Pershendetje
Erdha per vizite ne Shqiperi dhe me ra rasti te hasja ne ca probleme qe nuk i kam hasur me pare jashte. Dhe kisha deshire qe ti diskutonim bashke.
1- Problem me PC te blere ne firmen Agis
Duhej te shtypje butonin e ndezjes dhe ristartimit per te ndezur kompjuterin.
Pra ne fillim duhej shtypur butoni i ndezjes dhe me pas i ristartimit. E kam hasur me shume pc dhe te gjithe jane te blere ne firmen Agis. Une mendoj qe nuk jane vene ne rregull ne motherboard telat e ristartimit dhe te ndezjes.
( Ata qe kane me shume eksperience se si vendosen telat mund te na japin nje ide me te qarte.)
2- Kompjuteri ndizet vete kur vinin dritat ose kur ndez prizen dhe jo kompjuterin.
Ose kur ndez UPS kompjuteri ndizet vetvetiu.
3- Problem me monitoret .
Del ne mes te ekranit te zi mesazhi " No signal......" nderkohe qe karta grafike punon dhe eshte e lidhur me monitorin . Ata qe punonin me keto kompjutera jepnin arsye duke thene se njehere punon dhe nje here nuk punon.
4- Monitoret LCD pa audio.
Kishte komshiu im nje monitor LCD dhe kishte boksa ne pjesen e perparme te monitorit por nuk ishin te lidhura me kabinetin. Vura re qe pas monitorit ishte nje hapje dhe mendova qe ishte per audio. Tri hapje ishin njera built in e monitorit qe lidhet me karten grafike, njera qe lidhej me power supply, dhe njera ishte bosh.
A eshte i vertete konkluzioni qe ajo hapje eshte per audio ???
Keto pra ishin disa nga problemet qe hasa gjate vizites time ne Shqiperi dhe disa nga konkluzionet qe arrita te nxjerr.
Pres opinionin e atyre qe kane me shume eksperience per te na dhene nje ide me te qarte rreth ketyre problemeve.
Gjithe te mirat.
Miremengjesi
Krijoni Kontakt