Close
Faqja 93 prej 206 FillimFillim ... 43839192939495103143193 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 921 deri 930 prej 2056
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Citim Postuar më parë nga Etniku Lexo Postimin
    Pervec tradhtise rugova ska bere gje te mire kete e dime shume mire Nete
    po se kishte nje te dashur ne beograd edhe ate e dime
    po edhe kurorzimin kure beri edhe ate e dime po edhe kure i vdiq i dashuri ai menjiher nuk vonoi dhe cofi edhe vet se nuk ju rihke pa te tani po kane mbet disa kopil qe ka lene ai dhe po pastrohet kosova nga hale te tilla
    I nderuar Etniku. Siq shihet ne komentet tuaja, ke nje logjik shum bastarde sa i perket figures se Rugoves. Nuk po ju kuptoj, nese jeni i ri Axhami okej por nese jeni i moshes madhore, per keto qe thuani , marre per ju. Perderisa shtetar nderkombetar e kan vleresuar Rugoven ne kontest pozitiv, ju nje i krisur thuani se ai ishte tradhtar.
    Une shkurt ju sugjeroj , mbaje gojen se per te vleresuar vepren e President Rugoves ju jeni shuum i vogel, mos te shprehem pak vulgar ju jeni zog pule.

i/e regjistruar Maska e Etniku
    Anëtarësuar
    25-12-2008
    Postime
    252
    Citim Postuar më parë nga apollo12 Lexo Postimin
    I nderuar Etniku. Siq shihet ne komentet tuaja, ke nje logjik shum bastarde sa i perket figures se Rugoves. Nuk po ju kuptoj, nese jeni i ri Axhami okej por nese jeni i moshes madhore, per keto qe thuani , marre per ju. Perderisa shtetar nderkombetar e kan vleresuar Rugoven ne kontest pozitiv, ju nje i krisur thuani se ai ishte tradhtar.
    Une shkurt ju sugjeroj , mbaje gojen se per te vleresuar vepren e President Rugoves ju jeni shuum i vogel, mos te shprehem pak vulgar ju jeni zog pule.
    SI I SHPJEGON DHE SI JU THUA TI ZOG GJELI KETYRE HAJDE
    Çfarë akuzash thurte Ibrahim Rugova në

adresë të UÇK-së?!

Vetë fakti që Ibrahim Rugova në takimin e tij me presidentin amerikan Klinton, më 29 maj 1999 në Washnigton, njësitë e UÇK-së i ka cilësuar si “grupe të armatosura” që “kanë pikëpamje të majta”, pra janë nga ata që kanë patur “ide të majta” dhe se ”drejtohen nga njerëz që edhe sot e kësaj dite kanë nostalgji…për Enver Hoxhën…”, flet qartë se “presidenti”i Republikës së Kosovës ka qenë shumë mirë i informuar, se në krye të UÇK-së janë njerëzit e sakrificës, janë pikërisht ata burra të cilët në periudhën e Titos kishin vuajtur nëpër burgjet jugosllave, ndërkohë që ai personalisht (Rugova) i gëzonte të gjitha privilegjet politike, intelektuale etj., po nga ky sistem i egër antishqiptar.

Përkundër faktit që Ibrahim Rugova, dinte gjithçka për UÇK’në, ai shpeshherë e mohonte ekzistimin e saj, dhe duke e bërë inekzistent UÇK’në, nuk hezitonte ta akuzonte këtë ushtri çlirimtare edhe me lloj-lloj kualifikimesh e epitetesh të çuditshme.

Për të argumentuar këtë gjë, po i referohem disa deklaratave të tij, të botuara në shtypin e kohës.

Më 22. 06. 1996, në gazetën „Rilindja“ Ibrahim Rugova deklaron: “Mendoj se nuk ekziston UÇK-ja“. Meqë ato ditë njësitet e UÇK-së kishin vrarë një polic serbë dhe ajo e kishte marrë përgjegjësinë për këtë atentat, Rugova përpara gazetarëve thotë: “Ne nuk kemi informata se ekziston një organizatë e tillë dhe letrat që dërgohen (aludonte në ato për marrjen e përgjegjësisë) janë pa kurrfarë identiteti dhe pa kurrfarë rëndësie, pos që ta rëndojnë situatën në Kosovë dhe të pengojnë zgjidhjen politike të çështjes në Kosovë. Unë mendoj se nuk ekziston një organizatë e tillë“.
    Tre pjesëtarë të maskuar të UÇK’së, të dalur atëherë kur Rugova deklaronte se UÇK’ja nuk ekziston!
    Në një konferencë për shtyp të mbajtur më 1 nëntor 1996, në pyetjen e gazetarit, për marrjen e përgjegjësisë nga UÇK’ja, të një vrasjeje në Surkish të Podujevës, Ibrahim Rugova përgjigjet: ”Ne nuk jemi në dijeni se në Kosovë veprojnë forca të tilla, por ata kanë për qëllim të keqësojnë edhe më shumë gjendjen në Kosovë dhe të krijojnë tensione të reja”. (Lexo “Bota Sot” 2 nëntor 1996)
    Ibrahim Rugova duket se ka gënjyer, kur deklaronte se “nuk ekziston UÇK-ja” për faktin sepse ai ka pasur shumë informata për ekzistencën dhe aksionet e UÇK-së. Se Rugova e ka ditur, se, kush po i kryente këto arsione, këtë gjë e pohon edhe znj.Edita Tahiri njëra nga bashkëpunëtoret e tij. Në një intervistë të botuar në librin „Libri i lirisë“, fq.224, në pyetjen për aksionet e sinkronizuara të UÇK-së dhe se çfarë është biseduar për këtë gjë në Kryesinë e LDK-së, Edita Tahiri përgjigjet (po citoi): “…ne e kemi ditur se nga vijnë këto arsione. Kemi pasur kontakte me Sali Çekun, i cili ka qenë udhëheqës i aksioneve që janë zhvilluar në pjesën e Dukagjinit. Pastaj me kontaktet e pjesëve të tjera të Kosovës, kemi qenë të njoftuar për aksionet që zhvilloheshin në Drenicë, Llap dhe në pjesë të tjera, si dhe është ditur për Adem Jasharin, Zahir Pajazitin e për figura të tjera që kanë qenë bartës të këtyre aksioneve…” - përfundon citati. Rrena thonë i ka këmbët e shkurta!
    Kah mesi i janarit 1997 kur UÇK’ja kreu një atentat kundër rektorit famëkeq të UP-së Radivoje Papoviq, në konferencën me gazetarë, të mbajtur më 24.01.1997, Ibrahim Rugova lidhur me këtë rast deklaron (po citoi): „Ne nuk kemi informacione se ekziston Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe në emër të saj mund të paraqiten shërbime të ndryshme, pasi ende nuk është paraqitur askush i kësaj UÇK’je. Dënojmë edhe njëherë shpërthimin terrorist të autobombës në Prishtinë, si moment i rrezikshëm për gjendjen e rëndë në Kosovë dhe kërkojmë që këtë rast ta hulumtojë FBI dhe INTERPOL-i, të shihet se çfarë ishte ai shpërthim mjaft i sofistikuar. Po ashtu dënojmë edhe rastet e vrasjet që po bëhen me pretekst të kolaboracionizmit dhe kërkojmë ndërprerjen e tyre“ - përfundon citati. (Lexo: Gazeta “Rilindja”, 25. 01. 1997)

Të gjjthë me indinjatë i kujtojmë ato ditë, pas 24 janarit 1997, kur UDB’a serbe ndërmori një fushatë të egër burgosjesh, e cila rezultoi me vrasjen e tre luftëtarëve të UÇK-së Zahir Pajazitit, Hakif Zejnullahut e Edmond Hoxhës, në 31janar 1997 në fshatin Pestovë të Vushtrrisë.
    Në një intervistë që u botua më 9 shtator 1997 në gazetën „Frankfurter Rundshau“, ( në të njejtën ditë e publikoi edhe QIK-u), në pyetjen e gazetarit mbi UÇK-në, e cila që nga prilli i vitit 1996 kreu disa atentate ndaj policisë serbe, Ibrahim Rugova do të përgjigjet, se: ”Nuk di se kush është prapa asaj lëvizjeje. Mund të jetë që këtë ta kryejnë shërbimet serbe me qëllim që në këtë mënyrë ta diskreditojnë çështjen e Kosovës dhe të shqiptarëve në mënyrë „që të duket se shqiptarët janë terroristë“. Madje në një gazetë tjetër gjermane “Faz”, Ibrahim Rugova, pa hezitim thotë se: ”Krahas UÇK’së, serbët kanë sajuar edhe frontin e çlirimit kombëtar dhe një lëvizje për çlirimin e Kosovës” (!!!) ( Lexo: Ushtria Çlirimtare e Kosovës (Dokumente dhe artikuj), botimi dytë, prill 1998, faqe 181)
    Disa spekulime flasin për krijimin e saj (UÇK-së)

nga shërbimet sekrete serbe - thotë Rugova
    Më 1 dhjetor 1997 Ibrahim Rugova gjatë qëndrimit të tij në Bruksel dha një intervistë për gazetën belge “Le Soire” dhe në pyetjen e gazetarit Eduard Van Velthem, lidhur me sulmet kundër policisë serbe në Kosovë, siç thotë ai „të një ushtrie misterioze e quajtur UÇK“, Ibrahim Rugova thekson me bindje, se “nuk ka asnjë informacion për ekzistimin e një organizate të tillë. Disa spekulime flasin për krijimin e saj (UÇK-së) nga shërbimet sekrete serbe, për të pasur pretekst për një intervenim brutal dhe për të diskredituar imixhin tonë joviolent.” No coment !!!

Në një tjetër intervistë dhënë të përjavshmes zvicrane „Facts“ (botuar edhe në gazetën „Rilindja“, më 15. 12. 1997), në pyetjen e gazetarit: “Që nga viti 1996 u paraqitën disa sulme të armatosura në stacionet policore dhe përgjegjësinë për këto sulme e merr UÇK- ja. A paraqet kjo një faktor të ri politik?”, Ibrahim Rugova përgjigjet: “Ne nuk kemi kurrfarë informatash lidhur me një organizate të tillë. Sipas të gjitha gjasave është fjala për disa individë të frustruar. Parimisht është i pamundur konstituimi i një organizate të tillë, ngase ne jemi të kontrolluar rigorozisht në çdo rrafsh njerëzor. Në shtëpitë shqiptare nuk ka armë. Ushtria Çlirimtare e Kosovës mund t’i shërbejë regjimit serb si pretekst për një fushatë të re represive në Kosovë. Elementet me papërgjegjësi shoqërore regjimi serb i përdorë për qëllimet e veta.
    Ibrahim Rugova përveç baltosjes së UÇK-së në mënyrat më të ulëta njerëzore, nuk hezitonte që të jap edhe mesazhe me karakter friksues në popull.

Ja një shembull.
    Më 5 - 7 mars 1998, gjatë kohës kur po vazhdonte operacioni i përgjakshëm i ushtrisë e policisë serbe në Prekaz të Drenicës, (me ç’rast u vranë barbarisht tërë familja e Shaban Jasharit në krye me komandantin legjendar Adem Jashari), në një emision të radios “Deutche Wele”, (datë 07. 03. 1998) u emitua një intervistë e Ibrahim Rugovës dhënë gazetës gjermane ”Der Spiegel”. Në pyetjen e gazetarit: ”A mund të ndalohet fillimi i një lufte në Kosovë?” Rugova përgjigjet: ”Një luftë normale nuk do të ketë, - dhe vijon - “mund të ketë vetëm masakër. Për nga këndvështrimi ushtarak, ne nuk do të kishim kurrfarë shansi, për dy ditë do të mund të na shkatërronin të gjithëve.“

Lexoni e shikoni masakrat e regjimit fashist të Millosheviqit, në Prekaz, Likoshan, Çirez etj
    Në pyetjen tjetër se “edhe shqiptarët po kryejnë akte terroriste?” “- Nuk e përjashtoj ekzistencën e një grupi shqiptarësh të mllefosur. Mirëpo, njëkohësisht jam i bindur që spekulimet lidhur me një ushtri çlirimtare dhe veprat e kryera prej saj janë ireale, përgjigjet Rugova, - duke shtuar se ai është i bindur për inolvimin e shërbimit sekret serb në këtë çështje se vetë e marrin UÇK-në si pretekst për vrasjet mbi popullatën shqiptare.” (Lexo: Ushtria Çlirimtare e Kosovës (Dokumente dhe artikuj), botimi dytë, prill 1998, faqe 239/240) Në këtë prononcim lidhur me UÇK-në Rugova theksoi: “Sa i përket këtij grupi unë ende po bëj hulumtime për të zbuluar se kush janë ata dhe nëse ekzistojnë, por kjo mund të jetë lojë serbe”.

Anëtarësuar
    25-12-2008
    Postime
    252
    Me fal i nderuar se harova te them edhe kete me respekt per ju dhe coftinen tuaj

Me besoni,shume jam kurreshtare dhe shume me pelqejne gjithe Ata qe ne tere Veprimtarin e Ibrahim rugoves,gjejne qofte edhe nje dicka te mire,qe Ky "Lider" fatkeqesisht me kombesi shqiptare,te kete bere dicka te mire per Kombin e vet.
    Historia jone eshte Histori e te gjithve dhe nuk ka Histori te parcializuar dhe Histori private.
    Ibrahim Rugova me merit dhe me nder e ka vendin ne Historin e erret te shqiptareve,dhe si Lider i shqiptareve ka zene nje vend te merituar ne rrjeshtin e madhe te Tradhtareve te Kombit.
    Per Ibrahim rugoven,qytetaret e Kosoves,me te drejt mund te kerkojne nga Qeveria e Serbise,qe kete personalitet ta Dekoroje,pse jo me shume se edhe Ali Shukriun apo ndonje shqiptare tjeter,qe i ka sherbyer me devotshmeri,ish pushtuesve serbo-sllav.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Citim Postuar më parë nga Etniku Lexo Postimin
    Me fal i nderuar se harova te them edhe kete me respekt per ju dhe coftinen tuaj

Me besoni,shume jam kurreshtare dhe shume me pelqejne gjithe Ata qe ne tere Veprimtarin e Ibrahim rugoves,gjejne qofte edhe nje dicka te mire,qe Ky "Lider" fatkeqesisht me kombesi shqiptare,te kete bere dicka te mire per Kombin e vet.
    Historia jone eshte Histori e te gjithve dhe nuk ka Histori te parcializuar dhe Histori private.
    Ibrahim Rugova me merit dhe me nder e ka vendin ne Historin e erret te shqiptareve,dhe si Lider i shqiptareve ka zene nje vend te merituar ne rrjeshtin e madhe te Tradhtareve te Kombit.
    Per Ibrahim rugoven,qytetaret e Kosoves,me te drejt mund te kerkojne nga Qeveria e Serbise,qe kete personalitet ta Dekoroje,pse jo me shume se edhe Ali Shukriun apo ndonje shqiptare tjeter,qe i ka sherbyer me devotshmeri,ish pushtuesve serbo-sllav.
    I nderuar. Ne treg ka dalur nje ushqim i ri per zogj te pulave, te kisha preferu bleje dhe haje se me siguri ka me te ba mir. Ku tka punue baba ne UDB a.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Disa shko qitne Millosheviqin nga varri,,me duket se ai me kriminel se Rugova ka qen.ok ok.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Pse nuk i fituat zgjedhjet sa ishte gjalle Ibrahim Rugova?

Ato vota kane qene te ketij populli. A mos po doni me thone se atehere ka qene populli budall, e tani qe fitoi Thaqi jane vetdijesu?...

Pse bre, nuk e vrate sa ishte gjalle, por tani pasi vdiq doni me shku me ja nxjerr eshtrat?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Zotrinj. Etniku e Disa. Une nuk bi ne nivelin e juaj dhe nuk e ofendoj askend. Nuk eshte ne karakterin tim. Eshte e drejt e juaj te keni preferenca per heronjt e kosoves, dikend e shani dikend e livdoni, problemi i juaj. Eshte fat i kombit ton qe ne mesin tone ka ksi trima si ju qe i nxjerrin edhe te vdekurit prej vorrit. Eshte pak problem po nejse, ju kur thoni edhe bani. Nje gje ta keni me dije, trimeria asht shkall shkall, poashtu edhe dijenia. Te jeni te sigurt se qe te dy ju jeni ne shkallen me te ulte. Koeficienti juaj i intelegjences nuk e kalon te nje femije 8 vjeqar. Ndersa sa per trimeri, trimat si ju 4o i ha edhe i baj m......

Anëtarësuar
    25-12-2008
    Postime
    252
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Rugove spot shkon ta ka leshu akulmatori,jo qe te kena vra po kena met qite edhe prej vorri!
    Ju ndoshta keni parë që kur flitet për BIOGRAFIN e IBRAHIm RUGOVES pak ose hiq nuk flitet për DAJTë e tij si dhe për prejardhjen e Nënës së tij,,,
    A dihet boterishtë në ISTOG që;
    Nëna e Ibrahim Rugoves ka qenë ' Savka Radulloviq nga Prije Polje e Malit te Zi e cila ishte serbe, ndersa e therrisnin Nana Sofë.

Për këtë mundë të pyetet cilido nga fshatarët e Cërcës dhe do ta vërtetojnë këtë gjë!

Eshte nje pjese e sterholluar me pak fjale nga LLapi,gjithe revanshi i nje hiçi qe perfundoi ne hiç:Rugova dhe demagogjia e klikes se tij.
    Kush nuk di te lexoje e kuptoje gjuhen e embel shqipe e nuk kupton as kete shkrim mjaft te qarte e thelbesor ,ku as nuk shan e as nuk fyen por tregon qarte rrjedhshmerine me fakte se si ka funksionuar Kola-Fana-Rugova eshte per te vajtuar se si sot njerez te tille si tipi Kiniku akoma flejne me sy hapur!!!!!!!

Fyerje me te madhe kombit shqipetar dhe mbare Kosoves, nuk i ka bere kush me shume se Rugova.

Dheu Dardan qe thoni ju as te gjalle se deshi,se kohet e fundit si kufome jetoi edhe mbi dhe,jetoi dhe mori fryme edhe ca dite, per te vulosur edhe me shume idealin dhe demagogjine e tij duke u bere egersire ndaj popullit shqiptar ,ndaj figurave legjendare,ndaj luftes se armatosur, ndaj emblemes Uçk.

Perse mori valle frike nga Adem Jashari?
    Nje politikan i ashtequajtur edhe i doktorruar ne Gjuhe -Letersi fliste si mjeran edhe me leter perpara te diktuar e perpiluar nga te tjeret.
    Adem Jasharit i foli zemra dhe pushka e mori jehone e u be lapidar lirie e frymezimi per mbare kombin shqipetar dhe tejkaloi kufinjte e Kosoves e gjithe bota e mori vesh vdekjen e tij heroike dhe te mbare familse se tij, edhe pa titujt e idhullit tuaj.
    Mendo nje here se çfar beri Rugova per te mbrojtur familjen e tij te ngushte,shiti Kosoven dhe tregoi fytyren e vertete te nje frikacaku,nje personaliteti te zhubravitur e te shkarravitur pa pike dinjiteti.

Beje nje krahasim te ketyre dy familjeve?

Adem Jashari flijoi mbare familjen per te mos u gjunjezuar perpara fuqise te blinduar te Millosheviqit, Serbise dhe i tregoi mbare botes se cfar terrori perdorte Serbia dhe sherbetoret e tij (klika Rugoviane),njekohesisht duke u bere Flamur i pamposhtur per gjithe ata qe rroken armet dhe u bene flakadan te pashuar per historine e Kombit.

Kola-Fana-Rugova vuri damken e turpit dhe te nenshtrimit (dhe kete e ke pare dhe vete ne mediat televizive) duke shtrenguar duart e duke u qeshur(zgerdhire) me Sllobodanin.Na tregoi edhe nje here publikisht karakterin dhe personalitetin e tij mjeran ne Gjygjin e Hages me gek- meket e tij si analfabet,tregoi injorancen e tij,paaftesine e nje politikani,paaftesine e nje presidenti(te veteashtequajtur),paaftesine per te qene nje shqipetar.

Me pak fjale, dy fjali te bera nje krahasim se nuk kam kohe,por eshte e kote te humbasesh cdo lloj tentative me shume fakte historike te ta mbushim mendjen ty sela-mi e miqeve e mikeshave te Rugoves,sepse ju jeni te dehur nga era e konjakut ,rakise,uiskit qe ka pire Rugova.
    Aq shume ka pire i ngrati sa qe kush ka qendruar afer tij dhe i ka bere temena, e ka zene era e duhma si opium(droge)dhe me mire keshillojeni vehten tuaj te beni kontroll mjekesor perpara se te jete vone.Nje semundje e tille duhet kuruar ne kohen dhe masen e duhur.
    Se edhe paraja ste shpeton dot.O kishte para Rugova o skishte njeri ne Kosove por.......
    A e din ti ate fjalen e urte popullore.

"ME PARA MUND TE BLESH ILACE,POR JO SHENDETIN!!!!!!!!!

Kujdesu per vehten dhe shendetin tend!
    Meqe paske kompiuter perderisa hyn ne forum, shfleto dhe lexo se gjen plot ne internet,them ta zgjerosh pak horizontin se Historia nuk eshte e kufizuar aq sa e ke te kufizuar mendjen ti dhe diturine se te bjen kanceri si Rugovicit.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Mos harroni se hapin e pare drejt pavaresis,e ka ber Rugova o shqipe,,dhe e dini shum mir se nuk ka qen e leht nen ato rrethana apo keni harru??

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Eh ti po dukesh ne baz te shkrimit se je pak ma intelegjente se ata. E forta a. u bane ti me fol per Rugoven. Je shum e vogel oj bi me fol ti per ta.
    Eshte shum e vertet qe une dhe ardian luzha,qe nuk jemi ne nivel per te foluar per Ruviqin,sepse ne jemi shqiptar kurse ai ska qen.
    Nga njher them me vete,pse po hargjoje kohen keto,duke folur per kene,per Rugove coftine,tradhetari,qyqani,po pasi qe jam ne pushim po relakesohena ne temen e keti rugoviqi.

Rrnoft Shqipera e Bashkuar
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  3. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  4. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •