Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Buzeqesh optimist ! Maska e Miremengjes
    Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261

Probleme me montimin e kompjuterave

Pershendetje

Erdha per vizite ne Shqiperi dhe me ra rasti te hasja ne ca probleme qe nuk i kam hasur me pare jashte. Dhe kisha deshire qe ti diskutonim bashke.

1- Problem me PC te blere ne firmen Agis

Duhej te shtypje butonin e ndezjes dhe ristartimit per te ndezur kompjuterin.
    Pra ne fillim duhej shtypur butoni i ndezjes dhe me pas i ristartimit. E kam hasur me shume pc dhe te gjithe jane te blere ne firmen Agis. Une mendoj qe nuk jane vene ne rregull ne motherboard telat e ristartimit dhe te ndezjes.
    ( Ata qe kane me shume eksperience se si vendosen telat mund te na japin nje ide me te qarte.)

2- Kompjuteri ndizet vete kur vinin dritat ose kur ndez prizen dhe jo kompjuterin.
    Ose kur ndez UPS kompjuteri ndizet vetvetiu.

3- Problem me monitoret .
    Del ne mes te ekranit te zi mesazhi " No signal......" nderkohe qe karta grafike punon dhe eshte e lidhur me monitorin . Ata qe punonin me keto kompjutera jepnin arsye duke thene se njehere punon dhe nje here nuk punon.

4- Monitoret LCD pa audio.

Kishte komshiu im nje monitor LCD dhe kishte boksa ne pjesen e perparme te monitorit por nuk ishin te lidhura me kabinetin. Vura re qe pas monitorit ishte nje hapje dhe mendova qe ishte per audio. Tri hapje ishin njera built in e monitorit qe lidhet me karten grafike, njera qe lidhej me power supply, dhe njera ishte bosh.
    A eshte i vertete konkluzioni qe ajo hapje eshte per audio ???

Keto pra ishin disa nga problemet qe hasa gjate vizites time ne Shqiperi dhe disa nga konkluzionet qe arrita te nxjerr.
    Pres opinionin e atyre qe kane me shume eksperience per te na dhene nje ide me te qarte rreth ketyre problemeve.

Gjithe te mirat.

Miremengjesi
    Koha eshte jeta!
    Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
    Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
    Dora qe nuk shkruan eshte kembe!

Citim Postuar mė parė nga Miremengjes
    Pershendetje

Erdha per vizite ne Shqiperi dhe me ra rasti te hasja ne ca probleme qe nuk i kam hasur me pare jashte. Dhe kisha deshire qe ti diskutonim bashke.

Pra ne fillim duhej shtypur butoni i ndezjes dhe me pas i ristartimit. E kam hasur me shume pc dhe te gjithe jane te blere ne firmen Agis. Une mendoj qe nuk jane vene ne rregull ne motherboard telat e ristartimit dhe te ndezjes.
    ( Ata qe kane me shume eksperience se si vendosen telat mund te na japin nje ide me te qarte.)
    Ka mundesi qe fisha e ristartimit te kutise te jete vendosur ne portin e ndezjes ne motherboard. Mund t'i kontrollosh duke pershtatur emrat e fishave dhe te porteve.

Gjuha jone sa e mire,
    sa e embel sa e dlire
    ...

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Pershendetje. Nuk e di nese i ke blere tek Agis ne Tirane tek InfoSoft apo ne ndonje dyqan qe hiqet si perfaqesues i tyre sepse une personalisht kam blere tek Agis 20 PC edhe nuk me kane rezultuar me keto pasoja nuk e di pse ty ti jepka ato probleme. 8 PC jane blere para 2 vjetesh e 12 jane blere keto muajt e fundit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ClaY_MorE : 06-02-2006 mė 11:36
    Jeta ime, mban emrin e saj..

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Ato probleme jane te PC ne pergjithesi dhe skane te bejne me shitesin.
    Eshte e vertete qe montimi i pc AGIS nuk eshte nga me kualtiativet por prape nuk perbejne shumicen ose problemin.
    Te gjitha ato problemet me siper zgjidhen shume kollaj dhe nuk ka pse te besh reklame te keqe per firmat e ndryshme.

E keqja eshte se shumica e perdoruesve ne shqiperi jane totalisht injorant mbi veprimet qe bejen ne pc dhe ja vene fajin kompjuterave!

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga Miremengjes
    Pershendetje

2- Kompjuteri ndizet vete kur vinin dritat ose kur ndez prizen dhe jo kompjuterin.
    Ose kur ndez UPS kompjuteri ndizet vetvetiu.

3- Problem me monitoret .
    Del ne mes te ekranit te zi mesazhi " No signal......" nderkohe qe karta grafike punon dhe eshte e lidhur me monitorin . Ata qe punonin me keto kompjutera jepnin arsye duke thene se njehere punon dhe nje here nuk punon.

4- Monitoret LCD pa audio.

Kishte komshiu im nje monitor LCD dhe kishte boksa ne pjesen e perparme te monitorit por nuk ishin te lidhura me kabinetin. Vura re qe pas monitorit ishte nje hapje dhe mendova qe ishte per audio. Tri hapje ishin njera built in e monitorit qe lidhet me karten grafike, njera qe lidhej me power supply, dhe njera ishte bosh.
    A eshte i vertete konkluzioni qe ajo hapje eshte per audio ???

Keto pra ishin disa nga problemet qe hasa gjate vizites time ne Shqiperi dhe disa nga konkluzionet qe arrita te nxjerr.
    Pres opinionin e atyre qe kane me shume eksperience per te na dhene nje ide me te qarte rreth ketyre problemeve.

Gjithe te mirat.

Miremengjesi
    Kur monitori jep mesazhin "no signal" atehere shkaqet mund te jene
    1.Kablli qe lidh monitorin me kompjuterin ,nuk eshte lidhur fort,per pasoje njera nga kunjat e terminalit te kabllit qe lidhet me kompjuterin,ose monitorin nuk merr sinjalin mire nga madherbordi,ose nuk fut sinjalin ne monitor.Kjo ndodh kur kablli nuk eshte lidhur fort,ose ndonje kunje eshte shtrember ose demtuar.
    2.Ushqyesi i rrymes(power supply).Mund te jape kete mesazh gabimi kur ushqyesi i rrymes eshte me fuqi jo te mjaftushme.Shiko etiketen jashte ushqyesit se sa WAT jep.Ne qofte se eshte nen 250 wat,atehere shiko per nje ushqyes me fuqi te mire,te pakten 350 wat.
    3.Videokarta nuk eshte vendosur mire ne madherbord.Videokarta po te shikosh brenda ndodhet ne folene kafe,ose sic quhet ndryshe AGP slot.Kjo fole ka nje leve plastike,qe duhet terhequr pak kur futet videokarta ne fole.Pasi videokarta eshte ngulur mire ne fole,leva leshohet dhe me pas mberthehet me vide te pjesa e mbrapme e shasise.
    4.Duke pare edhe shenjat e tjera te difekteve del se nje shkak mund te jete edhe
    vendosja gabim e konektoreve ne Front Panel header.Konektoret i ke plastike te zinj shume te vogla me dy ose 1 brime dhe jane te shkruara PWR Led=konektori i butonit te fuqise,ndezjes.
    HD-led-konektori qe lidh madherbordin me hard drajverin
    PWR-reset=konektori qe lidh madherbordin me butonin reset ne kompjuterin.Perdoret per rastet kur windowsi peson krash,miu dhe tastjera nuk punojne dhe detyrohesh ti besh nje rindezje te shpejte kompjuterit duke shtypur butonin reset.Keto konektore me brima futen ne ca kunja te holla ne front panel header ne madherbord.Ka mundesi qe te jete bere gabim,brima e konektorit nuk korrespondon me kunjen + por eshte futur ne kunjen -.Gjithashtu duhet pare skema e madherbordit se ku duhen vendosur konektoret,ne cfare cifte kunjash dhe shiko shenjat + dhe -.Ketu mund te jete gabimi kryesor.Nqs eshte bere futje gabim e konektoreve,psh konektori i harddrajverit eshte futur ne ciftin e kunjave qe i takon butonit te startimit(PWR-led) atehere pasojat jane te menjehershme,prishje e procesorit,prishje e chipsit video qe eshte pjese e madherbordit dhe perdoret ne rastet kur kompjuteri nuk ka video karte.
    Per problemin e zerit ne monitor,shiko skemen e monitorit nga manuali.eshte shume e thjeshte te identifikohen brimat mbrapa,cilat jane brimat per audio cilat per DVi video.Nqs monitori eshte LCD duhet ta perdoresh monitorin me video karte,mire eshte te perdoresh ndonje videokarte nga keto te tipeve te fundit ,te rejat,qe kane port DV(dixhital video).Sinjali dixhital nga videokarta shkon ne monitor si dixhital,ashtu sic e kerkon monitori LCD.
    Del qe kompjuterat e firmes nje pjese,mbase te gjitha,montohen ne dyqan,nuk vijne te gatshme.Mund te jete faji i firmes qe ka bere gabim ne lidhjen e konektoreve ne madherborde.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Buzeqesh optimist ! Maska e Miremengjes
    Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261
    Flm shume per ndihmen cuna dhe ne vecanti beseven11 qe eshte gjithmone i gatshem per te na ndihmuar.
    ((( nuk kisha asnje qellim per te prishur reputacionin e firmave shqipetare sepse nuk kam ndonje interes per ta bere nje gje te tille ishte thjesht nje ide reputacion i shprehur nga vete pronaret e internet - caffe )))

Edhe nje here faleminderit benseven11 dhe suksese.
    Koha eshte jeta!
    Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
    Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
    Dora qe nuk shkruan eshte kembe!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Postime
    6
    Rindezja kur vjen rryma eshte opsionale e Bios-it qe jashte nuk vihet re se nuk ikin dritat. Shkon ne setup dhe e rregullon.

Kompjuterat Agis kane nje gje te mire se jane te testuar si teresi. me nje fjale kur infosofti krijon nje model me nje seri pjesesh keto jane kompatibel.

E keqja qendron se jane marre nga fabrika me cmim te ulet ku nuk testohen tek e tek, gjithashtu dhe tek infosofti kur asamblohen nuk ja varin shume.

Nsq blen nje pc tek ta duhet ta hapesh kutine, ndize shihe qe punon ne rregull dhe kerko nje liste me cfare ka ne box.

drivers, kabllo etj shpesh jane mangut

Anomali te tilla ka kudo. Nje amerikan solli hp nga amerika, hdd nuk i ishte futur fisha e tensionit.

Keto i them nga pervoja ime nga disa blerje keto 3 vitet e fundit ne disa dyqane

Shendet

Dashuria te verbon Maska e shakespear
    Anėtarėsuar
    26-06-2002
    Vendndodhja
    aty ku fillon gjithcka jam une
    Postime
    17
    Hi Cuna!
    Ne rradhe te pare do te thoja qe edhe perse behet fjale per Agis apo InfoSoft qe jane per momentin firmat qe kontrollojne tregun shqiptar te kompiuterave nuk do te thote qe nuk duhet te flitet per to! Arsyet per difektet apo problemet e lart permendura jane ato qe shkroi benseven11 si edhe mos harroni skarcitetin e Matherbordit!Stofi e tha me lart qe jane pjese qe merren me cmime te lira pra qe jane klasifikuar si seri per ate pjese te botes ku Kontrollet teknike nuk jane efikase! Sa per bios te garantoj une qe nuk nuk eshte optimale qe sahere te hyn rryme ne pc te ndizet pasi menyra e shkruarjes se tije nuk lejon hapien por eshte e mundur kur set-up nuk eshte bere ne menyren e duhur edhe ka konflikte ne te megjithate eshte nje gje qe ndodh njehere edhe e riparon! Nuk e di se si eshte gjendja aktuale e ketyre dy grandisteve aktual ne shqiperi ( flas ne drejtimin teknik edhe kontrolleve) por ne kohen kur kam qene une ne shqiperi linin shume per te deshiruar megjithate uroj qe te jene azhornuar mire ne staf!
    Me Respekt
    Shakespeare
    te jetosh pa pasur mendien se cfare thone te tjeret

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    nuk eshte stafi qe i zgjedh paisjet per te bere kompjuterat.
    Gjithsesi nqs sju pelqejne mallrat qe montohen ne shqiperi jane gjithmone kompjuterat po them "firmato", HP ose COMPAQ ose IBM, qe jane gati dyfishi i tyre qe garantojne cilesine dhe montimi i tyre nuk behet ne shqiperi. Por shqiptaret nuk i duan keto pc pasi ju duken shtrenjte atehere le te mesojne dicka me shume rreth kompjuterave te tyre!

Se kuptoj se cka per tu diskutuar gjate ketu dhe ky pseudo-problemi qe ne shqiperi jane mallrat e keqija. Si ne gjithe boten seicila kompani gjen ballancen midis cmimit dhe cilesise.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    qoska ke te drejte po nuk eshte ai mendim qe mallrat jane te keqija po jane personat qe i bejne ato te keqija. Personalisht me mire do i blija nje kompjuter moters ne shqiperi se sa tja dergoja qe kete nga usa
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Rufi Osmani: Libri im do tė mė shkaktoj probleme
    Nga Davius nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 06-11-2007, 15:41
  3. Minoritetet me probleme psiqike
    Nga FLORIRI nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-09-2006, 21:00
  4. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •