Cdo shtet tjetër lindte kur kishte luftë botërore jo stabilitet botëror. Me gjithë këtë stabilitet në botë dhe sidomos në Europë ju prap nuk po ju njeh njëri. Eshtë vec diplomacia Anglo-Amerikane dhe deri diku tek tuk ajo Kosovare me disa shtete Islamike që po e mban gjallë platformën e njohjeve. Sot duhet të ishin tejkalu gjysma, as 100 nuk janë mbushur.Postuar më parë nga Kandy*
Nuk ka nëse apo konspirime, ka PLAN, planifikim, jo kuturu. Italia vetë si orientim po mbahet sot e kësaj dite me shpenzime Amerikane, që kanë investuar që nga krijimi i "Gladios" e deri tek vetë Berluskoni, përndryshe Italia interesat e saja shumë të gjëra gjeopolitike i ka me sllavët, sic i ka patur para 5 shekujsh me Turqit. Ky nuk është aspak lluks, është përgatitje.Tash nese miremi me nese, kemi nese pa mbarim. E cka nese vete Amerika e shqyrton njohjen e Kosoves? Duhet t'i leni konspiracite e te beheni racional. Kosova eshte shtet dhe u kry. Energjite duhet t'i shpenzojme ne zhvillimin e shtetit, e jo ta lodhim koken me konspiracione. Jo per gje, po s'e kemi kete lluks ne tani.
Konspiracionet i bëni ju, që me një të shtrënguar dore, keni bërë një propagandë të fëlliqtë anti-Rugoviane, por populli dhe klasa intelektuale Kosovare dhe Perëndimore Botërore mendon NDRYSHE. Hallin ju e keni tek kthimi i fesë, aty ju dhëmb dhëmbi.
Jo prisja më tepër nga një luftëtar për liri me pushkë, jo të ulet në tavolina me kriminela aq më tepër që Pavarësia tani sic po e pranon ti qënka fakt i kryer. Pse duhet të ulem unë me këta njerëz që nuk kanë kërkuar falje ?Kosoves nga keto bisedime vetem i forcohet imazhi i saj si shtet. Si mendon ti se mund te normalizohen mardheniet pa patur biseda fare? Ne me teper se kerkim falja na duhen kthimi i eshtrave te shqiptareve, kthimi i dokumentacioneve, levizja e lire e kosovareve ne Serbi, levizja e mallerave, pranimi i Kosoves shtet dhe heqja dore nga strukturat paralele. Tek pas ketyre ne do t'ua pranonim kerkim faljen, se krimet qe kane bere ata nuk lahen me nje fjale goje, por duhen veprime fillimisht.
PS: Mos na krahaso me Slloveni, Kroaci etj. Janë disa qindra vjet para ata.
Cfarë është ky kërcënim ? Jo për gjë se janë disa gango intelektualë në forum.Nejse se e zgjata shume (e s'e kam kete zakon) por mos t'ua degjoi askush ate fjale qe Kosova nuk eshte shtet, se po na iritoni.
Krijoni Kontakt