhe cdo gje shkon per mrekulli.....ne shumicen e rasteve se jeta ka tatepjetat e saj asgje nuk shkon vaj po nese ka respekt, dashuri, mirkuptim dhe bashkebisedim qe eshte me e rendesishmja cdo gje kalohet......
    ESHTE E PAMUNDUR TE LEPISH BERRYLIN

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  2. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  3. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria ėshtė virtyti mė i madh
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  4. Koncepti i Dashurisė Kristiane
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  5. Dashuria rilind ēdo ditė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •