Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028

Globalizmi dhe identiteti kombëtar

A mendoni se globalizmi dhe identiteti kombetar jane dy gjera qe e perjashtojne njera tjetren dhe se aty ku fiton terren njera humbet tjetra ?

Per mendimin tim globalizmi i shkakton nje vdekje te ngadalte e te pakuptueshme identitetit kombetar, por kjo eshte dicka e pashmangshme ne kete epoke qe jetojme.

ps. "Jashte" teme : Besoj se te gjitheve iu ka rene ne sy qe ne siglen paraqitese te Forumit Shqiptar ne krye te faqes se ketij forumi shqiponja e zeze -simbol kombetar i yni e ka gjysmen e poshtme te trupit te saj ( pjesen jugore te trupit te saj-simbol ) cuditerisht ne ngjyre te bardhe.Mund te kete qene nje lajthitje artistike e paqellimte e konceptuesit te saj , por meqenese behet fjale per nje FORUM SHQIPTAR QE NE FUND TE FUNDIT SIMBOLIZON DICKA SHQIPTARE MBAREKOMBETARE mendoj se do ishte mire qe te korrigjohej dhe ti jepej ngjyra qe duhet edhe pjeses se poshtme (jugore) te shqiponjes.
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Ndoshta e keni fjalën për:identiteti"kosovar"dhe identiteti shqiptarë në rethana globale të sotme,duke përfshir segmente:etnike,gjeografike,gjuhësore,kulturo re,dokeve dhe zakoneve etj,apo diqka tjetër?
    Në rethana të zhvillimeve të sodit qështje të shumta shtrohen në aspekte globale e gjer tek ndotja globale e mjedisit etj,andaj më duket e arsyeshme se ti që ke parashtruar temën për debat duhet ta përcaktosh më detajisht për qfar e ke fjalën kur përmend termin GLOBALIZËM.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Globalizmi dhe identiteti kombetar qendrojne pak a shume si AIDS-i dhe sistemi imunitar.
    Shikoni pak se cilet jane mbas globalizmit, dhe si shprehen ata per identitetin e tyre.
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Ne këtu nuk po debatoim po më duket për filozofinë antike por për gjërat konkrete,andaj bëhuni më të kjart iu lutem se unë nuk jam aq i zgjuar sa ti kuptoi edhe mendimet e juaja që i mbani mbrenda vetes.

C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga Sabriu
    Ne këtu nuk po debatoim po më duket për filozofinë antike por për gjërat konkrete,andaj bëhuni më të kjart iu lutem se unë nuk jam aq i zgjuar sa ti kuptoi edhe mendimet e juaja që i mbani mbrenda vetes.
    meqenese po kembengulni dhe meqenese jam nismetari i temes po ju sqaroj si me poshte mendimin tim:

Se pari, per ata qe flasin SHQIP ka vetem nje identitet kombetar ,mik i dashur, dhe ky eshte IDENTITETI KOMBETAR SHQIPTAR! Cdo lloj perpjekje per te krijuar identitete krahinore si psh identitet kosovar, identitet cam apo identitet lab s'jane gje tjeter vecse devijime te (pa)ndergjegjshme qe na largojne nga te qenurit NJE KOMB - NJE GJUHE (e me ndihmen e zotit edhe NJE ATDHE).
    Se cfare perfshin koncepti "identitet kombetar" besoj se e keni te qarte, pra me fjale te tjera gjuha, zakonet,ritet, traditatat, folklori, (nganjehere uniformisht, por jo gjithmone edhe ) feja, pra tere ajo mori gjerash qe dallon dhe shquan nje komb nga nje tjeter.

Se dyti, nuk besoj te keni ndonje moskuptim per termin dhe konceptin "globalizem", perderisa te gjithe ne jetojme ne epoken globale te rendit te ri boteror, jetojme ne shoqeri multietnike, multikulturore,jetojme ne nje bote qe pretendon te jete "pa kufinj", pra pretendojme qe jemi thjeshte "qytetare te botes"...etj...etj..por gjithsesi me nje emerues te perbashket te caktuar nga te fortet e ketij planeti.

Ne nje epoke tjeter Globalizmin do e krahasoja me Internacionalizmin Proletar te Murtajes se Kuqe Bolshevike, por besoj se ajo epoke ka perenduar nje here e mire...bashke me Kremlinin Sovjetik.

Pra e thene dicka me thjeshte pyetja ime eshte: ne epoken qe jetojme a e tjeterson, e tret, e shfaros "murtaja" e GLOBALIZMIT identitetin kombetar ?
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    GLOBALIZMI nuk e tret askend,identitetin kombëtar shqiptar e ngrit e forcon dhe zhvillon VETËDIJA KOMBËTARE.Ndërsa vetëdija shtetërore bënë të njejtengjë me shtetin.
    Bazë për ruajtjen e identiteteve e në këtë rast të atij shqiptarë është NACIONALIZMI,por nacionalizmin nuk duhet asesi ta ngatrroim me etnonacionalizëm.Këto janë dy nocione dhe kanë krejtësisht kuptime të kundërta.

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Gjuha Kombi Dhe Globalizmi
    Nga Ibrahimfeimi nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-11-2008, 15:45
  4. Globalizmi: Shqiperia e 104-ta nga 123 vende
    Nga Humdinger nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-12-2006, 22:35
  5. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •